Web Analytics Made Easy - Statcounter

محمدشفیع ملک‌زاده رئیس نظام صنفی کشاورزی و منابع طبیعی کشور در گفت‌وگو با خبرنگار فارس، گفت: به دلیل سیاست‌های نامناسب در خرید تضمینی کلزا کشت این محصول استراتژیک پس از سال 1396 کاهش یافت.

وی با بیان اینکه سطح زیر کشت در سال جاری نسبت به سال گذشته 30 درصد افت کرده گفت:‌ تا سال 96 تشویق و ترغیب برای خودکفایی دانه روغنی باعث شد سطح کشت این محصول افزایش یابد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما پس از آن با تعیین قیمت‌های ناعادلانه خرید تضمینی سطح کشت این محصول به شدت افت کرد.

ملک زاده گفت: تولید این محصول در قبل از سال 96 تا 800 هزار تن هم بود اما اکنون به 200 هزار تن رسیده است.

به گزارش فارس، ایران تا 97 درصد در تامین دانه‌های روغنی وابسته بود. برنامه‌های کشت کلزا در چند سال گذشته باعث شد نرخ وابستگی حدود 10 درصد کاهش یابد، اما پس از سال 96 این روند دوباره نزولی شده است. 

رئیس نظام صنفی کشاورزی با بیان اینکه کشور نیاز مبرم به کشت دانه‌های روغنی برای تامین روغن کشور و استفاده از کنجاله آن برای خوراک دام و طیور دارد، گفت: دولت باید با تعیین قیمت خرید مناسب برای کلزا، کشاورزان را به کشت این محصول تشویق کند. 

رئیس نظام صنفی کشاورزی و منابع طبیعی کشور افزود:‌ متاسفانه در سال‌های گذشته قیمت‌های تعیین شده برای کلزا آنقدر پایین بود که سال به سال سطح زیر کشت این محصول کاهش یافت.

* 11 هزار تومان نرخ پیشنهادی برای خرید کلزا 

ملک‌زاده با اشاره به قیمت تمام شده بالای تولید کلزا در کشور و لزوم تعیین قیمت تضمینی مناسب، گفت: پیش از این رقم پیشنهادی نظام صنفی کشاورزی برای خرید کلزا 10 هزار و 227 تومان بود اما پس از آنکه دولت قیمت نهاده کود شیمیایی را افزایش داد الان قیمت پیشنهادی ما 11 هزار تومان است.

به گزارش فارس پس از آنکه دولت ارز وارداتی کودشیمایی را به نیمایی تبدیل کرد، قیمتهای جدیدی را ابلاغ کرد که نسبت به قبل تا 8 برابر افزایش داشتند.

* دو سناریو درباره دانه‌های روغنی

 وی گفت:‌دولت دو کار می‌تواند انجام دهد، نخست اینکه ارز دولتی 4200 تومانی را برگرداند که در این صورت با پرداخت یارانه، قیمت تا حدودی متعادل می‌شود اما این مسئله رانت زیادی همراه دارد و برای دولت مناسب نیست و راهکار دوم اینکه قیمت تضمینی مناسبی را تعیین و اعلام کند یعنی قیمت تمام شده محصول را محاسبه کرده و سود مناسبی را هم در نظر بگیرد.

رئیس نظام صنفی کشاورزی و منابع طبیعی کشور گفت:‌کلزا علاوه بر اینکه محصول استراتژیک برای امنیت غذایی کشور است یک محصول فوق‌العاده مناسب برای تناوب با گندم  است، استفاده از کلزا در تناوب با گندم باعث از بین رفتن بیماری پاخوره گندم،‌کاهش علف‌های هرز، کاهش آفات و بیماری و اصلاح خاک می‌شود.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: کلزا کشاورزی تولید قیمت رئیس نظام صنفی کشاورزی کشت این محصول

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۳۰۲۶۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خرید تضمینی گندم ۳۰ درصد افزایش یافت

عطااللّه هاشمی در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: بنابر آخرین آمار از ابتدای فصل برداشت ۷۵۰ هزارتن گندم با ارزش حدود ۱۴ همت از کشاورزان خریداری شده که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۳۰ درصد افزایش داشته است.

به گفته او، علی رغم گذشت بیش از یک ماه از فصل برداشت، ریالی از مطالبات گندمکاران پرداخت نشده است و کشاورزان کماکان چشم انتظار دریافت پول هستند.

هاشمی ادامه داد: براساس قانون ۲۴ ساعت پس از تحویل گندم به مراکز خرید، مطالبات کشاورزان باید پرداخت شود که متاسفانه این امر مورد بی توجهی قرار گرفته است.

رئیس بنیاد ملی گندمکاران با بیان اینکه دولتمردان نسبت به تخصیص جایزه گندم بی تفاوت هستند، افزود: علی رغم پیگیری های مکرر، خبری از تخصیص جایزه و اصلاح قیمت گندم نیست که استمرار این روند، خرید تضمینی را دچار چالش می کند.

او گفت: براساس برآوردهای صورت گرفته تولید گندم بالای ۱۴ میلیون تن و حداقل خرید ۱۲ میلیون تن خواهد بود که در صورت بی تفاوتی به جایزه گندم و پرداخت مطالبات، محصول تولیدی صرف خوراک دام و طیور می شود و به نوعی هدر می رود.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی صنعت ، تجارت و کشاورزی

دیگر خبرها

  • خرید بیش از ۷۷۰ هزار تن گندم در خوزستان+فیلم
  • کاهش ۸۳۰ میلیون دلاری ارزبری برنج طی یکسال گذشته/ برنج ایرانی ۹ درصد ارزان شد
  • قیمت طلا به ۲۳۳۱ دلار رسید
  • خرید تضمینی گندم ۳۰ درصد افزایش یافت
  • قیمت جهانی طلا امروز ۱۴۰۳/۰۲/۱۱
  • ضرورت خرید تضمینی ۲ میلیون راس دام مازاد از دامداران
  • خرید تضمینی دانه‌های روغنی به بیش از ۶۰ هزارتن رسید
  • خرید تضمینی گندم به بیش از ۶۰۰ هزارتن رسید
  • افزایش ۷۰ هزار تنی تولید کلزا در کشور
  • تولید کلزا به ۲۵۰ هزارتن می‌رسد