Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-05-08@12:38:34 GMT

۸۵ درصد تالاب‌های جهان از بین رفته‌اند

تاریخ انتشار: ۲۵ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۳۰۳۸۱۲

۸۵ درصد تالاب‌های جهان از بین رفته‌اند

کارشناس تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به نتایج گزارش اخیر صندوق حیات وحش گفت: بر اساس این گزارش ۸۵ درصد تالاب‌های جهان طی ۵۰ سال اخیر از بین رفته‌اند همچنین یک پنجم گونه‌های وحشی به شدت در معرض خطر انقراض هستند.

به گزارش ایمنا، اصغر مبارکی با اشاره به آخرین وضعیت تنوع زیستی جهان بر اساس گزارش‌های بین‌المللی، اظهار کرد: صندوق جهانی حیات وحش هر دو سال یک‌بار گزارشی را تحت عنوان «گزارش کره حیات» منتشر می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این گزارش تاکید می‌کند که اگر قرار است حیات انسان روی کره زمین ادامه یابد، لازم است که تنوع زیستی حفظ شود. تعداد زیادی از افراد تصور می‌کنند که تنوع زیستی فقط در حوزه مسائل مربوط به محیط زیست مطرح است در حالی که بسیاری از فعالیت‌های بشر از جمله فعالیت اقتصادی و توسعه جوامع، امنیت غذایی بدون حفظ تنوع زیستی امکان‌پذیر نیست.

وی با بیان اینکه گزارش اخیر صندوق جهانی حیات وحش تغییر و تحولات حوزه تنوع زیستی در بازه زمانی ۱۹۷۰ تا ۲۰۱۶ را مورد بررسی قرار داده است، تصریح کرد: مهمترین شاخص مورد بررسی در گزارش حیات کره، «شاخص کره حیات» است که انواع گونه‌ها را به لحاظ فراوانی رصد می‌کند. در آخرین گزارش صندوق جهانی حیات وحش که اخیراً منتشر شده است بیش از ۲۱ هزار جمعیت از گونه‌های مختلف پستانداران، پرندگان، خزندگان و دوزیستان مورد پایش قرار گرفته‌اند.

کاهش ۶۸ درصدی شاخص کره حیات

این کارشناس تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به اینکه از این ۲۱ هزار جمعیت ۴۰۰ گونه با جمعیت پنج هزار نفر جدید بوده‌اند و در گزارش سال‌های قبل حضور نداشتند، گفت: بررسی این ۲۱ هزار جمعیت، کاهش ۶۸ درصدی گونه‌های پایش شده از سال ۱۹۷۰ تا ۲۰۱۶ را نشان می‌دهد. این یعنی شاخص کره حیات ۶۸ درصد کاهش یافته است که نشانگر وضعیت نزولی جمعیت گونه‌های گیاهی و جانوری جهان است.

به گفته مبارکی بر اساس گزارش صندوق جهانی حیات وحش ۷۵ درصد از زمین‌های عاری از یخ کره زمین تغییر و تحول یافته‌اند همچنین عمده اقیانوس‌های ما روی کره زمین آلوده هستند و ۸۵ درصد تالاب‌ها از بین رفته‌اند. صید بیش از حد، آلودگی، فاضلاب‌های صنعتی و انسانی و توسعه مناطق ساحلی عمده فشارهای بشر بر اقیانوس‌ها است.

وی در ادامه تصریح کرد: مهمترین علت از بین رفتن تنوع زیستی در کشورهای مختلف جهان تغییر کاربری اراضی است یعنی جنگل‌ها و مراتع روی سطح کره زمین از بین رفته و به زمین‌های کشاورزی تبدیل شده‌اند همچنین بر اساس این گزارش زیستگاه‌های آب شیرین (رودخانه‌ها، تالاب‌ها، دریاچه‌ها و…) بیشترین آسیب را از نابودی تنوع زیستی طی ۵۰ سال اخیر دیده‌اند. بر اساس اطلاعات این صندوق جهانی از سال ۱۷۰۰ تاکنون ۹۰ درصد تالاب‌ها از بین رفته‌اند و این مسئله تأثیر زیادی بر از بین رفتن تنوع زیستی محیط‌های آبی داشته است.

این کارشناس تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست ادامه داد: اکوسیستم‌های آب شیرین به عنوان یکی از مهمترین زیستگاه‌های هر سرزمین هستند و نابودی آن‌ها آسیب زیادی به گونه‌های جانوری درشت جثه مانند ماهیان خاویاری، کروکودیل‌ها و اسب‌های دریایی وارد کرده است.

کاهش ۸۴ درصدی آب‌های شیرین جهان

مبارکی با بیان اینکه بر اساس شاخص کره حیات آب‌های شیرین در سطح زمین به طور متوسط ۸۴ درصد کاهش یافته‌اند، گفت: بر اساس شاخص تنوع زیستی، آستانه تنوع زیستی ۹۰ درصد برآورد شده است. یعنی ما باید ۹۰ درصد از تنوع زیستی سطح کره زمین را تاکنون حفظ می‌کردیم اما این شاخص در گزارش صندوق جهانی حیات وحش ۷۰ درصد برآورد شده است.

وی در ادامه گفت: گروه‌های بسیار تأثیرگذاری که به آن‌ها توجهی نمی‌شود - مانند حشرات - به صورت عمده از بین رفته‌اند.

مبارکی با اشاره به اینکه در این گزارش به عوامل از بین رفتن تنوع زیستی اشاره شده است، اظهار کرد: علاوه بر تخریب زیستگاه‌ها عواملی مانند برداشت بیش از حد از اکوسیستم به ویژه در محیط‌های آبی، ورود گونه‌های مهاجم و انواع آلودگی‌ها و تغییر اقلیم در از بین رفتن تنوع زیستی نقش دارند.

یک پنجم گونه‌های وحشی در معرض خطر انقراض

این کارشناس تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست به ایسنا گفت: یک پنجم گونه‌های وحشی به دلیل مسائل مرتبط با تغییرات اقلیم در معرض خطر انقراض هستند، حتی پیش‌بینی می‌شود که با وضع موجود نتوانیم این گونه‌ها را از انقراض نجات دهیم.

کد خبر 444432

منبع: ایمنا

کلیدواژه: محيط زيست تالاب صندوق حیات وحش سازمان حفاظت از محیط زیست تنوع زیستی زیستگاه طبیعی گونه های وحشی شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق صندوق جهانی حیات وحش بین رفته اند درصد تالاب ها کره زمین گونه ها بر اساس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۳۰۳۸۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعتراض اولتراهای میلان: لیائو هو شد و سکوها خالی!

به گزارش "ورزش سه"، اولتراها یا همان هواداران افراطی میلان امشب با اقداماتی به نمایش‌های ضعیف روسونری اعتراض کردند. در جریان بازی آنها از تشویق دست برداشتند و سکوت کردند و این‌گونه اعتراض‌شان را بیان کردند.

آنها همچنین رافائل لیائو را هم به دلیل عملکرد ضعیف در بازی‌های اخیر هو کردند. ستاره پرتغالی در دقیقه ۶۷ توسط استفانو پیولی از زمین خارج شد و از کنار دروازه بیرون رفت، نه از لب خط.

شدت توهین‌های هواداران میلان به لیائو به گونه‌ای بود که بر اساس گزارش چند رسانه ایتالیایی، لیائو پس از تعویض مستقیماً به داخل رختکن رفت و توجهی به نیمکت نداشت.

لیائو قبلاً در ماه آوریل در جریان باخت ۱-۰ مقابل رم در اولین بازی مرحله یک‌چهارم نهایی لیگ اروپا توسط هواداران خودی هو شده بود. این بازیکن ۲۴ ساله در آن بازی هم عصبانی شد و در گفت‌وگو با خبرنگاران نارضایتی‌اش را ابراز کرد.

اولتراهای میلان که در اکثر دقایق بازی سکوت کرده بود و نام اعتراض‌شان را «صدای سکوت» گذاشته بودند، در ۱۰ دقیقه پایانی ورزشگاه را ترک و سکوها را خالی کردند. آنها همچنین تهدید کرده‌اند که در بازی‌های آینده هم این اقدامات را تکرار خواهند کرد.

دیگر خبرها

  • مشاهده یک خرس قهوه‌ای و ۲ توله اش در اقلید
  • ضرورت تغییر رویکردهای محیط زیستی در مسیر توسعه دریامحور
  • آب‌های خاکستری؛ نجات‌بخش حیات زمین
  • آزادسازی پنج هزار متر مربع از اراضی ملی در خلخال
  • اگر ماه ناگهان در آسمان ناپدید شود چه اتفاقی می‌افتد؟
  • حضور ۷ گونه پرنده مهاجر در تالاب بین‌المللی هامون
  • اعتراض اولتراهای میلان: لیائو هو شد و سکوها خالی!
  • چشم‌انداز صندوق بین‌المللی پول از اقتصاد ایران و جهان
  • تولد گوزن زرد ایرانی در خرم‌آباد/ کشت و صنعت بزرگترین سایت خصوصی تکثیر و پرورش کشور
  • پس لرزه های خطرناک جنگ غزه در جهان؛ آیا زندگی یهودیان در غرب غیرممکن می شود؟