Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران اکونومیست»
2024-05-06@03:49:39 GMT

اولویت پرتفوی سهامداران عدالت باشد

تاریخ انتشار: ۲۵ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۳۰۴۶۲۵

اولویت پرتفوی سهامداران عدالت باشد

ایران اکونومیست- یک کارشناس بازار سرمایه با بیان این که با احتساب سهام‌داران عدالت 42 میلیون نفر در بورس هستند،‌ گفت: اولویت صندوق توسعه ملی متمرکز بر پرتفوی سهام عدالت باشد تا بتواند اثربخشی بر آحاد جامعه نو سهامداران داشته باشد.

سید فرهنگ حسینی کارشناس بازار سرمایه ، در مورد مصوبه اخیر شورای عالی بورس مبنی بر اجازه دادن به بانکها برای خرید سهام در بازار سرمایه در حالی که قبلا منعی وجود داشت، گفت: در اقتصادهای پیشرفته، دولت و بانک مرکزی توجه ویژه‌ای به بورس دارند و نقش بانک‌ها و به خصوص بانک‌های سرمایه‌گذاری یا همان تامین سرمایه‌ها در بازارهای مالی پررنگ است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
به دلیل گستردگی شمولیت سهامداری مردم به طور معمول در شرایط نزولی بازارها، بانک‌های مرکزی و دولت‌ها دخالت کرده و اقدامات حمایتی با هدف حفظ اعتماد سرمایه گذاران انجام می‌دهند.
به گفته مدیر عامل شرکت تامین سرمایه‌ امیر، بیش از 42 میلیون نفر به صورت مستقیم در بازار سرمایه ایران سهامدار هستند. این موضوع به واسطه آزادسازی سهام عدالت به صورت مستقیم و غیر مستقیم است. با لحاظ بعد خانوار، عملا می‌توان گفت که بیش از 90درصد مردم ایران در بورس اوراق، سرمایه دارند، لذا جایگاه بورس از اهمیت بالایی برخوردار است.
به گفته حسینی، ‌از سوی دیگر نوسان، ذات اصلی بازارهای مالی است و وظیفه دولت به عنوان نهاد قانون گذار و ناظر هموار نمودن نوسانات است.
برای مدیریت نوسانات و جلوگیری از رفتارهای هیجانی سرمایه گذاران ابزارهای متعددی توسط دولت ها و بانک های مرکزی در اختیار است. در بازار سرمایه ایران به دلیل عدم وجود یا عدم عمق کافی و عدم دانش و توجه کافی و محدودیت‌های ساختاری مانند حجم مبنا و دامنه نوسان و سهام شناوری پایین، عمده حمایت‌ها متمرکز بر خرید سهام است.
به گفته این کارشناس اقتصاد، در ایران نیز صندوق تثبیت با هدف حمایت از بازار در شرایط بحرانی و با در اختیار داشتن یک درصد منابع صندوق توسعه ملی براساس قانون رفع موانع تولید رقابت پذیر شکل گرفته است.
نقش این صندوق حمایتی و تثبیتی بازار سرمایه کشور با هدف محدود کردن ریسک تصمیمات دولتی و ریسک های بیرونی است. ماهیت هدف جلوگیری از ترس فراگیر در زمان وقوع بحران ها با هدف حمایت از سهامداران خرد است.
حسینی اضافه کرد: صندوق توسعه ملی در کنار صندوق توسعه بازار است. صندوق توسعه بازار در چند بحران اخیر عملکرد خوبی داشته برای حفظ ثبات بازار داشته و منابع مناسبی جذب نموده است. با این حال، چالش‌های متعددی در مورد تخصیص منابع صندوق توسعه ممکن است، وجود داشته باشد.
وی گفت: یکی از موضوعات، ملی بودن این صندوق و اختصاص آن به عموم مردم است. این موضوع همواره اصل بنیادی صندوق توسعه ملی در تخصیص منابع بوده است. با این حال منابع صندوق توسعه ملی در قالب وام به شرکت‌ها خصوصی نیز پرداخت می‌شود و این موضوع منافاتی با اصل ملی بودن ندارد. در حمایت از بورس، عمده مردم ایران به دلیل سهامدار بودن در سهام عدالت از منافع حمایت از بازار منتفع می شوند.
به اعتقاد حسینی، ارزش سهام عدالت در اردیبهشت 1399 حدود 6 تا 8 میلیون تومان و اکنون بیش از 15 میلیون تومان است. لذا حفظ و صیانت از سرمایه های مردم در بازار سرمایه از طریق این ابزار امکان پذیر است. از سوی دیگر سرمایه گذاری در بلندمدت در بازار سرمایه پربازده ترین بازار در مقایسه با سایر رقبا بوده و لذا سرمایه گذاری منابع صندوق توسعه در این بازار می تواند بازده مناسبی برای منافع ملی داشته باشد. 
با این حال چالش اساسی مطرح شده، نحوه تبدیل دارای های ارزی صندوق توسعه ملی است به ریال است. در صورتی که بانک مرکزی از طریق چاپ ریال در قبال خرید ارز صندوق توسعه ملی اقدام به تزریق نقدینگی به صندوق تثبیت نماید، این موضوع می تواند اثر تورمی داشته باشد. با این حال رقم فوق بین دو تا سه درصد پایه پولی کشور برآورد می شود. اما با فرض عدم امکان فروش ارز صندوق توسعه ملی در بازار، راهکارهای جایگزین متعددی برای جلوگیری از این موضوع وجود دارد. یکی از روش ها تسویه ریالی یک یا چند قسط بدهکاران صندوق توسعه ملی است. این روش تاثیری در پایه پولی ندارد. 
حسینی این را هم گفت: از سوی دیگر استراتژی‌های این صندوق محل بحث سرمایه‌گذاران و مدافعان و مخالفان آن است. چالش اساسی بین سرمایه گذاران نحوه حمایت از بازار و چرایی حمایت یا عدم حمایت از سهام‌های مختلف است. به منظور جلوگیری از عدم تقارن اطلاعاتی بایستی استراتژی ها و  سیاست ها و رویه‌های خرید و فروش ها افشا شود تا علاوه بر اثرگذاری از کانال مالی، از بعد روانی و ذهنی نیز اعتماد و اطمینان بخش سرمایه‌گذاران از جمله سرمایه گذاران خرد ایجاد نماید. این رویه در خرید و فروش های بازارگردان ها و همچنین اوراق تبعی و سهام خزانه نیز افشا می‌شود. 
وی در پایان گفت: علاوه بر این، پیشنهاد می‌شود تا اولویت و نقش این صندوق متمرکز بر سهام پرتفوی سهام عدالت باشد تا بتواند اثربخشی بیشتر و گسترده تری بر آحاد جامعه نو سهامداران داشته باشد.   فارس

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: صندوق توسعه ملی منابع صندوق توسعه بازار سرمایه سرمایه گذاران سهام عدالت بانک ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۳۰۴۶۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شرکت سهام عام پروژه مسیر توسعه مشارکت مردمی در تامین مالی زیرساخت‌های کشور

در دهه‌های اخیر، توسعه زیرساخت‌ها به عنوان یکی از ارکان اصلی پیشبرد اهداف اقتصادی و اجتماعی در سطح جهانی شناخته شده است. بخش‌های حیاتی مانند صنعت نفت، که نقش کلیدی در توسعه اقتصادی کشورها دارند، به سرمایه‌گذاری‌های هنگفت و بلندمدت نیازمند هستند. بنابراین فهم و درک نحوه استفاده از سازوکارهای مالی نوین تامین مالی برای توسعه زیرساخت‌های کلیدی کشور، از جمله در صنایع حیاتی مانند نفت و گاز ، نقش مهمی در پیشبرد اهداف توسعه‌ای ایفا می‌کند.

با توجه به پتانسیل بالای سودآوری طرح های توسعه ای دولت با ابزارهای حاکمیتی در دست کشور، استفاده از روش‌های نوین تأمین مالی می‌تواند نقش کلیدی در جذب سرمایه‌های خرد و کلان مردمی داشته باشد. یکی از این روش‌ها، استفاده از مدل شرکت‌های سهام عام پروژه است. این شرکت‌ها با ارائه سهام ممتاز که دارای تضمین‌های حداقل سود ثابت و حقوق مالی پیشرو هستند، می‌توانند به عنوان یک راهکار جذاب برای جذب سرمایه‌گذاران عمل کنند. سهام ممتاز با تضمین حداقل سود، امکانی ایمن و جذاب برای سرمایه‌گذاران فراهم می‌آورد که نه تنها به آنها اطمینان می‌دهد در صورت تحقق پیش‌بینی‌های مثبت، سود مناسبی کسب کنند، بلکه در مواقع نوسان بازار نیز از سرمایه‌شان محافظت می‌کند.

این نوع تغییر در مدل سرمایه‌گذاری به ویژه در شرکت‌های سهام عام پروژه، با تضمین کف سود از طریق استفاده از مزایای سهام ممتاز، تأثیر مثبتی بر پیشبرد پروژه‌های زیرساختی خواهد داشت. این مدل تضمین می‌کند که سرمایه‌گذاران، حتی در سطح خرد، سود قابل توجهی را به صورت تضمینی دریافت کنند. این امر انگیزه‌های مالی قوی برای سرمایه‌گذاران فراهم می‌آورد و تضمین می‌کند که آنها به صورت فعال در تأمین مالی پروژه‌ها مشارکت کنند.

علاوه بر این، به نفع پیمانکاران است که پروژه‌ها را در زمان‌بندی مشخص و حتی پیش از موعد تعیین شده به اتمام برسانند. تکمیل به موقع پروژه‌ها نه تنها به افزایش رضایت سرمایه‌گذاران منجر می‌شود، بلکه اطمینان از جریان نقدینگی و تداوم سرمایه‌گذاری‌ها را نیز فراهم می‌کند. این رویکرد به شدت کاهش دهنده ریسک‌های مرتبط با پروژه‌های نیمه‌کاره و عدم اتمام به موقع پروژه‌ها است، زیرا هر گونه تأخیر می‌تواند به از دست دادن سود تضمینی و نارضایتی سرمایه‌گذاران منجر شود.

استراتژی تأمین مالی نوآورانه مبتنی بر شرکت سهام عام پروژه با تضمین حداقل سود و اعطای سهام پروژه به مردم، بر خلاف روش‌های سنتی که معمولاً به دولت‌ها وابسته بودند، امکان مشارکت وسیع‌تر سرمایه های مردم و همچنین توان فنی و مهندسی بخش‌ خصوصی را فراهم می‌آورد و باعث تقویت مشارکت مدنی و عمومی در توسعه ملی می‌شود. به این ترتیب، با بهره‌گیری از این مدل‌های جدید، نه تنها افق‌های جدیدی در بخش توسعه زیرساخت‌های کشور گشوده می‌شود، بلکه موجب افزایش شفافیت و کارآمدی در این پروژه‌ها نیز خواهد شد.

دیگر خبرها

  • فرآیند انتقال سهام عدالت متوفیان به وراث، رایگان است
  • آینده بورس در چند پرده
  • پیش‌بینی بورس در هفته سوم اردیبهشت ۱۴۰۳/ پیشتازی فولادی‌ها و پالایشی‌ها در این هفته
  • بررسی عملکرد نماگر‌های بازار سرمایه در هفته‌ای که گذشت
  • سفارش‌های حمایتی بازارساز با نزدیک شدن شاخص کل بورس به نقاط خاص
  • اهمیت توسعه میادین مشترک کشور با سرمایه مردمی و توان بخش خصوصی
  • شرکت سهام عام پروژه مسیر توسعه مشارکت مردمی در تامین مالی زیرساخت‌های کشور
  • شارژ۱۹میلیارددلاری صندوق توسعه
  • شارژ ۱۹ میلیارد دلاری صندوق توسعه/ تزریق ۱۰۰ همت به مسکن در ۱۴۰۳
  • شارژ۱۹میلیارددلاری صندوق توسعه/تزریق۱۰۰همت به مسکن در۱۴۰۳