Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-05@22:31:18 GMT

یاقوت سرخ طارم در راه بازار

تاریخ انتشار: ۲۵ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۳۰۵۰۶۳

یاقوت سرخ طارم در راه بازار

ایسنا/زنجان محصول انار طارم همواره زبانزد عام و خاص است و مرغوبیت و کیفیت آن باعث شده تا مردم این استان در این فصل از سال، با علاقه‌ای وافر در پی خرید این محصول باشند.

تنوع بالای آب و هوایی هندوستان ایران سبب شده است که شهرستان طارم از ظرفیت بالایی در کشت انواع محصولات برخوردار باشد، تا جایی‌که کشاورزان طارمی، سالانه بیش از ۵۰۰ هزار تن انواع محصولات را روانه بازار می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

عبور رودخانه قزل‌اوزن به عنوان شاهرگ حیاتی از این شهرستان نیز، بر توانمندی‌های کشاورزی طارم افزوده و باعث رشد، توسعه و رونق اقتصادی منطقه شده، تا حدی که به‌عنوان قطب کشاورزی استان محسوب شده و با بیشترین زیتون تولیدی کشور را نیز به خود اختصاص دهد.

سهم شهرستان طارم در صدور محصولات کشاورزی استان بسیار قابل توجه است به نحوی که ۵۰ تا ۶۰ درصد برآورد صدور این‌ محصولات از طارم به اقصی نقاط کشور و حتی جهان است؛ محصولاتی که در صورت فرآوری شدن می‌توانند ارزشافزوده بیشتری داشته و پا در عرصه صادرات گذارند.

کل اراضی قابل کشاورزی هندوستان ایران ۴۶ هزار هکتار و وسعت مجموع اراضی زیرکشت ۳۲ هزار هکتار است که سالانه در حدود ۱۷ هزار هکتار از اراضی به زیرکشت محصولات زراعی اختصاص می‌یابد که قسمتی از آن به صورت دو یا سه مرحله، کشت می‌شود و ۸۲ درصد اراضی شهرستان آبی و مابقی دیم است.

میزان سطح باغات طارم ۱۸۰۰۰ هکتار بوده و محصولات عمده این شهرستان سیر، گوجه‌فرنگی، سیب‌زمینی، گندم، جو، پیاز، کلزا و عمده محصولات باغی نیز شامل زیتون، انار، انجیر، فندق، زردآلو و گیلاس است.

از مهم‌ترین ویژگی‌های بخش کشاورزی شهرستان طارم می‌توان به فعالیت اکثر جمعیت فعال شهرستان در بخش کشاورزی و اتکای کامل اقتصاد به درآمد این حوزه اشاره کرد. شغلی که سالانه پای کارگران فصلی زیادی را به منطقه باز می‌کند و نان طارمی‌ها در سفره هموطنان‌مان در سایر نقاط کشور می‌نشیند.

 انار یکی از مهم‌ترین‌محصولات کشاورزی تولیدی توسط کشاورزان طارمی است که مشتریان خاص خود را دارد، انار از لحاظ اهمیت اقتصادی جایگاه دوم را در بین محصولات کشاورزی طارم را دارا است.

رب انار یکی از فرآورده‌هایی است که از انار تهیه می‌شود و اغلب بانوان در نقاط مختلف شهرستان در غیاب صنایع تبدیلی با فرآوری این محصول نسبت به تهیه این چاشنی پر طرفدار اقدام می‌کنند که این امر گامی در راستای تحقق اقتصاد مقاومتی و کمک خرج خانواده‌ها است.

بیشتر انار تولیدی شهرستان به مصرف تازه‌خوری می‌رسد و بخشی نیز با توجه به کیفیت بالا به استان‌های هم‌جوار و برخی کشورها صادر می‌شود.

در همین رابطه مدیر جهادکشاورزی طارم به خبرنگار ایسنا می‌گوید: برداشت انار از هزار و ۷۵۰ هکتار انارستان شهرستان طارم آغاز شده و پیش‌بینی می‌شود ۲۳ هزار تن انار تولید و روانه بازار مصرف شود.

مجتبی اسکندری با بیان اینکه چورزقی‌ها پیشتاز در برداشت انار شهرستان هستند، اظهار می‌کند: پیش‌بینی می‌شود در طارم ۲۳ هزار تن انار تولید وروانه بازار مصرف شود.

این مسئول با اشاره به اینکه سه هزار خانوار بهرهبردار طارمی هم دربرداشت این محصول فعالیت خواهند داشت، تصریح می‌کند: انار محلی سفید، قرمز، ترش، زاغ، شاهبار ملس شیرین، ملس ترش، پوست سیاه، شاهبار، میخوش، دوستی، زاغ، پوست کدویی، ترش جنگلی، و ترش محلی ارقام برداشتی انار هستند و پایان آبان ماه زمان خاتمه برداشت انار در طارم است.

وی یادآور می‌شود: همه ساله ۲۰ درصد انار تولیدی شهرستان طارم به صورت رب انار فرآوری و مابقی محصول به‌صورت تازه‌خوری روانه بازارهای مصرف می‌شود.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اقتصادی زنجان طارم انار شهرستان طارم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۳۰۵۰۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مازندران سالانه ۴۸۰ هزار تن گندم مصرف می کند

به گزارش خبرنگار مهر، حسن خیریان پور شامگاه یکشنبه در جلسه خرید محصولات زراعی استان با اشاره به اهمیت و ضرورت جلسات کارگروه خرید محصولات کشاورزی استان بر ساماندهی مراکز خرید، نظارت بر فرآیند خرید و تسهیل در امور کشاورزان در چارچوب دستورالعمل‌های ابلاغی تاکید کرد.

خیریانپور با اعلام رضایتمندی از خرید تضمینی گندم و کلزا در سال گذشته و قدردانی از تمام دستگاه‌های مرتبط با این امر، عنوان کرد: در سال گذشته بیش از ۱۱۸ هزارتن گندم و بیش از ۹ هزار تن کلزا از کشاورزان خریداری شد و در سال زارعی جاری نیز امیدواریم این ارقام افزایش پیدا کند.

خیریانپور با تاکید بر اینکه در استان مازندران سالانه حدود ۴۸۰ هزارتن گندم برای مصرف انسانی مورد نیاز است، تصریح کرد: ما با استفاده از تمام ظرفیت‌ها می‌بایست بخش زیادی از این گندم را در مزارع داخل استان تأمین کنیم.

وی با تاکید بر نامگذاری سال از سوی مقام معظم رهبری با عنوان جهش تولید با مشارکت مردم اظهار داشت: استان مازندران در تولید ۱۴ محصول کشاورزی رتبه اول را دارد و این امکان وجود دارد که با استفاده از ظرفیت شرکت‌های دانش بنیان تولید کالاهای اساسی مورد نیاز استان را هم از لحاظ کمی و هم از لحاظ کیفی افزایش داد.

معاون هماهنگی امور اقتصادی و گردشگری استانداری مازندران با توجه به اینکه زمان آغاز برداشت گندم در استان نیمه دوم خرداد می‌باشد، افزود: کشاورزان از برداشت زودهنگام گندم خودداری نمایند، برنامه ریزی ها به گونه‌ای خواهد بود که از نیمه دوم خرداد ۳۲ مرکز خرید بنا به اعلام جهاد کشاورزی هر شهرستان آمادگی لازم را برای آغاز عملیات خرید تضمینی گندم خواهند داشت.

وی از فرمانداران شهرستان‌هایی که به نوعی درگیر خرید هستند خواست، با تشکیل جلسات مستمر و منظم و با همکاری لازم با اداره کل غله و خدمات بازرگانی به روند مطلوب عملیات خرید کمک کنند.

خیریانپور با تاکید بر ضرورت ثبت مشخصات مزارع کشاورزان در سامانه پهنه بندی جهاد کشاورزی ضمن درخواست از کشاورزان برای ثبت مشخصات مزارع خود قبل از برداشت محصول، از سازمان جهاد کشاورزی خواست هرچه زودتر اقدامات لازم را جهت نهایی کردن اطلاعات این سامانه انجام دهد تا کشاورزان در روند تحویل محصول دچار مشکلی نشوند.

کد خبر 6097690

دیگر خبرها

  • راه‌اندازی واحد جدید پالایشگاه آبادان تا دو ماه آینده
  • مازندران سالانه ۴۸۰ هزار تن گندم مصرف می کند
  • روند رو به رشد تولیدات کشاورزی لرستان
  • رشد تولید محصولات کشاورزی در لرستان
  • تحقق ۱۲۸ درصدی آزمون کمیت محصولات پیش بسته بندی
  • برداشت ۴۰ درصد گندمزار‌های سیستان و بلوچستان
  • کدام محصول غذایی در بازار ایران سمی است؟
  • فعالیت گروه جهادی منجی در امین شهر
  • یادواره ۲۴ شهید روحانی شهرستان‌های انار و رفسنجان برگزار شد
  • پیش‌بینی تولید ۳ میلیون و ۷۰۰ هزار تن محصول بهاره در خراسان رضوی