Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش رکنا،خرداد ماه سال 98 رسیدگی به جنجالی ترین قتل تاریخ حوادث ایران با کشف جسد میترا استاد همسر دوم محمد علی نجفی،در حمام خانه اش کلید خورد.

این در حالی بود که محمدعلی نجفی شهردار سابق تهران،چند ساعت پس از قتل با مراجعه به آگاهی به قتل همسرش اعتراف کرد.

نجفی از قصاص نجات یافت

پس از تکمیل تحقیقات مقدماتی از سوی دادسرای جنایی تهران،رسیدگی به پرونده نجفی در شعبه نهم دادگاه کیفری استان تهران آغاز شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

قضات دادگاه بعد از شنیدن دفاعیات متهم و شکایت شاکیان پرونده یعنی اولیای دم میترا استاد رای قصاص را برای نجفی صادر کردند.

اما چندی نگذشته بود که با اعلام گذشت خانواده مقتول نجفی برای همیشه از کابوس چوبه دار و قصاص رهایی یافت.

متهم که برای اخذ رضایت اولیای دم ده میلیارد تومان به آنها پرداخت کرده بود،حالا باید به لحاظ جنبه عمومی جرم پای میز محاکمه می رفت.

و چالش جدید پرونده این بود که قتل میترا استاد عمد بود یا شبه عمد؟

اثبات هر کدام از این موارد در میزان حبسی که دادگاه برای نجفی در نظر می گرفت تاثیر داشت.همین کافی بود که وکلای نجفی و خود متهم تمام تلاششان را برای اثبات شبه عمد بودن قتل انجام دهند تا متهم به حبس کمتری محکوم شود.

این در حالی بود که دیوانعالی کشور هم رای صادر شده از سوی دادگاه را نقض کرد و قتل را شبه عمد دانست.

نجفی به شش و نیم سال محکوم شده بود

با توجه به اخذ رضایت اولیای دم،و همچنین نقض رای از سوی دیوانعالی کشور نجفی بار دیگر پای میز محاکمه رفت.

اما این بار دیگر پرونده شاکی خصوصی نداشت و متهم به لحاظ جنبه عمومی جرم مجازات شد.

دادگاه بار دیگر قتل را عمد دانست و دیوانعالی کشور باز هم رای صادر شده را نقض کرد و نجفی برای بار سوم پای میز محاکمه رفت.

آخرین حضور نجفی در دادگاه کیفری یک استان تهران در شعبه دهم بود که قضات حاضر دادگاه باز هم اتهام متهم را قتل عمد تشخیص دادند.

محمدعلی نجفی با امضای قاضی متین راسخ،قاضی حسین زاده و قاضی ابراهیمی به لحاظ جنبه عمومی قتل عمد به تحمل شش و نیم سال حبس محکوم شد.

او علاوه بر این به اتهام ایراد صدمه غیرموثر در فوت بابت شلیک گلوله به دست مقتول به تحمل چهار سال حبس محکوم شد.

همچنین قضات دادگاه او را به اتهام حمل اسلحه غیرمجاز به تحمل 15 ماه حبس محکوم کردند.

اما از آنها در تعدد جرایم،محکومیت حداکثر قابل اجراست،نجفی در آستانه تحمل شش و نیم سال حبس قرار گرفت.

منبع: رکنا

کلیدواژه: سهام عدالت قیمت خودرو محرم حوادث جنایی جرم قاضی اخبار حوادث زندان قتل قضات دادگاه کیفری محمد علی نجفی عکس مرد کرونا تجاوز فیلم ساعت ایران بیمارستان تهران خانواده میترا استاد نیم سال

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rokna.net دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۳۰۵۱۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیشتازی خاندان‌های نصف‌جهان؛ از تحریم تنباکو تا رهایی از وابستگی غرب در دوران مشروطه

اصفهان همواره مهد اولین‌ها بوده و بر این اساس بسیاری در این خطه حضور داشتند که اولین‌ها را رقم زدند و پیش‌قراول مسیری بودند که تا امروز و پس از گذشت قرن‌ها ادامه‌دار بوده، از پیشگامی در نهضت تنباکو تا تلاش برای رهایی از وابستگی به غرب آن‌ هم در زمانی که شاید این مفاهیم، رواج چندانی نداشته است‌.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، اصفهان و نصف‌جهان همواره مهد اولین‌ها بوده و بر این اساس بسیاری در این خطه حضور داشتند که اولین‌ها را رقم زدند و پیش‌قراول مسیری بودند که تا امروز و پس از گذشت قرن‌ها ادامه‌دار بوده است؛ به‌عنوان مثال پیش از موضوع نهضت تنباکو سیاست فهم احساس خطر کردند و بر همین اساس اولین شخصی که متوجه خطر این موضوع شد، آقانجفی از علمای سرشناس اصفهان بود؛ راهکار او این بود که فتوا دهد و خریدوفروش تنباکو را برای مردم حرام اعلام کند.

بر این اساس بسیاری از ما نام خاندان‌های فراوانی از جمله آقانجفی، امین، کلباسی، اژه‌ای و… را شنیدیم که نقش‌آفرینی فراوانی در تاریخ این شهر داشته‌اند و بر همین اساس محمود فروزبخش نویسنده و اصفهان‌پژوه به خبرنگار ایمنا اظهار کرد: مهم‌ترین خاندان علمی اصفهان خاندان نجفی است که از شیخ محمدتقی رازی استاد میرزای شیرازی آغاز می‌شود.

وی با بیان اینکه پسر او محمدباقر نجفی است که رئیس حوزه علمیه اصفهان بوده و فرزندانش نیز آقانجفی، شیخ محمدحسین، حاج آقا نورالله و شیخ جمال هستند، افزود: آقا نجفی زعیم حوزه اصفهان بود که اولین فتوای تحریم تنباکو در اصفهان را داد، همچنین مبارزه با بهائیت را در دستورکار داشته است.

این نویسنده و اصفهان‌پژوه تصریح کرد: شیخ محمد حسین نیز در نجف فوت می‌کند و پسر او شیخ محمدرضا است که استاد امام خمینی (ره) و نویسنده کتاب نقد فلسفه داروین و نگه‌دارنده حوزه علمیه در زمان اختناق رضاشاه است؛ حاج‌آقا نورالله نیز رهبر مشروطه‌خواهان اصفهان بود که خانه او امروزه خانه مشروطه نام گرفته و کتابی به‌نام مقیم و مسافر دارد و در آن به زبان رمان از مشروطه دفاع کرده است.

فروزبخش با اشاره به اقدامات حاج‌آقا نورالله نجفی گفت: تأسیس بیمارستان خورشید، انجمن صفاخانه، شرکت اسلامیه (شرکت اسلامیه شرکتی سهامی عام و یکی از اولین و مهم‌ترین کارخانه‌هایی بود که در دوران مشروطه در ایران با هدف تأمین منسوجات مورد نیاز مردم ایران و مقابله با وابستگی به خارج، با تلاش و حمایت اغلب بازرگانان و علمای اصفهان و شیراز و کاشان، به ویژه آقا نجفی اصفهانی و نورالله نجفی اصفهانی در فروردین ۱۲۷۸ تأسیس شد.) و حمایت از مدارس و روزنامه‌ها از اقدامات حاج‌آقا نورالله بوده که ریاست شرکت اسلامیه به عهده کازرونی بوده و از سویی جمعی از تجار و روحانیون به این نتیجه رسیدند از پارچه داخلی حمایت کرده و آن به اقصی نقاط جهان توزیع کنند.

وی با بیان اینکه شیخ جمال نیز مشروطه‌خواه بود که به تهران تبعید شد و آنجا همراه با شهید مدرس از مخالفان رضاشاه بود، خاطرنشان کد: یکی دیگر از خاندان‌های مطرح، خاندان کلباسی است که افراد علمی زیادی دارند اما در مسائل سیاسی نبودند؛ رأس این خاندان محمدابراهیم کلباسی بود که مزار او پشت مسجد حکیم است و به زهد و تقوا شناخته می‌شود در واقع حاجی کلباسی و سید شفتی احیاکننده حوزه علمیه اصفهان در اوایل دوران قاجار بودند.

این نویسنده و اصفهان‌پژوه یادآور شد: از دیگر خاندان‌های مطرح نیز خاندان اژه‌ای هستند که شخصیت معروفشان ملاعلی‌اکبر اژه‌ای است که فتوای جهاد با روس را دارد و از دیگر شخصیت‌هایشان نیز میرزا علی‌اکبر اژه‌ای است که در بحث تحریم تنباکو به آقانجفی کمک کرد..

فروزبخش با بیان اینکه خاندان امین، مجلسی، درچه‌ای، روضاتی، چهارسوقی، فشارکی، خاتون‌آبادی، خراسانی، بهشتی، صدر و شفتی از دیگر خاندان‌های فعال در عرصه علمی هستند، عنوان کرد: همراهی پدر و همسر بانو امین و ساخت بیمارستان امین از نکات قابل توجه است.

به گزارش ایمنا، علمای ایرانی و خصوصاً اصفهانی با جایگاه ویژه خود در تاریخ‌سازی، مدنیت، هنر و سیاست، فرهنگ‌ساز و شاخه اصلی درخت انسانیت شناخته می‌شوند؛ در واقع باید گفت این پیشگامان تاریخ و تمدن در جای‌جای تاریخ، چه با حضور مستقیم خود و چه از طریق تربیت شاگردان همواره شاخص، والا و گرامی بوده‌اند اما آنگونه که باید و شاید، به معرفی آن‌ها نپرداخته‌ایم و لازم است با سرلوحه قرار دادن تاریخ و تمدن خود، الگویی به عظمت تاریخ این دیار برای نسل جدید ارائه کنیم.

کد خبر 748194

دیگر خبرها

  • معرفی قهرمانان تالوکار قمی
  • ماجرای عجیب قتل حسین به دست «ع» گدا
  • روبیکا در سال ۱۴۰۳ به بیش ۱۰ حوزه جدید ورود خواهد کرد
  • موافقت شورای صدور ساخت آثار سینمایی با فیلم‌نامه هنرمند چهارمحال و بختیاری
  • ساخت بیمارستان بهارستان از محل مصوبات سفر رهبر معظم انقلاب
  • قالیباف درگذشت آیت‌الله نجفی تهرانی را تسلیت گفت
  • دستگیری عامل ضرب و شتم در اتوبوس/مجازات سنگین در انتظار فرد خاطی
  • آیت‌الله نجفی تهرانی درگذشت
  • تهیه‌کننده متهم به تجاوز، باید دوباره محاکمه شود
  • پیشتازی خاندان‌های نصف‌جهان؛ از تحریم تنباکو تا رهایی از وابستگی غرب در دوران مشروطه