Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش جام جم آنلاین از ایسنا، دکتر علیرضا رییسی ضمن اشاره به گذشت حدود هفت ماه از شیوع کرونا در کشور و همچنین پیچیدگی های ویروس کرونا با رفتارهای ناشناخته و عجیب، گفت: اما با این حال این ویروس یک صداقتی هم در وجودش هست و آن این است ک هر کسی به قلمرویش وارد شود را حتما مبتلا می کند و تنها چیز ثابت در دنیا درباره این ویروس همین موضوع است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بنابراین هر زمان میزان رعایت پروتکلهای بهداشتی پایین می آید، خیز بیماری شروع می شود؛ این افت و خیزها را در این بیماری زیاد مشاهده کرده ایم.

وی افزود: اسفندماه که این بیماری شروع شد و اوج گرفت؛ ابتدا موارد بیماری را در دو استان قم و گیلان داشتیم و سپس کل کشور و بعد از آن شاهد بودیم مردم بسیار خوب پروتکلها را رعایت کردند و مسافرتها نیز کم شد و به این ترتیب شاهد افت بیماری بودیم تا اردیبهشت ماه که تقریبا بیماری به سمت مهار شدن حرکت می کرد.

رییسی ادامه داد: بعد از آن در تعطیلات عید فطر دوباره مسافرتها شروع شد و عدم رعایت پروتکل ها را شاهد بودیم؛ به طوری که میزان رعایت پروتکلها در فرودرین ماه ۷۸ درصد و در اواخر اردیبهشت و اوایل خرداد به حدود ۱۷.۵ درصد رسید و به دنبال آن خیز شدید بیماری را در اواخر خرداد و مردادماه شاهد بودیم.

وی افزود: بعد از آن نیز مجددا رعایت پروتکل ها و زدن ماسک را شاهد بودیم و مسافرت های آنچنانی نداشتیم و این موضوع باعث افت مجدد بیماری شد. به این ترتیب اواخر مردادماه شاهد افت بیماری بودیم؛ به طوری که میزان بستری ها و مرگ و میر ناشی از این بیماری کاهش یافت.

معاون وزیر بهداشت ادامه داد: اما در حال حاضر و بعد از تعطیلات اخیر، عده قلیلی از مردم رعایت نکردند و مسافرتها آغاز شد. این درحالی است که ثابت شده مسافرت رفتن باعث خیز مجدد بیماری می شود و این اتفاق متاسفانه دارد می افتد؛ به طوری که هفته پیش نسبت به هفته قبل از آن، شروع خیز مجدد بیماری را شاهد هستیم و به عنوان مثال در تهران در مقایسه دو هفته اخیر با یکدیگر، میزان بیماران از روزانه ۹۰۰ بیمار به ۱۸۰۰ بیمار افزایش یافت؛ یعنی طی یک هفته میزان بیماران و بستری ها دو برابر شد.

وی گفت: در برخی استانهای دیگر هم شاهد خیز بیماری هستیم و امیدواریم بتوانیم دوباره با رعایت پروتکلها بتوانیم این خیز را مهار کنیم و به آرامش نسبی بازگردیم.

رییسی همچنین گفت: از گروه بزرگی از مردم که پروتکل ها را رعایت می کنند سپاسگزاریم و مردم بدانند همکاران بهداشتی و درمانی ما در سراسر کشور شبانه روز وقت می گذارند و دچار خستگی زیادی هستند و این می تواند بر روی خود این عزیزان تیز اثر بگذارد. بسیاری از همکاران در مواجهه با بیماران، خود نیز در معرض خطر هستند. بنابراین مردم پروتکل ها را جدی بگیرند؛ فاصله گذاری اجتماعی، زدن ماسک و شست و شوی دستها مواردی هستند که قطعا می توانند در کنترل بیماری موثر باشند.

رئیسی در ادامه صحبت هایش درباره آنفلوآنزا نیز گفت: کشورهایی که اکنون در فصل سرما هستند و در گذشته شاهد اپیدمی آنفلوآنزا در آن کشورها بودیم، اکنون به طور خیلی چشمگیری میزان شیوع این بیماری در آن کشورها کاهش یافته است؛ یعنی میزان شیوع آنفلوآنزا تقریبا یک دهم قبل شده است زیرا رعایت مسائل بهداشتی برای بیماری‌ های تنفسی واگیردار همین مسائلی است که برای عدم ابتلا به کرونا نیز رعایت می‌شود؛ مواردی مانند فاصله‌گذاری اجتماعی، عدم تجمع و زدن ماسک در کاهش موارد ابتلا به آنفلوآنزا نیز بسیار موثر است.

وی افزود: با توجه به اینکه بیش از ۷۴ درصد مردم در کشور در حال استفاده از ماسک هستند، انتظار ما هم این است که در پاییز پیش رو میزان شیوع بیماری آنفلوآنزا بسیار پایین‌تر از سال قبل باشد. همین اقداماتی که برای جلوگیری از انتقال بیماری کرونا انجام می‌شود برای عدم ابتلا به آنفلوآنزا هم موثر است.

وی درباره واکسن آنفلوآنزا نیز تصریح کرد: نباید فراموش کنیم این واکسن حدود ۴۰ درصد در پیشگیری از بیماری نقش دارد؛ این یعنی افرادی که واکسن آنفلوآنزا تزریق می‌کنند در برابر بیماری ۱۰۰ درصد ایمن نخواهند بود؛ زیرا آنفلوآنزا ویروسی است که مرتبا خود را تغییر می‌دهد و می‌تواند از دست سیستم ایمنی بدن فرار کند؛ البته این موضوع تازه‌ای نیست و هرسال واکسن آنفلوآنزا همین منیزان ایمنی ایجاد می‌کرده است.

وی در پاسخ به این سوال که تزریق واکسن آنفلوآنزا به چه کسانی توصیه می‌شود، اظهار کرد: افراد در معرض خطر و کسانی که از نظر ابتلا به بیماری آسیب‌پذیر هستند باید واکسن را تزریق کنند. این افراد شامل خانم‌های باردار، افرادی که تحت شیمی‌درمانی هستند، کسانی که بیماری تنفسی مزمن دارند، کسانی که تحت عمل پیوند قرار گرفتند، افراد دیالیزی، افراد سالمند بالاتر از ۶۵ سال و... همگی واجد شرایط دریافت واکسن آنفلوآنزا هستند.

رئیسی ادامه داد: برای افراد تحت پوشش ما در سطح مراکز بهداشتی درمانی روستاها، حاشیه شهرها و ... تصمیم‌گیری شد تا مادران باردار همگی مورد واکسیناسیون رایگان قرار گیرند، حتی مادران باردار که تحت پوشش ما نیستند می‌توانند به مراکز ما در سطح شهر یا روستا مراجعه کنند و پس از ثبت کد ملی واکسن آنفلوآنزا دریافت کنند. به جز افراد نام برده شده برای سایر افراد توصیه نمی‌کنیم که اقدام به تزریق واکسن کنند. به نوجوانان، میانسالان و افراد سالم توصیه می‌کنیم نکات بهداشتی را رعایت کنند.

وی افزود: تعداد قابل توجهی واکسن وارد داروخانه‌های سطح شهر خواهد شد که آنهم برای افراد دارای بیماری و سالمند است که با مراجعه به داروخانه و ثبت کد ملی واکسن دریافت کنند. امید داریم تا آخر شهریورماه و هفته اول مهر واکسن به دستمان برسد. همه‌ دنیا متقاضی دریافت واکسن آنفلوآنزا هستند، این درحالی است که میزان تولید واکسن در دنیا نیز محدود است.

منبع: جام جم آنلاین

کلیدواژه: کرونا ماسک آنفلوآنزا فاصله گذاری واکسن واکسن آنفلوآنزا رعایت پروتکل شاهد بودیم پروتکل ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۳۰۵۷۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

غیبت ۱۳۷ کنکوری در مناطق سیل‌زده شهرستان زیرکوه/ علاوه بر فرصت مجدد آیا سهمیه‌ای به داوطلبان اختصاص داده می‌شود؟ +فیلم

چون مناطقی مانند شهرستان زیرکوه محروم محسوب می‌شود، یکی از امید‌های اصلی مردم این منطقه موفقیت در کنکور است.

نرجس رخشانی، فعال حوزه تعلیم و تربیت در گفت‌وگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو گفت: پس از جاری شدن سیل دسترسی‌ها به مرکز شهرستان زیرکوه یعنی شهر حاجی‌آباد که محل برگزاری کنکور بود از بین رفت و تخریب شد. قرار است در دو تا سه هفته آینده آزمون مجدد برگزار شود.

وی افزود: ۱۳۷ نفر از داوطلبان مناطق سیل‌زده شهرستان زیرکوه سر جلسه کنکور غایب بودند که از این تعداد ۹۵ درصد به دلیل سیل نتوانستند به آزمون برسند. چون این منطقه محروم محسوب می‌شود، یکی از امید‌های اصلی مردم این منطقه موفقیت در کنکور است.

رخشانی افزود: به همین دلیل لازم است سهمیه‌ای برای این افراد در نظر گرفته شود، چون خیلی از این افراد حتی با کمک ارتش و سپاه با تاخیر توانستند خودشان را به آزمون برسانند. در نتیجه با استرس زیادی مواجه بودند و اوضاع خوبی نداشتند و حتی از شب قبل به دلیل بارش‌ها استرس داشتند.

 

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی   رئیس سازمان سنجش آموزش کشور گفت: آزمون دیروز فقط در شهرستان زیرکوه خراسان جنوبی به علت وقوع سیل بسیار شدید برگزار نشد.

به گفته پورعباس تعدادی داوطلب با وجود تلاش نیرو‌های امدادی به حوزه امتحانی نرسیدند. او ادامه داد: این نوید داده می‌شود با هماهنگی صورت گرفته در سه هفته آینده آزمون اختصاصی مجدد از داوطلبان آن منطقه گرفته شود تا حقی از کسی تضییع نشود.   کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دیگر خبرها

  • عجایب جدید از ویروس کرونا؛ مردی پس از ۶۱۳ روز بیماری درگذشت!
  • واکسن سرطان میزان بقا را دو برابر می‌کند
  • مردی که ۶۱۳ روز کرونا داشت، فوت کرد
  • غیبت ۱۳۷ کنکوری در مناطق سیل‌زده شهرستان زیرکوه/ علاوه بر فرصت مجدد آیا سهمیه‌ای به داوطلبان اختصاص داده می‌شود؟ +فیلم
  • شکایت بازیکن فرانسوی از فایزر و بیونتک به دلیل عوارض واکسن کرونا
  • واکسن کرونا باعث پایان فوتبال من شد!
  • تجلیل از خانواده شهدای مدافع سلامت در هفته سلامت
  • واکسیناسیون ۵ هزار حجاج گلستانی در حال انجام است
  • «مه مغزی» عارضه جدید کرونا
  • افتتاح شبکه بازچرخانی آب یک شرکت خودرویی