Web Analytics Made Easy - Statcounter

آمریکا برای بازگرداندن تحریم‌ها علیه ایران مسیرهای مختلفی را پیش روی دارد که اگر به موفقیت برسد یا تحریم‌های تعلیق شده توسط قطعنامه ۲۲۳۱ بر می‌گردد یا تحریم‌های جدیدی علیه ایران اعمال می‌شود. در این میان مسیر اول بازگرداندن تحریم‌ها که آمریکا در قالب پیشنهاد تمدید تحریم تسلیحاتی به شورای امنیت سازمان ملل ارائه داد به دلیل وتو کشور روسیه و چین ناکام ماند اما امریکا مسیر دیگر بازگرداندن تحریم‌ها یعنی فعال کردن مکانیسم ماشه را در پیش گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آمریکا برای فعال کردن مکانیسم ماشه مدعی است که علیرغم خروج از برجام اما همچنان ذیل قطعنامه ۲۲۳۱ حضور دارد و مبتنی بر همین ادعا هم در ۳۰ مرداد ۹۹ درخواست اعلان یا نوتیفیکیشن برای فعال کردن مکانیسم ماشه را اعلام کرد. بر اساس قرائت آمریکا از برجام اگر تا ۳۰ روز بعد از اعلان یعنی تا ۳۰ شهریور ۹۹ شورای امنیت قطعنامه‌ای را صادر نکند به صورت خودکار قطعنامه‌های تعلیق شده به وسیله قطعنامه ۲۲۳۱ باز خواهد گشت

در این خصوص گرچه کشورهای اروپایی به دلیل ترس از واکنش ایران مبنی بر خروج از برجام و کاهش نظارت‌ها در برخی روایت‌های رسمی که از جلسات خود درباره برجام ارائه می‌دهند با تلاش‌های آمریکا برای بازگرداندن تحریم‌ها مخالفت می‌کنند اما همزمان برخی روایت‌ها از تلاش اروپایی‌ها برای انداختن توپ در زمین ایران و نگه داشتن ایران در برجام تحت هر شرایطی حکایت می‌کند.

برهمین اساس، تعدادی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی طرحی را برای مقابله با اقدامات خصمانه آمریکا تهیه کرده و خواستار بررسی سه‌فوریتی طرح اقدام متقابل ایران علیه فعال سازی مکانیسم ماشه شده‌اند. 

در همین زمینه، حجت‌الاسلام نصرالله پژمان فر رئیس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی امروز (سه‌شنبه ۲۵ شهریور) در تذکر شفاهی از آماده کردن طرح سه فوریتی برای اقدام مناسب مجلس درباره شیطنت و پاس‌کاری اروپایی‌ها و آمریکایی‌ها در خصوص فعال کردن مکانیسم ماشه خبر داد.

او در این تذکر اعلام کرد که این طرح بر اساس کار مشترک علی خضریان نماینده مردم تهران و سخنگوی کمیسیون اصل ۹۰ مجلس، حجت‌الاسلام مجتبی ذوالنوری نماینده مردم قم و رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس و بنده تهیه و تقدیم هیات رئیسه مجلس شده اما از هیات رئیسه می‌خواهیم که برای سه‌فوریتی شدن این طرح دوفوریتی دستورات لازم صادر شود. 

متن این طرح که دوفوریتی آن به هیات رئیسه مجلس تقدیم شده و نمایندگان درخواست سه‌فوریت آن را در نشست امروز مجلس مطرح کرده‌اند به شرح ذیل است: 

قانون توقف کامل اجرای تعهدات هسته­‌ای در قبال بازگشت قطعنامه‌­های تحریمی سازمان ملل

آمریکا علیرغم پایان دادن به مشارکت خود در برجام، بازی خطرناک و غلطی را برای بازگشت قطعنامه­‌های تحریمی سازمان ملل آغاز کرده که از نظر حقوق بین­‌الملل غیرقابل قبول است. در صورتی که اقدام آمریکا منجر به بازگشت قطعنامه­‌های سازمان ملل گردد، اجرای تعهدات هسته‌­ای از سوی ایران هیچ توجیهی نخواهد داشت و ضروری است که جمهوری اسلامی ایران متقابلاً دست به اقدام بزند. به این منظور، ماده واحده زیر پیشنهاد می‌گردد:

ماده واحده:

در صورت بازگشت قطعنامه‌­های شماره ۱۶۹۶، ۱۷۳۷، ۱۷۴۷، ۱۸۰۳، ۱۸۳۵، ۱۹۲۹ که مطابق قطعنامه ۲۲۳۱ خاتمه یافته بودند، دولت جمهوری اسلامی ایران ظرف یک هفته کاری موظف به پایان دادن کامل به اجرای تعهدات زیر است:

بازطراحی و بازسازی راکتور تحقیقاتی آب سنگین اراک به منظور تبدیل آن به آب سبک ( بند ۲ تا ۱۳ ضمیمه‌ی یک برجام)

ممنوعیت ایران در استفاده از راکتورهای آب سنگین (بند ۱۶ در ضمیمه‌ی یک برجام)

ممنوعیت فعالیت‌های بازفراوری سوخت مصرف شده (بند ۱۸ تا ۲۵ در ضمیمه‌ی یک برجام)

ممنوعیت فعالیت‌هایی که می‌تواند به طراحی و توسعه وسایل انفجار هسته‌ای کمک کند (بند ۸۲ در ضمیمه‌ی یک برجام)

اجرای داوطلبانه پروتکل الحاقی و کد ۳.۱ اصلاحی (بند ۶۴ و ۶۵ضمیمه یک برجام)

استفاده از فناوری‌های مدرن نظارتی و حضور طولانی مدت آژانس (بند ۶۷ ضمیمه یک برجام)

شفافیت مربوط به سنگ معدن اورانیوم (UOC) (بند ۶۸ و ۶۹ضمیمه یک برجام)

شفافیت مربوط به غنی‌سازی (بند ۷۰ تا ۷۴ضمیمه یک برجام)

دسترسی به سایت­های هسته‌­ای (بند ۷۴ تا ۷۸ضمیمه یک برجام)

شفافیت در تولید اجزای سانتریفیوژ (بند ۷۹ و ۸۰ضمیمه یک برجام)

بندهای نظارتی و راستی‌آزمایی که در بخش‌های عملیاتی وجود دارد

و هر گونه تعهد باقی­مانده که در برجام وجود دارد.

پس از یک ماه کاری از اجرای کامل این قانون، دولت موظف به ارائه گزارش به کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس بوده و این گزارش در صحن علنی قرائت خواهد شد.

 

منبع: پارس نیوز

کلیدواژه: ایران آمریکا مکانیسم ماشه ایران نمایندگان مجلس آمریکا فعال کردن مکانیسم ماشه بازگرداندن تحریم ها ضمیمه ی یک برجام بازگشت قطعنامه ضمیمه یک برجام قطعنامه ۲۲۳۱ سازمان ملل سه فوریتی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارس نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۳۰۶۷۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایران ۷ شخص و ۵ نهاد آمریکایی را تحریم کرد

به گزارش خبرگزاری مهر، وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در راستای اجرای قانون «مقابله با نقض حقوق بشر و اقدامات ماجراجویانه و تروریستی ایالات متحده آمریکا در منطقه»، به ویژه به استناد مواد ۴ و ۵ قانون فوق الذکر، اشخاص و نهادهای آمریکایی زیر را به دلیل حمایت و تأمین مالی رژیم صهیونیستی در ارتکاب اقدامات تروریستی و ترویج و حمایت از تروریسم و نقض فاحش حقوق بشری در جنگ علیه مردم فلسطین به ویژه مردم نوار غزه، تحت تحریم قرار می‌دهد.

بر اساس این گزارش اشخاص حقوقی زیر به دلیل حمایت و همدستی با رژیم صهیونیستی در ارتکاب اقدامات شنیع علیه مردم فلسطین به ویژه مردم نوار غزه تحت تحریم قرار می‌گیرند:

۱. شرکت تسلیحاتی لاکهید مارتین (The Lockheed Martin Corporation) به دلیل تهیه و تأمین تجهیزات نظامی برای رژیم اسرائیل در طول جنگ غزه؛

۲. شرکت جنرال داینامیک (General Dynamics Corporation) به دلیل تهیه گلوله‌های ۱۵۵ میلی متری برای رژیم اسرائیل در جنگ علیه غزه؛

۳. شرکت اسکایدیو (Skydio) به دلیل ارسال پهپاد به رژیم اسرائیل در جنگ غزه؛

۴. شرکت شورون (Chevron Corporation) به دلیل همکاری با اسرائیل در استخراج چاه‌های گاز واقع در شرق مدیترانه و بهره برداری رژیم اسرائیل از منابع مالی حاصل از آن در حمله به غزه؛

۵. شرکت اطلاعاتی خارون (Kharon Company) به دلیل نقش آن در تحریم وزارت خزانه داری آمریکا علیه حماس، کوشش جهت قطع دسترسی حماس و جهاد اسلامی به شبکه انتقال ارز کریپتو به بهانه پولشویی؛

اشخاص حقیقی زیر به دلیل حمایت و همدستی با رژیم صهیونیستی در ارتکاب اقدامات شنیع علیه مردم فلسطین به ویژه مردم نوار غزه تحت تحریم قرار می‌گیرند:

۱. جیسون گرینبلات (Jason Greenblatt): مشاور ارشد دونالد ترامپ رئیس جمهور پیشین آمریکا به دلیل حمایت از نابودی حماس و اولویت دادن حذف این گروه به هر گونه اقدام اصلاحی در فلسطین؛

۲. مایکل روبین (Michael Rubin): از اندیشکده امریکن اینترپرایز به دلیل حمایت از تداوم حمله به حماس تا نابودی کامل این گروه و حذف آن در نوار غزه؛

۳. جیسون برادسکی :(Jason Brodsky) مدیر اجرایی گروه اتحاد علیه ایران هسته‌ای به دلیل طرح ایده‌های ضد فلسطینی و انتشار گزارش غیر واقعی در مورد جمهوری اسلامی ایران در عملیات طوفان الاقصی؛

۴. کلیفورد می (Clifford D. May): رئیس بنیاد دفاع از دموکراسی به دلیل حمایت از اقدامات ضد حقوق بشری در جنگ غزه؛

۵. ژنرال برایان فنتون (Bryan P. Fenton): فرمانده نیروهای عملیات ویژه ارتش آمریکا به دلیل کمک اطلاعاتی و امنیتی به رژیم صهیونیستی اسرائیل؛

۶. براد کوپر(Brad Cooper) : فرمانده ناوگان پنجم نیروی دریایی آمریکا به دلیل حمایت از اقدامات ضد حقوق بشری در جنگ

۷. گرگ هایز (Gregory J. Hayes) :مدیرعامل شرکت تسلیحاتی RTX به دلیل حمایت از اقدامات ضد حقوق بشری در جنگ غزه؛

جمهوری اسلامی ایران در راستای تعهدات بین المللی خود در حوزه حقوق بشر و نیز در مبارزه با تروریسم و تأمین مالی تروریسم، به ویژه مبارزه با تروریسم دولتی ایالات متحده آمریکا، تحریم‌های یادشده را علیه اشخاص و نهادهای فوق اعمال می‌نماید.

کلیه نهادهای جمهوری اسلامی ایران طبق مصوبات مراجع مربوطه، اقدامات لازم را جهت اجرای این تحریم‌ها معمول خواهند داشت.

کد خبر 6094853

دیگر خبرها

  • ایران هفت شخص و پنج نهاد آمریکایی را تحریم کرد
  • تحریم‌های جدید ایران علیه آمریکا
  • ایران ۷ شخص و ۵ نهاد آمریکایی را تحریم کرد
  • تحریم های جدید ایران علیه آمریکا
  • نبنزیا: شورای امنیت به گروگان آمریکا تبدیل شده است
  • واکنش کره شمالی به تازه‌ترین تحریم‌ها علیه تهران
  • اقدام پالایشگاه گاز هاشمی‌نژاد برای مقابله با ریزگردها
  • اذعان صهیونیست‌ها به شکست آمریکا در مقابله با موشک‌های ایران
  • بایدن: حماس تنها مانع آتش بس فوری در غزه است
  • نخستین ایالت آمریکا قطعنامه‌‌ای برای آتش‌بس غزه تصویب کرد