Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آفتاب»
2024-04-27@03:40:03 GMT

شناسایی گازهای سمی با کمک یک حسگر پلاتینی

تاریخ انتشار: ۲۵ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۳۰۷۹۵۰

شناسایی گازهای سمی با کمک یک حسگر پلاتینی

آفتاب‌‌نیوز :

پژوهشگران "دانشگاه چالمرز"(Chalmers University of Technology) سوئد در بررسی جدیدی توانستند امکان ارائه یک پلاتین نازک به ضخامت یک اتم را برای استفاده به عنوان یک حسگر شیمیایی فراهم کنند.

"کیانگ هو کیم"(Kyung Ho Kim)، نویسنده ارشد این پژوهش گفت: ما سعی کردیم لایه‌ای فلزی به ضخامت یک اتم ابداع کنیم که ماده جدیدی باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ما دریافتیم که این فلز با ضخامت یک اتم، حساسیت فوق‌العاده‌ای نسبت به محیط شیمیایی دارد. هنگامی که این ماده در تعامل با گازها قرار می‌گیرد، مقاومت الکتریکی آن به صورت قابل توجهی تغییر می‌کند.

ماهیت این پژوهش، توسعه مواد دوبعدی فراتر از گرافین است.

"ساموئل لارا آویلا"(Samuel Lara Avila)، از پژوهشگران این پروژه گفت: شاید پلاتین نازک برای تشخیص فوق‌العاده حساس و سریع مواد شیمیایی مفید باشد. ما در این پژوهش، پلاتین را به صورت جامع مورد بررسی قرار دادیم اما فلزات دیگری مانند پلاتین هم وجود دارند که نتایج مشابهی را ارائه می‌دهند.

پژوهشگران از قابلیت این پلاتین نازک استفاده کردند تا گازهای سمی را شناسایی کنند.

"جنز اریکسون"(Jens Eriksson)، از پژوهشگران این پروژه گفت: این روش جدید که استفاده از فلزات نازک را شامل می‌شود، برای بررسی کیفیت هوا در آینده، بسیار امیدوارکننده است.

این پژوهش، در مجله "Advanced Material Interfaces" به چاپ رسید.

منبع: خبرگزاری ایسنا

منبع: آفتاب

کلیدواژه: پلاتینی پژوهش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۳۰۷۹۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اهتمام علوم پزشکی تبریز در کاهش حوادث ترافیکی از مسیرهای علمی

به گزارش خبرگزاری مهر، بهمن نقی پور در جلسه کمیته سلامت و ایمنی ترافیک استان، با اشاره به اهتمام ویژه این دانشگاه بر کاهش حوادث ترافیکی از مسیرهای علمی، اظهار کرد: از زمان اجرای طرح غربالگری رانندگان پرخطر ۱۳۸ راننده پرخطر در سال گذشته مورد بررسی قرار گرفتند و از آغاز سال جاری تا به امروز بیش از ۲۰ نفر در این طرح مورد بررسی دقیق قرار گرفتند.

وی افزود: در اجرای این طرح تمام ملاحظات علمی و آموزش‌های مورد نیاز لحاظ شده است و دانشگاه علوم پزشکی تبریز بدون شک تداوم این طرح را در دستور کار خود قرار خواهد داد.

وی شناسایی رانندگان پرخطر را عاملی بسیار مهم در کاهش تلفات ناشی از تصادفات رانندگی در کشور دانست و افزود: بر همین اساس و با هماهنگی دادستانی مرکز استان و پلیس راهنمایی و رانندگی آذربایجان شرقی این طرح به عنوان پایلوت کشوری از دی ماه آغاز شده است که هدف اصلی از اجرای آن در مرحله اول شناسایی رانندگان پرخطر و سپس معرفی آنها به کلینیک سلامت و ایمنی ترافیک در تبریز است.

نقی پور انجام معاینات سلامت جسمی و روانی توسط متخصصان و شرکت در دوره‌های آموزشی و برگزاری آزمون را مراحل بعدی غربالگری رانندگان پرخطر اعلام و اظهار کرد: متأسفانه آمارهای مربوط به مرگ ناشی از تلفات رانندگی در کشور و استان روبه افزایش است که یکی از دلایل اصلی آن مربوط به رانندگی‌های پرخطر است.

کد خبر 6087477

دیگر خبرها

  • پایش مزارع خرمشهر پژوهشگران
  • این ویتامین از ابتلا به کبد چرب جلوگیری می‌کند
  • نگاه به سینما جدی نیست/ بررسی پیدایش هالیوود در مستند «پشت صحنه»
  • شناسايي ودستگيري دو شکارچی غير مجاز در شهرستان رودان 
  • جشن دستاوردهای آژانس پلاتین در سال 1402
  • حسگر تشخیص زودهنگام سرطان سینه طراحی شد
  • شناسایی ساختمان‌های ناایمن کرمانشاه در مرحله مدارس و ساختمان‌های آموزشی
  • دستگیری سارقان اماکن خصوصی در بهار
  • اهتمام علوم پزشکی تبریز در کاهش حوادث ترافیکی از مسیرهای علمی
  • بولگاری و نازک ترین ساعت مچی مکانیکی جهان‌/ چرخ دنده ها را چطور داخل آن جای داده اند؟! (عکس)