Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-05-07@22:07:58 GMT

یارانه کالایی به مردم در مجلس نهایی شد

تاریخ انتشار: ۲۵ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۳۰۹۴۰۹

یارانه کالایی به مردم در مجلس نهایی شد

خبرگزاری فارس: نایب رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس گفت: در جمع‌بندی طرح تأمین کالای اساسی به این نتیجه‌ رسیده‌ایم که اعتبار خرید کالا یا یارانه غیر نقدی در کارت یارانه‌ای افرادی که مشمول طرح معیشت می‌شوند شارژ شود.

سیدمحمدرضا میرتاج‌الدینی نایب رئیس کمیسیون برنامه‌و‌بودجه مجلس در گفت‌وگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری فارس با اشاره به جلسه امروز کمیسیون متبوعش اظهار داشت: مهرداد بذرپاش رئیس دیوان محاسبات و آقای کامیار دادستان دیوان محاسبات به کمیسیون برنامه و بودجه مجلس آمدند و از عملکرد و برنامه پنج ساله دیوان گزارش دادند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: در برنامه پنج ساله دیوان محاسبات چشم‌انداز،استراتژی‌ها و راهبردهای وظیفه‌ای و عملکردی به صورت پروژه‌محور تنظیم شده بود و اعضای کمیسیون نیز پیشنهادات و نکات خود را به این برنامه پنج‌ساله اضافه کردند.

نایب رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس با بیان اینکه نگاه بازوی مشورتی بودن دیوان محاسبات برای مجلس در برنامه پنج‌ساله دیوان تقویت شده بود، گفت: این مسئله سبب تقویت نگاه کارشناسی نمایندگان مجلس شده و اکنون نیز در اتوماسیون مجلس جایگاهی برای دیوان محاسبات تعیین شده است.

میرتاج‌الدینی اضافه کرد: در برنامه پنج ساله دیوان محاسبات جوان‌گرایی و پویایی و رویکرد فناورانه و مردم‌پایه تصریح شده بود و تأکید داشت که همه چیز را باید از حالت کاغذی بیرون آورد و به صورت دیجتیالی عملکرد و تصمیم‌گیری و بررسی‌ها نیز باید به نفع مردم باشد.

وی گفت: در برنامه پنج‌ساله دیوان محاسبات آمده است که باید کانال‌های ارتباطی با مردم ایجاد کرد تا مردم بتوانند مشاهدات و اطلاعات خود را از عملکردها به دیوان محاسبات برسانند.

نایب رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس با بیان اینکه دیوان محاسبات در خصوص عملکرد مدیران رویکرد خوبی را نسبت به مدیران با ریسک و بدون ریسک اتخاذ کند، گفت:‌ مدیرانی که شجاعانه برای حلف مشکلات مردم اقدام می‌کنند و ریسک آن را می‌پذیرند دیوان محاسبات نگاهی مثبت و رویکردی حمایتی به آنها خواهد داشت.

وی افزود: دیوان محاسبات سراغ مدیرانی که محافظه‌کارانه عمل می‌کنند و در انجام وظایف خود تعلل کرده و اقدامی نمی‌کنند و به عبارتی ترک فعل صورت می‌دهند خواهد رفت چرا که کسانی که ترک فعل کرده‌اند موجب خسارت به جامعه، شهر یا روستا شده است.

نایب رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس با اشاره به نگاه توسعه‌ای در برنامه پنج‌ساله دیوان محاسبات گفت: با توجه به اینکه شهرداری‌ها اموال زیاد و بودجه فراوانی در اختیار دارند و نظارت قوی نیز بر آنها صورت نمی‌گیرد این خود سبب ایجاد زمینه برای تخلف و انحراف می‌شود. به همین جهت پیشنهاد داده شد که حوزه نظارتی دیوان محاسبات شامل شهرداری نیز باشد.

میرتاج‌الدینی یادآور شد: در برنامه پنج‌ساله ششم توسعه این مسئله پیش‌بینی شده و ما باید در مجلس قانون را تکمیل کنیم تا حوزه شمول دیوان محاسبات در شهرداری‌ها هم باشد.

وی خاطرنشان کرد: اعضای کمیسیون برنامه و بودجه مجلس در این جلسه پیشنهادات و نکاتی همچون به موقع بودن و مؤثر بودن بودجه تفریغ بودجه و تقویت ارتباط بین مجلس و دیوان محاسبات داشتند از جمله اینکه شورای راهبردی خارج از سیستم آیین‌نامه‌ای نمایندگان تشکیل شود تا بتوان نمایندگان در جلسات فصلی و ماهیانه دیوان محاسبات حضور داشته باشند.

نایب رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس گفت: یکی از موارد تقویت بین مجلس و دیوان محاسبات تقویت معاونت پارلمانی دیوان محاسبات است که دیوان محاسبات باید این موضوع را در برنامه خود قرار دهد.

میرتاج‌الدینی درباره جمع‌بندی کمیسیون برنامه و بودجه مجلس در خصوص طرح تأمین کالاهای اساسی نیز گفت:‌ما امروز در ۲ نوبت به این مسئله پرداخته‌ایم. نخست جلسه قبل از صحن علنی مجلس ساعت ۶:۳۰ صبح با حضور کارشناسان مرکز پژوهش‌ها و دیوان محاسبات و سپس در جلسه بعدازظهر کمیسیون.

وی افزود: در جمع‌بندی طرح تأمین کالای اساسی به این نتیجه‌ رسیده‌ایم که اعتبار خرید کالا یا یارانه غیر نقدی در کارت یارانه‌ای افرادی که مشمول طرح معیشت می‌شوند قرار بگیرد و در ۶ ماهه دوم سال هر ۲ ماه یکبار یارانه غیر نقدی آنان شارژ شود.

نایب رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس خاطرنشان کرد: ما ۲۰ قلم مواد غذایی را برای امنیت غذایی خانوار در طرح یارانه‌ای کالایی و غیر نقدی دیده‌ایم و ۲ گروه مشمول این طرح خواهند شد.

میرتاج‌الدینی گفت: گروه اول که یک سوم افرادی را که یارانه معیشتی دریافت می‌کنند را شامل می‌شود و مورد شناسایی وزارت رفاه هستند ۲ برابر گروه دیگر یارانه غیر نقدی دریافت خواهند کرد. گروه دوم یعنی دو سوم باقیمانده افرادی که یارانه معیشتی نیز دریافت می‌کنند را شامل می‌شود که هر ۲ ماه یکبار یارانه غیرنقدی دریافت خواهند کرد.

وی افزود: طرح تأمین کالاهای اساسی با توجه به جمع‌بندی که در کمیسیون برنامه و بودجه مجلس صورت گرفت به طرح یارانه غیرنقدی و کالایی تغییر یافت و این یارانه غیرنقدی فقط برای خرید کالا است و قابلیت نقدشوندگی نخواهد داشت.

نایب رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس در پاسخ به این پرسش که آیا این طرح یارانه غیر نقدی سبب افزایش قیمت کالاها در بازار خواهد شد یا خیر، گفت: ما این طرح را برای جبران آسیب خانوارها از افزایش قیمت کالاهای اساسی پیشنهاد داده‌ایم بنابراین این طرح سبب افزایش بیشتر قیمت کالاها نخواهد شد و از سوی دیگر چون قابلیت نقدشوندگی ندارد سبب خرید کالاهایی به جز کالاهای اساسی نیز نخواهد بود.

میرتاج‌الدینی با بیان اینکه دولت البته به دنبال این است که یک سوم از کسانی که مشمول یارانه معیشتی هستند در طرح یارانه کالایی و غیر نقدی مشمولیت یابند گفت: ما تأکید داریم که باید متوسط جامعه نیز که با تورم و گرانی قدرت خریدشان پایین آمده نیز حمایت شوند و باید اقدام مناسبی در این صورت گیرد تا ضرر آنان جبران شود.

منبع: فردا

کلیدواژه: کمیسیون برنامه و بودجه مجلس یارانه کالایی نایب رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس یارانه غیر نقدی میرتاج الدینی کالاهای اساسی طرح یارانه طرح تأمین جمع بندی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۳۰۹۴۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هنری که لاکچری شده!

گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، مصطفی میرزاباقری ـ مسئله گرانی موضوعی نیست که کسی از آن خبر نداشته باشد و حتی پولدار‌ها هم از وضعیت گرانی می‌نالند. هر روز یک کالایی گران می‌شود، یک روز گوشت، یک روز نوبت مرغ است، یک روز نوبت میوه و روز دیگر گرانی مسکن و. هر روز یک موضوع در اقتصاد ما مطرح و به چالش تبدیل می‌شود.

این گرانی‌ها به فرهنگ هم رسوخ پیدا کرده و به کنسرت‌ها هم کشیده شده است. بلیت کنسرت‌ها از روز‌های اول سال به حدود یک میلیون تومان هم رسیده و این سوال مطرح است که طی یک ماه گذشته مگر چه اتفاقی افتاده که بلیت کنسرت به صورت چراغ خاموش این همه افزایش قیمت داشته است؟

برگزاری کنسرت در بسیاری از جوامع امری رایج به شمار می‌رود و سالانه هنرمندان مطرح موسیقی در فصول مختلف سال در فستیوال‌ها و یا تور‌های کنسرت خود روی صحنه می‌روند؛ بدین ترتیب مردم می‌توانند با حضور در این کنسرت‌ها اوقات خوشی را تجربه کنند. هرچند که کنسرت رفتن حداقل در ژانر‌های عامه‌پسند در سایر کشور‌ها امری عادی به شمار می‌رود و کنسرت رفتن بجز در ژانر‌های اپرا یا کلاسیک کالایی لوکس به شمار نمی‌آید، اما با بالا رفتن نرخ تورم، مردم عادی کمتر می‌توانند در یک کنسرت شرکت کنند.

نکته تلخ ماجرا اینجاست که گرانی‌ها وافزایش نامتعارف هزینه‌ها از سبد فرهنگی خانواده‌های ایرانی کاسته و بیشترین ضربه را به اهالی فرهنگ و هنر وارد کرده و کنسرت‌های چند صد هزار تومانی باعث شده خیلی از خانواده‌ها خط قرمزی دور اینگونه برنامه‌های فرهنگی و شاد بکشند. در حال حاضر ارتباط با موسیقی فقط با دانلود و شنیدن آهنگ از سایت‌های رسمی و غیررسمی اتفاق میفتد و فقط کسانی که توانایی مالی دارند می‌توانند به کنسرت بروند.

باید قبول کرد که کنسرت هم به کالایی لوکس و لاکچری تبدیل شده که دیگر همگان امکان استفاده از این شرایط را ندارند و افزایش قیمت بلیط باعث شده مخاطبان بالقوه کنسرت‌هاهرگز به مخاطب فعال بدل نشوند و نیز از مخاطبان بالفعل موسیقی کاسته شود که در دراز مدت به نفع هیچکسی نیست.

وقتی بلیت کنسرتی حدود ۹۰۰ هزارتومان باشد، یک خانواده چهار نفره باید سه میلیون و ۶۰۰ هزارتومان هزینه کند. با احتساب پایه حقوق یک کارمند یا کارگر مطابق با پایه دستمزد وزارت کار، این رقم یک سوم میزان حقوقشان است.

گران شدنی هر کالایی منجر به ریزش مخاطبان آن کالا یا خدمات است، اما مردم مجبورند خود را با این شرایط وفق دهند و خود را با این شرایط سازگار کند نه اینکه عادت کنند و افزایش قیمت‌ها باعث حذف کالای فرهنگی از سبد خانوار‌ها شده است.

به هر حال با توجه به شعار امسال امیدواریم حتی مردم در صحنه هنر هم دخیل شوند و حتی برگزاری جشنواره‎‌های موسیقی هم به بخش خصوصی واگذار شود و ارگان‌ها، بنیاد‌ها و سازمان‌های مربوطه با توجه به نام‌گذاری سال ۱۴۰۳ به عنوان «جهش تولید با مشارکت مردم» از سوی رهبر انقلاب برای کمک به تولید آثار ارزشمند هنری قدم برداردند.

اگر هزینه فعالیت‌های فرهنگی بالا رود و اگر سینما و موسیقی کشور تعطیل شود، چه چیزی از فرهنگ باقی می‌ماند؟

البته همه تقصیر‌ها را نباید به گردن قیمت بلیت کنسرت انداخت و باید فرآیند اقتصادی برگزاری کنسرت‌ها هم اصلاح شود تا شاهد حضور همه اقشار جامعه در کنسرت‌ها باشیم.

باید قبول کرد که کنسرت‌ها تثیر بالایی در شادی‌بخشی دارند و باید پیش از هر چیزی برای ایجاد این شادی زیرساخت‌های اصلی مانند سالن‌های مناسب ایجاد شود و سپس با حمایت‌های دولتی نرخ قیمت بلیت‌ها را کنترل کرد تا عامه مردم بتوانند حداقل سالی دو بار به کنسرت بروند و از شادی‌های جمعی محروم نشوند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • خون رنگین زرگر‌ها در نظام مالیاتی ایران/ یک کارمند بیشتر از طلا فروش مالیات می‌دهد!
  • راه اندازی سامانه نظارت مردمی دیوان محاسبات مازندران
  • هنری که لاکچری شده!
  • غیربومی بودن مدیران یکی از اساسی ترین مشکلات البرز است
  • گزارش دیوان محاسبات از ترک فعل سازمان تامین اجتماعی
  • کمیسیون اصل ۹۰ پیگیر اجرایی شدن سامانه ستاد
  • دیوان محاسبات: محیط زیست تکلیف قانونی خود را انجام نداده است
  • دیوان محاسبات: محیط زیست تکلیف قانونی خود را انجام نداده
  • زمان افزایش ۹۰ درصدی حقوق بازنشستگان مشخص شد/ رییس کمیسیون تلفیق بودجه درباره همسان‌سازی حقوق چه گفت؟
  • قرارداد ۲.۷میلیارد دلاری با پتروشیمی‌ها برای تولید بنزین