Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-05-03@07:57:42 GMT

بورس تا زمستان بیمه شد!

تاریخ انتشار: ۲۶ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۳۱۱۹۲۹

بورس تا زمستان بیمه شد!

بازار سهام برای صعود روی دو بال حساب کرده است اما در مسیر پرواز سه ریسک وجود دارد که اگر پیش روی حرکت شاخص قرار گیرد می تواند از روند رشد بکاهد.

به گزارش سرویس بورس مشرق، ظاهرا ابر و باد و مه و خورشید و فلک درکارند تا شاخص بورس را سبز پوش نگه دارند. از دولت گرفته تا سرمایه گذاران حقیقی.اتفاقات روز گذشته طوری بود که برخی تحلیل گران بورسی هم به صدا درآمدند و نسبت شور شدن آش در بورس اعتراض داشتند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آنها نحوه خرید برخی سهم ها که از ارزندگی زیادی برخودار نیستند را به نفع روند میان مدت بازار نمی دانستند و دل نگران  نحوه هدایت نقدینگی و خرید برخی نمادها بودند.

بیشتر بخوانید:

بورس بدون مداخله چرخید

اما در معاملات دیروز در بازار سهام بورس چه اتفاقی افتاد که برخی از مدافعان همیشه در صحنه بورس هم نگران بودند دوره نقاهت بازار طولانی تر شود؟

پول های بورسی ها کجا رفت؟

در بازار دیروز برآورد شده است حدود 1900 میلیارد تومان پول وارد بورس شده باشد حدود 20 درصد از این رقم که نزدیک به 400 میلیارد تومان می شود در 5 دقیقه پایانی بازار وارد بورس شده و اکثر این پول ها صرف خرید نماد خودرو(ایران خودرو)شده است.!

موضوعی وقتی جالب می شود که منشا این خرید ها ردیابی شود بخش زیادی از این پول ها از سوی سرمایه گذاران حقیقی به این نماد تزریق شده است.

به طوری که در پایان بازار، سهام ایران خودرو رتبه اول جذب پول مردم عادی یا همان سرمایه گذاران حقیقی را به دست آورد.

محاسبات نشان می دهد دیروز، حقیقی ها حدود 316 میلیارد تومان پول برای سهام ایران خودرو جابجا کردند.

ایران خودرو در حالی رتبه اول تغییر مالکیت از حقوقی به حقیقی را به دست آورد که پس از چند روز بسته بودن نماد به تازگی بازگشایی شد و از همه مهم تر توانست بالاتر از نماد شرکت هایی بایستد که عمدتا  صادرات محور بودند و با اتفاقات برای ارز در بازار نیما شانس اول خرید معرفی می شدند.ملی مس و فولا مبارکه که دو نماد با ارزندگی بالا در این روزها معرفی می شوند روی هم در حدود 300 میلیارد تومان جذب کردند.

بواسطه همین اتفاقات برخی کانال ها و تحلیل گران ابراز نگرانی می کنند که این نمادهای نوسان ساز دوباره بازار را دچار دردسر کنند و از بازار ساز می خواهند نقش تثبیتی خود براین سهم ها را فعال تر کند.

شرکت های که از وضعیت تولید و درآمد مناسبی برخودار نیستند چگوه می توانند مورد اقبال حقیقی ها قرار بگیرند بر اساس چه چشم اندازی پول حقیقی صرف خرید سهم هایی می شود حتی امکان تقسیم سود ندارند.

به گفته برخی تحلیل گران در خرید این سهم ها بوی بزن دروی اسشمام می شود، عده ای روی موج هیجان قیمت را بالا ببرند  تا سهام خود را اصطلاحا خالی کنند غافل از اینکه با ریزش قیمت سهام این نمادها، دوباره فضای ترس و رعب به بورس باز گردد و همه زیان می کنند.

پیش بینی بازار سهام در روز چهارشنبه

اول: در بورس امروز روی سرخ بازار نگرانی از بازگشایی برخی نمادها است.تحلیل گران دل نگران واکنش بازار به بازگشایی برخی نمادها مانند شستا و پالایشی ها هستند.این گروه بیم آن دارد که سهم‌ها با قیمت بالا باز شود و این قیمت بالا بر روند بازار اثر منفی بگذارد.

دوم: نحوه توزیع نقدینگی در بورس،اختلاف برخی وزارتخانه ها از جمله نفت و اقتصاد درباره صندوق های قابل معامله و وضعیت مبهم وزارت صمت از جمله ریسک های دیگر بورس برای صعود عنوان می شود.

سوم: در کنار این دو عامل،ریسک ها سیاسی و نزدیک شدن به انتخابات آمریکا هم یکی از گزینه هایی عنوان می شود که می تواند موجب فرار سرمایه گذاران ریسک گریز شود.در این حالت با بهبود وضعیت بازار برخی رو به فروش می آورند تا پول خود را بورس خارج کنند و اگر این رفتار همانند هفته های قبل باشد می تواند ترمز حرکت بازار باشد.

اما جناح سبز بورس بر چند داده پا می فشارد و اعتقاد دارد بورس امروز نیز می تواند روز صعودی را تجربه کند اما این صعود ممکن است به قدرت دیروز نباشد.

نخست: در معاملات دیروز حدود ۳ هزار میلیارد تومان صف فروش در بازار باقی ماند که حدود دو هزار میلیارد تومان آن مربوط به 20 سهم بود این رقم کمترین میزان در 20 روز اخیر بود در مقابل 30 درصد سهم های بازار به ارزش 4700 میلیارد تومان صف خرید دارند.پس از حجم صف فروش کاسته شده و این می تواند علامت مثبتی باشد.

دوم: شرکت های زیادی از دیروز شروع به انتشار اوراق اختیار فروش تبعی کرده اند که نوعی بیمه سهام است.انتشار این اوراق از سوی سهامداران عمده می تواند به آرامش فضای بازار کمک کند و سرمایه گذاران برای خروج از بورس هیجانی رفتار نکنند.معمولا در بازارهای یک طرفه مثل بورس ایران که سهامدار فقط از رشد قیمت سود می‌برد، با افت یا نوسان شدید قیمت، سهامدارها از سهم در حال افت می‌گیرند در این شرایط شرکت ها برای حفظ ارزش سهام و حمایت از سهامداران، اقدام به انتشار اوراق اختیار فروش می‌کنند.

این اوراق به مالک آن این اختیار را می‌دهد که در صورت تمایل در تاریخ مشخص شده سهام خود را به قیمتی که از قبل تعیین شده به شرکت بفروشد.در واقع شرکت تضمین را بدهد تا در تاریخ مشخص شده در صورتی که قیمت سهام افت کرده باشد، این افت را تا قیمتی خاص جبران خواهد کرد، در ایران این فرآیند را به عنوان بیمه کردن سهام هم می‌شناسند.در روز گذشته اکثر شرکت ها این اوراق را منتشر کرده و قیمت سهام خود در یک نرخ عملیاتی تا میانه زمستان ضمانت کرده اند.برخی از فعالان بازار امیدوارند این اتفاقات از هیجان فروش بکاهد و روند بورس پایدار شود.

البته این نگاه مورد نقد تحلیل گران است و تاکید دارند افزایش قیمت ها در بورس اگر از محل رشد بهره وری و تولید شرکت نباشد یا به بی ثباتی سایر بازارها منجر می شود یا پایدار نیست و به سمت تعادل های بنیادی خود باز می گردد.

منبع: اقتصادنیوز

منبع: مشرق

کلیدواژه: کرونا اعتراضات آمریکا قرارداد ایران و چین بورس شاخص بورس بازار بورس بورس تهران فرابورس سازمان بورس سازمان بورس و اوراق بهادار بورس کالا اخبار بورس بازار بازار سرمایه بازار سهام سهام سرمایه گذاری میلیارد تومان سرمایه گذاران ایران خودرو تحلیل گران شرکت ها سهم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۳۱۱۹۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نیاز تولیدکنندگان به حمایت های عملی

به گزارش بازرگانی خبرگزاری مهر، معطوف به خبر منتشره به نقل از معاون صنایع عمومی وزارت صمت مبنی بر مهندسی سود تولیدکنندگان محصولات پتروشیمی در بورس کالا، به رغم کاهش عرضه، توضیحات ذیل در راستای شفاف سازی اذهان عمومی در خصوص مشکلات کنونی صنایع پایین دستی، قابل ذکر است؛

در حال حاضر عمده مواد اولیه برخی از صنایع پایین دستی از بورس کالا و از تولیدکنندگان محصولات پتروشیمی تامین می گردد و مطابق دستورالعمل تنظیم بازار محصولات پتروشیمی مصوب ستاد تنظیم بازار، نحوه تعیین قیمت پایه محصولات پتروشیمی جهت عرضه در بورس کالا که بصورت هفتگی توسط دفتر توسعه صنایع پایین دستی پتروشیمی محاسبه و اعلام می گردد، می بایست مبتنی بر ۹۵ درصد قیمت فوب با تسعیر نرخ ارز تالار دوم یا نیمایی انجام پذیرد و حتی در مواردی نیز قیمت پایه محاسبه شده بر اساس قیمت محصولات صادراتی شرکت های پتروشیمی قابل اصلاح و بازنگری خواهد بود، به عبارتی تولیدکنندگان صنایع پایین دستی، مواد اولیه مورد نیاز خود را برای تولید کالای نهایی، جهت عرضه در بازار داخل، به قیمت جهانی و یا صادراتی تهیه می نمایند و به تبع آن تغییرات قیمت های جهانی و یا حتی ارز نیمایی نیز بصورت مستقیم بر قیمت محصولات پتروشیمی محور که همگی تولید داخل هستند، تاثیر گذار بوده و نهایتاً اثرات این سیاست صرفاً متوجه مردم است.

مضافاً اینکه به دلیل عدم تناسب میزان عرضه و تقاضای محصولات پتروشیمی در بورس کالا، بعضاً با ایجاد رقابت، قیمت ها در بورس حتی بالاتر از قیمت های جهانی در برخی محصولات عرضه می گردد که نتیجه ان، افزایش بهای تمام شده محصولات تولیدی صنایع پایین دستی، رشد قیمت ها در بازار و زیان مصرف کنندگان داخلی می باشد. علت عدم تناسب میزان عرضه و تقاضا در بورس، صرفاً، عملکرد وزارت صمت و بویژه معاونت صنایع عمومی است.

صدور پروانه های بهره برداری جدید بدون انجام بررسی های کارشناسی شاخص هایی از جمله نیاز کشور، وضعیت انحصار یا رقابت در بازار هر کالا و عدم توجه به پتانسیل های تولید مواد اولیه مورد نیاز آنها از سوی واحدهای پتروشیمی در بورس کالا به موازات وجود سهمیه مواد غیر واقعی برخی صنایع پایین دستی و عدم تناسب آن با میزان تولید واقعی انها به دلیل عدم انجام ظرفیت سنجی میزان تولیداظهاری از سوی تولیدکنندگان صنایع پایین دستی، از جمله دلایل افزایش تقاضا در بورس کالا محسوب می شوند. ضمن آنکه به دلیل تعیین نرخ ارز نیمایی برای قیمت گذاری محصولات پتروشیمی و تفاوت قابل توجه آن با ارز بازار ازاد، صرفه اقتصادی صادرات برخی محصولات بویژه محصولات نیمه خام افزایش یافته که این تقاضای صادراتی نیز موجب افزایش میزان تقاضا در بورس کالا شده که با وجود تذکر کارشناسان به ضرورت تفکیک تقاضای صادراتی و نیاز داخلی به محصولات پتروشیمی در بورس، به دلایل نامعلومی این امر تاکنون محقق نگردیده است.

پر واضح است نتیجه این موارد، صرفنظر از افزایش قیمت کالاهای نهایی در بازار داخل و تورم، منتج به سود قابل توجه برخی واحدهای پتروشیمی حتی پس از کسر درآمدهای صادراتی آنها، در قیاس با سود صنایع پایین دستی که بعضاً مشمول سیاست های تثبیتی قیمت و یا قیمت گذاری دستوری هستند، شده که بررسی اطلاعات سامانه کودال نیز گواه این ادعا است.

حال سوال اساسی و قابل تامل این است که هدف معاون صنایع عمومی از بیان اینگونه موضوعات بدیهی که سال هاست، صنایع پایین دستی با ان مواجه هستند چیست و چرا در شرایطی که انجمن ها و تشکل های متعددی نسبت به بیان مشکل و راهکارهای پیشنهادی اصلاحی اقدام نمودند و به راحتی امکان پیگیری و حل مشکل با اتخاذ سیاست های مدبرانه و با اخذ نظرات کارشناسان با تجربه جهت تغییر دستورالعمل تنظیم بازار محصولات پتروشیمی و همچنین شیوه نرخ گذاری خوراک پتروشیمی ها و بورس کالا و مدیریت عرضه و تقاضا به نفع ثبات قیمت ها در بازار داخل وجود دارد، هیچگونه پیگیری از سوی معاونت صنایع عمومی صورت نپذیرفته است! قطعاً این قبیل مصاحبه ها و صرفاً بیان مشکلات بدیهی از سوی یک مسئول و متولی صنایع پایین دستی که وظیفه سیاست گذاری و پیگیری حل مشکلات را دارد، نشان از آن دارد که هدف صرفاً سیاست های نمایشی و شعار گونه و بدون ارائه هیچگونه راهکاری است و انتظار می رفت معاون صنایع عمومی به موازات بیان مشکل، طرح خود را نیز برای حل معضلات فوق الاشاره با هدف کمک به صنایع پایین دستی و مدیریت قیمت ها در بازار ارائه می نمود.

نمونه دیگری از مصاحبه های صورت گرفته از سوی برادران، می توان به اعلام خودکفایی در صنعت شوینده در زمان مسئولیت ایشان اشاره نمود و این در حالیست که بررسی آمار واردات محصولات شوینده در سال های گذشته نشان می دهد که بیش از ۱۰ سال است که صنعت شوینده خودکفا و واردات محصولات شوینده به صفر رسیده است. این موارد همگی نشان از نااگاهی ایشان از وضعیت حاکم بر صنایع مختلف دارد و ارائه اطلاعات غیر واقعی و صرفاً پوپولیستی، بدون انجام اقدامات اثر بخش و واقعی جهت حل مشکلات تولیدکنندگان، صرفاً دلسردی تولیدکنندگان بویژه صنایع پایین دستی را به دنبال داشته و نهایتاً اثرات مخرب آن متوجه مردم، دولت محترم و کشور خواهد بود و لذا بکارگیری مدیران با تجربه، صاحب فکر و اندیشه و عمل گرا در وزارت صمت برای کمک به وزیر صمت و دولت محترم در شرایط کنونی با پرهیز از رویکردهای سیاسی و سفارشی بیش از بیش ضروری است.

کد خبر 6093186

دیگر خبرها

  • جزئیات «عرضه اولیه» سهام شرکت حسین و فرزندانش!
  • خبری مهم برای عرضه اولیه های بورسی
  • بازار بورس ۱۲ اردیبهشت؛ شاخص کل ۳۹۰۱ واحد افت کرد
  • رای دادگاه تجدیدنظر به محکومیت کقزوی!
  • نظارت ها بر شرکت های بورسی برای واریز به موقع سود سهام عدالت چگونه است؟
  • جاماندگی بورس از بازار‌ها
  • عبور از دژاووی بورسی
  • پیش بینی بورس چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ / سهامداران منتظر تحول یکباره بازار نباشند!
  • واگذاری شازند کاملاً شفاف و در فرآیندی قانونی بوده است
  • نیاز تولیدکنندگان به حمایت های عملی