Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-02@13:25:56 GMT

حمل و نقل ریلی همچنان از جاده ای به صرفه تر است

تاریخ انتشار: ۲۶ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۳۱۲۰۴۹

حمل و نقل ریلی همچنان از جاده ای به صرفه تر است

ایسنا/اصفهان یک نماینده مجلس شورای اسلامی گفت: شدت مصرف انرژی در حمل‌ونقل ریلی، ۱۰ درصد حمل‌ونقل جاده‌ای است، بنابراین باید به سمت توسعه حمل و نقل ریلی پیش برویم و منابع کافی برای اتمام طرح‌های نیمه‌تمام ریلی را تأمین کنیم.

علی بختیار در گفت‌وگو با ایسنا در خصوص این انتقاد که وزارت نفت کار جدی در اصلاح الگوی مصرف انجام نداده است، اظهار کرد: یکی از قوانین بسیار خوبی که در مجلس به تصویب رسید قانون اصلاح الگوی مصرف بود که یکی از قوانین مترقی است که اگر این قانون اجرا شود خیلی از مسائل و مشکلاتی که با آن مواجه هستیم حل می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سال‌ها است که بحث شدت انرژی به عنوان یکی از شاخص‌ها که وضعیت بسیار نامطلوبی دارد مطرح است و اینکه شدت مصرف انرژی در ایران ۳۰ برابر متوسط دنیا است.

وی افزود: ۳۰ سال قبل که بحث کنوانسیون "کیوتو" مطرح بود کشورهای صنعتی ابتدا مکلف شدند که تولید کربن را کاهش دهند، در سازمان بازرسی گزارش‌هایی مبنی بر بحث کاهش گازهای سوزانده شده و کاهش گازهای همراه را مطرح کردیم که متأسفانه جدی گرفته نشد و همچنان در میادین نفتی گازهای همراه را می‌سوزانیم و در پالایشگاه‌ها هم همین رویه را در پیش گرفته‌ایم که علاوه بر اینکه صرفه اقتصادی برای کشور ندارد بلکه آلایندگی خیلی زیادی را هم در پی دارد که در سلامت مردم اثرات بدی بر جا گذاشته است.

وی که در دوره حضور در مجلس عضو کمیسیون انرژی بود، ادامه داد: در زمینه کنوانسیون‌های بین‌المللی برای کشورمان قوانینی گذاشته شده که باید به این تعهدات پایبند باشیم و نسبت به کاهش کربن اقدام کنیم. مجموعه وزارت نفت باید این موضوع را جدی بگیرد چرا که شرایط مناسبی در عرضه و تقاضا نداریم و در بخش تولید از میادین نفتی گاز می‌گیریم و تنها ۳۷ درصد آن را درست استفاده می‌کنیم. در واقع دنیا باید به سمت راندمان بالای ۶۵ درصد برود .

بختیار معتقد است: پولی که برای بهینه‌سازی بخش گاز در نظر گرفته شده است توسط وزارت متولیتأمین نمی‌شود،  و از سویی وزارت نیرو منابع کافی برای رفتن به سوی اتمام طرح‌های نیروگاه‌های سیکل ترکیبی و بهینه‌سازی مصرف برق را ندارد. همچنین افزایش انرژی‌های تجدید پذیر جدی گرفته نمی‌شود و این منابع توسط دستگاه مسئول به دلایل خاصی که کاهش درآمدهای نفتی است تأمین نمی‌شود.

وی تصریح کرد: در بخش بهینه‌سازی نیاز است که سازمان برنامه و بودجه به میدان بیاید و کار جدی‌تری در چارچوب همین قوانین انجام دهد و منابع را به جریان بیندازد تا به سمت کاهش شدت مصرف انرژی پیش برویم. یکی از معضلاتی که امروز داریم این است که اکثر حمل و نقل کشور به شکل زمینی است و شدت مصرف انرژی در حمل و نقل ریلی، ۱۰ درصد حمل و نقل جاده‌ای است، بنابراین باید به سمت توسعه حمل و نقل ریلی پیش برویم و منابع کافی برای اتمام طرح‌های نیمه‌تمام ریلی را تأمین کنیم.

بختیار ادامه داد: هم‌اکنون قیمت گازوئیل در حمل و نقل ریلی به دلیل ساز و کارهایی که درون شرکت راه‌آهن جمهوری اسلامی ایران وجود دارد برای بخش ریل گران‌تر از بخش جاده‌ای در می‌آید و نرخ بارنامه‌های بخش ریلی به مراتب بیشتر از نرخ بارنامه‌های بخش جاده‌ای است. پس به جای اینکه مزیت و مشوق برای حمل و نقل ریلی ایجاد کنیم بیشتر برای حمل و نقل جاده‌ای مزیت و مشوق ایجاد کرده‌ایم، این کار چه معنایی دارد!؟

بختیار با بیان این عقیده که این مشکلات به سیاست‌گذاری‌های نادرست بر می‌گردد، خاطرنشان کرد: سه وزارتخانه متولی انرژی داریم، لذا باید سیاست‌گذاری مطلوبی انجام دهیم تا ضعف واحد نبودن وزارتخانه‌های متولی انرژی را جبران کنیم.

وی معتقد است؛ کل مجموعه کشور در جهت سیاست‌گذاری در زمینه بهینه‌سازی مصرف انرژی و کاهش شدت انرژی کاری انجام نداده است. در مجلس دهم یکی از اقدامات خوبی که انجام شد این بود که اساسنامه یکی از شرکت‌ها را برای انرژی‌های تجدید پذیر را به تصویب رساندیم که منابع آن را در قانون بودجه که از محل ۵۰ درصد برق روستایی و ۵۰ درصد برق تجدید پذیر است در قانون بودجه پیش بینی کردیم، اما این منابع اختصاص نمی‌یابد به همین دلیل توسعه بخش گاز و انرژی‌های زباله‌سوز و تجدید پذیر خوب جلو نرفته است و در بخش مسکن، نفت، ساختمان و... به اهداف مورد نظر نرسیده‌ایم.    

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: حمل و نقل ریلی حمل ونقل جاده ای بهینه سازی مصرف انرژی استانی سیاسی شدت مصرف انرژی حمل و نقل ریلی بهینه سازی تجدید پذیر جاده ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۳۱۲۰۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیش از ۸۰ میلیون جایزه غیرنقدی پیش‌بینی شده برای خوش‌مصرف‌ها

به گزارش خبرنگار مهر، مصطفی رجبی مشهدی، مدیر عامل توانیر در آیین رونمایی از کمپین انرژی در جمع خبرنگاران گفت: یکی از شاخص های مصرف برق شدت مصرف انرژی در کشور است که در ایران تقریباً دو برابر میانگین جهانی به شمار می آید.

وی افزود: همواره باید به صورت بهینه مصرف کنیم تا بتوانیم تقاضای جدید در بخش مولد کشور را تامین کنیم.

وی ادامه داد: هدف از این پویش این است که مشترکان خانگی و تجاری که بیش از ۸۰ درصد مشترکان کشور را تشکیل می دهند و ۵۰ درصد مصرف دوران اوج مصرف مربوط به این بخش است ترغیب به کاهش مصرف می کند، به همین دلیل هم جایزه و هم طرح های سال گذشته پاداش صرفه جویی در دستور کار قرار گرفت.

مدیر عامل توانیر خاطر نشان کرد: بیش از ۸۰ میلیون جایزه غیر نقدی پیش بینی شده که در صورت تکرار کاهش مصرف، جوایز ارزنده تخصیص داده می شود.

به گفته این مقام مسئول با چنین اقدامی مشترکان می‌توانند برق مطمئن و پایداری را دریافت کنند و در کنار آن کمک می کنند تا بخش مولد کشور مانند صنایع و کشاورزی از انرژی بیشتری برخوردار بوده و بتوانیم برق پایدار اقصی نقاط کشور را تامین کنیم.
ادامه دارد…

کد خبر 6092448 فاطمه صفری دهکردی

دیگر خبرها

  • صرفه جویی ۳.۹ درصدی مصرف گاز در سال گذشته
  • فروش برق با نرخ‌های جذاب در بورس انرژی
  • رفع بحران ناترازی انرژی با ۲۰ درصد صرفه‌جویی
  • رونمایی از پویش با انرژی در یزد
  • به محض ترک قند و شکر در بدن چه می‌شود؟
  • انشعابات گاز علت اصلی هدر رفت انرژی
  • پتانسیل ایران در استخراج رمزارز از گاز فلر
  • بارش‌های کشور به نرمال نزدیک شد/ ورودی مخازن همچنان دارای ۸ درصد
  • رونمایی رسمی از بزرگترین پویش کشور در زمینه انرژی
  • بیش از ۸۰ میلیون جایزه غیرنقدی پیش‌بینی شده برای خوش‌مصرف‌ها