Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تین نیوز»
2024-04-30@20:05:00 GMT

◄ جزیره خارک، آلودگی‌های نفتی و طرح های ناتمام

تاریخ انتشار: ۲۶ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۳۱۲۵۲۲

تین نیوز

اخیرا مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی، از آمادگی این سازمان برای اعطای تسهیلات خاص و ویژه برای نوسازی شناورهای مسافری خارک خبر داد و بر اولویت دهی و تسریع در انجام و تکمیل مطالعات زیرساختی برای اسکله شناور و موج شکن تأکید کرد. محمد راستاد با بیان اینکه سازمان بنادر کاملا آمادگی دارد برای نوسازی ناوگان مسافری و‌دریایی در حال تردد در این مسیر ها تسهیلات ویژه اعطا کند، تاکید کرد: متقاضیان و صاحبان شناور های فعال در مسیر جزیره خارک می توانند با اولویت از تسهیلات نوسازی شناورها در کمیته وجوه اداره شده بهره بگیرند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش تین نیوز، جزیره خارگ را می‌توان به‌عنوان یکی از هاب‌های اصلی ذخیره سازی و صادرات نفت خام ایران اسلامی بر شمرد اما طی ماه‌های اخیر شاهد آلودگی‌های نفتی با وسعت و ابعاد گسترده‌ای در خلیج فارس هستیم که در دفعات متعدد شاهد تکرار این آلودگی‌ها هستیم که تأثیرات زیادی را بر اکوسیستم دریا خواهد داشت و طرح های توسعه ای را نیز به تعویق خواهد انداخت.

جزیره خارگ به دلیل نزدیکی به تأسیسات فراساحل و نزدیکی به سکوهای نفتی کشورهای حوزه خلیج فارس بیش از تمامی نقاط در معرض آلودگی نفتی است. بافت غنی مرجانی و محیط زیست دریایی این جزیره یکی از منحصربه‌فردترین مناطق دریایی حوزه خلیج فارس به شمار می‌رود که آلودگی‌های نفتی اخیر باعث آسیب به این بافت غنی شده است.

حالا بار دیگر در روزهای اخیر آلودگی‌های نفتی به خارگ نزدیک شده است و تلاش‌ها برای پاکسازی ساحل و دریا در جزیره خارگ ادامه دارد. این آلودگی‌ها صدمه زیادی را به محیط زیست دریایی وارد می‌کند.

معاون دریایی اداره کل بنادر و دریانوردی استان بوشهر در اینباره با اشاره به آلودگی نفتی در اطراف جزیره خارگ اظهار داشته است: به دنبال دریافت تصاویر ماهواره‌ای از مرکز کمک‌های متقابل در موارد اضطراری در دریا مبنی بر رؤیت لکه آلودگی در غرب سکوی نفتی ابوذر بلافاصله برنامه ریزی و هماهنگی برای انجام عملیات مهار و پاکسازی آلودگی نفتی انجام شد.

وی افزود: در این راستا عملیات بارگیری تجهیزات مقابله با آلودگی شامل بوم فراساحلی و اسکیمر و بیش از ٣٠ بشکه مواد امحا کننده دیسپرسنت بر روی شناور خلیج فارس انجام شد.

بار مادی و زمانی که برای هماهنگی جهت اعزام یدک کش از بندر امام انجام شده است، می تواند عملیات توسعه ای این بندر را با مشکل مواجه کند. در همین زمینه شناور ناجی ۸ از بندر خارگ برای پایش آلودگی به موقعیت اعزام شد و این شناور لکه آلودگی را به صورت وسیع و پراکنده رؤیت کرد. همزمان شناور صبور ٢ از بندر امام خمینی برای مشارکت در عملیات مهار و پاکسازی به موقعیت اعزام شد.

اما وقوع آلودگی دریایی در طی سال‌های اخیر باعث آسیب‌های فراوان به محیط زیست دریایی در خلیج فارس شده است. این در حالی است که آلودگی‌های نفتی در خلیج فارس قابل پیشگیری بوده و باید شرکت‌های نفتی در قالب برنامه‌های مدیریت زیست محیطی EMP الزامات را رعایت و با اقدامات کنترلی از ورود و نشت نفت جلوگیری کنند.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

منبع: تین نیوز

کلیدواژه: آلودگی های نفتی جزیره خارگ آلودگی ها خلیج فارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tinn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تین نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۳۱۲۵۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

همایش بین المللی تاریخ، فرهنگ و تمدن خلیج فارس برگزار شد

به گزارش خبرنگار مهر، دبیر علمی همایش بین‌المللی تاریخ، فرهنگ و تمدن خلیج فارس ظهر دوشنبه در این آئین گفت: از مجموع ۱۵۰ مقاله ارسالی به دبیرخانه این همایش ۵۰ مقاله برای ارائه در همایش پذیرفته شد.

حمید اسدپور افزود: این همایش به دلیل اهمیت بعد تجاری خلیج فارس، بازرگانی دریایی و حمل و نقل را محور اصلی خود قرار داده است.

اسدپور تصریح کرد: موضوع عمده مقالات دریافت شده متمرکز بر بنادر ایران و روابط تجاری ایران با دیگر کشورها است.

دبیر علمی همایش بین المللی تاریخ، فرهنگ و تمدن خلیج فارس با بیان اینکه این همایش در ۲ روز برگزار می‌شود، گفت: روز نخست همایش توجه به مسائل علمی و روز دوم به عنوان روز فرهنگی در نظر گرفته شده است.

وی ادامه داد: در روز علمی همایش، پژوهشگران داخلی و خارجی به ارائه مقالات می‌پردازند و در روز فرهنگی بازدید از آثار تاریخی استان برنامه ریزی شده است.

اسدپور بیان کرد: ۱۰ پژوهشگر خارجی از کشورهای عراق، هند، چین، روسیه و بنگلادش در این همایش حضور دارند.

دبیر علمی این همایش تصریح کرد: هدف همایش ایجاد و اتخاذ تدابیری برای ورود و مشارکت هرچه بیشتر مردم و بخش خصوصی در حوزه بازرگانی و حمل و نقل دریایی خلیج فارس است.

وی ادامه داد: این همایش بر ضرورت توجه بسیار جدی به تجارت دریایی از یک سو و سرمایه گذاری در زمینه حمل و نقل دریایی از طریق توسعه زیرساخت‌ها در بنادر و جزایر خلیج فارس تاکید دارد.

خیراندیش محقق و عضو هیأت علمی دانشگاه شیراز در همایش تاریخ، فرهنگ و تمدن خلیج فارس با اشاره به تفاوت تجارت سبک و سنگین گفت: خلیج فارس در بخش تجارت سنگین بسیار استراتژیک است و باید مورد توجه قرار گیرد.

این محقق هم استانی تاکید کرد: ما برای ایجاد ثروت و اقتدار باید تجارت جهانی گذشته را احیا کنیم.

پنل‌های تخصصی انگلیسی و عربی همایش تاریخ، فرهنگ و تمدن خلیج فارس بعد از ظهر امروز برگزار می‌شود.

کد خبر 6092136

دیگر خبرها

  • جزایر ایرانی به سمت مسکونی شدن خواهند رفت
  • اکران «اقیانوس پشت پنجره» به مناسبت روز ملی خلیج فارس
  • نمایش توانمندی بیش از ۲ هزار هنرجوی هنرستان‌های قشم
  • رزمایش دریایی شناورها، گرامیداشت روز ملی خلیج فارس
  • وزیر فرهنگ: در خلیج فارس همه منابع غنی انرژی را داریم
  • خلیج فارس دریایی راهبردی در دنیای ارتباطات است
  • ببینید | خط و نشان فرمانده نیروی دریایی سپاه برای آمریکا در خلیج فارس
  • «گردشگری دریایی» فقط یک وعده در روز خلیج فارس بود!
  • همایش بین المللی تاریخ، فرهنگ و تمدن خلیج فارس برگزار شد
  • ۱۴ عملیات مقابله با آلودگی‌های دریایی در استان بوشهر انجام شد