Web Analytics Made Easy - Statcounter

صراط:

افزایش فعالیت نوسان‌گیران در سطوح حمایتی موجب برگشت سریع قیمت‌ها به سوی نرخ‌های بالاتر شد، هر چند که سقف‌های روز دوشنبه حداقل تا ساعت ۴ بعدازظهر تکرار نشد.  

دنیای اقتصاد نوشت: اسکناس آمریکایی حدود ساعت ۴ بعدازظهر با قیمت ۲۶ هزار و ۷۰۰ تومان به فروش می‌رفت که ۳۸۰ تومان بیشتر از نرخ بسته شده روز سوم هفته بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در اواخر روز گذشته، سکه تمام بهار آزادی نیز با قیمت ۱۲ میلیون و ۸۵۰ هزار تومان مورد معامله قرار می‌گرفت که ۳۵۰ هزار تومان بیشتر از روز دوشنبه بود.

البته پس از ساعت ۴ بعدازظهر قیمت‌های بالاتری نیز در بازار به ثبت رسید. گفته می‌شد که دلار کانال ۲۷ هزار تومانی را بار دیگر به خود دیده است و سکه امامی به بالای کانال ۱۳ میلیون تومانی رهسپار شده است.

برخی فعالان باور داشتند، جدا از رشد قیمت دلار، بالا رفتن بهای طلا در بازارهای جهانی عامل دیگری بود که به افزایش قیمت سکه کمک کرد. طلای جهانی در مقاطعی از بعدازظهر روز گذشته حتی به بالای محدوده هزار و ۹۷۰ دلاری رفت و افزایش روزهای اخیر، امید سکه بازان برای رفتن اونس به بالای ۲ هزار دلار را افزایش داده است. برخی از سکه‌بازان انتظار برگشت قیمتی دلار در روز سه‌شنبه را نداشتند؛ در این شرایط بازگشت دلار به ریل افزایشی، واکنش زیادی را در میان سکه‌بازان برانگیخت.

در روزی که دلار افزایشی شد، برخی فعالان انتظار داشتند بازارساز از سیاست نزدیک کردن قیمت صرافی‌های بانکی به بازار آزاد دست بردارد، ولی بازارساز مصرانه به‌دنبال آن بود که فضای رانتی در بازار وجود نداشته باشد. چنین خواستی موجب شد که قیمت صرافی‌ها متناسب با بازار آزاد رشد کند. درکنار این، بازارساز برخلاف روزهای قبل، به دقت شرایط بازار را زیر نظر داشت و قیمت‌های خود را با آن تنظیم می‌کرد.

 

چرا قیمت دلار رشد کرد؟

به گفته فعالان، مهم ترین عاملی که موجب شد دلار در روز سه‌شنبه افزایشی شود، ادامه نگرانی‌های سیاسی و جوسازی معامله‌گران پیرامون بازگشت تحریم‌های سازمان ملل بود. آنها روز سه‌شنبه اظهارات یکی از مقامات ارشد آمریکایی را برجسته می‌کردند که در هفته آتی از مکانیزم ماشه استفاده خواهد شد و بعد از آن، برخی از تحریم‌های ایران بار دیگر فعال می‌شود. این در حالی است که ایران بارها تکرار کرده آمریکا دیگر عضوی از برجام نیست که درباره بازگشت تحریم‌ها تصمیم بگیرد.

در این میان، گروهی نیز به اظهارات مقام آمریکایی دیگری اشاره می‌کردند که عنوان کرده بود، اروپا از تحریم‌های آمریکا علیه ایران حمایت به عمل خواهد آورد. برخی از فعالان اعتقاد داشتند، چنین اخباری نگرانی‌های را در بازار ایجاد می‌کرد و در نتیجه زمینه‌ساز افزایش خریدها می‌شد. این در حالی بود که گروه دیگری باور داشتند نوسان‌گیران سعی داشتند با جوسازی پیرامون این اخبار در نرخ‌های بالاتر اقدام به فروش و خالی کردن دلار خود کنند.

حمایت بازیگران فنی از دلار

به گفته فعالان یکی دیگر از عواملی که موجب شد قیمت دلار در روز سه‌شنبه به زیر مرز ۲۶ هزار تومانی نرود، حمایت بازیگران فنی بود. این دسته اعتقاد داشتند بازار به راحتی از کانال ۲۶ هزار تومانی پایین نخواهد رفت و برای شکست این مرز نیاز به عرضه زیاد یا تغییر انتظارات وجود دارد.

در واقع آنها باور داشتند همانطور که شکستن کانال یاد شده و صعود به بالای آن دشوار بود، پایین رفتن از این کانال هم به آسانی صورت نخواهد گرفت. در این میان، با توجه به چنین انتظاراتی، طبیعی بود که برخی از معامله‌گران در مرز ۲۶ هزار تومانی، بخشی از نقدینگی خود را برای خرید وارد بازار ارز کنند. آنها توانسته بودند در نرخ‌های بالاتر اقدام به فروش کنند و هراس کمتری برای گرفتن موقعیت خرید در مرز حساس ۲۶ هزار تومانی داشتند. جدا از این اخبار سیاسی و تغییر جو بازار نیز به آنها اطمینان بیشتری برای ورود به بازار می‌داد.

رفتار بازارساز در مرز روانی

در چهارمین روز هفته، صرافی‌های بانکی در ابتدای روز نرخ فروش دلار خود را پایین آوردند، ولی با تغییر مسیر این ارز در بازار آزاد، قیمت فروش این صرافی‌ها نیز رشد کرد. در ابتدای روز این صرافی‌ها ۶۰۰ تومان ارزش دلار را کاهش دادند و قیمت خود را روی عدد ۲۶ هزار و ۱۵۰‌تومان قرار دادند. زمانی که ارزش این ارز در بازار بالا رفت، در دو مرحله هم قیمت دلار بر تابلوی صرافی‌ها رشد کرد. در ابتدا نرخ فروش ۲۶ هزار و ۴۰۰ تومانی تعیین شد و در اواخر روز رقم ۲۶ هزار و ۶۰۰ تومانی برای دلار تعیین شد.

به گفته برخی فعالان، سیاست نزدیک کردن نرخ‌ها در روز دوشنبه موجب شد که نرخ در بازار آزاد دچار ریزش شود ولی در روز سه‌شنبه، تنها توانست مانع ورود دلار به کانال ۲۷ هزار تومانی شود. برخی معامله‌گران عنوان می‌کردند پیش از تصمیم آمریکا در مورد چکاندن یا نچکاندن ماشه، سطح تقاضا در بازار بالا رفته است، ولی پس از اینکه در هفته آتی سرنوشت بازگشت یا عدم بازگشت تحریم‌های سازمان ملل مشخص شد، کم کم میزان تقاضا کاهش پیدا خواهد کرد و در آن شرایط عرضه بازارساز بهتر می‌تواند اثر کاهشی روی قیمت بازار آزاد داشته باشد.

در این شرایط، اگر بازارساز بتواند مانع ورود دلار به کانال بالاتر شود، در هفته آتی میزان عرضه می‌تواند بیشتر شود. با این حال، در صورت خروج اسکناس آمریکایی از کانال ۲۶ هزار تومانی، ‌احتمال رشد بیشتر این ارز منتفی نخواهد بود، چرا که شکست هر مرزی تقاضای جدیدی را به بازار وارد می‌کند.

منبع: صراط نیوز

کلیدواژه: دلار قیمت دلار اسکناس صراط ۲۶ هزار تومانی روز سه شنبه بازار آزاد قیمت دلار ۲۶ هزار تحریم ها صرافی ها موجب شد نرخ ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.seratnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صراط نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۳۱۲۵۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۴ دلیل ریزش قیمت‌ها در بازار ارز و سکه و نقره داغ شدن خریداران

امتداد - ریزش متوالی در بازار طلا و ارز که از ابتدای هفته گذشته شروع شده است در هفته جاری نیز ادامه دارد.

به گزارش پایگاه خبری امتداد ، قیمت دلار و سکه در روز گذشته با کاهش به مرز‌های مهمی رسیدند که در آن نقاط اشباع خرید شکل گرفته است. بر این اساس گروهی از معامله‌گران معتقدند در این ناحیه قیمت دلار و سکه می‌تواند با افزایش عرضه روبرو شده و کاهش بیشتری را تجربه کند.

بسیاری از افرادی که برخلاف توصیه کارشناسان در قیمت‌های بالا اقدام به خرید دلار و سکه کرده بودند این روز‌ها با کاهش التهابات، نقره داغ شده و به دلیل اشباع خرید در بازار نمی‌توانند دلار و سکه خود را آب کنند.

اما از آن طرف در بازار رسمی همچنان شاهد روند معکوس با بازار آزاد هستیم که به نظر رفتار منطقی بازارساز در زمینه کنترل نوسانات قیمت‌ها را نشان می‌دهد.

قیمت اسکناس دلار در مرکز مبادله در کانال ۴۴ هزار تومان، قیمت حواله دلار در کانال ۴۱ هزار تومان و قیمت یورو هم در کانال ۴۷ هزار تومان پیشروی کردند.

به عقیده معامله‌گران با کاهش تنش در منطقه، قیمت‌ها از روند صعودی دست کشیدند و ریزش بازار را به ۴ دلیل اشباع خرید در بازار، از دست رفتن حمایت‌های مهم نرخ دلار و سکه، دیپلماسی فعال اقتصادی دولت با سفر وزیر اقتصاد و رییس کل بانک مرکزی به عربستان و تذکر مجلس به بازارساز جهت حضور فعالانه‌تر در بازار می‌دانند.


دلار هرات چهار کانال سقوط کرد


طی معاملات روز شنبه، قیمت تتر و قیمت دلار این روز‌ها دو کانال از دست دادند. قیمت دلار در هرات طی یک هفته گذشته چهار کانال عقب نشست و در روز شنبه به ۶۰ هزار تومان رسید.

روز گذشته در هرات، قیمت دلار ۶۲ هزار و ۲۵۰ تومان شروع به کار کرد و با کاهش در نیمه اول وارد کانال ۶۱ هزار تومان شد. در ادامه و در نیمه دوم قیمت دلار هرات با کاهش بیشتر کانال ۶۱ هزار تومان را هم از دست داد و در ۶۰ هزار و ۶۵۰ تومان به کار خود پایان داد.

در معاملات پشت خطی در ابتدا قیمت دلار با حمایت به مرز ۶۱ هزار تومان رسید، اما دوباره با افت در ۶۰ هزار و ۶۰۰ تومان بسته شد.
به عقیده تحلیل‌گران تکنیکال قیمت دلار هرات در حوالی ۶۰ هزار و ۶۰۰ تومان اشباع فروش دارد و از آن‌جایی که نزدیک اصلاح فیبوناچی بازار است، می‌تواند نسبت به آن واکنش داشته باشد. اما اگر قیمت دلار از این ناحیه حمایت نشود حمایت بعدی ۶۰ هزار و ۲۰۰ تومان است که احتمال سرک کشی به محدوده ۵۹ هزار و ۸۰۰ تومان نیز در بازار وجود دارد.


وضعیت مشابه ریزشی در بازار درهم

قیمت درهم با گپ منفی ۱۵۰ تومانی در ۱۶ هزار و ۹۷۰ تومان بازگشایی کرد و با کاهش ۱۸۰ تومانی به ۱۶ هزار و ۷۹۰ تومان رسید. قیمت دلار برآورد شده از درهم ۶۱ هزار و ۲۱۹ تومان محاسبه می‌شود.

حباب درهم نسبت به دلار در روز شنبه مثبت شد. شکاف دلار برآورد شده از درهم و قیمت دلار هرات به هزار تومان رسید کارشناسان بازار ارز معتقدند این اختلاف عددی قابل توجه است.


ریزش ۱۸۰۰ تومانی تتر در یک روز

قیمت تتر با کاهش از کانال ۶۳ هزار تومان به کانال ۶۱ هزار تومان رسید و در ۶۱ هزار و ۴۰۰ تومان حمایت شد. قیمت تتر در روز شنبه بیش از هزار و ۸۰۰ تومان نزول کرد.


سکه هم در حال از دست دادن کانال است

در روز شنبه اولین قیمت سکه امامی روی تابلوی صرافی‌ها ۴۲ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان بود که با کاهش بیش از یک میلیونی، انتهای روز در ۴۱ میلیون و ۱۰۰ هزار تومان بسته شد.

بررسی بازار سکه در معاملات نقدی روز گذشته حکایت از ریزش قیمت سکه امامی دارد. آن طور که شواهد نشان می‌دهد پس از نوسانات کاهشی نرخ دلار در اولین روز هفته، جناح افرایشی بازار زمین بازی را به نفع کاهشی‌ها واگذار کرد و قیمت این فلز گران‌بهای داخلی در سراشیبی افتاد.

قیمت سکه در مقایسه با چهار روز قبل تقریباً یک میلیون و ۳۰۰ هزار تومان ارزان شده است. برخی از تحلیلگران دلیل کاهش تقاضا در بازار سکه را به مسائل سیاسی ربط می‌دهند.

به عقیده آن‌ها با کم‌رنگ شدن احتمال گسترش تنش‌های اخیر در خاورمیانه، هیجانات موجود در بازار نیز تخلیه و زمینه افت نرخ در بازار سکه و ارز فراهم شده است.


ریزش قیمت‌ها به طلای بورسی رسید


دومینوی کاهش نرخ‌ها در بورس کالا هم دیده شد. سکه رفاه هم با کاهش بیشتر وارد کانال ۴۰ میلیون شد و در ۴۰ میلیون و ۷۸۰ هزار تومان به کار خودش پایان داد.

تکنیکالیست‌ها تأکید دارند که جناح افزایشی امروز برای رسیدن سکه به مرز ۴۱ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان تلاش خواهد کرد و در صورتی که بالای این محدوده ماندگار شود در سناریو دوم احتمال رسیدن آن به ۴۱ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان محتمل است.

در غیر این صورت اگر دلار هم مانند طلا نزولی شود، شانس سکه برای صعود کمتر است. بنابراین، ممکن است این فلز گران‌بهای داخلی تا پله هشتم کانال ۴۰ میلیون نومان و پس از آن نیمه کانال یاد شده عقب‌نشینی کند.


حباب طلای آبشده صفر شد


از دست دادن کانال قیمتی در روز شنبه به بازار طلا هم رسید. طلای آبشده کانال ۱۵ میلیون را از دست داد و به ناحیه حمایتی مهم خودش رسید. همچنین حباب طلای آبشده در روز شنبه صفر شد.

حمایت مهم طلای آبشده هم در حوالی ۱۴ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان است که اگر از دست برود می‌تواند تا میانه کانال ۱۴ میلیون پایین بیاید.


نزول قیمت‌ها در بازار ارز و سکه ادامه دارد

محمد بیات کارشناس اقتصاد ایران گفت: با کاهش قیمت دلار در بازار آزاد، پیش‌بینی می‌شود این نزول ادامه داشته باشد.

این کارشناس اقتصادی ادامه داد: در صورتی که همین روند فعلی تداوم داشته باشد و تنش جدیدی در منطقه رخ ندهد باید منتظر ورود دلار به کانال ۵۹ هزار تومانی نیز باشیم.

وی افزود: در روز‌هایی که دلار در حال افزایش قیمت بود، بار‌ها تاکید شد مردم از ورود به بازاذ خودداری کنند. افزایش قیمت‌ها به دلیل افزایش ریسک بوده و ماندگار نخواهد بود.

بیات تاکید کرد: این روز‌ها بازارساز با عرضه بیشتر ارز در بازار هرات و بازار درهم به دنبال کنترل نرخ ارز در داخل است. با توجه به شکاف درهم نسبت به دلار هرات، اگر بازارساز در روز روز‌های اینده تزریق اندکی داشته باشد با توجه به اشباع خرید امکان کاهش بیشتر نرخ ارز وجود دارد.

این کارشناس اقتصادی تصریح کرد: بازهم به مردم توصیه می‌کنم از ورود به بازار‌هایی که دلالان همیشه در آن حاضر هستند خودداری کنند و بازار‌ها با ثبات بیشتر را برای سرمایه گذاری انتخاب کنند.

منبع: فارس

برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

دیگر خبرها

  • قیمت سکه و طلا امروز ۱۰ اردیبهشت؛سکه طرح قدیم هم کاهشی شد
  • ۴ دلیل ریزش قیمت‌ها در بازار ارز و سکه و نقره داغ شدن خریداران
  • تشدید روند کاهشی نرخ‌ها در بازار/ دلار بدون خریدار؛ سکه به ۴۰ میلیون تومان رسید
  • بازگشت سکه به کانال ۴۰ میلیون تومان
  • بازگشت دلار به کانال ۵۰ هزار تومان
  • تداوم ریزش قیمت دلار و سکه در معاملات ۸ اردیبهشت
  • سیگنال مهم دبی و عربستان به دلار تهران
  • تداوم ریزش قیمت دلار و سکه در معاملات
  • قیمت طلا، سکه و ارز امروز ۸ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۳ / طلای ۱۸ عیار روی مدار سقوط
  • قیمت طلا، سکه و ارز امروز ۸ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۳/ سکه یک کانال دیگر سقوط کرد