Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-05-01@09:18:52 GMT

چند راهکار برای جلوگیری از ریزش بورس

تاریخ انتشار: ۲۶ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۳۱۴۰۵۱

چند راهکار برای جلوگیری از ریزش بورس

یک تحلیلگر اقتصادی گفت: شرکت‌های بورسی می‌توانند با انتشار اوراق مشارکت شرکتی، در جهت توسعه و تامین منابع مالی خود گام بردارند و باید شرایط این اقدام برای آن‌ها فراهم شود.

به گزارش سرویس بورس مشرق، میثم هاشم خانی درباره وضعیت بازار سهام، اظهار کرد: منطقی است افرادی که وارد بورس می شوند، ریسک پذیر باشند و دارایی را وارد این بازار کنند که بتوانند روی آن ریسک کنند، زیرا در صورتی که به این سرمایه نیاز داشته باشند، در شرایط نوسانی بازار تلاش می‌کنند تا آن را از بازار خارج کنند که می توانند بر نوسانات بازار تاثیرگذار باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

بیشتر بخوانید:

نقشه بازار سهام بر اساس ارزش معاملات +عکس آسیب شناسی ریزش‌های بورس

وی با بیان اینکه یکی از چالش‌های بازار سرمایه را ورود تعداد زیادی سهامدار تازه وارد که شناختی از این بازار ندارند، دانست و گفت: در پی رشدهای قابل توجه شاخص بورس، ارزش یک سوم از سهام شرکت‌های موجود در بورس افزایش یافت که بخش عمده علت این امر، ورود افراد آماتور به بورس است که صرفا با شناخت نام ایران خودرو، سهام آن را خریده‌اند بدون اینکه شناختی از وضعیت شرکت و سهم آن داشته باشند.

این کارشناس اقتصادی ادامه داد: زمانی که دولت افراد زیادی را به حضور در بازار سرمایه تشویق کرد، باید در این زمینه به آنها گوشزد می‌کرد که دارایی را وارد بورس کنند که بتوانند روی آن ریسک کنند و تا یکسال آینده به آن نیاز نداشته باشند. همچنین، این افراد سهام نخرند و سرمایه خود را در یونیت صندوق‌های موجود در بورس، سرمایه‌گذاری کنند، زیرا این موضوع هم تلاطم بازار را کمتر و هم سود بیشتری را نصیب سهامداران می‌کند.  

در ادامه، این تحلیلگر اقتصادی دامنه نوسان و حجم مبنا را از عوامل تاثیرگذار بر نوسانات اخیر بازار تاثیرگذار دانست و افزود: صف در بازار سرمایه نماد فساد است، زیرا اینکه چه کسی در صف جلوتر و چه کسی عقب تر است، انبوهی از فساد را ایجاد می کند و در اکثر کشورها سعی براین است تا صف خرید و فروش در بورس شکل نگیرد،  زیرا صف موجب تشکیل فساد و هیجانی کردن بازار می‌شود.  

راهی برای تقویت بازار سرمایه

 به گفته هاشم خانی، در حال حاضر با کاهش درآمدهای نفتی، پولی در صندوق توسعه ملی وجود ندارد و تزریق منابع به بورس چاپ پول و افزایش تورم است؛ لذا تنها اقدام مفید دولت برای تقویت بورس این است که با انجام ندادن اقداماتی چون توقف ناگهانی صادرات محصول و مجدد از سر گرفتن آن، تغییرات قوانین صادرات و واردات و نرخ فروش دلار صادراتی، در فعالیت‌های شرکت‌ها و کسب‌وکارها دخالت نکند.  

چند توصیه به سهامداران در شرایط فعلی بورس

وی ادامه داد: اگر می‌خواهیم وضعیت بورس بهتر شود باید حضور شرکت‌های معروف و شناخته شده به بازار سرمایه را تسهیل کنیم، زیرا در نگاه خوشبینانه سهامداران به آینده بازار تاثیرگذار است. گفتنی است که شرکت های بورسی می‌توانند با انتشار اوراق مشارکت شرکتی، در جهت توسعه و تامین منابع مالی خود گام بردارند که باید شرایط این اقدام برای آنها فراهم شود، زیرا این اتفاق دو تاثیر مثبت در پی دارد که یکی نرفتن شرکت‌ها به سمت بانک‌ها برای دریافت وام است که پول‌های بانکی را آزاد و فرصت بیشتری برای مردم در جهت اخذ وام ایجاد می‌کند. علاوه براین، اوراق مشارکت شرکتی سودی بیشتر از سپرده‌های بانکی همراه با نوسانات کمتر دارد.  

این کارشناس اقتصادی در پایان به سهامداران در شرایط فعلی توصیه کرد سرمایه‌ای که وارد بورس می‌کنید باید به آن احتیاج نداشته باشید، زیرا خیلی بعید است که فردی امروز سهام شرکتی را بخرد و هفت تا هشت ماه بعد آن را بفروشد و ضرر کند. اگر هم ضرر کند، اتفاق فاجعه‌آوری رخ نمی‌دهد. همچنین، برای خرید سهام، اولویت خود را بر خرید یونیت صندوق‌های موجود در بورس بگذارید، زیرا ریسک کمتر و سود بیشتری دارد.  

منبع: ایسنا

منبع: مشرق

کلیدواژه: کرونا اعتراضات آمریکا قرارداد ایران و چین بورس سهامداران شاخص بورس بازار بورس بورس تهران فرابورس سازمان بورس سازمان بورس و اوراق بهادار بورس کالا اخبار بورس بازار بازار سرمایه بازار سهام سهام سرمایه گذاری ریزش بورس بازار سرمایه شرکت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۳۱۴۰۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اصلاح بند س تبصره ۶ قانون بودجه ۱۴۰۳ چه تاثیری در بهبود وضعیت بازار سرمایه دارد؟

به تازگی در مجلس شورای اسلامی، نمایندگان بند س تبصره ۶ قانون بودجه ۱۴۰۳ را اصلاح کردند اما این موضوع چه تاثیری بر بورس دارد؟

به گزارش ایسنا، بند س تبصره ۶ قانون بودجه ۱۴۰۳ درخصوص دریافت مالیات برای اشخاص حقوقی و حقیقی است که توسط نمایندگان در روزهای اخیر اصلاح شده است، محمدرضا فلفلانی کارشناس بازار سرمایه درخصوص اینکه اصلاح این تبصره چه تاثیری در افزایش جذب سرمایه در بورس و بهبود وضعیت این بازار دارد به ایسنا گفت: همیشه یکی از دغدغه هایی که فعالان اقتصادی در فضای اقتصادی کشور داشتند این بوده که چطور بنگاه های اقتصادی، شرکت های تولیدی و خدماتی را بتوانند به سمت شفافیت در صورت های مالی سوق داده و بتوانند از حرکت شرکت ها به سمت شفافیت حمایت کنند.
وی ادامه داد: برای اینکه این اتفاق بیفتد و مشوقی برای شفافیت داشته باشیم قوانین و مقرراتی از گذشته در این زمینه وجود داشته است.

بازار سرمایه بستر شفافیت است

به گفته این کارشناس، بازار سرمایه کشور می تواند بستر شفافیت باشد و قاعدتا در فضای قانون گذاری و سیاست گذاری کلان کشور یکسری مشوق هایی به شرکت هایی که در بازار سرمایه پذیرش می گیرند ارائه می شود.
فلفلانی افزود: یکی از این مشوق ها قاعدتا یکسری معافیت های مالیاتی است، یکسری امکاناتی برای تامین مالی و ... است و وقتی شرکتی می خواهد وارد اکوسیستم بازار سرمایه شود و پذیرش بگیرد تا سهام آن شرکت به عموم مردم عرضه شود و تبدیل به سهامی عام شود یکسری الزاماتی که سازمان بورس تعیین کرده است را رعایت کند. 
وی یادآور شد: یکی از این الزامات شفافیت در حوزه مالی است و شرکت ها با توجه به زیرساخت هایی که ایجاد می کنند به سمت شفافیت سوق داده می شوند و در قبال آن می توانند از یکسری معافیت ها بهره مند شوند.
این کارشناس بازار سرمایه گفت: موضوعی که اخیرا مطرح شده بود این بود که این معافیت ها حذف یا کمرنگ شوند که در جلسه مجلس برگزار شد و این موضوع مورد بررسی قرار گرفت، قرار بر این شد که آن معافیت ها و مشوق ها همچنان وجود داشته باشد.
وی متذکر شد: با توجه به اینکه شرکت ها می توانند از قبال شفافیتی که ایجاد می کنند هم در تامین مالی شرکت اتفاق های مثبتی رقم می خورد هم می توانند از یکسری معافیت های مالیاتی هم بهره مند شوند. 

وجود معافیت ها عرضه اولیه ها را در بورس بیشتر می‌کند

فلفلانی گفت: پیش بینی می شود وجود این معافیت ها موجی از افزایش تقاضا در خصوص عرضه اولیه رقم بخورد به این معنا که شرکت ها و بنگاه های اقتصادی علاقمند باشند که سهام شان را در بازار سرمایه کشور عرضه کنند و اگر تابلوی معملات هم در کنار این موضوع رونق داشته باشد فضای نسبتا خوبی حاکم خواهد شد.

الزام‌های مالیاتی،‌ شرکت‌ها را به سمت بورس سوق می‌دهد

وی تاکید کرد: اخیرا شاهد سخت‌گیری‌هایی هم در حوزه مالیات و اداره دارایی بودیم، این موضوع می‌تواند شرکت‌ها را به سمت شفافیت سوق دهد، به نظر می‌رسد بنگاه‌های اقتصادی در حال حاضر به خاطر قوانین مالیاتی کشور ملزم به داشتن یکسری شفافیت‌هایی هستند احتمالا با خود فکر می‌کنند که حالا که این شفافیت‌های مالی را دارند از مزایای آن نیز استفاده کنند، مزایا در صورتی به این بنگاه‌ها اعطا می‌شود که در بازار سرمایه کشور بتوانند سهامشان را عرضه کنند بنابراین این موضوع می‌تواند در بلند مدت موجی را ایجاد کند که شرکت‌ها علاقه‌مند به عرضه سهام در بازار بورس باشند و این موضوع فضای مثبتی را در اکوسیستم اقتصادی کشور رقم بزند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • اصلاح بند س تبصره ۶ قانون بودجه ۱۴۰۳ چه تاثیری در بهبود وضعیت بازار سرمایه دارد؟
  • جاماندگی بورس از بازار‌ها
  • عبور از دژاووی بورسی
  • پیش بینی بورس چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ / سهامداران منتظر تحول یکباره بازار نباشند!
  • کدام خودروی سایپا 700 میلیون تومان شد؟
  • بورس همچنان ریزشی؛ سهامداران نگران شدند
  • کوچ نقدینگی از بازار طلا و ارز به بازار سرمایه/ بورس جذاب شد
  • چشم انداز سرمایه گذاری در بورس مثبت است
  • حقوقی‌ها از بازار سرمایه دست کشیدند/ بورس سرخ‌پوش شد!
  • شاخص بورس ۲۰ هزار واحد کاهش یافت