Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش جام جم آنلاین به نقل از ایرنا، دکتر مریم حضرتی روز چهارشنبه پس از بازدید از بخش‌های بستری بیماران کرونا چند مراکز درمانی استان اردبیل و در جلسه شورای مدیران دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی این استان افزود: از اوایل امسال با شروع بیماری کرونا در جامعه، نقش و جایگاه تلاشگرانه پرستاران در خدمت شبانه روزی به مردم بر همگان روشن شد و تمامی مردم، مسئولان و سطوح مختلف جامعه بر این موضوع صحه گذاشتند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

  وی با اشاره به تلاش وزارت بهداشت برای کاهش بار کاری پرستاران فعال در مراکز درمانی بیان کرد: در این راستا اعتبار بخشی خدمات پرستاری که یک سیستم ارزیابی به منظور توانمندسازی پرستاران تعیین شده، از یک سال به ۲ سال تغییر یافته است.   دکتر حضرتی همچنین گزارش‌نویسی الکترونیکی را جزو اولویت‌های معاونت پرستاری وزارت بهداشت اعلام کرد و ادامه داد: این طرح به صورت آزمایشی در دو بیمارستان شهرکرد و اصفهان در حال اجراست که در صورت موفقیت‌آمیز بودن در سطح کشور به اجرا در می‌آید.   وی با اشاره به نقش مهم و حیاتی پرستاران در حوزه سلامت جامعه گفت: پرستاران و ماماها بهترین نیروها در کاهش هزینه مربوط به درمان هستند و به دلیل اهمیت جایگاه این دو رشته در جوامع، سازمان بهداشت جهانی سال ۲۰۲۰ را به عنوان سال پرستار و ماما نامگذاری کرده است.   معاون پرستاری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از اقدام دانشگاه علوم پزشکی اردبیل در تفکیک اضافه کاری از کارانه و رضایت پرستاران از این اقدام قدردانی کرد.   سرپرست دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان اردبیل نیز در این جلسه با اشاره به نقش مهم پرستاران در امر درمان و سلامت جامعه گفت: پرستاران یکی از ستون‌های مهم درمان و قلب تپنده بیمارستان‌ها هستند و بدون حضور این تلاشگران، بیمارستان‌ها مشکلات عدیده‌ای در حوزه سلامت خواهند داشت.   دکتر شهرام حبیب‌زاده در تشریح مسائل و مشکلات موجود در حوزه پرستاری نیز افزود: بعضی از این مشکلات مربوط به ساختار، برخی مربوط به مدیریت و تعدادی از مسائل نیز مربوط به حرفه پرستاری است که دانشگاه علوم پزشکی اردبیل تمام تلاش خود را برای حل مشکلات موجود انجام می‌دهد.   وی بیان کرد: با توجه به شرایط بیماری کرونا، ایجاد انگیزه و دلگرمی در بین پرستاران جزو اولویت‌های کاری دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان اردبیل است و بر این اساس پرداخت اضافه کاری پرستاران و جداسازی آن از کارانه انجام شد.    دکتر مریم حضرتی معاون پرستاری وزیر بهداشت برای حضور در کنگره ملی سه روزه سیمای سلامت خانواده به استان اردبیل سفر کرده است.   این کنگره با هدف تبیین ابعاد مختلف نقش نهاد خانواده در تضمین سلامت عمومی جامعه در دانشکده پرستاری و مامایی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان اردبیل در حال برگزاری است.
ارائه مقاله و پوستر، برگزاری کارگاه خانواده درمانی پست مدرن راه‌حل‌محور، کارگاه‌های مامایی، ازدواج و روانشناختی و ارائه مباحثی پیرامون سلامت روانی در روابط خانوادگی، سلامت خانواده در پاندمی کووید ۱۹، ارتقای سلامت و پیام سلامت برای خانواده از جمله محورهای تعیین شده این کنگره است.   شرکت کنندگان در این کنگره با تشکیل کارگروه‌های تخصصی و با هم‌اندیشی و برگزاری نشست‌های مختلف علمی و از طریق همفکری و هم‌اندیشی کارشناسان امر، فرصت‌ها و چالش‌های سلامت خانواده احصا و راهکارهای حل آنها را ارائه می‌کنند.

منبع: جام جم آنلاین

کلیدواژه: معاون پرستاری وزارت بهداشت همزمانی شیوع کرونا و آنفلوآنزا دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی درمانی استان اردبیل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۳۱۴۰۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیام وزیر بهداشت به‌مناسبت گرامیداشت روز جهانی ایمنی و بهداشت حرفه‌ای

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در پیامی به مناسبت گرامیداشت روز جهانی ایمنی و بهداشت حرفه‌ای، تقویت مدیریت ایمنی و بهداشت حرفه‌ای و ایجاد محیط کار ایمن و بهداشتی به عنوان یک حق اساسی در محل کار را چارچوبی برای مقابله با خطرات نوظهور ناشی از تغییرات آب و هوایی برای سلامت کارگران، عنوان کرد.

به گزارش ایسنا بنابر اعلام وبدا، متن کامل بهرام عین‌اللهی، وزیر بهداشت به شرح زیر است:

«نهم اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ مصادف با ۲۸ آوریل ۲۰۲۴ میلادی، روز جهانی ایمنی و بهداشت حرفه‌ ای است و سازمان بین ‌المللی کار در یک حرکت جهانی، شعار امسال را "زمان رو به اتمام است؛ در شرایط تغییر اقلیم، هم اکنون از ایمنی و بهداشت حرفه‌ای محیط کار اطمینان حاصل کنیم" اعلام کرده است.

تغییرات الگوهای آب و هوایی، تأثیرات قابل توجهی بر نیروی کار به ویژه ایمنی و سلامت کارگران برجای می‌گذارد و کارگران در مواجهه با سطوح بالاتری از عوامل مخاطره آمیز در محیط کار قرار می‌گیرند؛ این عوامل از جمله افزایش مواجهه با استرس گرمایی، اشعه فرابنفش، آلودگی هوا، مواجهه با مواد شیمیایی، وقوع حوادث بزرگ صنعتی، رویدادهای شدید آب و هوایی و افزایش بیماری‌های منتقله از طریق ناقلین می‌توانند در هر زمان با ایجاد بیماری‌های شناخته شده یا عوارض ناشناخته، سلامتی و ایمنی کارگران را به خطر بیندازند.

امروزه ۱.۲ میلیارد شغل یا به عبارتی۴۰ درصد از نیروی کار در جهان به دلیل تخریب محیط زیست در معرض خطر هستند. در فاصله سال‌های ۲۰۰۰ تا ۲۰۱۵ میلادی نیز سالانه ۲۳ میلیون سال عمر کاری به دلیل خطرات مختلف مرتبط با محیط زیست ناشی از فعالیت‌های انسانی یا تشدید آن، از بین رفته ‌است.

کارگران در اغلب موارد اولین کسانی هستند که برای مدت طولانی و با شدت بیشتر در معرض اثرات تغییرات آب و هوایی قرار می‌گیرند و اغلب در معرض شرایطی هستند که عموم مردم می‌توانند از آن اجتناب کنند. بیماری‌های متعددی از جمله بیماری‌های ناشی از تنش‌های گرمایی، سرطان، بیماری‌های قلبی عروقی و بیماری‌های تنفسی در کارگران با تغییرات آب و هوایی مرتبط است. بنابراین برای کاهش اثرات مخاطره آمیز و مخرب تغییرات اقلیم بر سلامت نیروی کار، باید اقدام فوری انجام داد.

تقویت مدیریت ایمنی و بهداشت حرفه ‌ای و ایجاد محیط کار ایمن و بهداشتی به عنوان یک حق اساسی در محل کار، چارچوبی برای مقابله با خطرات نوظهور ناشی از تغییرات آب و هوایی برای سلامت کارگران فراهم می‌کند.

در همین راستا جمهوری اسلامی ایران نیز همگام با حرکت‌های جهانی با استقرار سازوکارهای ایمنی و بهداشت حرفه‌ ای در مجموعه‌های تولیدی دولتی و غیر دولتی برای اجرای مؤثر سیاست‌های ملی و برنامه‌های بهداشت حرفه ‌ای به منظور کنترل عوامل زیان ‌آور و شرایط مخاطره آمیز محیط کار و به حداقل رساندن اثرات تغییر اقلیم بر روی سلامت شاغلین اقدامات قابل توجهی را سامان داده است.

البته این مهم همچنان نیازمند سیاستگذاری مؤثر و کارآمد از طریق شفاف سازی، جلب مشارکت عمومی و افزایش مسئولیت پذیری همه ذینفعان و شرکای اجتماعی با بهبود قوانین و اجرای آنها می‌باشد تا در سایه صیانت از سرمایه‌های انسانی کشور به عنوان محور توسعه پایدار به اهداف مدنظر مقام معظم رهبری (مدظله‌ العالی) در راستای جهش تولید با مشارکت مردم و رشد اقتصادی در کشور نائل شویم.

اینجانب ضمن تبریک روز جهانی ایمنی و بهداشت حرفه‌ای به تمامی همکارانی که این عرصه را برای خدمت به مردم عزیز کشورمان برگزیده‌اند و تقدیر از تلاش‌ها و زحمات آنان، از درگاه خداوند متعال بهروزی، موفقیت و توفیق روزافزون برای همه عزیزان، همکاران و خدمتگزاران جامعه بهداشت حرفه‌ ای را خواستارم.»

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • تقویت ساختار «مرکز جوانی جمعیت، سلامت خانواده و مدارس» در دانشگاه‌های علوم پزشکی
  • دبیر کارگروه سلامت مدارس منصوب شد
  • پیام وزیر بهداشت به‌مناسبت گرامیداشت روز جهانی ایمنی و بهداشت حرفه‌ای
  • جزئیات لایحه حمایت مادی و معنوی از پرستاران/ از استخدام تا معیشت
  • پیگیری لایحه حمایت از حقوق مادی و معنوی پرستاران
  • چند طرح درمانی در خراسان شمالی افتتاح شد
  • کلنگ زنی و افتتاح پروژه‌های بهداشتی و درمانی خراسان شمالی با حضور معاون وزیر بهداشت
  • ۱۰ پروژه درمانی امروز در خراسان شمالی به بهره‌برداری رسید
  • برنامه بهبود سلامت شهری در ایران/ تعامل مدیریت شهری با نظام سلامت
  • استقرار دانشجویان پسر در خوابگاه ملکی دانشکده پرستاری طبس