Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-05-05@12:48:32 GMT

کمپ دونالد

تاریخ انتشار: ۲۶ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۳۱۴۶۶۰

کمپ دونالد

 ۱۷ سپتامبر ۱۹۷۸ زمانی است که انور سادات، رئیس جمهور وقت مصر در کمپ دیوید که یکی از استراحتگاه‌های جیمی کارتر بود با مناخیم بگین، نخست‌وزیر وقت اسرائیل دور یک میز نشستند و نوشیدنی سر کشیدند و پیمان صلح امضا کردند.

نیک‌پندار/

 ۱۷ سپتامبر ۱۹۷۸ زمانی است که انور سادات، رئیس جمهور وقت مصر در کمپ دیوید که یکی از استراحتگاه‌های جیمی کارتر بود با مناخیم بگین، نخست‌وزیر وقت اسرائیل دور یک میز نشستند و نوشیدنی سر کشیدند و پیمان صلح امضا کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حالا ۴۲ سال پس از آن روز، دو کشور عربی دیگر یعنی بحرین و امارات آرمان فلسطین را زیر پا گذاشتند و در باغ جنوبی کاخ سفید با دونالد ترامپ و بنیامین نتانیاهو به سلامتی کودکان شهید فلسطین نوشیدند و پیمان صلح امضا کردند. پیمانی که باید نام آن را «کمپ دونالد» نامید.

ترامپ، به مناسبت این روز ۷۰۰ میهمان دعوت کرده که تونی بلر، نخست‌وزیر اسبق انگلیس هم یکی از آن‌هاست؛ فردی که گفته می‌شود نقشی ویژه در برقراری این صلح‌نامه‌ها داشته است. رویترز نوشت: این مسئله یک پیروزی برای ترامپ در آستانه انتخابات ریاست‌جمهوری ماه نوامبر است و می‌تواند حمایت مسیحیان انجیلی را (که بخش مهمی از رأی‌دهندگان آمریکایی را تشکیل داده و حامی اسرائیل نیز هستند) برای او به ارمغان بیاورد.

از طرفی این پیمان آن‌قدر نتانیاهو را ذوق‌زده کرده است که شخصاً به واشنگتن رفته و بی‌توجه به همه پروتکل‌های بین‌المللی حاضر شده در غیبت ولیعهدهای عربی با دو وزیر خارجه سر یک میز بنشیند. شیخ عبدالله بن زاید آل نهیان، وزیر خارجه امارات و عبداللطیف بن راشد الزیانی، وزیر خارجه بحرین در این مراسم، توافق سازش کشورهای خود با رژیم صهیونیستی را با نتانیاهو امضا کردند.

این توافق در حالی انجام شد که دولت‌های منامه و ابوظبی حتی از شرط قدیمی و حداقلی خود یعنی تشکیل یک دولت مستقل فلسطینی به پایتختی قدس شرقی، گذشته‌اند، اخراج اشغالگر پیشکش‌شان.

رویترز همچنین نوشته: کاخ سفید تمایل دارد عمان و عربستان سعودی را هم پیش از برگزاری انتخابات ریاست‌جمهوری، به سازش با رژیم صهیونیستی وادار کند؛ اتفاقی که ممکن است سورپرایز اکتبر ترامپ را رقم بزند.

ذبح فلسطین به پای «توافق ابراهیم»

یک مقام ارشد دولت آمریکا هم به رویترز گفته است اسناد توافق عادی‌سازی روابط را که به «توافق‌نامه‌های ابراهیم» نام‌گذاری شده، آن‌ها نوشته‌اند و به صورت جداگانه امضا می‌شوند. سپس ایالات متحده نیز با امضای یک سند مشترک به توافق این سه رژیم می‌پیوندد.

در همین حال عبدالله بن زاید آل نهیان، وزیر خارجه امارات در مصاحبه با روزنامه وال استریت ژورنال ادعا کرد: عادی‌سازی روابط نشان می‌دهد ملت‌ها از نزاع و درگیری خسته شده و به دنبال صلح و ثبات هستند. وی مدعی شد: روند عادی‌سازی روابط تلاش‌ها برای تشکیل کشور فلسطین و احقاق حقوق فلسطینی‌ها را از بین نمی‌برد. فلسطینی‌ها همواره از حمایت کامل امارات برخوردارند. ما از رهبری فلسطین می‌خواهیم در رویکردهای خود بازنگری کرده و برای ازسرگیری مذاکرات با اسرائیل تلاش کند.

وزیر بحرین هم مدعی شد صلح با اسرائیل برای تقویت منافع بحرین است و به معنای دست کشیدن از مسئله فلسطین نیست!

انور قرقاش، وزیر مشاور در امور خارجه امارات هم گفت: امارات با تصمیمش برای امضای توافق عادی‌سازی روابط با اسرائیل سد روانی را شکست و این توافق راهی برای پیشرفت در منطقه است!

باوجود این ساخت‌وپاخت، ملت‌های منطقه روز گذشته با برگزاری تجمعات مختلف مخالفت خود با سازش را علنی کردند.

مخالفان بحرینی و در رأس آن جمعیت الوفاق، مخالفت خود را با عادی‌سازی روابط اعلام و تأکید کردند نظام بحرین مشروعیت لازم را برای توافق با صهیونیست‌ها ندارد و رژیم اسرائیل یک رژیم غیرقانونی است.

فلسطینیان مقیم اروپا و حامیان آنان هم در محکومیت عادی‌سازی روابط بحرین و امارات با رژیم صهیونیستی دست به تظاهرات زدند.

در اراضی اشغالی هم رهبری یکپارچه مقاومت مردمی فلسطین در فراخوانی روز گذشته را روز انتفاضه علیه عادی‌سازی روابط بحرین و امارات با اسرائیل اعلام کرد که طی آن، پرچم فلسطین در مناطق مختلف غزه و کرانه باختری برافراشته شد.

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: فلسطین رژیم صهیونیستی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۳۱۴۶۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

 دولت بایدن و عربستان در آستانه یک توافق امنیتی

به گزارش همشهری آنلاین، منابع آگاه اعلام کردند دولت جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا و عربستان درحال انجام بررسی‌های نهایی درباره توافقی درخصوص ضمانت‌های امنیتی آمریکا به عربستان و کمک به این کشور در زمینه هسته‌ای برای اهداف غیرنظامی هستند. این درحالی است که توافق عادی سازی روابط بین رژیم صهیونیستی و عربستان در چارچوب یک معامله بزرگ در منطقه هنوز دور از دسترس است.

طبق گزارش رأی الیوم، این منابع اعلام کردند مذاکره کنندگان آمریکایی و عربستانی در حال حاضر اولویت را به معاهده امنیتی دوجانبه‌ای می‌دهند که ممکن است بخشی از معامله بزرگتری باشد که به بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی ارائه می‌شود و وی باید تصمیم بگیرد که آیا امتیازهایی را برای تضمین عادی سازی تاریخی روابط با ریاض خواهد داد یا خیر.

متیو میلر، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا پنجشنبه اعلام کرد: ما به توافقی درباره بخش آمریکایی-عربستانی معامله بسیار نزدیک هستیم. می‌توانیم در یک زمان بسیار کوتاه جزئیات را حل کنیم.

به گفته دیپلمات‌های خارجی در کشورهای عرب حوزه خلیج فارس و منابعی در واشنگتن احتمالا این بخش از طرح مربوط به ضمانت‌های رسمی آمریکا برای دفاع از عربستان و دستیابی عربستان به سلاح‌های آمریکایی پیشرفته‌تر باشد.

منابع آگاه پیش بینی کردند توافق امنیتی ریاض و واشنگتن شامل تبادل تکنولوژی‌های مدرن با ریاض از جمله تکنولوژی مربوط به هوش مصنوعی باشد.

یک مسئول آمریکایی اعلام کرد: پیش بینی می‌شود بندهای توافق ظرف چند هفته تکمیل شود.

این درحالی است که عربستان بر لزوم توقف جنگ غزه قبل از هرگونه صحبت درباره عادی سازی روابط با تل آویو تأکید دارد.

میلر گفت: عربستان توضیح داد تا زمانی که جنگ غزه ادامه دارد توافق عادی سازی روابطی وجود نخواهد داشت.

اخیرا آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا سفری به منطقه داشت و مذاکرات جداگانه‌ای با بنیامین نتانیاهو و محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان برگزار کرد.

از سوی دیگر روزنامه یدیعوت آحارونوت نوشت، توماس فریدمن، تحلیلگر روزنامه نیویورک تایمز شروط عربستان را به عنوان بخشی از مذاکرات بین واشنگتن و ریاض برای عادی سازی روابط میان عربستان و رژیم صهیونیستی فاش کرد.

این شروط عبارتند از ایجاد یک روند سه تا پنج ساله برای تشکیل کشور فلسطین، توقف شهرک سازی در کرانه باختری و عقب نشینی ارتش رژیم صهیونیستی از غزه.

کد خبر 849016 منبع: ایسنا برچسب‌ها بن سلمان خبر ویژه عربستان ایالات متحده آمریکا جوزف بایدن

دیگر خبرها

  • عادی سازی روابط با اسرائیل، شرط امضای توافقنامه دفاعی آمریکا و عربستان
  • بیانیه وزارت خارجه مصر درباره دیدار شکری و امیرعبداللهیان: دو طرف در راستای تلاش برای عادی‌سازی روابط بین ۲ کشور توافق کردند
  • توافق امنیتی جدید عربستان و آمریکا در انتظار چراغ سبز اسرائیل!
  • عضو سنای آمریکا: سنا توافق با عربستان را بدون سازش با اسرائیل تصویب نمی‌کند
  • تولد توافق امنیتی جدید عربستان و آمریکا در انتظار چراغ سبز اسرائیل/ آیا آمریکا مجوز غنی سازی را به عربستان سعودی می دهد؟/ ریاض در یک قدمی پیروزی بزرگ قرار دارد
  • توافق نزدیک عربستان با آمریکا؛ آل‌سعود هسته‌ای می‌شود؟
  •  دولت بایدن و عربستان در آستانه یک توافق امنیتی
  • عربستان و آمریکا به توافق نزدیک شدند؟
  • آمریکا و عربستان در مسیر توافق هسته‌ای غیرنظامی؟
  • احتمال توافق ریاض-واشنگتن بدون عادی‌سازی روابط با اسرائیل