Web Analytics Made Easy - Statcounter

کارشناس ارشد تحولات غرب آسیا معتقد است توافق عادی سازی روابط امارات و بحرین با رژیم صهیونیستی سبب وحدت فلسطینی‌ها و اجماع آنان درباره مقاومت شد و این موضوع می‌تواند برای دشمن هزینه‌های زیادی دربرداشته باشد. - اخبار بین الملل -

" حسین رویوران " در گفت‌وگو باخبرنگار بین‌الملل خبرگزاری تسنیم درباره چرایی کلید خوردن عادی سازی روابط امارات و بحرین با رژیم صهیونیستی در شرایط کنونی منطقه گفت: علت اصلی آشکارسازی روابط ابوظبی و منامه با تل آویو ، نیاز انتخاباتی رئیس جمهور آمریکا  و نیاز داخلی نخست وزیر رژیم صهیونیستی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ترامپ در رقابت‌های انتخابات ریاست جمهرری آمریکا بسیار عقب است . نتانیاهو نیز بیش از دو ماه است که در داخل سرزمین‌های اشغالی  با اعتراضات گسترده‌ای روبروست .

ترامپ می خواهد بگوید، دستاوردهای خارجی در سیاست‌های آمریکا در منطقه غرب آسیا دارد. نتانیاهو هم می‌خواهد به صهیونیست‌ها بگوید که من دارم محیط امن تری برای شما ایجاد می‌کنم لذا دست از اعتراض بکشید. این مسائل وجود دارد.

این کارشناس ارشد تحولات غرب اسیا تصریح کرد: مسئله مهم‌تری که در اینجا وجود دارد، این  است که آمریکا در رقابت‌های جهانی از طرف چین احساس نگرانی می‌کند چرا که این کشور به سرعت در حال رشد است و آمریکا با یک رکود دو رقمی روبرو شده‌ است. به همین دلیل، واشنگتن می‌خواهد بر روی چین متمرکز شود و اولویت خود را مقابله با این کشور قرار دهد لذا کاخ سفید می‌خواهد رژیم صهیونیستی روی پای خودش بایستد و نیازی به حمایت آمریکا نداشته باشد. به همین دلیل،  محیط منطقه‌ایی این رژیم را به گونه‌ای دارد تغییرمی‌دهد و در سطح منطقه  به رژِیم صهیونیستی عمق جبهه می‌دهد  بلکه راحت تر بتواند به سمت اولویت اولش یعنی تقابل با چین برود.

 وی درباره چشم انداز توازن قوا در غرب آسیا گفت: جبهه مقاومت یک معادله بازدارندگی با رژیم صهیونیستی ایجاد کرده و این معادله به صورت جزیی و کلی برپاست البته معادله بازدارندگی در برخی جاها مثل ایران و لبنان تکمیل شده و در یک جاهایی در حال تکمیل است . مثل سوریه ، عراق و یمن. در اینجا باید بگویم که این معادله هیچ گونه تغییری پیدا نکرده‌ است. یعنی نه امارات و نه بحرین در جبهه مقاومت بودند و با این توافق (عادی سازی روابط با تل آویو)  جا به جا شده و به آنطرف رفته‌اند. آنها از قبل در آن جبهه ( آمریکا و رژیم صهیونیستی ) بودند.

در حقیقت، کاری که امارات و بحرین انجام دادند آشکار سازی بود و نه جابه جایی. لذا بعضی‌ها به اشتباه تصور می‌کنند  که یک نوع جابه جایی اتفاق افتاده‌ ، چنین چیزی اتفاق نیفتاده‌ است. امارات و بحرین در آن جبهه بودند و با رژیم صهیونیستی ارتباط داشتند و هیئت‌های مختلف ورزشی، علمی و رسانه‌ای بین این کشورها و تل آویو رفت و آمد داشتند و آنچه که الان اتفاق افتاده آشکارسازی است.

توافق بحرین و امارات با رژیم صهیونیستی مبنای صلح ندارد

این تحلیلگر تحولات حوزه فلسطین درباره تاثیرگذاری عادی سازی روابط امارات و بحرین با رژیم صهیونیستی بر آرمان‌های فلسطین گفت:  بعضی‌ها به دروغ در جبهه حامیان فلسطین قرار داشتند، اینان منافقانه عمل می‌کردند و عنصر دشمن بودند، خروج آنها از جبهه حامیان فلسطین سبب شده تا مقاومت فلسطینی احساس کند که بایستی بیشتر روی پای خود بایستد. حرکت منافقین به سمت دشمن تا حد زیادی وضعیت جوامع را یکسره می‌کند. جوامع مسلمان قبلا تصور می‌کردند برخی کشورهای عربی در جبهه حامیان فلسطین قرار دارد.

هر چند که ایران هموراه می‌گفت که اینها منافق هستند اما جوامع مزبور باور نمی‌کردند ولی در شرایط کنونی این باور صورت گرفته‌ است لذا تصور می‌کنم یک شکاف بسیار جدی میان ملت‌ها و دولت‌های عربی به ویژه در امارات عربی و بحرین به وجود آمده است. تظاهراتی که مردم بحرین طی چند روز گذشته علیه عادی سازی روابط باتل آویو برپا کردند ، نشان از شکاف مردم با حاکمیت دارد.

وی در پاسخ به این سئوال " با توجه به اینکه صهیونیست‌ها در توافقات خود با فلسطینی‌ها پایبند نبوده‌اند، شما چشم انداز توافق عادی سازی روابط باتل آویو را چگونه ارزیابی می‌کنید؟ " گفت: اجماعی که آلان در بین فلسطینی‌ها شکل گرفته و ایجاد جبهه مقاومت پس از نشست مجازی بین بیروت و رم الله که اکثر رهبران گروه‌های سیاسی در آن شرکت داشتند، این نشست تا حدی شکاف موجود در جامعه فلسطینی را پُرکرد. در اینجا باید بگویم،  دو جریان در فلسطین وجود دارد، یکی جریان سازش و دیگری جریان مقاومت است. متاسفانه این دو جریان همواره توان یکدیگر را خنثی می‌کردند اما در شرایط کنونی این دو جریان درباره فرآیند مقاومت با یکدیگر توافق کردند. حالا بعضی با نگاه سیاسی و برخی‌ها با نگاه نظامی درباره مقاومت به توافق رسیدند.

این یک وحدت حداقلی در جامعه فلسطینی به وجود آورده و این وحدت حداقلی،  مقابله با اقدام امارات و بحرین و موضع گیری در برابر آن در فلسطین را کاملا فراهم کرده‌ است. اکنون جامعه فلسطینی در یک شرایط بهتر، متحدتر و معتقدتر به مقوله مقاومت قرار گرفته‌است و این می‌تواند برای دشمن هزینه‌های زیادی در آینده داشته باشد.

مصاحبه| افقهی: واشنگتن و تل‌آویو در پی بازتولید طرح خاورمیانه جدید هستند/ 5 هدف راهبردی آمریکا با همدستی کشورهای مرتجعمصاحبه| راشد الراشد: طرح عادی‌سازی بخشی از تقلای جدید صهیونیست‌ها پس از شکست راهبردی علیه مقاومت است

انتهای پیام/

 

منبع: تسنیم

کلیدواژه: رژیم صهیونیستی عادی سازی روابط امارات و بحرین فلسطینی ها تل آویو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۳۱۵۱۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیام ویژه آمریکا خطاب به عربستان درباره سازش با اسرائیل

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از تارنمای خبری وکس، این سناتور جمهوری‌خواه که از حامیان سرسخت رژیم صهیونیستی و نیز از حامیان روابط قوی میان ایالات متحده و عربستان سعودی است، در حساب کاربری خود در رسانه اجتماعی ایکس (توئیتر سابق)، نوشت: اکنون زمان آن فرا رسیده است که درباره آنچه در سنای آمریکا در مورد توافقات احتمالی بین ایالات متحده و عربستان سعودی می‌تواند اتفاق بیفتد و نمی‌تواند اتفاق بیفتد شفاف باشیم.

گراهام در ادامه اظهار کرد: اگر توافقنامه امنیتی متقابل میان واشنگتن و ریاض در قالب یک معاهده دفاعی مذاکره شود، برای الزام‌آور شدن نیازمند ۶۷ رأی مثبت از سوی سناتورهای آمریکایی است و بدون عادی‌سازی روابط میان ریاض و تل‌آویو و تأمین نیازهای امنیتی (رژیم) اسرائیل در مورد مساله فلسطین این معاهده دفاعی از آرای (مثبت) کمی در سنای آمریکا برخوردار خواهد بود.

این سناتور جمهوری خواه افزود: انعقاد پیمان دفاعی میان واشنگتن و ریاض از همان ابتدا هم مشروط به عادی‌سازی روابط عربستان سعودی با (رژیم) اسرائیل بوده و تا به امروز نیز همین‌‎طور است.

متیو میلر سخنگوی وزارت خارجه آمریکا روز پنجشنبه در اظهاراتی مدعی شد که واشنگتن به توافق با عربستان سعودی برای عادی‌سازی روابط با رژیم صهیونیستی بسیار نزدیک شده است.

میلر به خبرنگاران، افزود: ما به توافقی درباره ابعاد دو جانبه موافقتنامه عادی‌ سازی روابط بسیار نزدیک شده‌ایم.

وی گفت: بخشی از جزئیات توافق هنوز باقی مانده است اما فکر می‌کنم که به زودی می‌توانیم به توافق درباره این جزئیات دست پیدا کنیم.

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا، تاکید کرد: در مورد یک بخش جداگانه که به مسیر تشکیل دولت فلسطینی مربوط می‌شود، هنوز کار زیادی باقی مانده است.

میلر خاطرنشان کرد که موضع عربستان در مورد عادی‌سازی روابط با (رژیم) اسرائیل دو پیش‌ شرط دارد که شامل بازگشت آرامش به غزه و ایجاد مسیری برای تشکیل دولت مستقل فلسطین است.

وی اظهار کرد: این بسته توافقی شامل بخش‌هایی درباره روابط دو جانبه و همچنین مسیری برای تشکیل دو دولت است. ما در این باره صراحت داشته‌ایم و عربستان نیز مواضع بسیار روشنی داشته است.

کد خبر 849061 منبع: ایرنا برچسب‌ها اسرائیل خبر ویژه عربستان ایالات متحده آمریکا

دیگر خبرها

  • قدرت‌نمایی مقاومت بحرین و پیام‌های آن برای منطقه
  • اتحاد ملت‌ها، انزوای صهیونیسم
  • قدرت‌نمایی مقاومت بحرین و پیام‌های آن برای منطقه
  • چرا مقاومت بحرین شرکت «تراک‌نت» اسرائیل را هدف قرار داد؟
  • تاکید مقاومت فلسطین بر کارشکنی اشغالگران در مذاکرات/ الرشق رژیم صهیونیستی را تهدید کرد
  • سرطان اسرائیل در روزهای پایانی
  • سالیوان: توافق دفاعی آمریکا با عربستان بدون رابطه ریاض با اسرائیل امکان‌پذیر نیست
  • جدیدترین شاخه مقاومت اسلامی در بحرین چگونه متولد شد؟
  • توافق امنیتی جدید عربستان و آمریکا در انتظار چراغ سبز اسرائیل!
  • پیام ویژه آمریکا خطاب به عربستان درباره سازش با اسرائیل