Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد،محمد رکنی مدیر پایگاه میراث فرهنگی آسباد‌های ایران گفت: تاکنون در خراسان رضوی ۲۰۰ دستگاه آسباد شناسایی‌شده، از این تعداد ۱۲۵ دستگاه دارای آثار، شواهد، بقایا و عناصر سازه‌ای و معماری است.

او افزود: این آسباد‌های شناسایی‌شده در پهنه فرهنگی و تاریخی حوزه جغرافیایی شهرستان‌های خواف (شهر نشتیفان و شهر سنگان)، تایباد، کلات، تربت‌حیدریه و روستا‌های برآباد و مهرآباد و خرگرد وجود دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



مدیر پایگاه میراث فرهنگی آسباد‌های ایران ادامه داد: تاکنون از محل اعتبارات ملی، استانی اقداماتی در حوزه ثبت، مرمت، احیای آسباد‌ها و بافت‌های پیرامون، مستندسازی فنی، طراحی و نصب تابلو‌های گرافیک محیطی و اطلاع‌رسانی در محدوده پایگاه میراث فرهنگی آسباد‌های ایران انجام‌شده است.

رکنی بیان کرد: هم‌چنین برنامه پاک‌سازی و حذف سازه‌های نامتناسب که باعث ایجاد آسیب‌های منظری و کاربردی هستند، شناسایی شد و نسبت به مستندسازی تا مرحله آزادسازی عرصه و حریم اقداماتی ازجمله پاک‌سازی و بهینه‌سازی سایت به‌عنوان یکی از اولویت‌های پایگاه در دستور کار قرارگرفته است.

بیشتر بخوانید

مرمت خسارت‌های ناشی از بارندگیهای اخیر در آسبادهای نشتیفان


او تصریح کرد: در همین راستا یک واحد خدماتی در حوزه تأمین مصالح ساختمانی به متراژ ۵۵۰ مترمربع و همچنین یک واحد ۱۶۰ متری انبار مصالح ساختمانی و خدماتی فعالیت داشت تملک شد.

مدیر پایگاه میراث فرهنگی آسباد‌های ایران درباره منابع مالی اجرای طرح‌ها تاکید کرد: با استفاده از منابع اعتباری سفر ریاست جمهوری کار پاک‌سازی و بهینه‌سازی محیط پیرامون آسباد‌های نشتیفان اجرایی شد و از فضای آزادسازی شده در قالب محلی برای اجرای برنامه‌های فرهنگی و نمایشگاهی متناسب با منطقه و استان مورداستفاده قرار خواهد گرفت.


انتهای پیام//م. م

 

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: بهسازی آثار تاریخی آسبادهای خراسان رضوی نشتیفان خواف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۳۱۵۷۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جشنواره چند رسانه‌ای وزارت میراث فرهنگی در کرمان برگزار می‌شود

مدیرکل میراث فرهنگی استان کرمان، گفت: سومین جشنواره چند رسانه‌ای وزارت میراث فرهنگی، آبان‌ماه به میزبانی استان کرمان برگزار خواهد شد.

به گزارش گروه استان‌ها خبرگزاری دانشجو، سعید شاهرخی مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمان،در هم اندیشی با جمعی از اصحاب رسانه کرمان  گفت: سومین جشنواره چند رسانه‌ای وزارت میراث فرهنگی، نیمه دوم آبان‌ماه به میزبانی استان کرمان برگزار خواهد شد.

او افزود: دوره اول این جشنواره در یزد و دور دوم آن به میزبانی قزوین طی سنوات قبل برگزار شده و سومین دوره آن در رقابت نهایی بین کرمان و شیراز شکل گرفت که سرانجام با ارزیابی شاخص‌ها، کرمان به عنوان میزبان این جشنواره با نقش آفرینی مسئولین استان و بخش خصوصی کرمان انتخاب شد.

وی با اشاره به وجود ١٠ اثر ثبت جهانی در استان کرمان و سابقه تاریخی و میراث غنی این استان تاکید کرد: این جشنواره می‌تواند تاثیر مهمی در معرفی آثار تاریخی و گردشگری استان کرمان از طریق تولید محتوا‌های چند رسانه‌ای داشته باشد.

شاهرخی اظهار داشت: فراخوان این جشنواره بزودی منتشر می‌شود و ٧٠ درصد تولید محتوا‌ها باید در محور‌های جشنواره ، مربوط به کرمان باشد.

او تشکیل شورای توسعه گردشگری استان کرمان را اتفاقی مهم ارزیابی کرد و گفت: دبیرخانه رویداد کرمان ١٤٠٤ نیز در اتاق بازرگانی کرمان تشکیل شده است.

مدیرکل میراث فرهنگی استان کرمان نقش رسانه‌ها و خبرگزاری‌ها را در معرفی آثار تاریخی و غنای فرهنگی کرمان بسیار مهم ارزیابی نمود و بر افزایش تعامل با رسانه‌ها تاکید کرد.

شاهرخی برگزاری همایش بین المللی راه ابریشم با همکاری پژوهشگاه میراث فرهنگی کشور، برگزاری کنگره ملی تاریخ ملی شهرسازی ایران، برپایی سمینار باستان شناسان ایران در جیرفت، برگزاری اختتامییه همایش ملی کتیبه سرباز و نیز رویداد ملی آیین ناملموس چوگان را از دیگر رویداد‌های مهم حوزه میراث فرهنگی استان در سال جدید اعلام کرد.

وی افزود: هفته میراث فرهنگی از ٢٩ اردیبهشت تا ٣ خرداد ماه برگزار و طی آن اشیای تاریخی کرمان که در موزه ملی ایران قرار دارند به موزه‌های کرمان از جمله باغ موزه هرندی منتقل و در معرض بازدید مردم قرار خواهند گرفت.

دیگر خبرها

  • گردشگری اولین رکن سند توسعه و پیشرفت نایین است
  • احیای گنجینه‌های تاریخی حیدرآباد به دست متخصصان ایرانی
  • آغاز پیگیری‌ها برای راه اندازی رشته گردشگری و میراث فرهنگی در دانشگاه رازی
  • ۵ حفار غیر مجاز در شهرستان نیشابور دستگیر شدند
  • بازدید رایگان از موزه‌ها برای معلم‌ها و استادان
  • اجرای پروژه‌های گردشگری با بیش از ۲۰ همت سرمایه‌گذاری
  • بازدید رایگان از موزه ها برای معلم ها و استادان دانشگاه
  • برگزاری ۲۵۰ برنامه به مناسبت هفته میراث فرهنگی در گیلان
  • بازدید رایگان معلمان و اساتید از موزه‌ها و محوطه‌های تاریخی
  • جشنواره چند رسانه‌ای وزارت میراث فرهنگی در کرمان برگزار می‌شود