Web Analytics Made Easy - Statcounter

یکی از دغدغه های اصلی جامعه در حوزه فرهنگ ترویج کتاب و کتاب‌خوانی میان اهالی ادبیات است و برای نیل به این هدف باید از دانش و علم چهره های سرشناس هنری و ادبی بهره گرفت تا این هنرمندان، تازه ترین کتاب های مورد مطالعه خود را به علاقه مندان شعر و ادبیات معرفی کنند، در این میان می توان به صادق کرمیار اشاره کرد، نویسنده و فیلمنامه نویسی که نگارش چندین رمان، فیلم‌نامه سینمایی و سریال‌های تلویزیونی و نیز کارگردانی چندین فیلم و سریال تلویزیونی را در کارنامه خود دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

زندگینامه کرمیار

صادق کرمیار در ۱۳۳۸ خورشیدی در تهران چشم به جهان گشود شد. بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، وی با به پایان رساندن تحصیلات متوسطه به مدت ۲ سال در امور تربیتی فعالیت کرد و بعد از آن به عنوان خبرنگار روزنامه اطلاعات مشغول به کار شد. کرمیار رشته الهیات را برای تحصیلات تکمیلی خود انتخاب و همزمان با آن نخستین داستان خود را در روزنامه اطلاعات به چاپ رساند. فریاد در خاکستر عنوان داستانی است که کرمیار به نوشتن آن پرداخت. مجموعه داستانی مربوط به نوجوانان نیز به نام انتقام در اردوگاه از دیگر آثار این نویسنده محسوب می شود.

فعالیت های هنری کرمیار

کرمیار همزمان با نگارش رمان های مختلف، کارگردانی چندین فیلم و سریال تلویزیونی را نیز در کارنامه خود دارد. نخستین فیلمنامه سینمایی او که در عرصه جنگ و محاصره آبادان بود در ۱۳۷۵ خورشیدی به نام کوسه‌ها ساخته شد و پس از آن فیلم سجده بر آب و جان سخت را ساخت. او در نوشتن فیلمنامه چندین سریال نیز همکاری داشت.

کتاب مستوری از جمله آثار کرمیار است که موضوع آن با تمامی دیگر اثرهایش فرق دارد، در واقع در این کتاب به فسادهای اقتصادی و اختلاس ها پرداخته است. این رمان درباره سرگشتگی یک پسر جوان و متمول است که به گذشته‌اش شک کرده و در جست‌وجوی هویت واقعی خود برمی‌آید. در ادامه داستان، این شخصیت که سیامک نام دارد، با خانواده شهید مهدی زین‌الدین آشنا می‌شود و مسیر جست‌وجوهایش تغییر می‌کند...

رمان وامانده دیگر اثر کرمیار است که موضوعی اجتماعی دارد و ماجرای خانوادگی، سیاسی و امنیتی خانواده‌ای را مطرح می‌کند که از روستا به شهر می‌آیند. نفس بریده دیگر عنوان رمانی از این نویسنده معاصر است که داستان آن به واگذاری ها به بخش خصوصی و اختلاس های کلان برمی گردد. چاپ این رمان را انتشارات جمکران برعهده گرفت. کرمیار، پرداختن به موضوعات مختلف را اینگونه توضیح می دهد: «براساس تاثیراتی که از موضوعات و ماجراهای اجتماعی، تاریخی و مذهبی روز می‌گیرم، رمان می‌نویسم. همان‌گونه که کتاب دشت‌های سوزان اثری کاملا تاریخی و رمان نامیرا مذهبی است. الزاما این‌طور نیست که تصمیم بگیرم کار سیاسی یا اجتماعی بنویسم.»

فریاد در خاکستر، انتقام در اردوگاه، نامیرا، غنیمت، دشت‌های سوزان، رمان درد و مستوری از کتاب‌های منتشر شده این نویسنده محسوب می‌شوند.

نامیرا و نگاه متفاوت کرمیار به امام حسین(ع)

کرمیار، در چندین مجموعه تلویزیونی به‌عنوان فیلمنامه‌نویس همکاری داشته و چند سریال هم نوشته که برخی از آنها در دست ساخت است. او با نوشتن کتاب «نامیرا» نامش را بیشتر از قبل در عرصه نویسندگی مطرح کرد. نامیرا به زبان امروزی نوشته شده و بیان آن روان و به زبان امروزی است، به‌طوری که صمیمیتی را ایجاد کرده که مخاطب را به خود جذب می‌کند.

کرمیار در مقطعی تصمیم گرفت تا فیلم سینمایی رمان نامیرا را بسازد. او خود درباره ساخت فیلم سینمایی این اثر می گوید: ‌«فیلم سینمایی نامیرا با نذور فرهنگی هیأت‌های سوگواری امام حسین(ع) و سرمایه‌گذاری بخش خصوصی کلید می‌خورد. ساخت این فیلم برای من  بیزینس نبود، برای همین هم قرار است این فیلم را کارگردانی کنم.»

وی در درباره علاقه اش به کتاب نامیرا گفته است: «نامیرا را دوست ندارم امام حسین(ع) را دوست دارم؛ افراد دیگر هم می‌توانستند آن را بسازند اما به دلیل اینکه تصور می‌کنم خودم کتاب را نوشته‌ام و قطعاً اگر نامیرا را خودم کارگردانی کنم اتفاقِ تازه‌ای می افتد که شاید مثلِ کتابش بشود، قرار است این کار کلید بخورد.»

رمان حریم

حریم، داستان مردی به نام شمس است، مردی نیکوکار، ثروتمند و خوشبخت که تربیت شده مادری مذهبی است که حادثه ای ناگوار باعث می شود تا شمس توبه کند. او توبه می کند تا از کمک کردن به نیازمندان دست بردارد؛ توبه از همه باورهای سال های دور و توبه از دستگیری دیگران و... در بخشی از این رمان می‌خوانیم: شمس ابتدا فکر می کند این بوی بد، هشداری به اوست تا مراقب باشد روحش بوی گند نگیرد که هرگز نمی تواند از شرش خلاص شود. در واقع حریم رمانی برخواسته از متن اجتماع امروز و شخصیت‌پردازی شده با چهره‌ها و افرادی که بخشی از واقعیت دنیای زیستی جامعه ایرانی در دهه چهارم از انقلاب اسلامی به شمار می‌روند. کرمیار با زبان روایی و مانند یک گوینده مستند به بازخوانی زندگی و زمانه شخصیت‌های خود می‌پردازد و در هم‌تندیگی زندگی آنها نسبت به هم را واکاوی می‌کند. کرمیار حریم را به فراخور جامعه امروزی نوشت و تصمیم گرفت آن را منتشر کند. انتشارات نیستان کتاب صوتی حریم را با صدای حامد فعال منتشر کرده است.

تقدیر از آثار ارزنده کرمیار

کرمیار حدود ۱۰ فیلم و سریال ساخته است که نخستین فیلم او درباره امام رضا(ع) با نام زیارت است. کرمیار در ۱۳۶۷ خورشیدی نخستین لوح تقدیر جشنواره جایزه هنر و ادبیات دفاع مقدس را دریافت کرد. وی همچنین در ۱۳۷۰ خورشیدی به عنوان نویسنده برتر جشنواره بنیاد شهید برای نگارش مجموعه داستان فریاد در خاکستر معرفی شد. در ۱۳۸۵ خورشیدی نیز برنده تندیس ویژه و لوح تقدیر برای بهترین فیلم جایزه سال پیامبر اعظم (ص) برای تله فیلم زیارت در جشنواره فیلم پلیس شد. برای فیلم اخیرلوح تقدیر بهترین فیلمنامه نویس را از جشنواره کوثر در ۱۳۸۶ خورشیدی دریافت کرد. کرمیار دیپلم افتخار بهترین فیلمنامه سریال دریا در غربت از جشنواره تولیدات صدا و سیما در ۱۳۸۶دریافت کرد و شایسته تقدیر در سومین دوره جایزه ادبی جلال آل احمد در ۱۳۸۹ خورشیدی برای نگارش رمان نامیرا شد. همچنین شایسته تقدیر در بیست و هشتمین دوره جایزه کتاب سال جمهوری اسلامی ایران در ۱۳۸۹ خورشیدی به خاطر نگارش رمان نامیرا و شایسته تقدیر به خاطر نگارش رمان اخیر به عنوان اثر برگزیده چهارمین جشنواره کتاب دین و پژوهش های برتر معرفی شد.

برچسب‌ها روزنامه اطلاعات انقلاب اسلامی ایران نویسنده کتاب آبادان فیلمنامه

منبع: ایرنا

کلیدواژه: روزنامه اطلاعات انقلاب اسلامی ایران نویسنده کتاب آبادان فیلمنامه روزنامه اطلاعات انقلاب اسلامی ایران نویسنده کتاب آبادان فیلمنامه اخبار کنکور رمان نامیرا نگارش رمان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۳۱۵۸۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعضای هیئت انتخاب رویداد استارت‌آپی فیلمنامه نویسی منصوب شدند

به گزارش گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، پوران درخشنده، مهدی سجاده‌چی، محمود اربابی، رضا حیدرنژاد، مهدی احمدی، هومان فاضل، علی مؤذنی، مصطفی رستگاری، محمد باقر قهرمانی و حجت الاسلام و المسلمین حسین رحیم‌زاده ده نفر عضو هیئت انتخاب این رویداد استارت آپی هستند که قرار است آثار منتخب آنرا تعیین کنند.

در معرفی فعالیت‌های هنری این افراد چنین آمده است:


پوران درخشنده:
فیلمساز، نویسنده، تهیه کننده و کارگردان ایرانی متولد کرمانشاه است که از سال ۱۳۶۵ فعالیت خود را آغاز نمود و در دانشگاه صدا و سیما با گرایش کارگردانی تحصیل کرد. از نمونه آثار او می‌توان به پرنده کوچک خوشبختی، زیر سقف دودی، بچه‌های ابدی و شمعی در باد اشاره کرد.

مهدی سجاده‌چی:
فیلمنامه‌نویسِ سینما و تلویزیون، متولد تهران در سال ۱۳۴۰ است. وی کار فیلمنامه نویسی در سینما را از سال ۱۳۶۸ با «پاتال و آرزو‌های کوچک» با همکاری «مسعود کرامتی» آغاز کرد و در ادامه فیلمنامه آثار دیگری همچون سوفی و دیوانه، روز سوم، قاعده بازی و هفت سنگ را نیز نوشت. سجاده‌چی در حال حاضر رئیس کانون فیلمنامه‌نویسان سینمای ایران است.

محمود اربابی:
مدرس دانشگاه و نویسنده سینما و تلویزیون است. از مهم‌ترین آثار او فیلم زندگی با چشمان بسته و فیلم حکایت عاشقی است.

رضا حیدرنژاد:
متولد تبریز در سال ۱۳۳۳ است و فعالیت‌های سینمایی خود را از سال ۱۳۵۲ آغاز کرد. او فارغ‌التحصیل سینما از مجتمع دانشگاهی هنر و همچنین مدرس کارگردانی و فیلمنامه‌نویسی است. نویسندگی فیلم سینمایی روی خط مرگ برعهده او بوده است.

مهدی احمدی:
متولد آذر ۱۳۴۵ در تهران، سینما و تلویزیون است. او فارغ‌التحصیل رشته گرافیک از دانشگاه هنر است. نقاشی را از سال ۱۳۶۳ شروع کرد و تا کنون در بیشتر از سی نمایشگاه نقاشی شرکت داشته‌است.

هومان فاضل:
فارغ التحصیل رشته تئاتر و نویسنده و کارگردان مجموعه‌های رنگین کمان، حرف آخر، ماجرا‌های قلقلی، ذره بین، جنگ کتاب و نویسنده فیلمنامه مجموعه «نامه‌های بالدار» است. یکی از مهم‌ترین کار‌های او فعالیت در سریال آسمان من به کارگردانی محمدرضا آهنج و همکاری در کنار بازیگرانی نظیر سودابه بیضایی، الهام چرخنده، ویدا جوان و حمیدرضا عطایی است.

علی موذنی:
وی متولد تهران سال ۱۳۳۷ است. لیسانس ادبیات نمایشی از دانشکده هنر‌های زیبای دانشگاه تهران دارد و از جمله نویسندگانی است که کار نوشتن را به شکل حرفه‌ای دنبال می‌کند. وی در عرصه داستان کوتاه، رمان، داستان بلند، نمایشنامه و فیلمنامه قلم می‌زند. در حوزه فیلم‌سازی نیز شش تله‌فیلم برای تلویزیون ساخته‌است.

مصطفی رستگاری:
متولد ۱۳۵۷ تهران و دارای دکترای فلسفه هنر است. از جمله آثار او می‌توان به نویسندگی فیلم سینمایی "چهل سالگی"، "لطفاً بدون گناه"، "به یاد بیاور" و آثار ویدئویی"ما هنوز زنده‌ایم"، "بلند گریه کن"، "تن‌ها خودت مانده‌ای"، "بالا بلند" و سریال "به دنیا بگویید بایستد" و "لیلی کجاست" اشاره کرد.

محمدباقر قهرمانی:
او متولد تهران و کارشناسی فیلمنامه نویسی رادیو تلویزیونی، کارشناسی ارشد رادیو و تلویزیون و دکترای تئاتر و فیلم است. عضویت در گروه واژه گزینی فرهنگستان زبان و ادب فارسی، شورای سیاستگذاری مرکز تئاتر مولوی، کمیته بررسی رشته تئاتر کودک و نوجوان، معاون روابط بین الملل دانشگاه تهران و سرپرست دانشکده هنر‌های نمایشی و موسیقی از جمله سوابق علمی و اجرایی او است.

حسین رحیم‌زاده:
تحصیل در حوزه علمیه قم، مدرس علوم قرآنی و نهج‌البلاغه، دارای سابقه مدیریت و مشاوره و کارشناسی گروه‌های برنامه ساز تلویزیونی و فیلم و سریال در صدا و سیما و عضویت در شورای پروانه ساخت و نمایش سازمان سینمایی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از جمله سوابق حجت الاسلام حسین رحیم زاده است.

گفتنی است رویداد استارت‌آپی فیلمنامه نویسی با هدف کمک به ارتقای کمی‌و کیفی فیلمنامه نویسی، شناسایی و معرفی ایده‌های خلاقانه در فیلمنامه‌نویسی، معرفی استعداد‌های فیلمنامه نویسی در سطح کشور و زمینه سازی برای حضور و تبادل دانش و تجربه نیرو‌های خلاق و مستعد کشور خرداد ماه سال جاری در تهران و توسط پارک ملی علوم و فناوری‌های نرم و صنایع فرهنگی جهاددانشگاهی برگزار می‌شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • پل استر، نویسنده شهیر آمریکایی در گذشت
  • رمان اجتماعی معمایی «آفرودیت» در نمایشگاه کتاب عرضه می‌شود
  • ۳ رمان نوجوان تألیفی پیشنهاد خرید هادی خورشاهیان از نمایشگاه
  • پل آستر درگذشت
  • مسوولان در نشر و چاپ کتاب نویسندگان را حمایت کنند
  • سریال قطب شمال اقتباسی از رمان کنت مونت کریستو یا نسخه ایرانی یک سریال ترکی؟
  • چگونه نوجوانان امروز را به خواندن کتاب‌های ایرانی علاقه‌مند کنیم؟/ ادبیات نوجوان در سایه غلبه ترجمه
  • اعضای هیئت انتخاب رویداد استارت‌آپی فیلمنامه نویسی منصوب شدند
  • هیئت انتخاب رویداد استارت‌آپی فیلمنامه‌نویسی مشخص شدند
  • اسیر فلسطینی صهیونیست‌ها برنده بوکر عربی ۲۰۲۴ شد