Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-04-30@21:07:43 GMT

رشد اقتصادی با تامین مالی از بازار سرمایه

تاریخ انتشار: ۲۶ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۳۱۶۵۲۶

رشد اقتصادی با تامین مالی از بازار سرمایه

مدیرعامل فرابورس ایران در دوازدهمین دوره بین‌المللی بازار سرمایه گفت: با رعایت چارچوب‌های اسلامی و به کمک بازار سرمایه و به‌کارگیری فناوری، می‌توان در مسیر تأمین مالیِ نیازهای جامعه و درنتیجه رشد و بالندگی اقتصادی کشور گام برداشت.

به گزارش ایمنا به نقل از مدیریت ارتباطات فرابورس ایران، امیر هامونی روش‌های تأمین مالی از جمله زکات، صدقه و قرض‌الحسنه را منابعی عنوان کرد که با رعایت چارچوب و موازین اسلامی جمع‌آوری می‌شوند و می‌توانند مصارف مختلفی داشته باشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی مهم‌ترین تفاوت نوع اسلامی و متعارف تأمین مالی جمعی را به‌کارگیری مبانی اسلام در نوع اسلامی آن دانست و افزود: تأمین مالی جمعی تا جایی که مغایر با قوانین شریعت نباشد، اسلامی است گرچه تفاوت‌هایی در عقود زیربنایی این‌ها وجود دارد.

به گفته مدیرعامل فرابورس، از دیدگاه شریعت اسلامی سرمایه‌گذاری‌های مسئولانه و دارای اثرات واقعی بر جامعه قابل پذیرش‌اند یعنی سرمایه‌گذاری در پروژه‌های ملموس که ریسک در آن توزیع شده باشد، بدون بهره باشد و از نظر قوانین اسلامی، حلال تلقی شود.

هامونی در ادامه به اینکه تأمین مالی جمعی ایده یا مفهوم جدیدی نیست و مبانی آن قدمت چند صدساله دارد، اشاره کرد و سنت گلریزان در ایران را به عنوان یکی از مصادیق به‌کارگیری ابزار تأمین مالی جمعی در گذشته مطرح کرد که در این روش همه دوستان و آشنایان در برطرف کردن مشکل یک فرد یا راه‌اندازی یک کسب‌وکار به او کمک می‌کنند.

وی در بخش دیگری از دوازدهمین دوره بین‌المللی بازار سرمایه اسلامی، اظهار کرد: تأمین مالی می‌تواند اهداف مختلفی داشته باشد برای نمونه تأمین مالی پروژه‌های سبز توسط بانک توسعه آسیایی یا تأمین مالی پروژه‌های مربوط به اشتغال‌زایی و محرومیت‌زدایی در اروپا از جمله پروژه‌هایی است که اهداف مختلفی دارند.

به گفته مدیرعامل فرابورس طبق تعریف بازوی پژوهشی پارلمان اروپا، تأمین مالی جمعی استفاده از سرمایه افراد عموماً از طریق شبکه‌های اجتماعی و سایت‌های مخصوص برای تأمین مالی یک پروژه است که به استارتاپ‌ها اجازه می‌دهد بدون اینکه کنترل خود را از دست بدهند، منابع جمع‌آوری کنند و در عوض به سرمایه‌گذاران فرصت سهامداری یا پاداش داده می‌شود.

ارتباط فناوری و تأمین مالی جمعی

مدیرعامل فرابورس در ادامه به ارتباط فناوری و مفاهیمی چون تأمین مالی جمعی و فین‌تک پرداخت و گفت: فناوری‌های برهم‌زننده یا تحول‌آفرین (Disruptive technology) اصطلاحی است که در مورد نوآوری‌هایی به کار می‌رود که به صورت چشمگیری روش‌های پیشین صنایع و کسب‌وکارها را تغییر داده‌اند و خودرو برقی و تلویزیون زمانی از این دست فناوری‌ها بوده‌اند.

هامونی در ادامه، معاملات رباتیک، سکوهای تأمین مالی جمعی، مشاوران مالی رباتیک و ارزهای مجازی را نمونه‌هایی از تکنولوژی‌های تحول‌آفرین در اقتصاد مالی دانست.

وی با طرح این سوال که آیا تأمین مالی جمعی بر رشد اقتصادی اثر دارد یا نه، عنوان کرد: فارغ از اثبات تأثیر یا عدم تأثیر این موضوع، تأمین مالی جمعی قطعاً به کارآفرینی کمک کرده است؛ بنابراین با توجه به ارتباط فین‌تک و تأمین مالی جمعی می‌توان گفت که فین‌تک و تأمین مالی جمعی به احیای یکدیگر کمک کرده‌اند.

مدیرعامل فرابورس ایران در ادامه با اشاره به اینکه سازمان بورس و اوراق بهادار در ایران برای حمایت از سرمایه‌گذاران و تسهیل مقررات‌گذاری در حوزه فین‌تک، اقدام به وضع قوانینی کرده و طبق قانون، فرابورس ایران مسئول قانون‌گذاری در این حوزه شناخته شده است، عنوان کرد: در این زمینه کارگروه ارزیابی تأمین مالی جمعی توسط فرابورس ایران راه‌اندازی شده که مسئول بررسی و تأیید متقاضیان و اعطای مجوز به آن‌هاست.

به گفته هامونی تاکنون ۵۶ درخواست عاملیت تأمین مالی جمعی ثبت شده که هشت متقاضی، موافقت اصولی و چهار مورد مجوز فعالیت گرفته‌اند.

کد خبر 444615

منبع: ایمنا

کلیدواژه: فرابورس مدیرعامل فرابورس تامین مالی بازار سرمایه بازار سرمایه و بورس بازار سرمایه ایران رشد اقتصادی رشد اقتصادی ایران شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق مدیرعامل فرابورس تأمین مالی جمعی فرابورس ایران بازار سرمایه فین تک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۳۱۶۵۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مذاكره برای تامین مالی ۳ پروژه جدید ایران از سوی بانک توسعه اسلامی

سید احسان خاندوزی وزیر اقتصاد و دارایی که برای شرکت در پنجمین مجمع بانک توسعه اسلامی به ریاض سفر کرده است در گفتگویی اظهار کرد: امسال پنجمین سالگرد تاسیس بانک توسعه اسلامی به عنوان بزرگترین نهاد مالی کشور‌های مسلمان است.

وی ادامه داد: ۵۷ کشور مسلمان عضو از تسهیلاتی که این بانک برای پروژه‌های زیرساختی انرژی آموزش بهداشت و سلامت تزریق می‌کند استفاده می‌کنند، ما هم در ایران به عنوان یکی از سه سهامدار بزرگ که از ابتدا نقش آفرین بودیم در پنجاهمین سالگرد مجمع عمومی بانک در ریاض شرکت فعالانه داشتیم.

خاندوزی گفت: در این اجلاس هم بخش خصوصی کشور مشارکت وسیعی داشت، هم نمایندگان بخش‌های دولتی، وزارت اقتصاد و سایر وزارتخانه‌های ذیربط در این دوره حضور فعال دارند.

وی تاکید کرد: تنها نهادی که علی رغم تحریم‌های ظالمانه آمریکا همچنان در تامین مالی پروژه‌ها از اعتبارات بین‌المللی به طرح‌های عمرانی کشور کمک می‌کند، بانک توسعه اسلامی است.

وزیر اقتصاد یادآور شد: ما امروز ۱۱ طرح مهم در استان‌های مختلف داریم که تامین مالی آنها به صورت ارزی توسط بانک توسعه اسلامی انجام می‌شود.

وی گفت: در سال‌های ۹۷ تا ۱۴۰۰ مشکلاتی در نظام بازپرداخت ایران وجود داشت که موجب توقف عمرانی جمهوری اسلامی ایران شده بود؛ دولت سیزدهم با اهتمام جدی این موانع و مشکلات را برطرف کرد و مجدداً شاهد این هستیم که تزریق به پروژه‌های ایران از سوی بانک توسعه اسلامی آغاز شده است.

خاندوزی اظهار کرد: در مجمع سالانه بانک توسعه اسلامی غیر از اینکه صورت‌های مالی بانک به تصویب می‌رسد، خط مشی سال آینده بانک توسعه اسلامی نیز توسط وزرای قتصاد عضو تعیین می‌شود.

وی با اشاره به پیشنهاد ایران که در این نشست مطرح خواهد شد، گفت: یک پیشنهاد مهم پنجره تامین مالی ترجیحی است که با نرخ‌های ترجیحی و حمایتی بتواند از طرح‌ها در کشور‌هایی که نیاز به پروژه‌های حمایتی دارند استفاده کند. جمهوری اسلامی ایران پیشنهاد خود را برای تاسیس این پنجره تامین مالی ترجیحی ارائه داده است و امیدواریم مصوب شود.

خاندوزی خبر داد: یکی از نکاتی که در دستور کار مذاکرات ما با بانک توسعه اسلامی است؛ اضافه کردن سه پروژه مهم حوزه بهداشتی درمانی و دانش بنیان کشور به ۱۱ پروژه‌ای است که قبلاً تامین مالی آنها توسط بانک توسعه اسلامی انجام شد.

وی تاکید کرد: در حاشیه اجلاس سالانه جلساتی با وزرای اقتصادی کشور‌های عضو به خصوص کشور‌های هدف که نقش پررنگ تری در تعاملات اقتصادی ما دارند به ویژه در خاورمیانه و شمال آفریقابه صورت دوجانبه تنظیم کرده‌ایم؛ البته دیدار مفصلی با همتای سعودی خود خواهم داشت.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی اقتصاد و انرژی

دیگر خبرها

  • پیشنهاد ایران به بانک توسعه اسلامی برای تأمین مالی تأیید شد
  • وزیر امور اقتصادی و دارایی: پیشنهاد ایران به بانک توسعه اسلامی برای نحوه تامین مالی تایید شد
  • رونمایی از برات الکترونیک بانک صادرات ایران در وزارت اقتصاد؛
  • پیشنهاد ایران به بانک توسعه اسلامی برای نحوه تامین مالی تایید شد
  • خاندوزی: پیشنهاد ایران به بانک توسعه اسلامی برای تأمین مالی با نرخ ترجیحی تأیید شد
  • مذاکره با بانك توسعه اسلامی برای تامین مالی ۳ پروژه جدید ایران
  • مذاکره برای تامین مالی ۳ پروژه جدید ایران از سوی بانک توسعه اسلامی
  • مذاكره برای تامین مالی ۳ پروژه جدید ایران از سوی بانک توسعه اسلامی
  • مذاکره برای تأمین مالی ۳ پروژه جدید ایران از سوی بانک توسعه اسلامی
  • برات الکترونیک چیست؟ | روش جدید برای تامین مالی فعالان اقتصادی