Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران جوان، نشریه آمریکایی «پولیتیکو» روز یکشنبه ۲۳شهریور ۱۳۹۹ در گزارشی از قول «منبابع امنیتی ناشناس در آمریکا» مدعی شد که ایران طرحی را برای ترور سفیر آمریکا در آفریقای جنوبی پیگیری می‌کند. این نشریه اما برای اثبات این ادعای خود هیچ سند و مدرکی ارائه نداده است.

این گزارش که در امتداد جنگ رسانه‌ای و اتهام‌زنی‌های واشنگتن علیه کشورمان منتشر شده، مدعی است که تهران با طرح ترور «لانا مارکس» سفیر آمریکا در پرتوریا، پایتخت آفریقای جنوبی،  قصد داشته تا ترور ناجوانمردانه سپهبد قاسم سلیمانی را تلافی کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سپهبد سلیمانی به همراه تعدادی دیگر از فرماندهان سرشناس مقاومت همچون ابومهدی المهندس، نائب رئیس سازمان نیروهای مردمی عراق (الحشد الشعبی) در بامداد ۱۳دی ۱۳۹۸ طی حمله پهپادی آمریکا در حوالی فرودگاه بغداد به شهادت رسیدند.

پولیتیکو همچنین در گزارش خود مدعی شده که ایران طی سال‌های اخیر، شبکه‌ای اطلاعاتی و امنیتی را در آفریقای جنوبی طرح‌ریزی کرده و در پی ایجاد ضربه‌ای مهلک به آمریکا در آفریقای جنوبی بوده است.

لانا مارکس با ۶۶ سال سن حدود یک سالی می‌شود که مسئولیت سفارت آمریکا در آفریقای جنوبی را بر عهده دارد. از جمله خصوصیت مهم او که از ابتدای مسئولیتش مورد توجه افکار عمومی در آمریکا قرار داشت، دوستی ۲۰ ساله وی با دونالد ترامپ است. بنا بر ادعای پولیتیکو دوستی مارکس و ترامپ وی را به هدفی مطلوب برای ایران تبدیل کرده است. سخنگوی وزارت خارجه آفریقای جنوبی خیلی زود به داستان‌سرایی آمریکایی‌ها واکنش نشان و درباره ادعای نشریه پولیتیکو ابراز تعجب کرد و گفت این کشور هیچ اطلاعی در این خصوص ندارد.

«ایاندا دلودلو»  وزیر امنیت آفریقای جنوبی در این باره گفت که این موضوع مورد توجه لازم قرار گرفته است، اما براساس یافته‌ها تهدید قابل تشخیصی وجود ندارد.

سعید خطیب زاده سخنگوی وزارت خارجه هم ضمن رد اتهامات مطرح شده در گزارش سفارشی، مغرضانه و هدفمندِ پولیتیکو، به مقامات آمریکا توصیه کرد تا توسل به روش‌های تکراری و پوسیده برای فضاسازی علیه ایران در صحنه بین‌المللی را متوقف کنند.

خطیب زاده همچنین افزود: «اظهارات بی اساس و بی‌پایه‌ای از این دست بخشی از کارزار ضداطلاعاتی دولت ترامپ بر علیه ایران است. تمسک آمریکا به اتهام‌زنی و دروغ‌پردازی ضدایرانی در آستانه انتخابات ریاست‌جمهوری امریکا و همزمان با فشار‌های این رژیم برای سوء استفاده از ساز و کار‌های شورای امنیت سازمان ملل با هدف افزایش فشار بر مردم ایران امری قابل پیش‌بینی بود، با این حال چنین اقدامات و خبرسازی‌هایی که احتمالا در آینده نیز ادامه خواهد یافت، قطعا بی‌نتیجه خواهد ماند و به فهرست بلند ناکامی‌های مداوم واشنگتن در تقابل با جمهوری اسلامی ایران خواهد افزود.

رفتار خصومت‌آمیز آمریکا علیه کشورمان تازگی ندارد و مسبوق به سابقه‌ای چهل ساله است. اما سناریوی‌سازی آمریکا در یکی از جنوبی‌ترین کشور‌های جهان یعنی آفریقای جنوبی خود موضوعی درخور توجه است. از این نظر که چرا این بار آفریقای جنوبی بستر دروغ افکنی‌های آمریکا علیه ایران شده؟

ایران در ابتدای انقلاب اسلامی با صهیونیست‌ها و آفریقای جنوبی قطع رابطه کرد، آن هم به دلیل ماهیت نژادپرستانه‌ای که در این دو رژیم وجود داشت. آفریقای جنوبی در سایه حضور سفیدپوستان نژادپرست که نظامی موسوم به آپارتاید را ایجاد کرده بودند به حقوق سیاهان آفریقایی تجاوز می‌کردند و آن‌ها را نادیده می‌گرفتند. در پی تلاش‌ها و مبارزات انقلابی‌های آفریقای جنوبی به رهبری «نلسون ماندلا» نظام ظالمانه آپارتاید آفریقای جنوبی برچیده و رابطه گرم و نزدیک تهران و پرتوریا نیز متعاقبا حاصل شد.

اکنون آفریقای جنوبی با حمایت‌های کنگره ملی این کشور حتی در بالاترین سطح فشار آمریکا علیه تهران، همچنان به روابط خوب اقتصادی خود با ایران ادامه می‌دهد. استمرار تراز اقتصادی بالای بین دو کشور آن هم با وجود تحریم‌های ثانویه آمریکا، موجب خشم واشنگتن شده است.

اگرچه به طور عمومی رابطه آفریقای جنوبی با آمریکا و اروپا در سطح بسیار خوبی قرار دارد، واشنگتن پرتوریا را نقره داغ و تحریم‌های ثانویه را علیه شرکت‌های نفتی متعلق به آفریقایی جنوبی اعمال کرده است. ١٨مارس سال جاری میلادی، مطابق با ۲۸ اسفند سال ۹۸، وزارت خارجه آمریکا تحریم‌های جدیدی را علیه شرکت بین المللی اس‌پی‌آی (SPI) اعمال کرد. این شرکت در خرید و فروش محصولات پتروشیمی ایران نقش فعالی دارد. همکاری آفریقای جنوبی و ایران در حوزه نفت و مشتقات آن در حالی رقم می‌خورد که هدف اصلی اعلامی از سوی آمریکا صفر شدن صادرات نفت ایران است.

ایران و آفریقای جنوبی همچنین اعلام کردند که قصد دارند تا ارزش مبادلات تجاری را طی سال جاری میلادی به هشت میلیارد دلار افزایش دهند. این رقم در سال ۲۰۱۵ میلادی تنها ۳۵۰ میلیون دلار بوده است. واردات نفت آفریقای جنوبی در دوران پیش از تحریم، روزانه ۵۵٠ هزار بشکه بود، اما بهر حال پس از تحریم‌های آمریکا این مقدار کاهش یافت. توسعه روابط تجاری تهران و پرتوریا امکان خوبی برای صادرات محصولات ایرانی و جذب سرمایه‌گذار خارجی مهیا کرده است.

بنابراین یکی از موضوعات مهمی که از اتهام‌زنی اخیر آمریکا در آفریقای جنوبی می‌توان تفسیر کرد، اقدام مذبوحانه واشنگتن برای ایجاد اختلاف و سردی روابط بین دو کشور است، تا بدین ترتیب شاید تراز اقتصادی دو کشور هم تحت تاثیر قرار گیرد و تحریم‌های واشنگتن بهتر از گذشته عمل کند. میل آمریکا برای تاریکی روابط ایران و آفریقای جنوبی تنها به منظر اقتصادی منحصر نمی‌شود و بعد مهم دیگری در حوزه سیاسی نیز دارد.

آمریکا این روزها به شکل بی‌سابقه‌ای در شورای امنیت سازمان ملل بر سر موضوع ایران شکست خورده و با بی‌اعتنایی بسیار زیاد اعضای دائم و غیردائم شورا مواجه شده است. سرافکندگی آمریکا در شورای امنیت به حدی بوده که یک کشور میکروسکوپی به نام جمهوری دومینیکن را توانست با خود همراه کند و سایر ۱۳ عضو شورا توجهی به قلدری و بی‌قانونی واشنگتن نکردند.

بیشتر بخوانید

مخالفت قاطع اعضای شورای امنیت سازمان ملل با قطعنامه ضدایرانی آمریکا

دو شکست متوالی برای آمریکا طی تنها چند هفته در عرصه بین‌المللی رخ داد، که اتفاقا یک سر آن هم ایران بود. در ابتدا آمریکا قطعنامه تمدید تحریم تسلیحاتی علیه ایرن را پیشنهاد کرد که هیچ یک از اعضای دائم به آن رای مثبت نداند و سپس اقدام به فعال‌سازی مکانیسم ماشه کرد که البته این موضوع هم راه به جایی نبرد و نیجر به عنوان رئیس دوره‌ای شورای امنیت اعلام کرد که اجماعی در خصوص فعال‌سازی ماشه حاصل نشده و این موضوع عملی نیست.

آفریقای جنوبی اکنون جزو اعضای غیردائم شورای امنیت به حساب می‌آید و براساس گفته‌ها رئیس دوره‌ای بعدی شورای مذکور هم همین کشور خواهد بود. واشنگتن در پی ماجراجویی جدید خود قهرا قصد دارد تا ضمن شکراب کردن رابطه دو کشور، موجب ایجاد یک موج ضدایرانی جدید در شورای امنیت در آستانه ریاست آفریقای جنوبی شود تا بلکه بتواند بخشی از کارزار بازگشت تحریم‌های بین‌المللی علیه ایران را عملی کند. 

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: آفریقای جنوبی تحریم های آمریکا سفیر آمریکا آمریکا در آفریقای جنوبی آمریکا علیه شورای امنیت بین المللی علیه ایران دو کشور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۳۱۹۹۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیام تبریک رئیس جمهور برای روز ملی آفریقای جنوبی

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، رئیس جمهوری اسلامی ایران در پیامی، روز ملی جمهوری آفریقای جنوبی به «سیریل رامافوزا» رئیس جمهور و مردم این کشور تبریک گفت.

آقای رئیسی در این پیام، ابراز امیداوری کرد با تلاش‌ مقامات عالی‌رتبه آفریقای جنوبی و جمهوری اسلامی ایران، دو ملت شاهد توسعه و تقویت روزافزون روابط دو جانبه و نظرات مشترک در عرصه‌های بین‌المللی باشند.

دیگر خبرها

  • اقدام آفریقای جنوبی علیه صهیونیست‌ها نشان داد آرمان‌های نلسون ماندلا زنده است
  • تبریک امیرعبداللهیان به وزیر خارجه آفریقای جنوبی
  • هشدار صنعا نسبت به طرح و نقشه‌های واشنگتن علیه یمن
  • رئیس جمهور فرا رسیدن روز ملی آفریقای جنوبی را تبریک گفت
  • رئیس جمهور روز ملی آفریقای جنوبی را تبریک گفت
  • رئیسی فرا رسیدن روز ملی آفریقای جنوبی را تبریک گفت
  • پیام تبریک رئیس جمهور برای روز ملی آفریقای جنوبی
  • رییسی فرا رسیدن روز ملی آفریقای جنوبی را تبریک گفت
  • موضع تازه وزیر دفاع آمریکا درباره عملیات ایران علیه اسرائیل
  • امیدواری برای توسعه روزافزون روابط دوجانبه ایران و آفریقای جنوبی