Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-28@06:47:03 GMT

آمادگی گلستان برای مقابله با آنفلوآنزای فصلی

تاریخ انتشار: ۲۶ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۳۲۱۴۳۴

آمادگی گلستان برای مقابله با آنفلوآنزای فصلی

سال گذشته شیوع آنفلوآنزا از آبان ماه در گلستان آغاز شد و در مدت چند ماه تا اواسط زمستان بیش از هزار و ۲۰۰ نفر در مراکز درمانی استان بستری شده و بیش از ۸۰ نفر نیز جان خود را در اثر ابتلا به این بیماری از دست دادند.

در دوران اوج گیری این بیماری تعداد افراد بستری در مراکز درمانی از ۳۰۰ نفر در هفته نیز گذشت و برای جلوگیری از کاهش تلفات و قطع زنجیره انتقال، مدارس گلستان برای چند روز تعطیل شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شیوع آنفلوآنزا در فصل پاییز که با احتمال فعالیت بیشتر کرونا همراه است بر نگرانی شهروندان گلستانی به خصوص مبتلایان به بیماری های زمینه ای افزوده و آن ها برای جلوگیری از ابتلا به این بیماری ها، تلاش برای خرید واکسن آنفلوآنزا را آغاز کردند.

دانشگاه علوم پزشکی گلستان با هدف جلوگیری از شیوع گسترده این بیماری اقدامات پیشگیرانه را آغاز کرده تا در شرایطی همه‌گیری کرونا، انرژی درمانگران صرف مهار بیماری دیگری نشود.

معاون سلامت دانشگاه علوم پزشکی گلستان در گفت و گو با ایرنا به اقدامات انجام شده برای کنترل آنفلوآنزا در این استان اشاره کرد و گفت: واکسینه کردن گروه‌های در معرض خطر مانند سالمندان، زنان باردار و بیماران قلبی، دیابت، مصرف‌کنندگان داروهای ضد ایمنی و بیماران شیمی‌درمانی در دستور کار قرار دارد.

طبق اعلام دانشگاه علوم پزشکی گلستان، این استان حدود ۱۶۰ هزار سالمند، ۳۰ هزار زن باردار، ۱۰ هزار کادر درمانی و بیش از ۱۰۰ هزار بیمار در معرض خطر دارد که پرسنل درمانی حاضر در سی سی یو، آی سی یو، اورژانس و کادر درمانی در اولویت اول واکسینه شدن در برابر آنفلوآنزا قرار دارند.

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی گلستان هم گفت که توزیع واکسن آنفلوآنزا از هفته نخست مهرماه در این استان آغاز می شود.

پانیذ صحرایی اظهار داشت: از هفته نخست مهرماه گروه های پرخطر می توانند با حضور در مراکز بهداشتی گلستان بصورت رایگان از این واکسن استفاده کنند.

وی اظهار داشت: سال گذشته ۲۵۰ هزار واکسن آنفلوآنزا در کشور توزیع شد که امسال این تعداد به ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار واکسن افزایش یافته و با توجه به افزایش ۱۰ برابری تعداد واکسن ها، شهروندان گلستانی نگران واکسینه شدن خود در برابر آنفلوآنزا نباشند.

وی گفت: علاوه بر آن ۱۶ میلیون واکسن برای استفاده عمومی با قیمت ۴۲۰ هزار ریال در کشور توزیع می شود که افراد عادی ضرورتی برای استفاده از آن ندارند.

صحرایی با تاکید بر ضرورت رعایت پروتکل های بهداشتی و استفاده از ماسک گفت که استفاده از واکسن آنفلوآنزا مصونیتی در مقابل کرونا ایجاد نخواهد کرد .

ویروس آنفلوانزا یک ویروس غیر قابل پیش بینی است و به اعتقاد کارشناسان، امسال شدت و طول دوره این بیماری بیشتر از سالهای گذشته است.

علایم این بیماری با سرماخوردگی شباهت های زیادی دارد و به طور دقیق نمی توان علایم مجزایی برای آنفلوانزا ذکر کرد اما تب، درد عضلانی، اسکلتی و تهوع و استفراغ در بین افراد مشکوک به آنفلوانزا مشاهده شده است.

به گفته پزشکان بهترین روش پیشگیری از بروز آنفلوآنزا رعایت اصول بهداشت فردی مانند شستن مداوم دست‌ها با صابون و آب گرم و استفاده از تهویه هوا در محیط های بسته، اجتناب از خودتجویزی و استفاده از آنتی بیوتیک و کورتن و تزریق واکسن در زمان مناسب است.

برچسب‌ها بیماری های ویروسی گلستان آنفولانزا

منبع: ایرنا

کلیدواژه: بیماری های ویروسی گلستان آنفولانزا بیماری های ویروسی گلستان آنفولانزا اخبار کنکور دانشگاه علوم پزشکی گلستان واکسن آنفلوآنزا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۳۲۱۴۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ورود واکسن خوراکی روتاویروس به برنامه ایمن‌سازی کشور

به گزارش خبرگزاری مهر، شهنام عرشی گفت: واکسن خوراکی روتاویروس جهت پیشگیری از اسهال‌های ناشی از این روتاویروس برای شیرخواران تجویز می‌شود.

وی افزود: واکسن روتاویروس در سنین ۲، ۴ و ۶ ماهگی تزریق می‌شود.

عرشی گفت: واکسیناسیون روتاویروس سالانه حداقل از ۱۰ هزار بیماری اسهال شدید و نیاز به بستری جلوگیری خواهد کرد.

رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت افزود: اواخر سال گذشته هم واکسن پنوموکوک به برنامه واکسیناسیون کشوری وارد شد و اجرای آن از بندر خمیر هرمزگان شروع شد.

وی گفت: این واکسن نیز در سنین ۲، ۴ و ۱۲ ماهگی تزریق می‌شود و می‌تواند سالانه از ۱۵۰۰ مرگ کودکان جلوگیری کند.

کد خبر 6090502 حبیب احسنی پور

دیگر خبرها

  • ورود واکسن خوراکی روتاویروس به برنامه ایمن‌سازی کشور
  • یک واکسن دیگر در لیست واکسیناسیون کودکان ایرانی
  • واکسن روتاویروس به جدول واکسیناسیون کشوری اضافه می‌شود
  • واکسن روتاویروس به برنامه ایمن‌سازی کشور وارد شد
  • ورود واکسن روتاویروس به برنامه ایمن‌سازی کشور
  • آمادگی کامل مقاومت برای مقابله با تجاوز اشغالگران به رفح
  • آمادگی آتش نشانی رشت برای آموزش ایمنی در بیمارستان‌ها
  • تزریق و تلقیح بیش از ۱۶۱ هزار دز واکسن فلج اطفال در همدان
  • واکسیناسیون ۵ هزار حجاج گلستانی در حال انجام است
  • تلاش دانشمندان ایرانی برای تولید واکسن آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان