Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شبستان»
2024-05-05@02:09:56 GMT

خطر ابتلا به کرونا در پیک دوم جدی‌تر است

تاریخ انتشار: ۲۶ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۳۲۲۸۵۳

خطر ابتلا به کرونا در پیک دوم جدی‌تر است

سلمان زاده با بیان اینکه شیوع دوباره کرونا جان شهروندان را تهدید می‌کند گفت: برای حفظ جان شهروندان تلاش می‌۲کنیم اما مردم نیز باید همچون گذشته در کنار کادر درمانی باشند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از منطقه آزاد اروند، «شکرالله سلمان‌زاده» امروز(چهارشنبه 26 شهریور) در نشست ستاد مبارزه با کرونا شهرستان آبادان، با اشاره به فوتی‌های ناشی از کووید 19 در محدوده دانشکده علوم پزشکی آبادان اظهار کرد: متاسفانه در روزهای اخیر تعدادی از بزرگانی که جایگاه خاصی در خانواده‌ها داشتند را بر اثر ابتلا به کرونا از دست دادیم و این خطر همچنان تهدیدکننده و ادامه‌دار است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

رئیس دانشکده علوم پزشکی آبادان خطر ابتلا به کرونا ویروس در پیک دوم را جدی‌تر از پیک اول شیوع این بیماری دانست و افزود: به رغم آنکه در پیک نخست شیوع کرونا در شهرستان آبادان اقدامات مقابله‌ای بسیار خوبی انجام شده، اما آمارها نشان از افزایش 2 برابری شمار مبتلایان سرپایی و بستری کرونای فعلی در مقایسه با آمار پیک نخست دارد.

 

وی با بیان اینکه اکنون شرایط خطرناکی در شهر آبادان حاکم است و شیوع دوباره کرونا جان شهروندان را تهدید می‌کند اذعان داشت: برای حفظ جان شهروندان تلاش می‌کنیم اما مردم نیز باید همچون گذشته در کنار کادر درمانی در زمینه رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی به ویژه استفاده از ماسک، رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی و ضدعفونی دست‌ها و محیط زندگی خود کوشا باشند.

 

سلمان‌زاده عدم رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی از سوی مردم را عامل پرشدن بخش‌های ویژه و عمومی مبتلایان به کرونا در بیمارستان‌ها دانست و تصریح کرد: این وضعیت، فرصت مراقبت مناسب از مبتلایان بستری که شرایط سختی دارند را از کادر درمانی می‌گیرد و لذا با میزان بالای مرگ و میر مواجه خواهیم بود.

 

وی با بیان اینکه وضعیت آبادان به لحاظ ابتلای مردم به کرونا مجدد قرمز شده است اضافه کرد: در حال حاضر میزان استفاده از ماسک در آبادان به زیر 10 درصد رسیده و این شرایط در مورد اصناف نیز اسفبار است و تنها چیزی حدود 20 درصد از اصناف از ماسک استفاده می‌کنند.

 

رئیس دانشکده علوم پزشکی آبادان بر لزوم رعایت نکات بهداشتی، فاصله‌گذاری اجتماعی، استفاده از ماسک و ضدعفونی دست‌ها از سوی شهروندان تاکید کرد و ادامه داد: در شهری که وضعیت قرمز دارد نباید این‌چنین نسبت به رعایت پروتکل‌های بهداشتی بی‌توجهی شود، لذا باید هشدارها و آموزش‌های لازم بار دیگر به شهروندان ارائه و یادآوری شود.

 

وی ابراز کرد: باید برابر دستورالعمل ستاد ملی کرونا در وضعیت قرمز، تنها فروشگاه‌هایی که مایحتاج مردم را تامین و عرضه می‌کنند اجازه بازگشایی آن هم با رعایت پروتکل‌های بهداشتی را داشته باشند و بقیه صنوف غیرضروری باید تعطیل شوند تا از پیک دوم شیوع کرونا خارج شویم.

 

سلمان‌زاده ملت ایران اسلامی را بزرگ شده مکتب امام حسین (ع) دانست و خاطر نشان کرد: اکنون در شرایط خاصی قرار داریم و برای به خطر نیفتادن جان مردم باید جلو راهپیمایی اربعین گرفته شود.

 

اجرای عملیات گندزدایی مدارس در قالب تفاهم‌نامه پروژه مهر با آموزش و پرورش آبادان

همچنین در این نشست «محمودرضا شیرازی» با بیان اینکه هر خانواده باید به فکر جان و سلامت خود و دیگر اعضای خانواده باشد عنوان کرد: در روزهای گذشته طی تفاهمنامه‌ای با آموزش و پرورش عملیات گندزدایی بسیاری از مدارس را در قالب پروژه مهر به انجام رساندیم و این چند روز تمرکزمان بر روی این کار بود که انجام شد.

 

شهردار آبادان تاکید کرد: بحث تعطیلی بازار با مدارس و اماکنی نظیر آنها متفاوت و باز بودن برخی از اماکن مانند برگزاری جلسات اجباری است، متاسفانه بر اثر تحریم‌های ظالمانه و شیوع بیماری کرونا اقتصاد مملکت با مشکل مواجه شده است.

 

وی از شهروندان خواست در اماکن عمومی نکات بهداشتی را رعایت کنند اظهار داشت: تا زمانی که بازارها باز باشند پارک‌ها نیز باز است و مردم در آنها رفت و آمد می‌کنند.

 

شیرازی با بیان اینکه در بحث روشنایی پارک‌ها امکان خاموشی آنها وجود ندارد افزود: با توجه به خاموشی‌ها در گذشته برخی از پایه‌های تلسکوپی به سرقت رفتند و ما مجبور به تامین جایگزین برای آنها شدیم.

 

وی یادآور شد: در حال حاضر کار گندزدایی معابر شهری در دستور کار شهرداری های مناطق سه‌گانه قرار گرفته است و از امشب این کار آغاز می‌شود؛ بانک‌ها، تاسیسات پارک‌ها، ایستگاه‌های اتوبوس و تجهیزات بازی کودکان در اولویت قرار دارند.

 

شهردار آبادان از آسفالت برخی از مدارس این شهر خبر داد و یاد آور شد: بسیاری از مدارس آبادان را بر اساس تفاهم‌نامه منعقد شده با اداره آموزش و پرورش آسفالت کردیم و بحث مناسب‌سازی محیط مدارس را انجام دادیم.

 

پایان پیام/660

منبع: شبستان

کلیدواژه: آسفالت مدارس جنوب غرب خوزستان ضدعفونی و گندزدایی مدارس جلوگیری از شیوع کرونا ویروس فوت بر اثر کرونا ویروس مبارزه با کرونا ویروس ستاد مبارزه با کرونا ویروس کنترل شیوع کرونا ویروس ابتلا به کرونا ویروس کرونا ویروس رئیس دانشکده علوم پزشکی آبادان شهردار آبادان منطقه آزاد اروند آبادان جان شهروندان سلمان زاده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۳۲۲۸۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

درمان جدید بیماری آلزایمر

آفتاب‌‌نیوز :

نتایج تحقیقات جدید نشان داده است که قرص معمولی دیابت به نام تیازولیدیندیون‌ها (TZDs) می‌تواند خطر ابتلا به بیماری آلزایمر را کاهش دهد.

این داروی درمان دیابت که به راحتی در دسترس است برای افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ تجویز و یک یا دو بار در روز مصرف می‌شود. آن‌ها مقاومت به انسولین را هدف قرار می‌دهند و هورمون را قادر می‌سازند تا کنترل گلوکز را بهبود بخشد.

در مطالعه‌ای که بر روی بیش از نیم میلیون بیمار انجام شد، احتمال ابتلا به آلزایمر در افرادی که این قرص‌ها را مصرف می‌کردند ۲۲ درصد کمتر بود.

دکتر جین ژو، سرپرست گروه تحقیق از دانشگاه آریزونا گفت: دیابت نوع ۲ با افزایش خطر ابتلا به زوال عقل ازجمله دو زیرگروه اصلی آن، بیماری آلزایمر و دمانس عروقی (VaD) مرتبط است.

هم دیابت و هم آلزایمر با گردش خون ضعیف ارتباط دارند و تیازولیدیندیون‌ها می‌توانند با کاهش کلسترول بد و کاهش فشار خون به مقابله با آن کمک کنند. این دارو جریان خون را افزایش می‌دهد تا اکسیژن بیشتری به مغز برسد که به کاهش علائم آلزایمر کمک می‌کند.

این مطالعه گسترده، سوابق سلامتی آمریکایی‌هایی را که بین ژانویه ۲۰۰۰ تا دسامبر ۲۰۱۹ مبتلا به دیابت نوع ۲ تشخیص داده شده بودند، ردیابی کرد. موارد آلزایمر و دمانس عروقی به ترتیب ۱۱ و ۵۷ درصد در میان افرادی که با آکتوس (Actos) یا آواندیا (Avandia) و تیازولیدیندیون‌ها دیگر درمان شدند در مقایسه با افراد تحت درمان با دارو‌هایی مانند متفورمین یا سولفونیل اوره کاهش یافت.

دکتر ژو اظهار کرد: بیماری‌های عروقی خطر ابتلا به آلزایمر را افزایش می‌دهند بنابراین کاهش تیازولیدیندیون‌ها در دمانس عروقی ممکن است پیشرفت آلزایمر را نیز کاهش دهد. برخی از مطالعات که تیازولیدیندیون‌ها را با دارونما یا مراقبت‌های استاندارد در بیماران مبتلا به دیابت نوع ۲ مقایسه می‌کنند، کاهش خطر ابتلا به آلزایمر را گزارش کرده‌اند.

تصور می‌شود که عوامل سبک زندگی مانند دیابت نوع ۲، نقش کلیدی در ایجاد آلزایمر دارند.

دکتر ژو توضیح داد: نتایج این مطالعه همچنین نشان داد که تیازولیدیندیون‌ها در بیماران دارای اضافه وزن یا چاق محافظت بیشتری دارند و ممکن است تیازولیدیندیون‌ها منجر به کاهش چاقی مرکزی عامل خطر شناخته شده برای زوال عقل شوند.

این امر امکان مقابله با زوال عقل را از طریق قرص‌های پیشگیرانه باز می‌کند، اگرچه همه دارو‌های دیابت کاهش خطر یکسانی نداشتند و مصرف‌کننده سولفونیل اوره ۱۲ درصد بیشتر از کسانی که متفورمین دریافت می‌کردند در معرض ابتلا به زوال عقل بودند.

دکتر ژو گفت: مطالعات آینده برای استفاده مجدد از دارو‌های ضد دیابت خوراکی برای پیشگیری از زوال عقل ممکن است اولویت‌بندی تیازولیدیندیون‌ها را در نظر بگیرد. مصرف‌کنندگان سولفونیل اوره می‌توانند در مقایسه با مصرف‌کنندگان متفورمین یا تیازولیدیندیون‌ها در معرض خطر بالای زوال عقل باشند بنابراین، نظارت منظم بر عملکرد‌های شناختی در این جمعیت مهم‌تر است.

مکمل سولفونیل اوره با متفورمین یا تیازولیدیندیون‌ها ممکن است تا حدی اثرات جانبی زوال عقل آن را جبران کند.

آلزایمر و سایر اشکال زوال عقل بیش از ۹۲۰هزار نفر در بریتانیا را تحت تاثیر قرار می‌دهد و این رقم در دهه آینده به سرعت افزایش خواهد یافت. تمرکز بر این اقدامات پیشگیرانه که در حال حاضر وجود دارد می‌تواند تا حدودی مانع از ابتلای افراد به زوال عقل شود.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • (عکس) آخرین تصویر از بازیگر پایتخت پیش از فوت
  • آخرین تصویر از بازیگر پایتخت پیش از فوت/ عکس
  • درمان جدید بیماری آلزایمر
  • آغاز طرح بازآفرینی شهری محله جامی اصفهان
  • سازمان جهانی بهداشت: همه‌گیری کرونا باعث افزایش چاقی در کودکان شده است
  • آخرین تصویر ملوک طلوع‌نژاد پیش از فوت/ عکس
  • واکسن کرونای آسترازنکا چقدر تهدیدتان می‌کند؟ / اشتباهاتی که مردم را به تزریق این واکسن ترغیب کرد
  • اعتراف جدید سازندگان آسترازنکا/ باید نگران واکسن کرونا بود؟
  • بیکاری معضلی جدی/ ضرورت رفع مشکلات حوزه کشاورزی
  • واکسن کرونای آسترازنکا چقدر تهدیدتان می‌کند؟ | اشتباهاتی که مردم را به تزریق این واکسن ترغیب کرد