Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-05-01@04:20:10 GMT

بهترین زمان برای مطالعه؟

تاریخ انتشار: ۲۷ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۳۲۳۹۱۶

زمان مطالعه بستگی به خود شما دارد که چه موقعی از نظر جسمی و روانی آمادگی لازم را دارید. ناطقان: زمان مناسب برای مطالعه از جمله موضوعاتی است كه نظریه های گوناگونی درباره آن ارائه شده و بحث های زیادی صورت گرفته است. هر کس بنا بر تجربه یا تحقیق خود، زمان یا زمان‌های خاصی را برای مطالعه پیشنهاد می‌کند. عده‌ای معتقدند شب و خصوصا آخر شب، زمان مناسب برای مطالعه و یادگیری است و برعکس، عده‌ای دیگر عقیده دارند که مناسب‌ترین زمان برای یادگیری اوایل صبح است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



گروهی که معتقدند مطالعه آخر شب مناسب‌تر است، می‌گویند، چون خواننده بعد از مطالعه می‌خوابد، ذهن فرصت کافی برای پردازش اطلاعات دارد و مطالب خوانده شده بهتر در حافظه تثبیت می‌شود.

گروهی که مطالعه در صبح زود را پیشنهاد می‌کنند، عقیده دارند که یادگیری نیاز به مغز آماده و سر حال و بدون خستگی دارد. این عده معتقدند با مغز خسته نمی‌توان چیزی را به درستی آموخت. در واقع اصل را بر آمادگی مغز می‌دانند.

واقعیت این است که هیچ زمانی به طور دقیق و انحصاری برای مطالعه وجود ندارد؛ یعنی دقیقا نمی‌توان مشخص کرد که در چه هنگامی باید مطالعه و در چه موقعی از آن پرهیز کرد بلکه هر وقت احساس کردید که می‌توانید مطالعه کنید درس خواندن را شروع کنید.  

ساعت مطالعه

توصیه می‌شود هرگز بعد از غذا خوردن مطالعه نکنید؛ چون کارآیی شما بسیار کاهش خواهد یافت. وقتی معده شما پر از غذاست، جریان خون به سمت دستگاه گوارش منحرف می‌شود تا مهم‌ترین وظیفه خود را در آن زمان انجام دهد. در هنگام هضم و جذب غذا، گوارش عالی و مطلوب برای بدن شما بسیار واجب‌تر از فعالیت‌های فکری و ذهنی است.

بنابراین، جسم هوشمند شما مصلحت وجود شما را در نظر می‌گیرد و تمامی انرژی و توجه خود را صرف عملیات گوارشی می‌کند. به همین دلیل، خون کافی و مورد نیاز برای یادگیری و ادراک به دستگاه مغزی و عصبی نمی‌رسد و شما بیشتر تلاش می‌کنید و کمتر فرا می‌گیرید.

علت خواب‌آلودگی شما بعد از غذا خوردن هم همین است. دستگاه مغزی و اعصاب، توانایی کافی برای هوشیار نگه‌داشتن شما را ندارد و ناگزیر تن به استراحت و خواب خواهد داد؛ البته توجه به این نکته مهم است که اندکی خواب و استراحت، بهترین کاری است که شما بعد از صرف غذا می‌توانید انجام دهید.

پس بلافاصله پس از غذا خوردن (خصوصا ناهار یا شام) مطالعه نكنید؛ زیرا با پر بودن معده خون به طرف آن هجوم آورده تا غذا هر چه سریع تر هضم گردد و در نتیجه خون كمتری به مغز می رسد و احساس خواب آلودگی به فرد دست داده و سطح هوشیاری مغز كاهش می یابد. بنابراین پس از صرف غذا كمی استراحت كرده و بعد مطالعه را شروع كنید.

هنگام مطالعه به نکات زیر توجه داشته باشید:

- صبح ها بیشتر سعی در یادگیری مطالب داشته باشید.

- درس هایی را كه نیاز به مرور دارند؛ ترجیحاً به شب موكول كنید.

- بلافاصله پس از غذا خوردن با شكم پر مطالعه نكنید.

- قبل و بعد از مطالعه، حتما استراحت كنید. (به ازای هر یک ساعت مطالعه ده تا پانزده دقیقه به خودتان استراحت دهید).

- از روش شرطی سازی نسبت به زمان مطالعه سود جویید. هنگام هیجان های عصبی، ترس، خشم، اضطراب، کینه و ناراحتی مطالعه نکنید؛ زیرا تمرکز ندارید. در چنین مواقعی با نوشیدن یک لیوان آب، بوییدن گل محمدی و کمی پیاده روی در فضای باز آرامش خود را بدست آورید و سپس مطالعه را شروع کنید.

- برای مطالعه شور و اشتیاق داشته باشید و در حالت خستگی و بی خوابی مطالعه نکنید.

- انتظار بی جا از خود نداشته باشید. به اندازه هوش، استعداد، توانایی و تلاشتان بهره خواهید برد.

- پس از یک ورزش سنگین، با همان خستگی و بدن عرق کرده، مطالعه نکنید. ابتدا وضعیت جسمی و روحی خود را متعادل کنید و سپس شروع به مطالعه می کنید.

متخصصان مطالعه و یادگیری معتقدند که مهمترین عامل تخریب حافظه و نداشتن تمرکز عالی، اضطراب است . برنامه ریزی درسی، مطالعه در طول سال تحصیلی و استفاده بهتر از زمان و البته آسودگی شب امتحان از همه اضطراب‌های کاذب جلوگیری می‌کنند. منبع: باشگاه خبرنگاران برچسب ها: بهترین زمان ، مطالعه ، خواننده

منبع: ناطقان

کلیدواژه: بهترین زمان مطالعه خواننده مطالعه نکنید غذا خوردن برای مطالعه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۳۲۳۹۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رابطه استفاده از آسانسور با کاهش عمر

سوار شدن آسانسور برای راحتی فوق‌العاده است، اما یک مطالعه جدید نشان می‌دهد که هیچ کمکی به طول عمر شما نمی‌کند بلکه در عوض، محققان دریافته‌اند که انتخاب پله‌ها می‌تواند به شما کمک کند تا زندگی طولانی‌تری داشته باشید، به طور خاص، بالا رفتن از چند پله در روز، خطر ابتلاء به بیماری‌های قلبی عروقی و مرگ ر

به گزارش خبرگزاری ایمنا، دکتر سوفی پادوک (Sophie Paddock)، نویسنده این مطالعه از دانشگاه آنگلیا شرقی و بنیاد بیمارستان دانشگاه نورفولک و نورویچ می‌گوید: اگر هر دو گزینه پله‌ها یا آسانسور را دارید، به سراغ پله‌ها بروید، زیرا این کار به قلب شما کمک می‌کند. حتی فعالیت‌های بدنی کوتاه مدت تأثیرات مفیدی بر سلامتی دارد، و دوره‌های کوتاه بالا رفتن از پله‌ها می‌تواند یک هدف دست یافتنی برای فعالیت‌های روزانه باشد.

به نقل از اس‌اف، اگرچه بیماری‌های قلبی عروقی علت اصلی مرگ و میر در ایالات متحده هستند، اما محققان می‌گویند که ورزش منظم می‌تواند به پیشگیری از آن کمک کند. متأسفانه، مطالعه جدیدی که در مجله ESC Preventive Cardiology ۲۰۲۴ ارائه شده است، خاطرنشان می‌کند که از هر چهار فرد بزرگسال در سراسر جهان، یک نفر از سطوح توصیه شده فعالیت بدنی برخوردار نیست.

در ایالات متحده بزرگسالان باید هر هفته حدود ۱۵۰ دقیقه ورزش با شدت متوسط داشته باشند. این حدود ۳۰ دقیقه پیاده‌روی سریع در روز برای مدت پنج روز است. همچنین اضافه کردن دو روز فعالیت‌های تقویت عضلانی توصیه می‌شود که در آن همه گروه‌های عضلانی اصلی از جمله پاها، باسن، پشت، شکم، سینه، شانه‌ها و بازوها درگیر شوند.

دکتر پادوک خاطرنشان می‌کند که بالا رفتن از پله‌ها شکلی آسان و قابل دسترس از ورزش است که افراد می‌توانند در هر مکانی انجام دهند از ساختمان آپارتمانی خود گرفته تا پارک‌های شهری. با در نظر گرفتن این موضوع، این مطالعه جدید به بررسی تأثیر بالا رفتن از پله بر طول عمر و سلامت قلب پرداخت.

این گروه ۹ مطالعه قبلی را در مورد بالا رفتن از پله‌ها با بیش از ۴۸۰ هزار شرکت‌کننده جمع‌آوری کردند. این مطالعات مجموعه وسیعی از شرایط را مورد بررسی قرار داد و درمورد تعداد پله‌هایی که شرکت‌کنندگان از آن بالا رفتند یا سرعتی که از آن پله‌ها بالا رفتند، تفاوتی قائل نشد. این ۹ گزارش شامل افراد سالم و همچنین افراد مبتلا به بیماری شریانی محیطی یا سابقه حملات قلبی بود. شرکت کنندگان از ۳۵ تا ۸۴ سال سن داشتند.

به طور کلی، این مطالعه جدید نشان داد که بالا رفتن از پله‌ها با کاهش ۲۴ درصدی خطر مرگ به هر دلیلی ارتباط دارد. شرکت کنندگان همچنین ۳۹ درصد کمتر در معرض خطر مرگ ناشی از بیماری‌های قلبی عروقی قرار گرفتند. علاوه بر این، بالا رفتن از پله‌ها به این شرکت‌کنندگان کمک کرد تا از برخی از عوارض عمده بیماری‌های قلبی عروقی، از جمله حمله قلبی، نارسایی قلبی و سکته جلوگیری کنند.

بر اساس این نتایج، ما مردم را تشویق می‌کنیم که پله‌نوردی را در زندگی روزمره خود بگنجانند. مطالعه ما نشان داد که هرچه فردی از پله‌ها بیشتر بالا برود، مزایای بیشتری دارد. بنابراین، چه در محل کار، چه در خانه و چه در جای دیگر، از پله‌ها استفاده کنید.

کد خبر 748596

دیگر خبرها

  • مراسم روز معلم متفاوت در مرکز یادگیری دانا
  • نسل بشر زودتر از آنچه تصور می‌شود منقرض خواهد شد!
  • دبیرکل کتابخانه‌ها:عدد دقیقی از سرانه مطالعه در کشور نداریم!
  • افتتاح نمایشگاه فرصت‌های متنوع یادگیری در هفته گرامیداشت مقام معلم
  • یک عملکرد غیرمنتظره در مخچه کشف شد
  • ۱۱ اردیبهشت؛ برگزاری مرحله دوم آزمون پایش عملکرد یادگیری دبیرستانی‌ها
  • پله نوردی باعث افزایش طول عمر می شود
  • تداوم طرح«بازی یادگیری»در استان تهران/‏تأمین مسکن معلمان بررسی شد
  • راهنمای خرید کتاب 504 + معرفی و دانلود 504
  • رابطه استفاده از آسانسور با کاهش عمر