Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار اقتصاد و انرژی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، بازهم قصه تکراری فاضلاب سال‌ها است که مردم کلانشهر اهواز با مشکلات و فاضلاب در این شهر دست و پنجه نرم می‌کنند به طوری که از مرکز تا حاشیه شهر فرقی نمی‌کند گویا این مهمتن ناخوانده کل سطح شهر را فراگرفته است.

بارندگی‌ها و سیل‌ها سال گذشته و عدم پاسخگو بدون فاضلاب شهری اهواز را بار دیگر اثبات کرد شهری که سیستم دفع آب‌های سطحی را هم ندارد چه برسد به سیستم فاضلاب شهری

براساس این گزارش، به گفته برخی از ساکنین منطقه گویا این مشکل فاضلاب چیزی بالغ بر دو سه سال است که مهمان شهر اهواز شده است، به گفته یکی دیگر از این ساکنین بوی تحفن و بیماری هم با توجه به شیوع کووید ۱۹ در جهان این مشکل این بیماری را دو چندان کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این باره بهروز نجاتی رئیس اداره محیط زیست شوشتر گفت: بحث فاضلاب هم به لحاظ زیست محیطی و هم به لحاظ سلامت و بهداشت جامعه مهم است. منبع تامین آب بسیاری از محصولات کشاورزی شهرستان از رودخانه گرگر و شطیط است.

او افزود: فاضلاب وارد شده به رودخانه‌ها حاوی عناصر مضر و فلزات سنگینی است که محصولات کشاورزی را آلوده می‌کند. همچنین وجود عوامل بیماری‌زا، از سویگیاهان جذب شده و وارد بدن می‌شوند و این خود می‌تواند یک عامل انتقال، تجمع بیماری، سموم و عناصر سنگینی که باعث انواع سرطان‌ها، بیماری‌های روده‌ای، وبا و اتفاقات دیگر می‌شود، باشد.

نجاتی ریزش فاضلاب در رودخانه‌ها را به لحاظ زیست محیطی موجب تغییر فیزیکی و شیمیایی آب دانست و بیان کرد: بالا رفتن غلظت و کدورت آب باعث به خطر افتادن زندگی آبزیان شده و بسیاری از گونه‌ها از بین رفته و شرایط زیست برایشان مشکل می‌شود. همچنین اکسیژن محلول در آب کم شده و برای حیات محیط زیست نیز مضر خواهد شد.

رئیس اداره محیط زیست شوشتر ادامه داد: بحث ورود فاضلاب به رودخانه‌ها یک مسئله کشوری است و در شهر‌های بزرگ مانند اهواز نیز با آن دست به گریبان هستیم و اولین راهکار برگزاری نشست‌های کارگروه حفاظت کیفی رودخانه کارون بوده که مصوباتی برای پساب‌های انسانی، صنعتی، شرکت‌ها و واحد‌ها در نظر گرفته شده است و همه واحد‌های صنعتی، تولیدی و کشاورزی شهرستان مجهز به تصفیه‌خانه فاضلاب صنعتی و انسانی هستند.

حکایت دفع نادرست سیستم فاضلاب نه تنها حل نشده است بلکه به نظر می‌رسد از دست مسئولین اهواز هم کاری برنمی آید، طبق گزارشات رسیده شهر اهواز دارای دوهزار ۴۰۰ کیلومتر شبکه فاضلاب و ۶۵ ایستگاه پمپاژ و ۳۰۰ نقطه شهر گرفتگی فاضلاب دارد.

کارشکنی وزارت نیرو در پاسخگویی به فاضلاب شهر اهواز

مدیریت نادرست و عدم هماهنگی مسئولین آب و فاضلاب اهواز و سوء مدیریت برخی از نهاد‌های وزارت نیرو در سال‌های گذشته سال‌ها معضل رفع فاضلاب اهواز را بی نتیجه گذاشته است.

این در حالی است که طبق پیگیری‌های خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان از مسئولان و معاونین وزیر نیرو هم بی نتیجه مانده و گویا این معضل فاضلاب شهر اهواز را هریک به دیگری محول می‌کند.

به طوری که طبق تماس خبرنگار باشگاه خبرنگاران  جوان از وزارت نیرو  تقی زاده خامسی معاون آبفای وزارت نیرو این مشکل را ندانسته و به معاون خود جانباز مدیر عامل آب و فاضلاب کشور محول می‌کند، گویا طبق تماس با مدیر عامل آب و فاضلاب کشور و عدم پاسخگویی معضل فاضلاب اهواز را به معاونین و مدیران خود محول می‌کنند.

بیشتر بخوانید

وزارت نیرو: کارکرد نامناسب شبکه جمع آوری فاضلاب اهواز به دلیل قدمت تجهیزات!

بر اساس این گزارش، و طبق پیگیری‌های باشگاه خبرنگاران سید زاده مدیر روابط عمومی و سخنگوی مدیریت  شرکت مهندسی آب وزارت نیرو در گفتگو با  خبرنگار اقتصاد و انرژی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، گفت:متاسفانه چند وقتی است که گرفتگی شبکه فاضلاب شهر اهواز مشکلاتی را برای  مردم این کلان‌شهر به وجود آورده و مردم را با مشکلات زیادی رو به رو کرده است. پس از پیگیری‌های خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان در خصوص این موضوع، مدیریت مصرف آبفای کشور گزارشی را در این زمینه منتشر کرد.

او ادامه داد: وقوع حادثه سیل در فروردین سال گذشته و بارش‌های آذر ماه شهرستان کارون و اهواز منجر به آب گرفتگی در سطح شهر و ایجاد نارضایتی عمومی و وارد شدن خسارت عمده به تاسیسات جمع آوری و تصفیه فاضلاب شد.

فرسودگی۴۰ درصدی شبکه فاضلاب خوزستان

مدیر روابط عمومی و سخنگوی مدیریت  شرکت مهندسی آب وزارت نیرو  بیان کرد: سامانه جمع آوری فاضلاب اهواز به دلیل قدمت بالای ۳۰ سال و فرسودگی جدی در اثر محیط خورنده، کارکرد مناسبی نداشته به نحوی که از کل ۲ هزار و ۳۰۰ کیلومتر شبکه فاضلاب در مدار بهره برداری حدود ۴۰ درصد فرسوده بوده و نیاز به بازسازی دارد.

سیدزاده اضافه کرد:این بخش به دفعات طی چند سال اخیر دچار ریزش شده  و علاوه بر تحمیل هزینه‌های سنگین بهره برداری از تاسیسات فرسوده تاب آوری این تاسیسات را در شرایط عادی و بحرانی با چالش‌های جدی مواجه ساخته است، قسمت قابل توجهی از مساحت شهر نیز فاقد شبکه جمع آوری فاضلاب است.

او افزود: براساس پیگیری‌های به عمل آمده با استفاده از منابع صندوق توسعه ملی جهت تکمیل و اصلاح کلکتور‌ها و خطوط جمع کننده اصلی فاضلاب و بازسازی مناطق حادثه خیز مبلغ ۵۰ میلیون یورو تخصیص داده شده است که برای چند بسته اجرایی از جمله تکمیل نقاط انفصال، کلکتور‌های ساحلی، خطوط اصلی مرکز شهر و همچنین تکمیل و بازسازی نقاط ریزشی در مناطق غرب و شرق رودخانه کارون و رفع مشکلات شهرستان کارون در نظر گرفته شده است.

مدیر روابط عمومی و سخنگوی مدیریت  شرکت مهندسی آب وزارت نیرو بیان کرد:در نتیجه حصول نتیجه و حل معضل مردم اهواز در خصوص آب گرفتگی معابر شهری منوط به اجرای همزمان شبکه جمع آوری آب‌های سطحی توسط شهرداری و تعهد وزارت کشور در این خصوص است.

انگار نتیجه برای حل این مشکل راحلی وجود ندارد به طوری که قسمت غرب اهواز دارای لوله کشی بدون تصفیه خانه و قسمت شرق این استان تصفیه خانه‌ای مجهز، اما بدون خط لوله اصلی 

اعتبار۴   هزار میلیاردی برای معضل فاضلاب خوزستان

در این باره باقری معاون مهندسی توسعه شرکت ابفای اهواز   در گفتگو با  خبرنگار اقتصاد و انرژی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، گفت:تصفیه خانه شهر سرق شهر اهواز هنوز تکمیل نشده است و این تصفیه خانه با ظرفیت کامل هنوز فعالیتی ندارد.

او ادامه داد:اگر بخواهیم این طرح را به صورت کامل اجرایی کنیم تا مشکلات برطرف گردد، حدود ۴ هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد.

او افزود: رودخانه کارون، اهواز را به ۲ بخش شرق و غرب تقسیم می‌کند و بنابراین فاضلاب هر ۲ بخش مجزا هستند و هم اکنون نیز بخشی از تصفیه خانه فاضلاب شرق وارد مدار شده و بخش تکمیلی آن امسال به اتمام می‌رسد. همچنین تصمیم ما بر آن است تا بخش شرق اهواز را که حدود ۷۰ کیلومتر کلکتور بوده و جزء خطوط اصلی محسوب می‌شود، با اعتباراتی که از محل صندوق توسعه ملی اختصاص می‌یابد، به مناقصه گذاشته شود که در حال انجام است و بر اساس برنامه ریزی‌ها تا پایان مهرماه انجام آن به پایان می‌رسد.

باقری بیان کرد: در بخش غرب نیز بخشی از کلکتور به مناقصه گذاشته شده که تا پایان مهرماه پیمانکار آن قسمت نیز انتخاب می‌شود و اقدامات لازم برای بودجه ۵۰ میلیون یورویی که برای سال ۹۹ به فاضلاب اهواز اختصاص یافته، در حال انجام است و کار‌ها از آبان ماه امسال آغاز می‌شوند. همچنین شایان ذکر است که به دستور مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خوزستان، ۸۰ نقطه گرفتگی فاضلاب اهواز در شهریور ماه طی یک رزمایش برطرف می‌شوند.

مسئله جدی که برای حل آن از صندوق توسعه ملی اعتبار ۱۰۰ میلیون یورویی تخصیص داده شد، علاوه بر خطوط فرسوده و تعویض لوله‌های این شهر که مدتی است آغاز شده پیمانکارتن خطوط لوله سیستم اب و فاضلاب اهواز تا پایان مهرماه امسال مشخص و آغاز می‌شود ینی اینکه مردم اهواز تا سه سال دیگر با مشکل فاضلاب اهواز دست و پنجه نرم می‌کنند.

چندین سال از دست رفته باید پایان یابد و مطالبه کنیم چرا فاضلاب‌های شهری، صنعتی و بیمارستانی باید تصفیه نشده به رود‌ها بریزد و حال روز سیستم‌های فاضلاب چنین باشد؟

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: وزارت نیرو اب و فاضلاب باشگاه خبرنگاران جوان فاضلاب اهواز شبکه فاضلاب آب و فاضلاب تصفیه خانه وزارت نیرو فاضلاب شهر شهر اهواز جمع آوری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۳۲۴۰۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خط آب روستای «دشت‌اکبر» متصل شد

مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب استان ایلام گفت: با تلاش جهادی خط انتقال آب روستای دشت اکبر دهلران که به اثر سیل تخریب شده بود ترمیم و آب ۲۰۰ خانوار وصل شد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از ایلام و به نقل از روابط عمومی آب و فاضلاب استان ایلام، محمد محمدی از اتصال آب روستای دشت اکبر دهلران که به اثر سیل تخریب شده بود خبر داد و اظهار کرد: اکیپ‌های اجرایی و عوامل فنی آبفای دهلران پس از اخذ گزارش شکستی خط انتقال آب به روستا، بلافاصله با امکانات و ماشین‌آلات لازم در محل حضور یافته و اقدامات فنی لازم برای ترمیم و مرمت خط لوله آبرسانی روستای فوق انجام دادند.

وی افزود: طی این عملیات جهادی محل آسیب‌دیده خط انتقال آب که به طول ۱۰۰ متر بود در مدت زمان شش ساعت تعویض و مرمت شد و اکنون آب آشامیدنی اهالی روستای دشت اکبر که شامل ۲۰۰ خانوار هستند وصل و وارد مدار بهره‌برداری قرار گرفت.

مدیرعامل آبفای استان ایلام ادامه داد: از تلاش همکاران آبفای دهلران، از همکاری مؤثر شهرداری و اداره توزیع برق دهلران تشکر می‌کنیم.

کد خبر 750290

دیگر خبرها

  • معضل دزدی از قطار‌ها در آمریکا + فیلم
  • معضل کشت‌های زیرپلاستیکی در همدان و آلودگی محیط زیست
  • کرج برای نگهداری از سگ‌های بلاصاحب جای کافی ندارد
  • معضل کانال‌های فاضلاب رو باز در مسجد سلیمان استان خوزستان
  • مشکل سرایت بنزین به آب‌های سطحی اهواز در حال رفع است
  • بارش ۳۰ میلی‌متر باران طی ۳۰ دقیقه در اهواز
  • دریچه‌های فاضلاب خیابان ادهم اهواز و دردسر‌های آن برای رانندگان به روایت فیلم
  • چرا چینی‌ها به بازار مسکن نیامدند؟ / پورحاجت: سرمایه‌های بخش خصوصی در دیوان‌سالاری‌های ناکارآمد بخش دولتی حبس می‌شود؛ کسی هم خیالش نیست
  • خط آب روستای «دشت‌اکبر» متصل شد
  • ‌آبگرفتگی معابر فولادشهر، معضل پس از باران