Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-26@04:01:37 GMT

خراسان جنوبی در عرصه شعر و ادب فارسی خوش درخشیده است

تاریخ انتشار: ۲۷ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۳۲۴۱۴۸

خراسان جنوبی در عرصه شعر و ادب فارسی خوش درخشیده است

ناصر نبی زاده در پیامی به مناسبت ۲۷ شهریور روز شعر و ادب فارسی و بزرگداشت استاد سید محمد حسین شهریار بیان کرد: شعر و ادب فارسی به عنوان یکی از عناصر تاثیرگذار در فرهنگ از دیرباز مورد توجه ملل و کشورهای مختلف بوده است. شاعران بلند آوازه‌ای همچون فردوسی، حافظ، سعدی، خیام و عطار در قرون اولیه اسلامی و نیز شهریار، پروین اعتصامی و سهراب سپهری در دوران معاصر و نفوذ شعری آنان جهانگیر و عالمگیر است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: در عصر کنونی گستره زبان و ادب فارسی از هند تا تاجیکستان و ایران فراتر رفته و فراگیر شدن آن به عنوان یک رشته تحصیلی دانشگاهی در بسیاری از کشورهای جهان، نشان از اقتدار و عظمت این زبان شیرین دارد.

دبیر شورای فرهنگ عمومی استان خراسان جنوبی گفت: بیست و هفتم شهریور ماه سالروز درگذشت شهریار شاعر ایرانی با تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی، روز ملی شعر و ادب پارسی، نامیده شد. شهریار، شعر را هنرمندانه به خدمت گرفته بود تا مذهب، ملت و میهن خود را به جهانیان معرفی کند. و در اشعار او دفاع از انقلاب و نظام موج می‌زند و این نگاه شهریار را از دیگران متمایز کرده است.

وی اظهار داشت: از دیگر ویژگی‌های شاخص زندگی استاد شهریار، می‌توان عشق زایدالوصف او به اهل بیت علیه السلام را عنوان کرد که باعث شد این شاعر آزاده، به الگویی برای نخبگان فرهنگی کشور بدل شود.

نبی زاده افزود: استان خراسان جنوبی نیز با داشتن مفاخر بزرگ و شاعران گرانسنگی همچون حکیم نزاری و ابن حسام خوسفی در عرصه شعر و ادب فارسی خوش درخشیده است.

وی گفت: اشعار حکیم نزاری سرشار از اصطلاحات دینی، علمی و فلسفی، عرفانی و صوفیانه است. بسیاری از شعرا و نویسندگان از جمله جامی، شاعر و عارف نامدار سده نهم برخی از اشعار حافظ را متأثر از اشعار حکیم نزاری می‌دانند.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان جنوبی بیان کرد: ابن حسام خوسفی را نیز به عنوان خالق روان‌ترین نثر فارسی ایران می‌شناسند. خاوران نامه او که به سبک شاهنامه سروده شده شامل ۲۲ هزار و ۵۰۰ بیت شعر در وصف دلاوری‌های حضرت علی (ع) و یاران آن حضرت است.

وی افزود: روشنایی حضور شاعران معاصر استان نیز خراسان جنوبی را به یکی ار مراکز بزرگ فرهیختگی و شناخته شده در عرصه شعر و ادب فارسی کشور بدل کرده است.

نبی زاده گفت: اینجانب با گرامیداشت این روز، امیدوارم توفیقات هنرمندان عرصه شعر و ادب، یاران و همراهان محافل و انجمن های ادبیِ خراسان جنوبی، افزون شده و زمینه رشد و توسعه فرهنگی این استان بیش از پیش، فراهم شود.

برچسب‌ها بیرجند سید محمد حسین شهریار زبان فارسی آرامگاه ابن‌حسام خوسفی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان جنوبی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: بیرجند زبان فارسی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان جنوبی بیرجند زبان فارسی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان جنوبی اخبار کنکور شعر و ادب فارسی عرصه شعر و ادب خراسان جنوبی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۳۲۴۱۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

6 خانه فرهنگی ایران در پاکستان فعال می‌شود

به گزارش گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، محمدمهدی اسماعیلی، وزیر فرهنگگفت: ما از سال‌های گذشته در پاکستان در کنار رایزنی فرهنگی بیش از ۶ خانه فرهنگ داریم و در مذاکرات با مقامات محلی پاکستان به این جمع‌بندی رسیدیم که همه خانه‌های فرهنگی را فعال کنیم.

او در ادامه افزود: در دیدار با مقامات محلی ایالت پنجاب هم رئیس‌جمهور تاکید کردند که با توجه به جایگاه اقبال و شعر فارسی به آموزش زبان فارسی همت بیشتری گماریم.

وزیر فرهنگ اظهار کرد: در این فضای جدید ما ضمن تقویت خانه‌های فرهنگ و تعاملات فرهنگی مشترک مثل ساخت فیلم سینمایی که طرح فیلم اقبال لاهوری نهایی شده است و به زودی رئیس سازمان سینمایی با همتای پاکستانی خود کار اجرائی را آغاز می‌کنند.

عضو شورای‌عالی انقلاب فرهنگ گفت: موضوع آموزش زبان فارسی و حضور اساتید زبان فارسی ایرانی در پاکستان و همچنین حضور بیشتر دانشجویان ایرانی در فضاهای دانشگاهی و فرهنگی را نیز پیگیری می‌کنیم.

وی تاکید کرد: در سال‌های گذشته توجه لازم را به این فضای بسیار مثبت و فراهم به لحاظ افکار عمومی و همراهی که مردم با انقلاب اسلامی دارند و دلدادگی که به رهبر انقلاب دارند نداشته‌ایم و باید بیشترین استفاده را از این فرصت برای تعمیق ارتباط فرهنگی با پاکستان داشته باشیم.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • همه مسئولان باید برای اجرای طرح نور کمک کنند
  • نقشه مهندسی فرهنگی خراسان جنوبی رونمایی می‌شود
  • نقشه مهندسی فرهنگی خراسان جنوبی آماده رونمایی است
  • واقعه طبس باید در عرصه‌های ملی جدی دیده شود
  • تاکید نماینده ولی فقیه بر رسیدگی بیشتر مسئولان به آسیب های اجتماعی
  • طرح تدبر در سوره نور در خراسان جنوبی اجرایی می شود
  • 6 خانه فرهنگی ایران در پاکستان فعال می‌شود
  • ۶ خانه فرهنگی ایران در پاکستان فعال می‌شود
  • روایتی از پیشتازی نصف‌جهان و اهالی آن در عرصه شعر و ادبیات
  • کتاب «اوستا علی» در ترازوی نقد اهالی فرهنگ خراسان جنوبی