Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «افکارنيوز»
2024-04-30@12:23:04 GMT

روایت مشکلات زنان امروزی در «واحد شماره دو!»

تاریخ انتشار: ۲۷ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۳۲۴۴۴۶

روایت مشکلات زنان امروزی در «واحد شماره دو!»

به گزارش افکارنیوز،

کتاب صوتی «واحد شماره دو!» نوشته‌ی عاطفه طیه، درباره‌ی زنی افسرده است که تمام وظایف خانه را به علت بی‌مسئولیتی همسرش به عهده می‌گیرد. این اثر در قالب داستان به روایت برخی از مهمترین مشکلات، دغدغه‌ها و انتظارات زنان از جامعه‌ی کنونی می‌پردازد.

درباره‌ی کتاب صوتی «واحد شماره دو»

کتاب صوتی «واحد شماره دو!» داستان بلندی درباره‌ی زندگی مشترک زنان و مردان امروزی است که با دیدی ویژه به مشکلات و موضوعات زندگی اجتماعی و شخصی آن‌ها خصوصا زنان می‌نگرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

عاطفه طیه در این رمان زندگی زنی افسرده و خسته به اسم پوری را شرح می‌دهد که که به خاطر بدهی‌های شوهرش مجبور است هم خانه‌دار و هم کارمند باشد، او زندگی سختی را در پیش گرفته، به طوری که باید هر دو وظیفه را با هم قبول کند و آن‌ها را به بهترین نحو مدیریت کند که گاهی مطلوب او نیست. او تمام مسئولیت‌ها و خرج خانه را به عهده می‌گیرد و از تمام نیرویش برای ایده‌آل به نظر رسیدن زندگی‌اش در نظر دیگران استفاده می‌نماید. پوری با افرادی معاشرت می‌کند و رفتار‌هایی از خود نشان می‌دهد که او را می‌آزارد، اما چاره‌ای جز این برای ادامه‌ی زندگی خود ندارد. او سختی‌های زیادی را پشت سر می‌گذارد، اما باز هم به آن جایگاهی که می‌خواهد، نمی‌رسد، زیرا او یک زن است.

نام این رمان به گونه‌ای کنایه‌آمیز به نوع دید جامعه ایرانی به زنان اشاره می‌کند که همیشه با وجود قبول وظایف سنگین و حتی حساس به عنوان جنس دوم به حساب می‌آیند. شخصی که بخش‌های مهم و دشوار وظایف یک زندگی مشترک و اجتماعی را بر دوش می‌کشد، اما دیده نمی‌شود و آنطور که شایسته است با او برخورد نمی‌شود.

کتاب صوتی «واحد شماره دو!» رمانی فمینیستیک به حساب نمی‌آید، اما یکی از آثار ماندگار در ادبیات اجتماعی معاصر است که شخصیتی درخشان، باورپذیر و قابل درک را در خود به نمایش می‌گذارد. نویسنده در این کتاب، دوربینی را در زاویه دید شخصیت اصلی می‌کارد و شما را با او به کلیه زوایای رمان می‌کشاند. زوایایی مانند غم‌ها، حسرت‌ها تا شوخی‌ها که گاه در مراحل دشوار زندگی وجودش را نوازش می‌دهد. عاطفه طیه در این اثر از طنز خفیفی نیز استفاده کرده که شنیدن و یا خواندن کتاب را برای هر گروه سنی جذاب و دل‌نشین می‌کند. در حقیقت این طنز خفیف، جاری در زندگی تمام انسان‌هاست که در این کتاب صوتی به درک بسیاری از بخش‌های آن و همدل شدن با آن کمک شایانی کرده است.

این رمان به صورت اول شخص روایت می‌شود و بدون بهره‌گیری از توصیفات و یا ایجاد شرایط پیچیده می‌کوشد برخی از مهمترین مشکلات و دغدغه‌های زنان را شرح دهد و به بررسی نوع نگاه به زنان و نیز انتظارات زنان از جامعه‌ی کنونی‌شان بپردازد.

در قسمتی از کتاب صوتی «واحد شماره دو!» می‌شنویم:

خوابش می‌آمد، اما نمی‌خواست بخوابد. فکر کرد کاش می‌شد خانه مادرش نرود و خانه را مرتّب کند. از جایش بلند شد. رفت و نشست روی کاناپه. احساس کرد فشارش افتاده. یک حبّه قند از روی میز برداشت و گذاشت توی دهانش. روی کاناپه دراز کشید و پایش را گذاشت روی کوسن. به یاد همکارش افتاد که دعوتش کرده بود. فکر کرد اگر بگوید شوهرش مریض است به قول آزاد ضایع است. پارسال هم همین را گفته بود. شاید بهتر بود بگوید عروسی دعوت دارد. نمی‌خواست برود. نمی‌دانست چه بگوید. چشمش را بست. کمی کش و قوس آمد. به میز کنارش نگاه کرد. رویش یک بشقاب قطاب بود. کنارش آلبوم عکس‌های قدیمی. نیم‌خیز شد و یکی گذاشت توی دهانش. قطاب‌ها ریز و خوش طعم بودند. کمی شیرینی‌اش زیاد بود. قطاب یزد. یکی دیگر گذاشت توی دهانش. همسایه روبه رو آورده بود. مستاجر جدید واحد شماره یک. زنی نسبتاً جوان. شاید هم سن و سال پوری. دو ماه پیش اثاثش را آورده بود. به نظر می‌رسید تنها زندگی می‌کند.

واحد شماره یک بزرگ‌تر بود. یک حیاط کوچک هم داشت. فقط آن واحد به حیاط راه داشت. واحد‌های دیگر فقط می‌توانستند از پارکینگ استفاده کنند. آپارتمان پوری پارکینگ هم نداشت. واحد روبه رو هم حیاط اختصاصی داشت هم پارکینگ. دو پلّه هم از واحد پوری بالاتر بود. واحد پوری درست روی پارکینگ بود. زمستان سرد بود، تابستان گرم. صبح‌ها سر و صدای روشن کردن و حرکت ماشین‌های توی پارکینگ را هم داشت.

 

منبع: افکارنيوز

کلیدواژه: زنان زنان معرفی کتاب کتاب صوتی زن افسرده واحد شماره دو کتاب صوتی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۳۲۴۴۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

منشور مشاوره خانواده تدوین و نهایی شد

انسیه خزعلی معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهور در همایش روز جهانی مشاوره گفت: یکی از مسئولیت‌های معاونت امور زنان و خانواده در سند مهندسی و فرهنگی، تدوین منشور مشاوره خانواده است که به تدوین نهایی رسیده و پس از طی مراحل قانونی اعلام خواهد شد.

وی افزود:برای برنامه‌ریزی در پیشگیری یا کاهش طلاق، برنامه مدونی در ستاد زن و خانواده در دولت تصویب و پلتفرم همساز برای زوجین نوپا ایجاد شد و مشاوره برای زوجین و مهارت های زندگی به آنها آموزش داده می شود.

وی با اشاره به صفر شدن پشت نوبتی مستمری زنان سرپرست خانوار، گفت: خدمات و حمایت هایی مشاوره ای به هنگام روانشناسی، خدمات حقوقی و توانمندسازی نیز باید صورت گیرد.

معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهور با اشاره به نقش روانشناسان در امیدآفرینی، افزود: نقش روانشناسان در شادی آفرینی در زندگی در روح و جان بشر و تلاش برای بهینه بودن و زیبا زندگی کردن افراد بر کسی پوشیده نیست. در درمان بیماری های جسمی توصیه به روان آرام و سالم و روح شاداب می شود و این روح و روان است که می تواند سلامت جسم را تضمین کند یا به او برگرداند.

خزعلی ایجاد انگیزه، امید آفرینی، عشق و نشاط با توجه به شناخت توانمندی ها را مهمترین نقش روانشناس دانست، گفت: نقش روانشناسان برای جلوگیری از ناهنجاری ها و آسیب ها بر کسی پوشیده نیست و روانشناسان در ارتقای بینش، روش، دانش، کنش و واکنش نقش اساسی دارند و این روانشناسی سلامت و روانشناسی کمال است و روانشناسان می توانند توانمندی های فرد را به خوبی شناسایی کنند و قوه ها، داشته ها، ظرفیت ها و استعدادهای فرد را تبدیل به عمل و فعلیت و زندگی اور را متحول کنند.

منبع: خبرگزاری مهر

دیگر خبرها

  • شناخت گام‌به‌گام و تدریجی جریان اسرائیل
  • منشور مشاوره خانواده تدوین و نهایی شد
  • بی‌نمک زندگی کنید!
  • برپایی جشن ازدواج ۲۳ پاسدار در سردشت
  • روایت عجیب از تلاش‌ها برای تعطیلی خانه امن زنان | درها را قفل کردیم، دخترها در آشپزخانه جمع شده و گریه می‌کردند!
  • بررسی آثار کلر ژوبرت نویسنده و تصویرگر مسلمان شده فرانسوی
  • تعداد زنان کارگر به روایت وزیر کار
  • نخستین مسابقه «روایت‌نویسی نمایشگاه کتاب» برگزار می‌شود
  • جلد سوم تاریخ شفاهی دفاع مقدس به زودی چاپ می‌شود
  • ۳ نمایشنامه جدید در نمایشگاه کتاب