Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-07@16:11:19 GMT

در مقابله با کروناویروس، واکسیناسیون یا ایمنی جمعی؟

تاریخ انتشار: ۲۷ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۳۲۴۷۶۵

در مقابله با کروناویروس، واکسیناسیون یا ایمنی جمعی؟

ایسنا/خراسان رضوی ویروس کرونا گزینه "ایمنی جمعی" را برای عموم روشن کرده و امیدواریم که این پدیده بتواند به کاهش یا حتی پایان شیوع کمک کند.

به گزارش ترکیش نیوز، مصونیت جمعی به بخش بزرگی از جامعه گفته می‌شود که میزانی از ایمنی در برابر ویروس دارند، درنتیجه شیوع فردبه‌فرد کاهش می‌یابد و کل جامعه محافظت می‌شود و نه‌فقط کسانی که مصونیت دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

عفونت طبیعی در مقابل واکسیناسیون

دو راه عفونت طبیعی یا واکسیناسیون برای ایمنی جمعی وجود دارد. عفونت طبیعی به مواردی گفته می‌شود که تعداد زیادی از افراد به بیماری مبتلا شده و بهبودیافته باشند. بااین‌حال، میزان محافظت از طریق عفونت طبیعی با ویروس کرونا جدید ناشناخته است. علاوه بر این، تعداد بیشتری از افراد هنگام انتظار برای مصونیت جمعی نسبت به واکسیناسیون از بین خواهند رفتند.

کاترین بنت، مدیر اپیدمیولوژی دانشکده بهداشت دانشگاه دیکین ملبورن استرالیا گفت: "این خطر قابل‌قبول نیست و ما اطلاعات کافی در مورد تاثیرات طولانی‌مدت نداریم. "

واکسیناسیون می‌تواند ایمنی گسترده را سریع‌تر و با اطمینان بیشتر فراهم کند. هیچ واکسنی برای کووید-۱۹ ناشی از کروناویروس وجود ندارد، هرچند آزمایش واکسن‌ها در مراحل مختلف در سراسر جهان در حال انجام است اما معمولا چندین سال زمان لازم است تا واکسن شناسایی، آزمایش، تولید و برای مصارف عمومی توزیع شود. تولیدکنندگان واکسن امیدوارند که بتوانند جدول زمانی کووید-۱۹را از طریق آزمایش‌های سریع‌تر و با تولید در مقیاس حتی قبل از اثبات موفقیت محصولات به‌طور چشمگیری فشرده‌سازی کنند.

کارشناسان معتقدند، اگر اقدامات دیگری انجام نشود، وقتی ۵۰ تا ۷۰درصد جمعیت از طریق واکسیناسیون مصونیت پیدا کنند، ایمنی جمعی آغاز می‌شود. البته سطح دقیق آن به میزان اثربخشی واکسن بستگی دارد که به گفته کارشناسان در بهترین حالت ۷۰درصد خواهد بود.

توزیع متعادل واکسن

چگونگی توزیع واکسن نیز تاثیرگذار است و اگر به‌طور ناهماهنگ به اشتراک گذاشته شود، به‌عنوان‌مثال، اگر ثروتمندان دسترسی بیشتری نسبت به افراد فقیرتر داشته باشند، این مورد خوشه‌های ایمنی ایجاد می‌کند، اما مناطق وسیعی از افراد مستعد بیماری حذف می‌شوند.

در مراحل اولیه توزیع، ممکن است اولویت بیشتری به کارکنان مراقبت‌های بهداشتی و سایر افراد در خط مقدم این بیماری، یا افرادی که آسیب‌پذیرتر هستند، داده شود که این فرایند واکسیناسیون هدفمند نام دارد. البته در این روش نیز میزانی خطر وجود دارد و برخی افراد مانند کارگران حمل‌ونقل عمومی که فوق‌العاده منتشرکننده ویروس شناخته می‌شوند، نادیده گرفته می‌شوند.

جوئل میلر، مدرس ارشد ریاضیات کاربردی دانشگاه لاتروب ملبورن که از مدل‌های ریاضی برای کمک به دولت‌ها و سازمان‌های غیرانتفاعی برای تدوین سیاست‌های کنترل بیماری‌های عفونی استفاده می‌کند، گفت: "ما باید مطمئن باشیم که واکسن را به‌طور عادلانه با توجه به جمعیت پخش کنیم" .

محدودیت‌های حرکت

جابجایی افراد همچنین پیامدهایی در انتشار ویروس دارد.

در سطوح پایین واکسیناسیون، آلودگی افراد در گروهی که به‌طور گسترده مخلوط می‌شوند و به مسافرت می‌روند و گروهی از افراد که نسبتا ثابت و بدون حرکت هستند، مشابه است. بااین‌حال، گسترش در یک جمعیت ساکن بسیار کندتر است، ازاین‌رو دولت‌ها در سراسر جهان خانه‌نشینی را اعمال می‌کنند.در واکسیناسیون درصد بالایی از جمعیت، در صورت خودداری از مسافرت، تعداد عفونت کاهش بیشتری خواهد داشت.

منتظر می‌مانیم

ویروس کرونا عمدتا از طریق قطرات هنگام سرفه، عطسه یا حتی صحبت کردن فرد پخش می‌شود. تا زمانی که واکسن تولید نشود، استفاده از ماسک، رعایت فاصله فیزیکی و بهداشت دست می‌تواند به کاهش انتقال و ایجاد ایمنی جمعی کمک کند.

متخصصان اپیدمیولوژی تا حد زیادی معتقدند که به دلیل اینکه واکسن‌های اولیه در بازار عرضه نمی‌شوند، اثربخشی ۱۰۰درصدی ندارند.

بنت از دانشگاه دیکین گفت: " این مورد با افزایش موارد بهداشتی میسر است و محافظت بیشتری در برابر گسترش ویروس در جامعه می‌دهد. در مکان‌هایی که ترکیبی از اقدامات استفاده می‌شود، وضعیت بسیار بهتر است. "

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی علمی دانشگاهی کروناویروس کووید 19 عفونت طبیعی ایمنی جمعی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۳۲۴۷۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگزاری اولین اردوی جهاد دامپزشکی در خرم‌دره

ایسنا/زنجان رئیس اداره دامپزشکی شهرستان خرم‌دره گفت: اولین اردوی جهاد دامپزشکی خرم‌دره در سال جدید با حضور گروه‌های عملیاتی در روستای انجلین برگزار شد.

 مهدی حیدری در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، با اشاره به برگزاری اولین اردوی جهاد دامپزشکی خرم‌دره، اظهار کرد: در این اردوی جهاد دامپزشکی بیش از ۲۲۵۰ راس دام سبک شامل گوسفند و بز علیه بیماری‌های طاعون نشخوارکنندگان کوچک و بیماری برسلوز تحت پوشش کامل واکسیناسیون قرار گرفتند.

وی با اشاره به ارائه خدمات رایگان دامپزشکی در این اردوی جهادی، گفت: خدماتی مانند واکسیناسیون دام‌ها در روستاهای هدف علیه بیماری‌های واگیردار دامی و مشترک بین انسان و حیوان، سم‌پاشی دام‌ها و اماکن نگهداری دام، معاینه، ویزیت و پایش بیماری‌های دامی و برگزاری دوره آموزشی ترویجی درباره بیماری‌های دامی ویژه دامداران در منطقه برگزار شد.

حیدری با اشاره به واکسیناسیون بالغ بر ۵۰۰ قطعه طیور بومی علیه بیماری نیوکاسل، بیان کرد: حدود ۱۵ راس دام سبک و سنگین به‌طور رایگان توسط دامپزشکان جهادی ویزیت و درمان شدند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • اسب تروجان
  • دفاع شهردار تهران از وام میلیاردی به مدیران شهرداری
  • واکسنی که ویروس‌های ظهور نکرده کرونا را از بین می برد!
  • آخرین جزئیات تعداد مبتلایان به تب کریمه کنگو اعلام شد
  • واکسیناسیون بیش از ۷۰ هزار راس دام علیه بیماری آبله در هفتکل
  • سازمان جهانی بهداشت اعلام کرد؛ نجات جان ۱۵۴ میلیون نفر با تزریق واکسن در ۵۰ سال گذشته
  • واکسن ها در ۵۰ سال گذشته جان ۱۵۴ میلیون نفر را نجات داده اند
  • هزار حجاج استان سمنان برابر مننژیت واکسینه می‌شوند
  • برگزاری اولین اردوی جهاد دامپزشکی در خرم‌دره
  • تزریق واکسن پنوموکوک در ۷ استان کشور آغاز شد