Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اتاق خبر»
2024-04-29@15:12:02 GMT

وعده و وعید، راهکار فرزندآوری نیست

تاریخ انتشار: ۲۷ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۳۲۶۴۲۸

جمعیت ایران رو به پیر شدن است، همانطور که آمار ازدواج در ایران رو به کاهش است، آمار زاد و ولد نیز سیر نزولی دارد، این در حالی است که اکثر مسوولان سعی دارند تا از طریق راه‌های مختلف زوج‌های جوان را تشویق به فرزند آوری کنند، از طرح اهدای یک میلیون تومان به هر فرزند تازه متولد شده که در دوران ریاست‌جمهوری احمدی‌نژاد بنا نهاده شد و تنها چند ماه دوام داشت و بعد هم بی خبر و بدون هیچ اطلاعی حذف شد، تا طرح بخشش خدمت سربازی بعد از تولد سومین فرزند و حالا هم نمایندگان مجلس طرح تازه‌ای در انداخته‌اند و به موجب آن می‌خواهند به فرزندان سوم و چهارم هر خانواده که تازه متولد شده‌اند، بخشی از سهام بورس شرکت‌ها را اختصاص دهند، طرحی که با توجه به طرح‌های قبلی و نوع اجرایی شدن آنها از همین الان شکست خورده به نظر می‌رسد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

چرا که خیلی از زوج‌های جوان هستند که حتی از آوردن فرزند اول هم خودداری می‌کنند چه برسد به فرزند سوم و چهارم. اما چرا این اتفاق رخ داده است. 

 آیا می‌توانیم با وجود شرایط اقتصادی نابسامان از خانواده‌ها توقع فرزند آوری داشته باشیم؟ مطمئنا پیر شدن سن هر جامعه‌ای در دراز مدت به ضرر تمام افراد جامعه خواهد بود و مانع از رشد و پویایی آن می‌شود، اما نباید فراموش کنیم، دولت‌ها هستند که موظفند شرایط یک زندگی نرمال را برای افراد جامعه فراهم کنند، این دولت‌ها هستند که باید رفاه نسبی افراد جامعه اولویت اول آنها باشد، اگر می‌خواهیم خانواده‌ها را به فرزندآوری تشویق کنیم، نباید بگذاریم تورم افسارگسیخته شود و هزینه‌های جاری زندگی روز به روز افزایش پیدا کند. با بخشیدن یک میلیون تومان، یا سهام فلان شرکت نمی‌توانیم هیچ خانواده‌ای را به فرزند آوری تشویق کنیم، در بسیاری از کشورهای اروپایی شرایط ویژه‌ای برای خانواده‌هایی که دارای فرزند می‌شوند در نظر می‌گیرند، از بهداشت و درمان رایگان گرفته تا مرخصی‌های با حقوق و هزینه‌هایی که دولت تا چند سال اول زندگی نوزاد آنها را متحمل می‌شود. هیچ کشوری تا به حال هیچ سهامی را به نام نوزادان نکرده است. نمی‌توانیم با وعده و وعید و راهکارهای غیراصولی به فکر حل مشکلی چنین بزرگ باشیم.  از سوی دیگر ما با خانواده‌هایی سر و کار داریم که حتی از پس هزینه‌های روزمره زندگی خود بر نمی‌آیند، 2 فرزند دارند و هزینه تحصیل، خورد و خوراک، پوشاک و مسکن کمرشکن شده، چطور می‌توانیم با وعده دادن سهام بورس از چنین خانواده‌ای که امکانات اولیه زندگی را هم به سختی تامین می‌کند بخواهیم تا به داشتن فرزند سوم و چهارم فکر کند؟ این در حالی است که تحصیل رایگان، خدمات بهداشتی و درمانی رایگان و خیلی وعده‌های دیگر که قرار بود اجرایی شود هنوز هم در پیچ و خم چرا و چگونگی مانده است. تجربه همین کرونا ثابت کرد که ما حتی در زمینه ارایه خدمات آموزشی رایگان به تمام دانش‌آموزان کشور با مشکلات زیادی مواجه‌ایم. حال با چنین شرایطی چطور می‌توانیم از خانواده‌ها بخواهیم که تعداد موالید خود را زیاد کنند؟ با چنین شرایط اقتصادی چطور توقع داریم که زنان در خانه بنشینند و فرزندآوری کنند در حالی که حضورشان در بازار کار چرخ اقتصاد خانواده را می‌چرخاند. کدام امکانات رایگان را برای خانواده‌هایی که از نظر اقتصادی شرایط مناسبی ندارند در نظر گرفته‌ایم؟ تغذیه رایگان در مدارس یکی از مواردی است که باید به آن توجه شود، مخصوصا در مناطقی که خانواده‌ها از بهره اقتصادی چندانی برخوردار نیستند. اما تا به حال یک بار هم نشده که چنین اتفاقی در یک مدرسه دولتی رخ بدهد، بماند که دادن شیرهای تاریخ مصرف گذ شته به کودکان در مدارس دولتی خود داستان دیگری بود که چند سال پیش بر سر زبان‌ها افتاد. فراموش نکنیم که ما در تمام زمینه‌ها از مهد کودک گرفته تا مدرسه با کمبود 

مواجه ایم، کمبود کلاس‌های درس، کمبود امکانات تحصیلی، نبود کلاس‌های استاندارد در کشور و حتی در پایتخت، از سوی دیگر نبود امکانات بهداشتی و درمانی رایگان، نبود رفاه نسبی اقتصادی و خیلی کمبودها و نبودهای دیگر که مسوولان قبل از اینکه از مردم بخواهند بر تعداد موالید بیفزایند باید در راستای تامین آنها برآیند. 

تعادل

 

منبع: اتاق خبر

کلیدواژه: خانواده ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.otaghnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اتاق خبر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۳۲۶۴۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تصویب لایحه کاهش هزینه پروانه و عوارض ساختمانی در شیراز

سخنگوی شورای اسلامی شهر شیراز از تصویب لایحه کاهش هزینه پروانه و عوارض ساختمانی در راستای فرمایشات رهبر معظم انقلاب مبنی بر حمایت از خانواده و جوانی جمعیت خبر داد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شیراز، سیده مریم حسینی در صحن شورای امروز شیراز اظهار کرد: لایحه شهرداری شیراز درخصوص کاهش هزینه پروانه و عوارض ساختمانی در راستای حمایت از خانواده و جوانی جمعیت به تصویب شورای اسلامی شهر شیراز رسید.

به گفته حسینی، شهرداری شیراز بنا بر این مصوبه مکلف است هزینه صدور پروانه و عوارض ساختمانی را صرفا جهت کاربری مسکونی به میزان 10 درصد برای خانواده‌های دارای حداقل 3 فرزند زیر 20 سال تخفیف دهد.

وی اضافه کرد: این معافیت فوق فقط یک بار و تا متراژ 200 متر مربع زیربنای مفید در شهر شیراز قابل اعمال است. عضو هیئت‌رئیسه شورای اسلامی شهر شیراز بیان کرد: عناوین هزینه و عوارض پروانه ساختمانی مشمول مصوبه شامل: "عوارض‌های صدور پروانه ساختمانی زیربنا، عوارض‌های تراکم تا حد مجاز طبق مصوبات مراجع تصویب کننده طرح‌های توسعه شهری و کمیسیون ماده 5، اصلاح فرآیند صدور پروانه ساختمانی، بهای خدمات کارشناسی و فنی و بهای خدمات مدیریت نظارت بر جمع‌آوری و حمل نخاله‌های ساختمانی است. 

حسینی گفت: شهرداری شیراز گزارش 100 درصد تخفیف‌های مربوط به پروانه ساختمانی موضوع این مصوبه را جهت تأمین از محل منابع عمومی در بودجه‌های سنواتی به دولت ارسال کند. 

وی افزود: برای خانواده‌هایی که فرزند چهارم و بیشتر متولد 1402.01.01 و بعد از آن باشند، به ازای فرزند چهارم 10 درصد، به ازای فرزند پنجم 20 درصد و به ازای فرزند ششم و بیشتر از آن 30 درصد مازاد بر 10 درصد تکلیف ردیف اول توسط شهرداری مشمول معافیت عوارض پروانه ساختمانی شوند.

سخنگوی شورای اسلامی شهر شیراز بیان کرد: مؤدیان مشمول تخفیف مندرج در این مصوبه، مشمول سایر کاهش عوارض و بهای خدمات سالیانه شهرداری نیز می‌شوند. حسینی گفت: شهرداری مکلف است شیوه نامه اجرایی این ماده واحده را ظرف حداکثر یک ماه آینده تدوین و جهت تأیید به شورا ارائه کند.

انتهای پیام/424

دیگر خبرها

  • جزئیات تسیهلات ازدواج و فرزندآوری
  • تصویب لایحه کاهش هزینه پروانه و عوارض ساختمانی در شیراز
  • دیر پدری و دیر مادری؛ خطر گسست نسلی!
  • تامین زمین ۲۰۰ مشمول جوانی جمعیت در نجف آباد
  • خانوادهٔ شهید «نسیم افغانی» شناسایی شد
  • مریم خمینی نوه امام در خارج از کشور چه کاره است؟
  • تسهیلات خاص برای خانواده‌های دارای فرزند چندقلو
  • رویداد جامعه پرداز با هدف هم افزایی کنشگران حوزه زن، خانواده و فرزندآوری
  • بهزیستی چه خدماتی به «خانواده‌های دارای فرزند چندقلو» می دهد؟
  • نوه امام خمینی در خارج از کشور چه کاره است؟