Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: کشور‌های عربی خواستار عراق ضعیف، ذلیل و بدون قدرت نظامی، وحدت ملی و پروژه‌های استراتژیک هستند. طبیعتا آمریکا نیز فقط به دنبال نفت عراق و موقعیت استراتژیک این کشور برای ضربه زدن به ایران است. سیدامیر موسوی، کارشناس مسائل غرب آسیا در گفتگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو، درباره سکوت دولت عراق و مرجعیت این کشور در برابر عادی‌سازی روابط اعراب و اسرائیل گفت: نتیجه تحولات یک سال اخیر در عراق روی کار آمدن مصطفی الکاظمی بود که کاملا در راستای اهداف عربستان و آمریکا انتخاب شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


عراق بعد از ابومهدی المهندس دچار خلاء تئوریسین سیاسی و نظامی است
وی ادامه داد: از طرف دیگر به خاطر ضعف گروه‌های سیاسی و غیبت یک شخصیت مهم و تاثیرگذار یعنی ابومهدی المهندس در سیستم سیاسی عراق وضعیت عراق به پیچیدگی امروز رسید و متاسفانه احزاب سیاسی و گروه‌های حاکم در عراق چه شیعه، چه سنی و چه کرد نتوانستند شرایط را به اوضاع قبل برگردانند.

موسوی با بیان اینکه با یک شرایط جدید در عراق مواجه هستیم که با یک سال قبل خیلی متفاوت است، گفت: در این شرایط حشد و گروه‌های مقاومت هم به دلیل از دست دادن شخصیت شجاعی چون ابومهدی المهندس محصور شدند و عملکرد محدودی دارند.

این کارشناس مسائل غرب آسیا درباره عدم موضع گیری مرجعیت نجف در قبال اقدامات اسرائیل نیز گفت: اساسا مرجعیت در عراق از ابتدا درباره فلسطین و رژیم صهیونیستی اعلام موضع نمی‌کرد و همچنین در خصوص اشغالگری آمریکا نیز هیچ گاه نظری نداشته است.

وی ادامه داد: مرجعیت عراق همواره به دنبال آن است که در مسائل سیاسی وارد نشود، چون نظر دادن آن‌ها در این مسائل تبعات سنگین تری در پی خواهد داشت. این در حالی است که مرجعیت حتی در مورد مسائل داخلی عراق نیز با احتیاط کامل و بیشتر دو پهلو، غیرقاطع و به صورت نصیحت گونه اظهارنظر می‌کند. مرجعیت حتی در مورد مسائل داخلی عراق نیز با احتیاط کامل و بیشتر دو پهلو، غیرقاطع و به صورت نصیحت گونه اظهارنظر می‌کند.

موسوی افزود: از طرف دیگر مردم عراق نیز گرفتاری‌های زیادی دارند که بخش اول این گرفتاری‌ها در زمان اشغالگری آمریکا در این کشور یعنی سال ۲۰۰۳ کلید خورد و پس از آن  مردم عراق  گرفتار فساد حاکمان عراقی شدند در این شرایط شهروند عراقی تنها به دنبال نان و آب و برق و خدمات اولیه زندگی است و از بیکاری و ناامنی رنج فراوان می‌برد.

این کارشناس مسائل غرب آسیا تصریح کرد: با توجه به انچه در تشریح وضعیت مردم و دولت عراق گذشت، نمی‌توان توقع چندانی برای اظهارنظر آن‌ها در مورد مسائل بین المللی داشت.

وی افزود: همان طور که در ابتدای سخنان خود گفتم الکاظمی نیز فقط در جهت رضایت آمریکا و کشور‌های حوزه خلیج فارس به ویژه عربستان و امارات تلاش می‌کند البته دولت حیدرالعبادی نیز تلاش‌هایی از این دست داشت، اما در شرایط فعلی هر چه عراق تملق کشور‌های حوزه خلیج فارس و آمریکا را می‌کند به جایی نمی‌رسد. الکاظمی نیز فقط در جهت رضایت آمریکا و کشور‌های حوزه خلیج فارس به ویژه عربستان و امارات تلاش می‌کند

موسوی افزود: بر همین اساس عرب‌ها از عراق قوی واهمه دارند و لذا از وضعیت موجود این کشور خوشحال و مرتب آشوب‌های عراق را تقویت و پشتیبانی می‌کنند.   کشورهای عرب خواهان عراقی ضعیف و آشوب زده و آمریکا خواهان دسترسی به نفت این کشور است
این کارشناس مسائل غرب آسیا یادآور شد: براساس این شرایط کشور‌های عربی نیز حاضر به ارائه هیچ کمکی به عراق نیستند و از سوی دیگر خواستار عراق ضعیف، ذلیل و بدون قدرت نظامی، وحدت ملی و پروژه‌های استراتژیک هستند؛ طبیعتا آمریکا نیز فقط به دنبال نفت عراق و موقعیت استراتژیک این کشور برای ضربه زدن به ایران می‌باشد.

وی در خصوص موضع گیری کشور‌های مسلمان در قبال اقدامات اسرائیل گفت: انتقادی که در این امر به جمهوری اسلامی و دستگاه دیپلماسی ما نیز وارد است به عدم عمل گرایی برمی گردد و عنوان می‌شود که ایران نیز درباره این اقدامات فقط موضع گیری کلامی کرده است و هیچ اقدام عملیاتی نداشته است.   جای خالی اقدام عملی ایران در قبال عادی سازی روابط اعراب و اسرائیل
موسوی افزود: عراقی‌ها بار‌ها به ما گفته‌اند  ایران که منتقد جدی سکوت بغداد در باب اقدامات اسرائیل می‌شود آیا خود اقدام عملیاتی در واکنش به این عادی سازی انجام داده است؟ آیا قطع ارتباط با امارات داشته است؟ آیا همکاری اقتصادی خود را با این کشور متوقف کرده است؟ براین اساس به نظر می‌رسد جمهوری اسلامی باید یک الگوی مناسب برای گروه‌ها و پایگاه‌های مقاومت در منطقه باشد و شاید بهتر بود دستگاه دیپلماسی در شرایط فعلی رابطه با امارات را حداقل به وضعیت تعلیق درمی آورد و یا کاردار خود از این کشور را فرا می‌خواند.

این کارشناس مسائل غرب آسیا در پایان خاطرنشان کرد: اینکه جمهوری اسلامی تا این لحظه هیچ اقدام عملی برای مقابله با این اقدام انجام نداده است باعث می‌شود قدرت و اقتدار کشورمان در جهان و منطقه زیر سوال برود.  

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: موسوی الکاظمی عادی سازی روابط اسرائیل کارشناس مسائل غرب آسیا عادی سازی گروه ها نیز فقط

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۳۲۸۹۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رسانه عبری: ریاض اسرائیل را درباره هر حمله به رفح تهدید کرد

یک رسانه عبری به نقل از یک منبع ناشناس سعودی مدعی شد که عربستان درباره هرگونه حمله اسرائیل به رفح این رژیم را تهدید و اعلام کرد که این حمله منجر به دور شدن توافق عادی‌سازی تل‌آویو و ریاض می‌شود. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، درحالی که طی یک هفته گذشته اخبار متعددی درباره روند عادی‌سازی روابط عربستان و رژیم صهیونیستی و تحرکات آمریکا در این زمینه به ویژه بعد از سفر «آنتونی بلینکن» وزیر امور خارجه این کشور به ریاض منتشر شده است، امروز پنجشنبه یک رسانه عبری مدعی شد که عربستان تهدید کرده که هرگونه حمله اسرائیل به رفح در جنوب نوار غزه موجب دور شدن قرارداد عادی‌سازی بین ریاض و تل‌آویو می‌گردد (احتمال آن را کم می‌کند).

شبکه کان رژیم صهیونیستی در این زمینه گزارش داد که یک منبع در دربار پادشاهی عربستان به این شبکه اعلام کرده که ریاض درباره هرگونه عملیات نظامی اسرائیل در رفح به تل‌آویو هشدار داده و اعلام کرده که اگر این حمله اتفاق بیفتد منجر به دور شدن قرارداد عادی‌سازی عربستان و اسرائیل می‌شود و همین مسئله اسرائیل را در برابر گزینه سختی قرار داده است.

این رسانه عبری اعلام کرد که منبع مذکور در دربار پادشاهی عربستان گفت که ریاض از طریق آمریکایی‌ها پیامی به تل آویو فرستاده و تاکید کرده است که هرگونه عملیات نظامی در رفح اشتباهی بزرگ بوده و قرارداد عادی سازی بین ریاض و تل آویو را دور می‌کند.

شبکه کان رژیم صهیونیستی به نقل از منبع سعودی مذکور که نام او را ذکر نکرده اعلام کرد که در این صورت (حمله اسرائیل به رفح) عربستان (در صورت عادی‌سازی با اسرائیل) به عنوان کشوری خائن شناخته خواهد شد.

به ادعای این رسانه صهیونیستی، این منبع تاکید کرد که در صورت عدم تشکیل کشور فلسطین عربستان نمی‌تواند روابط خود را با اسرائیل عادی کند و ریاض حاضر نیست جایگاهی که در میان کشورهای اسلامی دارد را از دست بدهد.

رسانه عبری از پیشرفت ملموس در سازش ریاض-تل‌آویو خبر دادگفت‌وگوهای پنهانی عربستان با اسرائیل در جریان جنگ غزه

این درحالی است که 2 روز قبل یک رسانه عبری زبان ادعا کرد، پیشرفت ملموسی در روند سازش بین ریاض و تل‌آویو به ثبت رسیده است.

شبکه 12 تلویزیون رژیم صهیونیستی در گزارشی به این منظور اعلام کرد که همه نگاه‌ها متوجه ریاض است و امیدواری محتاطانه‌ای را در مورد شکل گیری پیشرفت جدیدی در این روند می‌توان ملاحظه کرد. محمد بن سلمان ولیعهد عربستان به شکل جداگانه‌ای با بلینکن و ابو مازن به گفتگو پرداخته است، در سایه مذاکرات انجام گرفته در رابطه با توافق مبادله اسرا، دولت بایدن فشارهایی را برای برقراری روابط بین اسرائیل و عربستان سعودی وارد می‌کند و یک منبع نزدیک به دربار عربستان اعلام کرد نیازمند تضمین‌‌هایی برای فراهم شدن زمینه تشکیل دولت فلسطینی هستیم.

روزنامه صهیونیستی یدیعوت آحارانوت هم اعلام کرد که تماس‌های مربوط به سازش بین اسرائیل و عربستان که بعد از 7 اکتبر متوقف شد، با کمک و تلاش وزیر خارجه آمریکا که به ریاض سفر کرده بود، از سر گرفته شده است، این بار توافق دایره‌ای شکل است، واشنگتن چتر امنیتی برای ریاض فراهم می‌کندو در مقابل عربستان سعودی روند سازش را از سر می‌گیرد.

این رسانه عبری افزود که طی هفت ماه گذشته از جنگ، ارتباط بین ریاض و تل‌آویو به شکل به شدت محدودی حفظ شد، این کار از طریق نمایندگان عربستان در ایالات متحده و اروپا انجام گرفته است و در عین حال ریاض به دقت و وسواس شانس بنیامین نتانیاهو برای بقا در قدرت را سبک و سنگین می‌کند، تا اینکه در هفته گذشته بود که سخنگویان سعودی اعلام کردند که حتی با وجود نتانیاهو هم روند برقراری روابط را به پیش خواهند برد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • پیام عربستان به اسرائیل درباره حمله احتمالی به رفح
  • گاردین: سعودی‌ها «پلن ب» را برای معامله کلیدی با آمریکا روی میز دارند
  • رسانه عبری: ریاض اسرائیل را درباره هر حمله به رفح تهدید کرد
  • فلسطین، مسئله‌ای که عادی نمی‌شود!
  • عادی‌سازی روابط رژیم صهیونیستی و کشورهای منطقه قابل هضم و توجیه نیست
  • علی‌اف: صلح در قفقاز جنوبی تنها از طریق عادی‌سازی روابط باکو-ایروان حاصل می‌شود
  • روایت ظریف از دلایل موافقت آمریکا و مخالفت اعراب و اسرائیل با برجام
  • فیلم| عادی‌سازی روابط با رژیم صهیونیستی هیچگاه مشکل غرب آسیا را حل نخواهد کرد
  • خشم محافل عراقی از دخالت‌های گسترده سفیر آمریکا در بغداد
  • جنگ فرهنگی آمریکا علیه عراق و منطقه