Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-29@23:19:23 GMT

رونمایی از روزشمار فرمان تشکیل نیروهای سه گانه سپاه

تاریخ انتشار: ۲۷ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۳۲۹۲۱۷

رونمایی از روزشمار فرمان تشکیل نیروهای سه گانه سپاه

یکی از وقایعی که در کتاب " فرمان تشکیل نیروهای سه گانه سپاه" توضیح داده شده است، پرواز هواپیمای «دی. سی ۸» آمریکایی از فرودگاه تبریز و سپس فرود اضطراری آن در فرودگاه بن گوریون اسرائیل است. ماجرای این هواپیما تقریباً در صدر اخبار و تفاسیر و تحلیل رسانه‌های جهانی قرار گرفت و گمانه‌زنی‌های متعددی مبنی بر اینکه هواپیمای مذکور حامل تسلیحات قاچاق برای ایران در قبال آزادی تعدادی از گروگان‌های آمریکایی در لبنان بود، مطرح شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش ایسنا،همزمان با سالروز تشکیل نیروهای سه‌گانه سپاه روزشمار جنگ ایران و عراق، جلد اول کتاب سی و هشتم با عنوان «فرمان تشکیل نیروهای سه‌گانه سپاه» در مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس منتشر و رونمایی شد.

این روزشمار شامل وقایع نظامی، سیاسی و اقتصادی ۳۱ مرداد ۱۳۶۴ تا ۷ مهر ۱۳۶۴ است. از مهم‌ترین حوادث این دوره حملات عراق به "خارک" با هدف قطع شریان اقتصادی ایران و وادار کردن این کشور به پذیرش صلح است. عراق با دستیابی به جنگنده‌های جدید فرانسوی، میگ ۲۵، میگ ۲۷ و سوخوی روسی که قادر به پرواز در ارتفاع بالا و مسافت طولانی‌تری بودند از ۲۴ مردادماه سال ۱۳۶۴ تهدیدهای خود برای حمله به "خارک" را عملی ساخت.

در این دوره ایران نیز در جبهه‌های نبرد خود را برای یک عملیات گسترده و سرنوشت‌ساز در منطقه عمومی فاو آماده می‌کرد تا هر چه بیشتر عراق را در تنگنای نظامی، اقتصادی و بحران سیاسی در داخل و خارج از مرزهایش قرار دهد. این عملیات در صورت موفقیت‌آمیز بودن عراق را از دسترسی به آب‌های مرزی، بین‌المللی و خلیج‌فارس محروم می‌کرد و علاوه بر این هشداری مهم به کشورهای منطقه و نظام بین‌الملل بود تا از حمایت‌های همه‌جانبه از عراق دست برداشته و حقوق ازدست‌رفته ایران را جبران کنند.

تلاش‌های صلح و میانجیگری در این دوره نیز همچنان ادامه داشت و سازمان‌های بین‌المللی و منطقه‌ای ازجمله جنبش غیرمتعهدها و برخی از مقامات دیپلماتیک فعالیت‌ها در این زمینه انجام دادند.

یکی دیگر از وقایعی که در این کتاب توضیح داده شده است، پرواز هواپیمای دی. سی ۸ آمریکایی از فرودگاه تبریز و سپس فرود اضطراری آن در فرودگاه بن گوریون اسرائیل است. ماجرای این هواپیما تقریباً در صدر اخبار و تفاسیر و تحلیل رسانه‌های جهانی قرار گرفت و گمانه‌زنی‌های متعددی مبنی بر اینکه هواپیمای مذکور حامل تسلیحات قاچاق برای ایران در قبال آزادی تعدادی از گروگان‌های آمریکایی در لبنان بود مطرح شد.

سفرها و مناسبات دوجانبه ایران با برخی کشورها، اجلاس سه‌جانبه وزرای امور خارجه ایران، لیبی و سوریه، واکنش مخالفت آمیز ایران و مردم افغانستان به نشست وین که بدون حضور نمایندگان واقعی مردم افغانستان برگزار شد، روابط و قراردادهای اقتصادی عراق، ازسرگیری روابط عراق با امریکا، تلاش عربستان و کشورهای منطقه برای ایجاد شکاف بین ایران و هم‌پیمانانش (لیبی و سوریه) و نیز تلاش برای نزدیکی سوریه با عراق و اردن و ... از دیگر مسائل برجسته این مقطع است.

ازجمله وقایع مهم در عرصه سیاسی ایران در این مقطع تنفیذ حکم ریاست جمهوری از سوی امام خمینی و مباحث مربوط به تعیین نخست‌وزیر بود که تنش‌هایی را بین جناح‌های درون نظام ایجاد کرده بود. در سطح منطقه‌ای نیز از مهم‌ترین مسائل این دوره می‌توان به سفر جداگانه مقامات حزب الله لبنان و شیخ سعید شعبان رهبر جنبش توحید اسلامی، به ایران و طرح درخواست میانجیگری ایران در درگیری‌های طرابلس لبنان اشاره کرد.

برخی از مهم‌ترین حوادث این دوره که در روزشمار جنگ ایران و عراق جلد اول کتاب سی و هشتم مطرح‌شده عبارت‌اند از عملیات‌های ایران و عراق در جبهه‌های نبرد،حملات هوایی عراق به خارک، اقدام ایران به توقیف و بازرسی کشتی‌ها در خلیج‌فارس،فرمان امام خمینی مبنی بر تشکیل نیروهای سه‌گانه در سپاه پاسداران، تلاش‌های صلح و سیاست خارجی ایران و عراق، ایران و امریکا، ناکامی تلاش عربستان در نزدیکی به ایران و برقراری آشتی میان سوریه با عراق و اردن، تحرکات و اقدامات ایذائی گروه‌های مسلح غیرقانونی در مناطق کردنشین، چالش تعیین نخست‌وزیر در دوره دوم ریاست جمهوری آیت‌الله خامنه‌ای.

جمع‌بندی مهم‌ترین موضوعات کتاب در مقدمه ازجمله ویژگی‌های جلد اول روزشمار سی و هشتم جنگ ایران و عراق است. همچنین هرروز از روزشمار به‌منزله یک‌فصل و در قالب چندین گزارش شامل اخبار و تفسیر و تحلیل وقایع همان روز است که در پایان آن، فهرست منابع و مآخذ مطالب همان روز درج‌شده است.برخی از توضیحات ضروری درباره بعضی گزارش‌ها که در متن روزشمار نمی‌گنجیده، در پانوشت یا در ضمیمه پایان همان روزشمار آمده است.

از مواردی قابل‌تأمل در گزارش‌ها روزبه‌روز این روزشمار این است که پس از متن اصلی کتاب، چکیده‌ای از مطالب کتاب با عنوان «گزارش روزشمار» درج‌شده است که شماره‌هایی نظیر شماره گزارش‌های متن کتاب دارد و دستیابی به مطالب موردنظر را آسان می‌کند. در پایان کتاب نیز فهرست راهنمای موضوعی (نمایه) آمده است. همچنین عکس‌هایی از صحنه‌های وقایع و اشخاص ذکرشده در گزارش‌ها، در کتاب چاپ‌شده است.

جلد اول کتاب سی و هشتم روزشمار جنگ ایران و عراق در ۸۷۶ صفحه توسط انتشارات مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس منتشرشده است و روانه بازار نشر شده است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس جنگ تحمیلی آمريكا تشکیل نیروهای سه گانه سپاه جنگ ایران و عراق سی و هشتم گزارش ها مهم ترین جلد اول

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۳۲۹۲۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

داستان فلسطین آنقدر جذاب است که نیازی به تخیل ندارد

ایسنا/فارس کارشناس حوزه فلسطین اعتقاد دارد که در زمینه مقاومت دچار کمبود کتاب و داستان هستیم، در حالیکه داستان‌های مربوط به فلسطین آنقدر جذابیت و تنوع دارد که نیازی به اضافه کردن تخیل در آن نیست.

مراسم رونمایی از مجموعه داستان «هزار و چهارصد و خیلی زود» با موضوع فلسطین امروز، ۹ اردیبهشت در سینما فرهنگ شیراز واقع در مرکز اسناد و کتابخانه ملی برگزار شد.

در این مراسم که با حضور هدی الموسوی خواهر شهید سید عباس موسوی دبیر کل سابق حزب الله لبنان به انجام رسید، سرپرست نویسندگان کتاب «هزار و چهارصد و خیلی‌زود» در مراسم رونمایی از این کتاب، آن را حاصل تلاش یک گروه ۱۲ نفره خواند و گفت:  این مجموعه داستان ماحصل تلاش گروهی از نویسندگان جوان در کارگاه داستان نویسی است که از زمان شهادت خبرنگار فلسطینی «شیرین ابوعاقله» در شیراز شکل گرفت.

میثم محمدی افزود: بعد از گذشت یکسال، تیم نویسندگان حدود ۱۵۰ داستانک و داستان کوتاه درباره فلسطین نوشتند که در پایان دوره بهترین آثار جمع انتخاب شده و  پس از طی مراحل فنی توسط نشر نواندیشان دنیای کتاب، به مرحله رونمایی رسید.

وی با بیان اینکه این گروه پس از تولید آثاری چون «داستان یک انسان واقعی» و «اینجا باران می بارد»، سومین بار است که به صورت جمعی به تولید محصول رسیده‌اند، گفت: هر بار تعداد اعضای گروه نسبت به اثر قبل افزایش داشته است.

محمدی با اشاره به پشتوانه مطالعاتی گروه و همراهی کارشناس حوزه فلسطین در کارگاه داستان نویسی یادآور شد: حضور کارشناسی مثل محمدمحسن فایضی و تسلط او به شرایط روز و تاریخچه فلسطین در این دوره از کارگاه آموزشی داستان نویسی خیلی به بخش تحقیقاتی کار کمک کرد.

او همچنین از تالیف کتابی دیگر متشکل از داستان کوتاه با موضوع کودکان کار خبر داد.

کارشناس حوزه فلسطین نیز با بیان اینکه کتاب هزار و چهار و خیلی زود به دنبال یک چیز جدید در جریان مقاومت است، گفت: جنگ در جاهای مختلفی از دنیا وجود دارد. کشت و کشتار، حتی کودک کشی را در نقاط دیگر دنیا هم دیده‌ایم اما چیزی که قضیه مقاومت فلسطین را متفاوت می‌کند را باید در مردمش جستجو کنیم.

محمدمحسن فایضی افزود: شهر غزه با یک میلیون و ۲٠٠ هزار نفر جمعیت، به‌جز جنگ، چیزهای دیگری مثل تحریم، قحطی نان، کمبود لوازم بهداشتی و درمانی و خیلی مسائل دیگر را هم در خود دارد، اما تفاوت آنها با سایر مردمان جهان این است که آنها حاضر نیستند خاک خود را ترک کنند.

وی با بیان اینکه در خصوص فلسطین با کمبود داستان و کتاب مواجه هستیم، گفت: حداقل ۴۰ سال است درباره این موضوع صحبت می‌کنیم اما کمتر به روایت قصه در این خصوص پرداخته‌ایم.

به اعتقاد فایضی، نوشتن از فلسطین نیازی به اضافه کردن تخیل ندارد.

او گفت: آنچه در فلسطین می‌گذرد به خودی خود آن‌قدر جذاب و متنوع است که فقط نیاز به روایت در یک بستر هنرمندانه دارد. کاری که در کتاب هزار و چهارصد و خیلی زود، انجام شده است و امیدواریم این آغازی باشد بر ادامه این راه.

خواهر شهید سید عباس موسوی دبیر کل سابق حزب الله لبنان نیز دقایقی به‌همراه مترجم خود به صحبت با حضار پرداخت و درباره هنر مقاومت و اثر آن در جهان اظهار کرد: هنر یک سری پیامدها دارد که از ارزش بالایی برخوردارند و برترین این هنرها مبارزه است.

هدی الموسوی افزود: مبارزه و جهاد، صرفا با شمشیر نیست بلکه با کاغذ و قلم هم هست و در ماجرای زنده کردن فلسطین، می‌تواند مثل صائقه عمل کند.

وی همچنین گفت: بر ما لازم است که تمام توانایی‌مان را برای پرداختن به موضوع مقاومت به عنوان یک عقیده، انتخاب و ایمان به کار بگیریم.

به گزارش ایسنا، در پایان این مراسم با حضور مسئولان فرهنگی و خانواده شهدا، از پوستر کتاب «هزار و چهارصد و خیلی زود» رونمایی شد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • فیلم| خودروی اسپرت برقی جدید BYD
  • امیر بختیاری: تقلیل اقدامات ارتش در سال ابتدایی جنگ بی‌انصافی است/ در ارتش مخالفت چندانی با ادامه جنگ بعد از فتح خرمشهر وجود نداشت/ از سال دوم جنگ وحدت فرماندهی بین ارتش و سپاه از بین رفت
  • ترکیه: ۱۵ تروریست در شمال عراق از پای درآمدند
  • داستان فلسطین آنقدر جذاب است که نیازی به تخیل ندارد
  • کتاب «نامداران موسیقی در سنندج» رونمایی شد
  • نقشه پراکندگی نیروهای مقاومت از یمن تا فلسطین
  • کتاب نامداران موسیقی سنندج رونمایی شد
  • تقویت همکاری ایران و عراق برای مقابله با پدیده گرد و غبار
  • اینفلوئنسر عراقی و ستاره «تیک تاک» کشته شد
  • لحظه حمله پهپادی به میدان گازی کورمور عراق (فیلم)