Web Analytics Made Easy - Statcounter

کاوه فتاحی، پنجشنبه در نخستین همایش ملی "محیط‌زیست سالم و توسعه پایدار در پرتو حقوق شهروندی، چالش‌ها و راهبردها" در زمینه توسعه شهری و محیط زیست، به اهمیت ایجاد دانشگاه‌ها و مدارس تراز سبز پرداخت.

وی، با بیان اینکه محیط‌زیست ایران امروز بیمار است، اظهار داشت: انسان امروزبه سبب عدم ارتباط صحیح با محیط و ایجاد تغییرات نامناسب، خود و محیط اقلیمی‌اش را دچار مشکل کرده و ضروری است در این میان با فعالیت‌های آموزش‌محور تاثیرگذار باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فتاحی، به تدوین مدل ارزیابی مدارس سبز کشور در شهریور ۹۸ اشاره و بیان کرد: با وجود تاریخ غنی و مزایای سبز معماری سنتی، جای ایران در میان کشورهای دارای مدل‌های ارزیابی ساختمان سبز همچنان خالی است.

او افزود: این درحالی است که مناطقی مانند فلسطین و لبنان و کشورهای دیگری در خاورمیانه همچون عربستان، ترکیه، پاکستان، قطر و امارات متحده عربی این مدل‌ها اجرایی شده است.

پنج مدرسه کشور در مسیر تبدیل به مدارس سبز

این استاد دانشگاه همچنین از تبدیل پنج مدرسه سبز در پنج استان کشور به‌صورت آزمایشی سخن گفت و اظهار داشت: امروز بیش از ۱۰۷هزار و ۱۷۱ مدرسه در کشور داریم که هر روز بر تعداد آنها افزوده می‌شود، طرح‌ ایجاد مدارس سبز در پنج مدرسه از سوی بخش خصوصی دغدغه‌مند در حال انجام است و ساختمان این مدارس به لحاظ انرژی، آب، پسماند، آلودگی مواد، مصالح و محیط داخلی در حال حرکت در مسیر بدل شدن به مدارس سبز هستند.

وی، با بیان اینکه ایران گام‌های نخستین را برای رسیدن به دانشگاه‌ها و مدارس سبز برداشته است، گفت: چشم‌انداز نهایی در این عرصه، نوسازی مدارس بر اساس دستورالعمل‌های سبز، تدوین کتاب‌های سبز، مدل ارزیابی و تدوین سیستم رتبه‌بندی مدارس سبز و در نهایت اعطای نشان مدارس سبز در کشور است.

استاد دانشگاه شیراز، همچنین با اشاره به ایجاد مدل تراز سبز دانشگاه‌های کشور، افزود: تا به امروز اقدامات مهمی در زمینه توسعه دانشگاه‌های سبز کشور صورت‌گرفته است و نتیجه این اقدامات دسته‌بندی دانشگاه‌های کشور در پنج سطح است.

دانشگاه‌های کشور تنها ۱۰درصد امتیاز دانشگاه سبز را کسب کرده‌اند

فتاحی ادامه داد: دانشگاه رتبه اول کشور ۱۰۰ امتیاز کمتر از پایین‌ترین سطح رسیدن به دانشگاه سبز کسب کرده است، این بدان معناست که دانشگاه‌های کشور فقط ۱۰درصد امتیاز بدل شدن به دانشگاه‌های سبز را کسب کرده‌اند.

وی، برای نزدیکی به دانشگاه سبز، کیفیت هوا، ساختمان سبز و حمل و نقل سبز را از جمله معیارهای به‌کار گرفته در هر دانشگاه برشمرد و بیان داشت: هم‌ اکنون بین دانشگاه میانگین و دانشگاه‌های تراز اول فاصله بسیاری است و این در حالی است که دانشگاه اول نیز خود به پایین‌‍ترین سطح سبز نرسیده است.

این استاد دانشگاه، آمار سال ۹۹ دانشگاه‌ها را به دلیل شیوع بیماری کرونا فاقد اعتبار دانست و گفت: آمارهایی که امسال ارائه می‌شود نمی‌تواند نشانگر واقعی دستاورد دانشگاه‌ها باشد.

نخستین همایش ملی "محیط‌زیست سالم و توسعه پایدار در پرتو حقوق شهروندی، چالش‌ها و راهبردها" با حضور فعالان محیط‌زیست، حقوقدانان و مدیران شهری به میزبانی موسسه آموزش عالی آپادانای شیراز در هتل همای این شهر به‌ صورت حضوری و مجازی برگزار شد.

برچسب‌ها دانشگاه شیراز حقوق شهروندی شیراز اداره کل حفاظت محیط زیست فارس فارس

منبع: ایرنا

کلیدواژه: دانشگاه شیراز حقوق شهروندی شیراز اداره کل حفاظت محیط زیست فارس فارس دانشگاه شیراز حقوق شهروندی شیراز اداره کل حفاظت محیط زیست فارس فارس اخبار کنکور دانشگاه های کشور استاد دانشگاه دانشگاه ها محیط زیست مدارس سبز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۳۲۹۶۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

یخ؛ جواهر کمیاب!

همشهری آنلاین - سیدسروش طباطبایی‌پور: این در حالی‌است که یک قطعه نان باگت استاندارد در این کشور، ۲۵۰فرانک است. دلیلش هم روشن است؛ گرما! موج گرمایی که این روزها و در اواخر ماه آوریل، دمای این کشور را تا ۴۸درجه بالا برده و مردم را بی‌تاب کرده است.

بیش‌تر بخوانید: گاوها ؛ متهم ردیف اول گرمایش زمین!

افزایش گرما، باعث قطع برق طولانی‌مدت در این کشور شده و زندگی را برای مردم این کشور فرانسوی‌زبان، سخت‌تر کرده است.

رنج گرما

«سومایلا مایگا» جوانی است ساکن حومه پایتخت. او می‌گوید: «دمای هوا در شب‌ها، گاهی به ۴۶درجه سانتی‌گراد می‌رسد و این شرایط را برای من غیرقابل‌تحمل کرده است. من گاهی شب‌ها هم از گرما، سرگیجه می‌گیرم.»

در این کشور فقیرنشین، به‌خاطر گران‌بودن سوخت، مردم نمی‌توانند در ساعت‌های طولانی بی‌برقی، از ژنراتورهای بنزینی جایگزین هم استفاده کنند.

دکتر «یاکوبا تولوبا» هم در بیمارستانی در پایتخت کار می‌کند. او می‌گوید: «لااقل در بیمارستان ما، روزانه ۱۵نفر به‌خاطر گرما بستری می‌شوند. آنها به‌خاطر گرما، کم‌آبی و ناراحتی‌های تنفسی را تجربه می‌کنند.»

تعطیلی مدارس

مدارس این کشور هم در این روزها، به‌خاطر گرما و اقدام پیشگیرانه برای سلامت بچه‌ها، تعطیل شده. حتی از مردم مسلمان این کشور خواسته شده با وجود اتمام‌ ماه مبارک رمضان، به‌خاطر شرایط آب و هوایی، روزه‌ نگیرند.

این موج گرما، علاوه بر همسایگان این کشور مثل ساحل عاج، نیجر و سنگال، برخی کشورهای جنوب شرق آسیا را هم در نوردیده. مثلا در فیلیپین هم گرما امان مردم را بریده و این روزها باعث تعطیلی مدارس این کشور شده است.

کارشناسان، «انسان» را متهم ردیف اول گرمایش زمین می‌دانند و امیدوارند این متهم متواری، روزی سر عقل بیاید و هوای زمین و محیط‌زیست اطرافش را بیش از گذشته داشته باشد.

کد خبر 848139 برچسب‌ها گرما کره زمین محیط زیست جهان آفریقا

دیگر خبرها

  • مجوز زیست محیطی بهره‌برداری از معدن آلبلاغ صادر شد
  • رویکرد اصلی ما تفکیک زباله از مبدا است
  • ​​​​​​​توسعه همکاری محیط زیستی ایران و آفریقای مرکزی
  • همکاری با آفریقای مرکزی در تمامی زمینه های محیط زیستی
  • همکاری با آفریقای مرکزی در حوزه محیط زیست
  • درخشش دانشجوی دانشگاه صنعتی بهبهان در جشنواره محیط زیست کشور+فیلم
  • همکاری دانشکده آب اهواز در حل چالش‌های زیست محیطی خوزستان
  • معلمان و اساتید، سفیران روشنی‌بخشِ هدایت و پیام‌آوران آگاهی هستند
  • حضور سفیران و مقامات بین المللی در همایش و نمایشگاه ملی ژئوماتیک
  • یخ؛ جواهر کمیاب!