Web Analytics Made Easy - Statcounter

نورالله بابایی‌نژاد امروز در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در گرگان با اشاره به فرمایشات رهبر معظم انقلاب مبنی بر لزوم افزایش سرانه مطالعه در کشور، اظهار کرد: دانایی زیرساخت و لازمه پیشرفت است که بخش عمده‌ای از این دانایی از طریق مطالعه در حوزه‌های مختلف به دست می‌آید.

وی با بیان اینکه جوامع موفق دنیا همواره با مطالعه از سرنوشت سایر ملل و تجارب دیگران استفاده بهینه برده‌اند، افزود: امیدواریم بتوانیم با فرهنگ سازی درست و تبلیغات جذاب و کارآمد سطح سرانه مطالعه را در حوزه جغرافیایی خود و در حد و اندازه وسعمان افزایش دهیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بخشدار بخش داشلی‌برون با تاکید بر اینکه کتاب و کتابخوانی یکی از مهم‌ترین ابزارهای توسعه فرهنگ است، خاطرنشان کرد: اگر بتوانیم در حوزه فرهنگ گام‌های موثری برداریم بدون تردید در سایر حوزه‌ها نقش و اثر مثبت آن را خواهیم دید.

بابایی‌نژاد با اشاره به اینکه مبارزه با آسیب‌های اجتماعی محقق نخواهد شد مگر اینکه راه‌های گسترش آسیب‌ها مسدود شود، ادامه داد: کتابخانه‌های عمومی یکی از این سدهاست که می‌تواند با ترویج فرهنگ کتابخوانی و تاثیر مستقیمی که بر افزایش آگاهی اجتماعی و توسعه فرهنگی یک بخش و شهرستان دارد مانعی جدی بر افزایش آسیب‌های اجتماعی باشد.

وی با بیان اینکه در شرایط کنونی جامعه و گسترش شبکه‌های مجازی در کنار مزایایی که دارند شاهد آسیب‌ها و مشکلات فراوان متاثر از این فضا نیز هستیم، تصریح کرد: تنها راه گریز از این مشکلات پر کردن بهینه و غنی اوقات فراغت است که تقویت کتابخانه‌های عمومی از جمله برنامه‌هایی است که می‌تواند در این میان قرار بگیرد.

بخشدار بخش داشلی‌برون بر ضرورت جذاب سازی کتابخانه‌ها برای نوجوانان و کودکان تاکید کرد و گفت: باید تلاش کنیم تا با ایجاد مشوق‌های جذاب افراد را از همان سنین کودکی به سمت کتاب و کتابخوانی جذب کنیم.

انتهای پیام/83014

منبع: فارس

کلیدواژه: کتاب کتابخانه های عمومی کتابخانه ها فرهنگ کتابخانه ها آسیب ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۳۳۳۲۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طرح کتابخانه‌های بدون کتاب در کشور اجرا شده است/ بی مهری نسبت به کتابخانه‌های عمومی کردستان

ایسنا/کردستان دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور با انتقاد از اینکه متأسفانه کتابخانه های عمومی در استان طی سنوات گذشته مورد بی مهری قرار گرفته است، گفت: تجهیز ۱۰ شهرستان بدون کتابخانه در کردستان در اولویت برنامه‌های این نهاد در استان است.

مهدی رمضانی امروز چهارشنبه (۵ اردیبهشت) در نشست خبری با اصحاب رسانه استان کردستان اظهار کرد: سه هزار و ۸۰۰ کتابخانه در شبکه کتابخوانی کشور وجود دارد که از این تعداد ۲۷۰۰ کتابخانه توسط کتابخانه های عمومی کشور اداره می شود.

وی شبکه و خدمات را دو محور اساسی کتابخانه های عمومی کشور ذکر کرد و افزود: در حوزه تعریف خدمات اقدامات زیادی در سطح کشور انجام شده حدود ۴۰ خدمت در حال انجام و ارائه است.

دبیرکل کتابخانه‌های عمومی کشور با اشاره به وجود مدل های مختلف مردمی و دولتی مدیریت کتابخانه های عمومی در دنیا بیان کرد: مدل اداره کتابخانه های عمومی در ایران به صورت بینابینی با ترکیب حمایت و نظارت دولت و ظرفیت های مردمی است و مردم نقش زیادی در اداره این نهاد عمومی دارند.

وی با تأکید بر اینکه اتمام پروژه‌های نیمه تمام اولویت دولت کنونی است، عنوان کرد: سیاست کلی کتابخانه های عمومی کشور نیز اتمام پروژه‌های نیمه تمام کتابخانه در کشور است و توسعه کتابخانه های سیار نیز به دستور رییس‌جمهور در دستور کار قرار دارد.

اجرای طرح ملی کتابخوانی در مدارس کشور 

رمضانی ادامه داد: بر اساس بررسی‌های صورت گرفته، پایه فعالیت های کودکان و نوجوانان باید اساس کتابخانه‌های عمومی کشور باشد و بر همین اساس اتصال مدارس به کتابخانه ها و اختصاص یک زنگ به کتابخوانی در مدارس در دستور کار قرار گرفته است که در این زنگ مسائل مربوط به کتاب و کتابخوانی تدریس شود.

وی، افزود: اجرای برنامه هد هد سفید در حوزه‌های مختلف از جمله دیگر اقدامات مهم کتابخانه های عمومی کشور در حوزه کودک و نوجوان است.

دبیرکل کتابخانه‌های عمومی کشور، در ادامه کردستان را استانی فرهنگی ذکر و بیان کرد: نهاد کتابخانه های عمومی در استان از سنوات گذشته مورد بی توجهی قرار گرفته است و ۱۰ شهرستان استان  فاقد کتابخانه است.

رمضانی استان کردستان را به لحاظ فرهنگی و هنری ظرفیت های زیادی دانست و خاطرنشان کرد: با این وجود مردم زیاد به کتابخانه های عمومی استان مراجعه نمی کنند و به نظر می رسد که زیرساخت و ظرفیت این فضا برای مردم کردستان مهیا نشده است که باید این مشکل، با پیگیری و همدلی مسئولان استان رفع شود.

وی بیان کرد: با افزایش قیمت کتاب و هزینه ها، دولت موظف است که دسترسی به کتاب را در کتابخانه های عمومی ثابت و سیار سهل کند و در این راستا دسترسی آسان کودکان و دانش آموزان به کتاب، تقویت فضای مجازی و الکترونیک در حوزه کتاب از جمله اقدامات دولت برای دسترسی آسان به کتاب است.

وی از اجرای طرح کتابخانه‌های بدون کتاب؛ کتابخانه‌ الکترونیکی یا آینده در کشور خبر داد و افزود: «کتابخانه بدون کتاب» نسل جدیدی از کتابخانه‌هاست که در آن خبری از کتاب کاغذی نیست و به جای آن تجهیزات و امکان دسترسی به منابع الکترونیکی و صوتی، پایگاه‌های اطلاعات علمی، انواع بازی‌، فیلم، موسیقی، منابع یادگیری الکترونیک در اختیار کاربران قرار داده می‌شود.

رمضانی با بیان اینکه طرح کتابخانه‌های بدون کتاب در کشور اجرا شده است، تصریح کرد: ارائه خدمات کتابخانه در مواقع بحران، سیل و زلزله نیز در دستور کار است.

انتهای پیام 

دیگر خبرها

  • چرا با افزایش سن سرعت حرکت ما کم می‌شود؟
  • شهرداری میانه از پیشگامان ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی است
  • میانه ظرفیت ایجاد و احداث کتابخانه مرکزی را دارد
  • لزوم فرهنگ سازی مراجعه به مشاوره، ضرورت جامعه مدرن
  • ماموستا رستمی: فضای کتابخوانی در استان کردستان تقویت شود
  • طرح کتابخانه‌های بدون کتاب در کشور اجرا شده است/ بی مهری نسبت به کتابخانه‌های عمومی کردستان
  • شبکه کتابخانه‌ای ایران جزو ۲۰ کشور اول دنیا است
  • مسئولین استان نسبت به کتابخانه‌ها متفاوت عمل کنند
  • چالشی به نام سرانه مطالعه در ایلام/ کتاب همچنان مغفول است
  • رتقای سرانه مطالعه از مهم‌ترین راهکار‌های کاهش آسیب‌های اجتماعی