Web Analytics Made Easy - Statcounter

با تلاش محققان آمریکایی حسگر‌های زیستی جدیدی تولید شده‌اند که راه حلی بویژه برای کاربرد‌های پوستی ارائه می‌دهد. به گزارش خبرنگار فناوری خبرگزاری دانشجو، حسگر‌های زیستی که روی پوست انسان قرار می‌گیرند یا بطور ایمن درون بدن استفاده می‌شوند، هم برای کاربرد‌های پزشکی و هم برای نظارت‌های سلامتی متداول هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یافتن مواد درست برای کنارهم قرار دادن حسگر‌ها و چسباندن آن‌ها به سطح پوست بخش مهمی از بهبود این فناوری است. مطالعه جدید دانشگاه بینگهمتون راه حلی بویژه برای کاربرد‌های پوستی ارائه می‌دهد.
در این مطالعه از پلی دی متیل سیلوکسان (PDMS) استفاده شده است، ماده‌ای سیلیکونی که به دلیل سازگاری بیولوژیکی و مکانیک نرم، بطور متداول در حسگر‌های زیستی استفاده می‌شود. بطور کلی این ماده به عنوان فیلم جامد مورد استفاده قرار می‌گیرد و غیر متخلخل بودن آن می‌تواند منجر به مشکلاتی در قابلیت تنفس حسگر‌ها و تبخیر عرق شود.
در بررسی‌هایی که روی ورزشکاران صورت گرفته دیده شده که بعلت متخلخل نبود مواد، عرق می‌تواند زیر این دستگاه تجمع پیدا کند. این موضوع منجر به التهاب و عدم نظارت مناسب با استفاده از دستگاه می‌شود. مثلا یک آزمایش با آنالیز الکتروکاردیوگرام نشان می‌دهد که پلی دی متیل سیلوکسان متخلخل امکان تبخیر عرق در حین ورزش را فارهم می‌کند و قادر به حفظ سیگنال با وضوح بالاست. اما پلی دی متیل سیلوکسان غیرمتخلخل امکان تبخیر مناسب عرق را نداشته و بعد از ورزش کیفیت سیگنال‌های پایینی تولید می‌کند.
این گروه پلی دی متیل سیلوکسان متخلخل را با استفاده از الکتروریسی ساخته اند، یک روش تولید الیاف نانویی که از نیروی الکتریکی استفاده می‌کند.
در طول آزمایش‌های مکانیکی، محققان دریافتند که این ماده جدید شبیه به کلاژن و بافت کشسان اپیدرم پوست انسان عمل می‌کند. این ماده همچنین قادر است که همانند یک چسب خشک برای الکترونیک عمل کرده و بشدت روی پوست می‌چسبد. همچنین این ماده زیست‌سازگاری بهتری را نسبت به ماده غیرمتخلخل پس از هفت روز نشان داده.
متیو بروان، دانشجوی دکترا گفت: «شما می‌توانید این ماده را در کابرد‌های گسترده ای، جاییکه نیاز دارید تا سیالی مانند عرق از ماده عبور کرده و تبخیر شود، استفاده کنید.»   از آنجا که ساختار نفوذپذیر این ماده قابلیت انتشار بیوسیال، مولکول‌های کوچک و انتشار گاز را دارد، می‌تواند با بافت بیولوژیکی نرم مانند پوست، عصب و قلب با التهاب کم در محل استفاده، ترکیب شود. در بین کاربرد‌هایی که بروان آن‌ها را بررسی می‌کند، دستگاه الکترونیکی برای بهبود زخم‌های طولانی و مزمن، دستگاه ناظر بر تنفس اکسیژن و کربن دی اکسید و چندین دستگاه کاربردی دیگر به چشم می‌خورد. این گروه قصد دارد تا در مراحل بعدی روی حسگر‌های غیرقابل دیدن پوستی کار کند.  

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: حسگرهای پوشیدنی حسگر زیستی الیاف نانویی فناوری نانو حسگر ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۳۳۵۳۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گلکسی رینگ سامسونگ به هوش مصنوعی مجهز خواهد بود

سامسونگ در حال آماده‌شدن برای رونمایی از گجت پوشیدنی جدید خود در تابستان است و هوش مصنوعی احتمالاً نقش اصلی را در شکل‌دهی به تجربه‌ی کاربران خواهد داشت.

دکتر هان پاک، رئیس تیم سلامت دیجیتال سامسونگ، اخیراً در جلسه‌ای با اعضای مشاوره‌ی پزشکی و گروه تحقیقات هوش مصنوعی این شرکت، درباره‌ی نقش هوش مصنوعی گجت‌های پوشیدنی در بهبود وضع سلامتی کاربران هم‌اندیشی کرد.

میونگ جین چونگ، مدیر مرکز تحقیقات هوش مصنوعی سامسونگ، توضیح داد که داده‌های طولانی‌مدت جمع‌آوری شده از گلکسی رینگ یا ساعت هوشمند سامسونگ می‌توانند برای درک بهتر وضع جسمانی و تاریخچه‌ی بیماری کاربر مفید باشند. او اعتقاد دارد که آینده‌ی هوش مصنوعی این است که اطلاعات گسترده‌ای را از زندگی روزمره‌ی فرد استخراج کند و بینش عمیقی از سلامت او ارائه دهد.

دکتر مایکل بلوم، فوق تخصص قلب و عروق، اعلام کرد که مانیتورینگ مداوم می‌تواند ابزار مهمی در شناسایی زودهنگام و پیش‌بینی بیماری‌های احتمالی باشد. فشار خون بالا و فیبریلاسیون دهلیزی مسائلی با خطر بالا هستند که می‌توانند از طریق مداخلات نسبتاً ساده مدیریت شوند.

دکتر بلوم می‌گوید که ساعت‌های هوشمند می‌توانند به پزشکان کمک کنند تا مشکلات پایه‌ای را که ممکن است به بیماری‌های حاد منجر شوند، بهتر مورد بررسی قرار دهند و هوش مصنوعی می‌تواند داده‌ها را به توصیه‌های عملی و قابل اجرا تبدیل کند.

دکتر دیوید کلوناف، رئیس مؤسسه‌ی تحقیقات دیابت در مرکز پزشکی میلز-پنینسیولا، گفت که مانیتورینگ گلوکز برای مدیریت دیابت و برای افرادی که دیابت ندارند، اما می‌خواهند به سبک زندگی سالم‌تری روی بیاورند، رایج‌تر شده است. ترکیب ابزار‌های پوشیدنی و هوش مصنوعی می‌تواند درک دقیق‌تری از سلامت متابولیکی ارائه دهد و فرصت‌هایی برای بهبود کلی سلامت و ورزش را فراهم کند.

مشخص نیست که گلکسی واچ ۷ یا حلقه‌ی هوشمند گلکسی رینگ چه امکاناتی ارائه خواهند داد، اما این مصاحبه‌ها نشان می‌دهند که سامسونگ امکانات سلامتی‌محور مبتنی‌بر هوش مصنوعی را به دستگاه‌های پوشیدنی خود وارد خواهد کرد.

منبع: زومیت

باشگاه خبرنگاران جوان علمی پزشکی فناوری

دیگر خبرها

  • سامسونگ درباره پتانسیل هوش مصنوعی در دستگاه‌های پوشیدنی آینده خود توضیح می‌دهد
  • گلکسی رینگ سامسونگ به هوش مصنوعی مجهز خواهد بود
  • حسگر تشخیص زودهنگام سرطان سینه طراحی شد
  • ۲۵ سمن برای مقابله با موادمخدر در قزوین فعال است
  • ۴۷ قاچاقچی مواد مخدر در لرستان دستگیر شدند
  • موثرترین و بهترین روتین پوستی روز و شب کدام اند؟
  • مواد شیمیایی ماریجوانا 5 برابر سیگار
  • رشد انفجاری موها با مصرف این ماده غذایی
  • دستگاه بلوک زنی
  • 10 سریال گانگستری تماشایی که بر اساس داستان واقعی ساخته شدند(+عکس)