Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-05-06@14:22:38 GMT

سایت لبنانی: امارات و بحرین طرح صلح عربی را نابود کردند

تاریخ انتشار: ۲۸ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۳۳۵۹۹۰

سایت لبنانی: امارات و بحرین طرح صلح عربی را نابود کردند

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، امارات و بحرین سه‌شنبه هفته جاری توافق عادی‌سازی روابط خود با رژیم صهیونیستی را رسما در واشنگتن امضا کردند؛ توافقی که با خشم و محکومیت ملت و گروههای فلسطینی مواجه شد.

پایگاه خبری «النشره» لبنان به بررسی ابعاد این اقدام ابوظبی و منامه علیه مسئله فلسطین پرداخت و نوشت، همایش تبلیغاتی که کاخ سفید اوایل هفته میزبان آن بود، به پایان رسید و هر یک از حاضرین اهدافی داشتند، ولی تنها هدف‌ مشترک بین آنان، «منافع شخصی» بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش این پایگاه، دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا که در آستانه انتخابات ریاست جمهوری قرار دارد، در سطح داخلی یا بین‌المللی، نیازمند یک دستاورد است تا محبوبت خود را افزایش دهد. از آنجایی که کرونا در سطح داخل، مشکل زیادی برای وی به وجود آورد، به همین دلیل، سراغ پرونده عادی‌سازی رفت.

بنا بر این گزارش، محبوبیت نیز هدف بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی بود؛ زیرا وی از نظر وضعیت داخلی این رژیم، اوضاع مناسبی ندارد و پس از دهه‌ها، توافق با دو کشور عربی را جایگزین راهکارهای نظامی کرده است تا پس از اینکه، نقاب «مرد جنگ» را از چهره برداشت، نقاب «مرد صلح» را بر چهره بزند.

النشره درباره وضعیت امارات و بحرین هم نوشت، این دو کشور خواستار استقلال از سایر کشورهای عربی هستند و ترجیح دادند «برای حفظ امنیت خود، با آمریکاییها ازدواج دائمی کنند؛ زیرا نتیجه انتخابات آتی آمریکا، هر چه که باشد، این دو کشور برنده خواهند بود. چرا که راه را به روی رئیس جمهور بعدی باز کرده‌ و خود را در آغوش اسرائیل انداخته‌اند».

این پایگاه خبری ادامه داد، در این هیاهو، شاید عربها و مردم فلسطین از این توافق، بیشترین ضرر را متحمل شده باشند؛ زیرا این توافق، باعث مرگ طرح صلح عربی شده است که سال 200 2 در بیروت مطرح شد. در یکی از بندهای این طرح، تأکید شده است که پیش از هر گونه عادی‌سازی روابط کشورهای عربی با رژیم صهیونیستی باید درگیری فلسطینی-اسرائیلی  پایان یابد.

به گزارش النشره، بهانه امارات درباره اینکه این توافق رژیم صهیونیستی را مجبور کرده که طرح اشغال اراضی فلسطینی را به حالت تعلیق درآورد، هیچ سودی ندارد؛ زیرا واژه صحیح، «لغو» طرح اشغال است نه «تعلیق» آن.

بنا بر این گزارش، علاوه بر این دو کشور، کشورهای عربی دیگری نیز به مسیر عادی‌سازی خواهند پیوست و این مسئله بیانگر این است که «مسئله فلسطین از نظر عربها، مرده است و به جز ایران، ترکیه و چند کشور عربی، کشور دیگری باقی نمانده که به موضع خود در قبال حقوق ملت فلسطین پایبند باشد».

النشره با اشاره به اینکه، تنها برنده این توافق، امارات و بحرین هستند، تأکید کرد؛ کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس به خوبی می‌دانند که عدم ائتلاف طولانی مدت و ثابت با آمریکا، باعث گرفتن قدرت از دست خاندانهای حاکم خواهد شد. از آنجایی که مسئله فلسطین برای این خاندانها اهمیت زیادی ندارد، پس منافع آنان ایجاب می‌کند که ارتباط تنگاتنگی با واشنگتن داشته باشند و بهترین مسیر برای تحقق این هدف، رژیم صهیونیستی است.

در پایان این گزارش آمده است، با این امضاها، رسما مسیر مسئله فلسطین و درگیری عربی-اسرائیلی به پایان می‌رسد و باید کشورهای جدیدی وارد روند عادی‌سازی شوند تا «خاورمیانه جدید» شکل بگیرد؛ خاورمیانه‌ای که ایده آن از سال 2006 شکل گرفت و از گزینه نظامی به گزینه اقتصادی رسید و دشمن «از اسرائیل به ایران تبدیل شد».

انتهای پیام/م

منبع: فارس

کلیدواژه: فلسطین رژیم صهیونیستی امارات رژیم صهیونیستی امارات و بحرین کشورهای عربی مسئله فلسطین عادی سازی دو کشور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۳۳۵۹۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قدرت‌نمایی مقاومت بحرین و پیام‌های آن برای منطقه

اقدام بی‌سابقه مقاومت اسلامی بحرین در هدف قرار دادن ساختمان شرکت حمل‌ونقل «تراک نت» و نیز اهداف حیاتی دیگر در بندر ایلات در جنوب فلسطین اشغالی نشان می‌دهد معادلات منطقه غرب آسیا پس از گذشت ۲۱۰روز از آغاز عملیات طوفان‌الاقصی به سمت قطب‌بندی‌های اجتماعی و انقلابی جدیدی پیش می‌رود؛ مسئله‌ای که امروز آن را در کشوری همانند بحرین شاهد هستیم که به‌عنوان شریک اقتصادی و راهبردی رژیم صهیونیستی از سال ۲۰۲۰ و پس از پیمان ابراهیم قراردادهای بسیاری با این رژیم منعقد کرده است.

به گزارش ایسنا، حسن هانی‌زاده، کارشناس ارشد مسائل غرب آسیا در یادداشتی با این مقدمه نوشت: بحرین یکی از چهار کشور عربی پس از امارات متحده عربی، سودان و مراکش است که در سال‌های اخیر روابط خود را با رژیم صهیونیستی در سطح عادی‌سازی گسترش داده است. 
این کشور حتی در ماه‌های گذشته همسو با سیاست‌های تل‌آویو و واشنگتن، در حمایت از جنایات اسرائیل در غزه سیاست سکوت و پشتیبانی از تل‌آویو را در پیش گرفته بود اما امروز جریانی در بحرین ایجاد شده که پایه آن از سال ۲۰۱۲ میلادی (پس از سرکوب اعتراضات بحرین در سال ۲۰۱۱) شکل گرفته و برای مقابله با اقدامات ظالمانه و استبدادی حکومت آل‌خلیفه علیه شیعیان، فعالیت‌های سیاسی و مسلحانه زیادی را انجام داده است.
امروز محور مقاومت در منطقه غرب آسیا شامل گروه‌های مقاومتی است که در کشورهایی که دارای شاکله‌های اجتماعی و مذهبی ویژه‌ای هستند شکل می‌گیرد؛ مواردی که در بیش از هفت ماه گذشته در کشورهای لبنان، عراق، سوریه و یمن شاهد آن بودیم، اما شکل‌گیری گروه مقاومت در کشوری همانند بحرین که دارای فضای سیاسی بسته و استبدادی است نشان می‌دهد جایگاه محور مقاومت در سطح جهان در حال گسترش است. 
هرچند مردم بحرین به دلیل حاکمیت استبدادی سال‌ها از مسئله فلسطین و اسرائیل دور ماندند و در مقاطعی دچار گسست و شکاف شدند، اما اقدامات اخیر مقاومت اسلامی بحرین نشان می‌دهد مردم در این کشور وارد فضای مقاومتی شده‌اند و با توجه به ساختار جمعیتی که در جزیره وجود دارد به نظر می‌رسد این کشور می‌تواند یکی از کشورهایی باشد که معادلات منطقه‌ای را به نفع مقاومت تغییر می‌دهد.
شکل‌گیری مقاومت اسلامی در بحرین می‌تواند چندین پیام برای حاکمان آل‌خلیفه و حتی دیگر کشورهای حامی رژیم صهیونیستی در حاشیه خلیج‌فارس داشته باشد.
نخستین نکته‌ای که باید به آن اشاره کرد، موقعیت مهم جغرافیایی بحرین است. بحرین به عنوان یکی از چهار کشور عربی و نیز جزو متحدان نزدیک عربستان سعودی در منطقه خلیج فارس محسوب می‌شود که از طریق پیمان ابراهیم در سال ۲۰۲۰ میلادی توسط ایالات متحده آمریکا، رژیم صهیونیستی را به رسمیت شناخت و از طرفی دیگر، این کشور برای آمریکا به‌عنوان یک پایگاه نظامی کلیدی به حساب می‌آید. 

منامه، پایتخت بحرین، میزبان مقر ناوگان پنجم نیروی دریایی ایالات متحده است، پس شکل‌گیری هر نیروی مردمی در بستر مقاومت نه تنها می‌تواند برای حاکمان استبدادی بحرین آسیب‌زا باشد بلکه در آینده حضور نظامی آمریکا در منامه را با مشکل مواجه خواهد ساخت.

دوم اینکه بحرین تنها کشور عربی بود که به ائتلاف آمریکایی - انگلیسی ملحق شد که در ماه دسامبر (در ابتدای عملیات طوفان‌الاقصی) برای مقابله با اقدامات نیروهای مسلح یمن در دریای سرخ شکل گرفت، اما حالا به نظر می‌رسد با شروع فاز جدید اقدامات گروه مقاومت اسلامی بحرین به عنوان یکی از جدیدترین شاخه‌های محور مقاومت در منطقه باید منتظر تحولات تازه‌ای در این کشور، به عنوان یکی از متحدان راهبردی رژیم صهیونیستی باشیم. 
این درحالی است که گردان‌های الاشتر بحرین با انجام یک عملیات علیه رژیم صهیونیستی از خاک عراق، اعلام گشایش جبهه جدیدی در نبرد محور مقاومت علیه اسرائیل کرد که این نشان‌دهنده پنجمین جبهه گشوده شده توسط نیروهای ائتلاف محور مقاومت همسو با مقاومت فلسطین از زمان آغاز جنگ غزه تا امروز بوده است. 
امروز مردم بحرین به‌خوبی متوجه نفوذ رژیم صهیونیستی در میان کشورهای اسلامی خلیج‌فارس به‌خصوص بحرین شده‌اند و اعلام موجودیت گردان‌های الاشتر(بسیج مردمی بحرین) ضربه سهمگین دیگر بر پیکره رژیم صهیونیستی در میان کشورهای همسو و همراه آن در منطقه خواهد بود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • قدرت‌نمایی مقاومت بحرین و پیام‌های آن برای منطقه
  • شهادت ۲ لبنانی در حملات رژیم صهیونیستی
  • شهادت و زخمی شدن چند لبنانی در جدیدترین حملات رژیم صهیونیستی
  • ترکیه: مسئله فلسطین نباید قربانی رقابت‌های منطقه‌ای شود
  • لبنان پیشگام اولین اعتراضات دانشجویی ضداسرائیلی در جهان عرب
  • اسرائیل و حماس به توافق آتش بس نزدیک شدند+ جزئیات/ هشدار درباره راه افتادن حمام خون در رفح/شمار شهدای غزه به ۳۴ هزار و ۶۵۴ نفر افزایش یافت
  • نگرانی از اعتراضات ضدصهیونیستی در عربستان،‌ مصر و اردن
  • استفاده از واژه «اسرائیل» در رسانه‌های این کشور ممنوع شد
  • ممنوعیت استفاده از کلمه «اسرائیل» در رسانه‌های عراقی
  • نیویورک‌تایمز: نتانیاهو در حال بررسی اداره غزه توسط ائتلاف عربی-اسرائیلی است