Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-26@05:01:46 GMT

دیپلمات صرب: انتقال سفارت به بیت‌المقدس دشوار است

تاریخ انتشار: ۲۸ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۳۳۸۵۶۵

دیپلمات صرب: انتقال سفارت به بیت‌المقدس دشوار است

به گزارش ایرنا، «دراگان بیسنیچ» روز جمعه با نگارش گزارشی برای روزنامه «داناس» چاپ بلگراد، درباره امضای توافق نامه بین صربستان و کوزوو که در آن از جمله به رسمیت شناختن استقلال بین رژیم صهیونیستی و کوزوو از یکطرف و از طرف دیگر به انتقال احتمالی سفارت صربستان به بیت المقدس اشاره شده، افزود: انتقال سفارت به بیت المقدس مساله ای دشوارتر است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی تصریح کرد: در موافقت‌ نامه واشنگتن که بین بلگراد و پریشتینا امضا شده، سه بند وجود دارد که به طور مستقیم با موضوعات خاورمیانه ارتباط دارد؛ به رسمیت شناختن متقابل کوزوو و اسرائیل، گشایش سفارت صربستان و کوزوو در بیت المقدس و محکوم کردن جنبش حزب‌الله و قراردادن آن در لیست سازمان‌ های تروریستی؛ اما این کار آسانی نیست. هر کدام از این موارد از جنبه سیاست داخلی و خارجی به طور مستقل برای همه کسانی که با آن ارتباط دارند، پیچیده است.

این دیپلمات کارکشته که اکنون به کار خبرنگاری اشتغال دارد،در گزارش خود در روزنامه داناس صربستان افزود: به رسمیت شناختن استقلال کوزوو از سوی اسرائیل و در مقابل آن گشایش سفارت آن در بیت المقدس ابتکار «هاشم تاچی» رئیس جمهوری کوزوو بوده که در سال 2018 میلادی آن را ارائه کرده است.

«اگرچه در ابتدا به نظر می‌رسید که «بنیامین نتانیاهو» نخست‌ وزیر اسرائیل در جریان گفت وگو با نخست‌وزیر کوزوو اعلام کرد که به رسمیت شناختن استقلال کوزوو امری قطعی است، اما در اسرائیل مواضعی شنیده می‌شود دال بر اینکه در صورت به رسمیت شناختن، این اقدام ممکن است براحتی علیه خود اسرائیل به کار گرفته شود».

در این گزارش نوشته شده است: انتقال سفارت به بیت المقدس مساله ای دشوارتر است. شورای امنیت سازمان ملل متحد تاکنون شش قطعنامه از جمله قطعنامه 478 را در ارتباط با موقعیت بیت المقدس به تصویب رسانده است. بر اساس این قطعنامه، اعلام «بیت المقدس یکپارچه» به عنوان «شهر همیشگی و غیرقابل تفکیک اسرائیل» نقض حقوق بین‌الملل بوده و محکوم شده است.

سفیر پیشین صربستان در مصر در گزارش خود با اشاره به اینکه دولت ترامپ ساخت بنای جدید سفارت آمریکا در بیت المقدس را آغاز کرده است، نوشت: صربستان در این صورت دومین کشوری خواهد بود که از آمریکا پیروی خواهد کرد؛ البته در صورتی که قادر باشد بر مخالفت‌ها و فشارهای اتحادیه اروپا، فلسطین و سایر کشورهای عربی و غیرعربی مخالف با این اقدام فایق آید. این اقدامات به معنای تغییر جهت اساسی در سیاست‌های صربستان نسبت به خاورمیانه و پیوستن به سیاست ترامپ در قبال آینده خاورمیانه است.

بیسنیچ نوشت: به هر حال، واضح است که این امری بسیار مهم برای ترامپ به شمار می رود. از یک طرف بنا به دلایل اصولی و از طرف دیگر به دلیل تلاش وی برای پیروزی در انتخابات و کسب پست ریاست جمهوری برای دومین دوره و جلب آرای دو گروه از رأی‌دهندگانی که طرح صلح خاورمیانه برای تصمیم‌ گیری و رأی آنها بسیار مهم تلقی می شود.

این خبرنگار صرب به تشابه توافق نامه اخیر بلگراد و پریشتینا در واشنگتن و امضای موافقت نامه صلح کمپ دیوید اشاره کرد و نوشت: زمانی که به مناسبت چهلمین سالگرد امضای موافقت‌نامه صلح کمپ ‌دیوید بین مصر و اسرائیل در سال 1979 میلادی در کتاب خود تحت عنوان «پلی به سوی صلح» که منتشر کردم، مسأله مقایسه بین پروسه صلح خاورمیانه و وقایع بالکان به ویژه در رابطه با کوزوو را مدنظر داشتم.

وی ادامه داد: دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا در سال 2018 میلادی در نامه‌ای برای «آلکساندار ووچیچ» رئیس جمهوری کنونی صربستان و «هاشم تاچی» رئیس جمهوری کوزوو ابراز تمایل کرد که واشنگتن میزبان امضای توافق بین بلگراد و پریشتینا باشد. در آن زمان پیش بینی می شد که این واقعه شبیه مراسم امضای موافقت‌نامه کمپ‌دیوید خواهد بود.

این دیپلمات سابق صربستان در گزارش خود برای روزنامه داناس توضیح داد: هنگامی که چند هفته پیش موافقت‌نامه عادی‌سازی روابط اسرائیل و امارات متحده عربی امضا شد، گمان می شد که بین این پروسه و دیدار هیأت‌ صربستان و کوزوو ارتباط و سازگاری عمیق تری وجود خواهد داشت.

«به رغم این مسائل، نمی‌توانستیم حدس بزنیم موافقت نامه‌ای که در واشنگتن بین بلگراد و پریشتینا به امضا رسید، فراتر از همه انتظارات بوده و به بخشی از طرح صلح خاورمیانه تبدیل شود.»

بر اساس این گزارش؛ این وضع گمانه های بسیاری را ایجاد کرده است؛ از جمله انگیزه و توجیه دخالت صربستان در این مسأله چیست؟ این وضع چه تأثیری بر روابط نزدیک صربستان با سایر کشورها می گذارد و همچنین روابط بلگراد با اتحادیه اروپا که قرار است به عضویت آن در آید چه خواهد شد؟ چه روابطی بین صربستان با آمریکا برقرار می‌شود و در نهایت، وضع و موقعیت کوزوو پس از همه این مسائل چه خواهد بود؟

به گزارش ایرنا، رئیس جمهوری صربستان و نخست وزیر کوزوو  چهارم سپتامبر (14 شهریور) توافق نامه ای را با میانجیگری «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریکا در زمینه روابط اقتصادی امضا کردند.

در گزارش هایی که در رسانه های مختلف داخلی نوشته شده، به بندهایی از این توافق نامه اشاره شده که صربستان سفارتخانه خود را به بیت المقدس انتقال می دهد.

« ایویتسا داچیچ» وزیر امور خارجه صربستان پیش تر در خصوص بخشی از توافق های انجام شده در واشنگتن که به گشایش دفتر اتاق بازرگانی و انتقال سفارت صربستان به بیت المقدس در سال آینده مربوط می شود، گفت: آیا این توافق ها اتفاق خواهد افتاد؟ همانطور که از رئیس جمهوری شنیده شده، تمامی این اقدامات به روابط ما با اسرائیل و توسعه همکاری ها بستگی دارد.

با توجه به اینکه صربستان با رژیم صهیونیستی روابط خوبی دارد نمی توان به رسمیت سناختن کوزوو را توسط این رژیم انتظار داشت. از طرف دیگر صربستان با کشورهای اسلامی و عربی از جمله با فلسطین در حوزه های مختلف سیاسی و اقتصادی روابط خوبی دارد و به یقین سیاستمداران صربستان در جهتی گام برنمی دارند که این روابط به تیرگی گراییده شود.

پارلمان کوزوو در فوریه 2008 به طور یکجانبه استقلال این بخش از صربستان را اعلام کرد. بلگراد با اعلام اینکه کوزوو، استان جنوبی صربستان است، اعلام یکجانبه استقلال آن را قبول ندارد و خواهان باطل شدن سند استقلال کوزوو از راه های دیپلماتیک و صلح آمیز است.

صربستان که بر اساس قانون اساسی خود و قطعنامه 1244 شورای امنیت سازمان ملل، کوزوو را استان جنوبی خود می داند و از طریق راه های صلح آمیز و حقوقی در ممانعت از عضویت کوزوو در سازمان های بین المللی استفاده می کند.

برچسب‌ها دونالد ترامپ کوزوو صربستان

منبع: ایرنا

کلیدواژه: دونالد ترامپ کوزوو صربستان دونالد ترامپ کوزوو صربستان اخبار کنکور بلگراد و پریشتینا رسمیت شناختن بیت المقدس انتقال سفارت موافقت نامه رئیس جمهوری توافق نامه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۳۳۸۵۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چرا اردنِ «هاشمی» مخالف تسلیح کرانه باختری است؟

خبرگزاری مهر، گروه بین‌الملل: عملیات طوفان الاقصی به مثابه کاتالیزوری موثر در حال شکست پوسته‌های قدیمی نظم پیشین خاورمیانه عربی و سرعت بخشیدن به شکل گیری نظم جدید منطقه است. در دوران جدید هر یک از قدرت‌های بین‌المللی و منطقه‌ای سعی می‌کنند با پیگیری برنامه‌های خود در قبال تحولات غرب آسیا تبدیل به «بازیگر نظم ساز» در غرب آسیا شوند.

طی دو دهه اخیر جمهوری اسلامی ایران به عنوان یکی از بزرگ‌ترین و در حال تاثیرگذارترین قدرت‌های منطقه با هدف مهار تهدید رژیم صهیونیستی تصمیم گرفت تا با دنبال کردن سیاست «حلقه آتش»، محاصره سرزمین‌های اشغالی را تنگ‌تر کند. در این راهبرد پس از استقرار نیروهای مقاومت در مرزهای جنوبی سوریه، شمال لبنان و توانمند شدن نیروهای مقاومت غزه، اکنون تسلیح آخرین سنگر مقاومت (زنجیره محاصره) یعنی کرانه باختری در دستور کار تهران و اعضای مقاومت قرار گرفته است. با این حال منافع متفاوت و گاهاً متضاد برخی بازیگران فعال در صحنه منطقه مانند فرماندهی مرکزی آمریکا در خاورمیانه، اعضای بلوک محافظه کار سنی و اردنِ هاشمی سبب شده است تا تکمیل این روند با برخی چالش‌ها همراه شود.

کرانه باختری، پایگاه آتی مقاومت اسلامی فلسطین

تنها یک هفته پس از عملیات تروریستی علیه ساختمان کنسولگری ایران در دمشق، نهم آوریل ۲۰۲۴ روزنامه آمریکایی نیویورک تایمز با انتشار مطلبی به برنامه مخفی مقاومت برای انتقال تسلیحاتی همچون تفنگ‌های سبک، موشک‌های ضدتانک و نارنجک‌های راکتی به کرانه باختری با هدف تشدید ناآرامی‌ها در فلسطین اشغالی پرداخت.

براساس اطلاعات منتشر شده از سوی منابع اطلاعاتی آمریکایی- اسرائیلی نیروهای مقاومت از طریق عراق و سوریه اقدام به انتقال سلاح به اردن و سپس این تسلیحات را با همکاری بادیه‌نشینان این منطقه در اختیار هسته‌های مقاومت در کرانه باختری قرار می‌دهند. ظاهراً غربی‌ها نیز به مانند مقامات صهیونیست به شدت نگران تحولات جاری در کرانه باختری رود اردن بوده و قصد ندارند تا با چالشی بزرگ‌تر از مقاومت غزه دسته‌وپنجه نرم کنند.

وجود شهرک‌های صهیونیست‌نشین در قلب کرانه باختری شهروندان عادی و مقامات صهیونیست را تبدیل به اهدافی آسان برای نیروهای مقاومت کرده است. تسلیح این منطقه تنها نگرانی نیروهای امنیتی اسرائیل یا تشکیلات خودگردان نیست، بلکه اردن هاشمی نیز به دلیل قرار گرفتن در مسیر انتقال سلاح، میزبانی از میلیون‌های فلسطینی تبار و در نهایت تعهدات امنیتی به واشنگتن اصلی علاقه‌ای به ظهور و رشد گروه‌های مقاومت در این منطقه ندارد.

مرز مشترک میان فلسطین اشغالی و اردن هاشمی

ارتش اسرائیل پس از عملیات طوفان الاقصی به بهانه تسلیح جوانان کرانه باختری به تسلیحات سبک موج جدیدی از سرکوب و دستگیری غیرقانونی را در این منطقه آغاز کرد. به گزارش گروه‌های حقوق بشری تل‌آویو به بهانه خلع سلاح این منطقه بسیاری از نوجوانان و جوانان کرانه باختری را بدون محاکمه رسمی در زندان‌های رژیم محبوس کرده است. متاسفانه در این روند شین بت تنها نیست و این اقدام غیرقانونی با همکاری دستگاه‌های امنیتی اردن هاشمی و تشکیلات خودگردان فلسطین صورت می‌گیرد. بیانیه ضدایرانی اخیر فتح خطاب به ایران و تلاش برای سرکوب سازمان یافته هسته‌های مقاومت در این منطقه را می‌توان در راستای همکاری‌های این مثلث امنیتی برای مقابله با روند انتقال سلاح به کرانه باختری دانست.

به عنوان مثال در سال ۲۰۲۲ یک نماینده مجلس اردن به اتهام ارسال ۲۰۰ سلاح به کرانه باختری توسط نیروهای امنیتی اسرائیل بازداشت شد. در آگوست همین سال ارتش اسرائیل از کشف بیش از ۳۰۰ سلاح از مرز مصر و اردن برای انتقال به نوار غزه و کرانه باختری خبر داد. پلیس اسرائیل مدعی است در سال ۲۰۲۲ قریب به ۳۵ تلاش برای قاچاق سلاح از اردن را به همراه ۸۰۰ قبضه سلاح خنثی کرده است.

کمی بعد در سپتامبر ۲۰۲۳ سرویس موساد با گرفتن انگشت اتهام به سوی ایران از تشدید سلاح از مرز اردن به مقصد کرانه باختری خبر داد. برهمین اساس بنامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی وعده داد که با هدف جلوگیری از انتقال سلاح به کرانه باختری اقدام به ساخت دیوار در امتداد مرز فلسطین اشغالی و اردن (۳۰۰ کیلومتر) کند.

تشدید احساسات ضداسرائیلی و میل به مقاومت فلسطینی در میان شهروندان اردن

برخی تحلیلگران معتقدند شاید بیش از آنکه اسرائیل مخالف ارسال سلاح به کرانه باختری باشد این همسایه شرقی است که با هماهنگی سنتکام علاقه‌ای با انتقال سلاح از مبدا مرزی با عراق- سوریه ندارد. پادشاهی اردن به شدت نگران تسلیح مقاومت در کرانه باختری و به دنبال آن فعال شدن هسته‌های خفته ضدصهیونیستی در این کشور عربی است.

تظاهرات‌های صدها هزار نفر اردنی در برابر سفارت آمریکا و اسرائیل نشان دهنده این نکته است که حکام این کشور سایه مقاومت را بیش از پیش احساس کرده و معتقدند که قدرت گیری هسته‌های مسلح حامی فلسطین می‌تواند حیات این پادشاهی را با چالش جدی مواجه سازد. در ۲۰۰ روز اخیر مقامات اردنی سعی کردند تا خود را حامی سیاسی- امنیتی مردم فلسطین نشان داده و حتی سفیر خود را از سرزمین‌های اشغالی فراخواندند؛ اما در بعد نظامی- امنیتی به نظر می‌رسد همکاری نزدیکی میان دائره المخبرات العامه اردن با موساد و شین بت برای ضربه زدن به هسته‌های مقاومت و جلوگیری از انتقال سلاح به کرانه باختری وجود دارد.

بهره سخن

آینده مقاومت اسلامی در سرزمین فلسطین به شکل مستقیم وابسته به قدرتمندشدن گروه مقاومت در کرانه باختری است. پس از عملیات غافلگیر کننده جنبش حماس علیه شهرک‌های صهیونیست نشین و به دنبال آن حمله وحشیانه ماشین جنگی رژیم به باریکه غزه، لاجرم در کوتاه مدت ژئوپلیتیک این منطقه تغییر کرده و لازم است تا جبهه کرانه باختری بیش از پیش وارد صحنه جهاد با اشغالگران شود.

این روند پس از همکاری مستقیم اردن با سیستم پدافندی دولت‌های غربی و اسرائیل جهت مقابله با عملیات وعده صادق ایران بیش از پیش تسهیل شده است. برهمین اساس لازم است تا اعضای شبکه مقاومت با استفاده از ظرفیت نیروهای مومن و طرفدار مقاومت اسلامی در اردن روند ارسال سلاح به کرانه باختری و تسلیح گروه‌های مقاومت مستقر در این منطقه را سرعت ببخشند. بی‌شک افزایش تعداد عملیات‌های عناصر مقاومت در منطقه کرانه می‌تواند تاثیرات جدی بر روی آینده توسعه شهرک‌های صهیونیست‌نشین، اداره مسجد الاقصی و ظهور پدیده مقاومت در اردن هاشمی بگذارد.

کد خبر 6087164

دیگر خبرها

  • کار دشوار بارسا برای حفظ نایب قهرمانی لالیگا
  • محکومیت حمله اسرائیل به سفارت ایران در نشست بریکس
  • ایران خواستار اقدام فوری بین‌المللی برای توقف نسل‌کشی در غزه شد
  • اژه‌ای: مسیر تحول و تعالی در دستگاه قضا مسیری سخت و دشوار است
  • شکایت سناتورهای آمریکایی از برگزاری اعتراضات حامی فلسطین
  • چرا اردنِ «هاشمی» مخالف تسلیح کرانه باختری است؟
  • تظاهرات هزاران اردنی در نزدیکی سفارت اسرائیل + فیلم
  • چرا غرفه اسرائیل در بینال ونیز تعطیل است؟
  • ناگفته‌های خیرخواه از سفر دشوار برای کسب سهمیه‌ المپیک
  • لغو جایزه «انجمن قلم آمریکا» در پی تحریم نویسندگان