Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-05-08@03:05:08 GMT

۴پیام‌ فدرال رزرو به اقتصاد آمریکا

تاریخ انتشار: ۲۹ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۳۴۰۲۴۳

۴پیام‌ فدرال رزرو به اقتصاد آمریکا

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از دنیای اقتصاد، یکی دیگر از سیگنال‌های مهمی که فدرال‌رزرو به اقتصاد آمریکا مخابره کرد، لحن نسبتا صریح و شفاف این نهاد پولی در مورد پایین نگه‌داشتن نرخ‌ها ی بهره برای اطمینان از افزایش نرخ تورم بود.

بانک مرکزی آمریکا همچنین در این نشست پیش‌بینی‌های خود در مورد شاخص‌های کلان اقتصادی آمریکا از جمله تولید ناخالص ملی را به‌روز کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فدرال‌رزرو در حالی‌که در ماه ژوئن پیش‌بینی کرده بود اقتصاد آمریکا در پایان سال‌جاری ۵/ ۶ درصد منقبض خواهد شد، اکنون و با توجه به عملکرد نسبتا امیدوارکننده اقتصاد آمریکا پیش‌بینی کرده است اقتصاد این کشور در پایان سال‌جاری فقط ۷/ ۳ درصد کوچک‌تر خواهد شد.

لنگر محکم نرخ بهره تا ۲۰۲۳

یکی از مهم‌ترین تصمیمات فدرال‌رزرو در آخرین نشست خود قبل از انتخابات ریاست‌جمهوری،‌دادن تعهد در ارتباط با پایین‌نگه داشتن نرخ بهره و وعده پایین‌‌ماندن نرخ‌ها تا زمان رشد متناسب تورم بود. مقامات این نهاد پس از نشست دو روزه خود اعلام کردند نرخ‌های کوتاه‌مدت هدف در محدوده صفر تا ۲۵/ ۰ درصد باقی خواهد ماند.  پیش‌بینی اعضای این کمیته نیز نشان می‌دهد در میان مقامات این نهاد اجماعی بر پایین نگه‌داشتن نرخ بهره تا سال ۲۰۲۳ وجود دارد. تمام مقامات کمیته بازار باز به‌جز ۴ نفر گفته‌اند از نظر آنها نرخ بهره تا سال ۲۰۲۳ در محدوده صفر درصد باقی خواهد ماند.

تشریح سیاست تورمی جدید

علاوه بر تصمیمات مربوط به نرخ بهره، مقامات فدرال‌رزرو جزئیات بیشتری راجع‌به نظام جدید هدف‌گذاری نرخ تورم این نهاد ارائه کردند. طبق این چارچوب سیاستی جدید اجازه داده می‌شود تا نرخ تورم قبل از آنکه نرخ بهره برای کنترل تورم بالا رود، بتواند به بالای سطح ۲‌درصد نیز برسد. جرومی پاول، رئیس فدرال‌رزرو در این مورد گفت این تغییرات تعهد ما در افق زمانی بلند‌مدت را آشکار می‌کند. در بیانیه کمیته بازار باز فدرال‌رزرو در مورد سیاست جدید تورمی آمده است که با توجه به پایدار ماندن نرخ تورم در سطوحی پایین‌تر از نرخ هدف، این کمیته اجازه خواهد داد تا تورم به‌صورت کنترل‌شده به بالای سطح ۲ درصد برسد تا میانگین نرخ تورم ۲ درصد در بلندمدت محقق شود و همچنین انتظارات تورمی در این افق بلند‌مدت در نقطه ۲درصد باقی بماند. همچنین در این بیانیه آمده است این کمیته انتظار دارد سیاست‌های پولی متناسب با هدف تحقق میانگین ۲درصدی تورم  تا زمان نیل به این هدف ادامه داشته باشد.  در ادامه این بیانیه آمده است؛این هدف‌گذاری تا زمانی ادامه خواهد داشت‌که شرایط بازار کار طبق ارزیابی‌های این کمیته به سطح اشتغال کامل برسد و تورم به نقطه ۲ درصدی افزایش پیدا کند و برای مدت زمانی نیز بالاتر از سطح ۲ درصدی نوسان کند. تحلیلگران پس از انتشار بیانیه فدرال‌رزرو عنوان کردند با اینکه همان نتایجی که پیش‌بینی می‌شد از این بیانیه حاصل شده است، اما لحن فدرال‌رزرو از آن چیزی که پیش‌بینی می‌شد صریح‌تر است. جرومی پاول در کنفرانس خبری خود که نیم ساعت پس از انتشار بیانیه برگزار شد، این بیانیه را قدرتمند توصیف کرد و افزود تا زمانی که اقتصاد به ریکاوری کامل از بحران کنونی نرسد، نرخ بهره هدف فدرال‌رزرو سازگار با شرایط باقی خواهد ماند.

اصلاح چشم‌انداز اقتصادی

کمیته بازار باز فدرال رزرو علاوه بر تصمیمات درباره نرخ بهره هدف و سیاست جدید تورمی این نهاد، پیش‌بینی‌های خود راجع‌به شاخص‌های اقتصادی از جمله نرخ رشد اقتصادی آمریکا را نیز اصلاح کرد. در حالی که فدرال‌رزرو در ماه ژوئن پیش‌بینی کرده بود رشد اقتصادی این کشور در پایان سال‌جاری به منفی ۵/ ۶‌‌درصد خواهد رسید، در نشست روز چهارشنبه با اصلاح این شاخص پیش‌بینی کرد که اقتصاد آمریکا در پایان سال ۲۰۲۰ فقط ۷/ ۳ درصد منقبض خواهد شد.

این عدد به مقدار قابل‌توجهی بهتر از پیش‌بینی قبلی فدرال‌رزرو است که می‌تواند حاکی از روند رو به بهبود بزرگ‌ترین اقتصاد جهان در مسیر ریکاوری باشد. همچنین این نهاد پیش‌بینی خود را از رشد ۵ درصدی اقتصاد آمریکا در سال ۲۰۲۱ به ۴ درصد و رشد سال ۲۰۲۲ را از ۵/ ۳ درصد به ۳ درصد کاهش داد. این کمیته پیش‌بینی کرد سال ۲۰۲۳ اقتصاد آمریکا رشد ۵/ ۲ درصدی را تجربه کند.  فدرال‌رزرو پیش‌بینی‌های خود درباره نرخ بیکاری را نیز در جهتی خوش‌بینانه‌تر اصلاح کرد. بانک مرکزی آمریکا در تخمین قبلی خود از رسیدن نرخ بیکاری در پایان سال‌جاری میلادی به ۳/ ۹ درصد خبر داده بود، اما با بهبود عملکرد بازار کار آمریکا در ماه‌های اخیر پیش‌بینی خود را برای نرخ بیکاری در پایان ۲۰۲۰ به ۶/ ۷ درصد کاهش داد. همچنین چشم‌انداز نرخ تورم فدرال‌رزرو نیز حکایت از آن دارد که نرخ تورم در سال ۲۰۲۰ به ۲/ ۱ درصد خواهد رسید. این در حالی است که بیانیه ماه ژوئن بانک مرکزی نرخ تورم در پایان سال‌جاری را ۸/ ۰ درصد تخمین زده بود.

پربیننده ترین آمریکا ۴۶ فرد و ۴ نهاد را تحریم کرد بزرگترین دشمنان ایالات متحده کدامند؟/ ایران در جایگاه سوم فرصت پیش روی طلا با تصمیمات جدید فدرال رزرو/ پیش‌بینی‌ رشد اقتصادی و نرخ تورم آمریکا تا سال‌۲۰۲۳ برترین تصاویر خبری ۲۴ ساعت گذشته ظریف: روز یکشنبه هیچ اتفاقی نخواهد افتاد

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: نرخ تورم نرخ بهره اقتصاد آمریکا فدرال رزرو قیمت طلا قیمت لوازم خانگی سهام عدالت پایان سال جاری اقتصاد آمریکا فدرال رزرو پیش بینی نرخ بهره نرخ تورم سال ۲۰۲۳ ۳ درصد ۲ درصد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۳۴۰۲۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نرخ رشد پایه پولی ۱۶.۹ درصد کاهش یافت

بر اساس اعلام بانک مرکزی، نرخ رشد پایه پولی در پایان اسفندماه ۱۴۰۲ با ۱۶.۹ درصد کاهش به ۲۸.۱ درصد رسید.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، نرخ رشد پایه پولی با ۱۶.۹ درصد کاهش به ۲۸.۱ درصد در پایان اسفندماه ۱۴۰۲ رسید و شاخص رشد پول از ۶۵.۲ درصد در پایان ۱۴۰۱ به ۱۷.۵ درصد در پایان سال گذشته کاهش یافت.

با اجرا و پیگیری دقیق سیاست‌های پولی در بانک مرکزی، نرخ رشد پایه پولی در سال ۱۴۰۲ روند نزولی قابل توجهی را تجربه کرد، به طوریکه نرخ این شاخص مهم پولی و تأثیرگذار در تورم نسبت به رقم فروردین سال ۱۴۰۲ که ۴۵ درصد بود با ۱۶.۹ واحد درصد کاهش، در پایان اسفندماه ۱۴۰۲ به ۲۸.۱ درصد رسید.

رشد پول (بخش سیال نقدینگی) نیز از ۶۵.۲ درصد در پایان سال ۱۴۰۱ به ۱۷.۵ درصد در پایان اسفندماه سال گذشته کاهش یافت. بنابراین با کنترل شاخص‌های پولی اثرگذار بر تورم انتظار می‌رود شاخص نرخ تورم نیز در ماه‌های آتی ارقام پایین‌تری را ثبت کند.

به گزارش روابط عمومی بانک مرکزی، کاهش قابل توجه رشد پایه پولی در سال ۱۴۰۲ همراه با کاهش رشد نقدینگی در این سال، بخوبی حاکی از توفیق بانک مرکزی در کنترل کل‌های پولی و ایجاد شرایط لازم برای کاهش نرخ تورم در سال جاری و سال‌های آتی می‌باشد. بر اساس آمارهای مقدماتی، حجم پایه پولی در پایان اسفندماه ۱۴۰۲ به رقم ۱۱۰۷۷.۰ هزار میلیارد ریال رسید.

تداوم کاهش نرخ رشد نقدینگی و دستیابی به اهداف پیش بینی شده

بر اساس این گزارش، نرخ رشد نقدینگی نیز طی یک روند نزولی از ۴۰.۶ درصد در پایان سال ۱۳۹۹ و ۴۲.۸ درصد در پایان مهرماه سال ۱۴۰۰ به ۳۱.۱ درصد در پایان سال ۱۴۰۱ و ۲۴.۳ درصد در پایان سال ۱۴۰۲ رسید که این امر، بیانگر توفیق کامل بانک مرکزی در کنترل رشد نقدینگی و حصول اهداف تعیین شده است.

بر اساس آمارهای مقدماتی، حجم نقدینگی در پایان اسفندماه ۱۴۰۲ به رقم ۷۸۸۰۸.۹ هزار میلیارد ریال رسید. لازم به اشاره که دستیابی به رقم رشد نقدینگی ۲۴.۳ درصد در پایان سال ۱۴۰۲، در شرایطی حاصل شده است که رقم رشد نقدینگی سالانه زیر ۲۵ درصد آخرین بار در سال ۱۳۹۷ (۲۳.۱ درصد) محقق شده بود.

بدیهی است که کاهش رشد نقدینگی به عنوان یکی از عوامل اصلی شکل‌دهی به تورم، نقش مهمی را در کاهش نرخ تورم در سال جاری و سال‌های آتی ایفا خواهد کرد.

کاهش قابل توجه شاخص‌های پول و شبه پول و انتظار کاهش تورم در ماه‌های آتی

مروری بر عملکرد اجزای نقدینگی حاکی از آن است که رشد پول (بخش سیال نقدینگی) در سال ۱۴۰۲ نیز بطور قابل توجهی کاهش یافته و از ۶۵.۲ درصد در پایان سال ۱۴۰۱ به ۱۷.۵ درصد در پایان اسفندماه ۱۴۰۲ رسیده است.

در مجموع، روند نزولی قابل توجه رشد نقدینگی و رشد پول، مؤید آن است که در سایه ثبات ایجاد شده در سال ۱۴۰۲، از شدت انتظارات تورمی فعالین اقتصادی کاسته شده و در نتیجه انتظار می‌رود که نرخ تورم در ماه‌های آتی ارقام پایین‌تری را ثبت کند.

لازم به اشاره است ضریب فزاینده نقدینگی نیز در پایان اسفندماه ۱۴۰۲ نسبت به پایان اسفندماه ۱۴۰۱، معادل ۲.۹ درصد کاهش یافته و به رقم ۷.۱۱۲ رسیده است.

در مجموع کاهش رشد نقدینگی، کاهش رشد پایه پولی، کاهش رشد پول و نیز تنزل ضریب فزاینده نقدینگی همگی دلالت بر اثربخشی سیاست‌های پولی بانک مرکزی مبتنی بر استفاده ترکیبی از کلیه ابزارهای سیاست‌های پولی دارد که این موضوع نه تنها در سال گذشته بلکه به صورت موثرتری می‌تواند تأثیر منجر به تداوم پایدار روند نزولی نرخ تورم در دوره‌های زمانی آتی داشته باشد.

کد خبر 751039

دیگر خبرها

  • چرا دلار آمریکا باعث هرج و مرج در سراسر آسیا می شود؟
  • جنجال تصویر گردشگر روس با یک بغل اسکناس ایرانی/ کارت‌های گردشگری چه نقشی دارند؟
  • پیشتازی ترامپ در مقابل بایدن در مهمترین موضوع برای آمریکایی‌ها
  • نرخ رشد پایه پولی ۱۶.۹ درصد کاهش یافت
  • هشدارهای آمریکا درباره سفر به آلمان جدی شد
  • جایگزین اسکناس کیلویی
  • چشم‌انداز صندوق بین‌المللی پول از اقتصاد ایران و جهان
  • آمریکا هشدار سفر به آلمان را تشدید کرد
  • سهم اقتصاد روسیه از اقتصاد جهانی به پایین‌ترین سطح می رسد
  • کاخ سفید برای تأمین کسری بودجه دست به دامن افزایش مالیات می شود؟