Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-08@18:28:23 GMT

باغداران میوه های رسیده را زودتر برداشت کنند

تاریخ انتشار: ۲۹ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۳۴۱۱۸۹

باغداران میوه های رسیده را زودتر برداشت کنند

ایسنا/مازندران مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی مازندران گفت: برای جلوگیری از خسارت مگس میوه مدیترانه ای و بالشک باغداران تمامی میوه هایی که از نظر فیزیولوژی رسیده باشند، نظیر سیب، گلابی، انجیر و نارنگی انشو پیش رس را برداشت کنند.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی جهاد کشاورزی مازندران عبدالرحمن زاغی با اشاره به ضرورت پیشگیری و کاهش خسارت مگس میوه مدیترانه ای و نسل دوم آفت غالب (بالشک) مرکبات در کانون های آلوده، به ارائه نکات و توصیه های فنی در این خصوص پرداخت و گفت: برای پیشگیری از خسارت آفت مگس میوه مدیترانه ای، اجرای کامل دستورالعمل مبارزه در کانون های آلوده مناطق مرکزی استان، به ویژه باغات مختلط نارنگی انشو پیش رس الزامی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 وی تسریع در برداشت تمامی میوه هایی که از نظر فیزیولوژی رسیده باشند، نظیر سیب، گلابی، انجیر و نارنگی انشو پیش رس را ضروری دانست و افزود: شکار انبوه آفت با نصب تله های جلب کننده تغذیه ای حاوی سراتراپ، سراتینکس یا پروتئین هیدرولیزات به تعداد ۳۰ تله در تراکم پائین، ۵۰ تله در تراکم متوسط و ۸۰ تله در صورت مشاهده جمعیت بالا با مشاوره و هماهنگی کارشناسان حفظ نباتات و کلینیک های گیاهپزشکی برابر دستورالعمل مربوطه اقدام شود.

 مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی مازندران به طعمه پاشی براساس دستورالعمل کمیته پیش آگاهی (شکار مگس میوه مدیترانه ای در هرتله بیش از ۳ عدد در روز) در باغاتی که میزبان حساس نظیر نارنگی پیش رس وجود دارد، توصیه و تاکید کرد در صورت نزدیک شدن به زمان رسیدن و برداشت میوه در صورت لزوم طعمه پاشی به فاصله ۵ روز تکرار شود.

  این مسئول بر رعایت بهداشت کف باغ با جمع آوری میوه های ریخته شده پای درختان و دفن آنها در عمق ۵۰ سانتی متری خاک و  نکات قرنطینه ای در جابه جایی میوه بین استان ها و عدم انتقال میوه های آلوده به سایر مناطق استان و مبارزه شیمیایی (کاور اسپری) با حشره کش های مالاتیون یا دیپترکس برابر دستورالعمل مربوطه با نظر کارشناس حفظ نباتات و کلینیک گیاهپزشکی، ۲۵ روز قبل از رسیدن و برداشت میوه تاکید کرد.

 زاغی درباره شپشک های مرکبات تصریح کرد: در صورت مشاهده کانون های آلوده به آفات شامل سپردار قرمز، سپردار قهوه ای و کنه در اسرع وقت نسبت به کانون کوبی باغات و صرفا درختان آلوده با حشره کش و کنه کش های توصیه شده، اقدام شود.

 وی زمان مناسب برای مبارزه شیمیایی نوبت دوم علیه آفت غالب باغات (بالشک مرکبات) را از تاریخ ۳۰ شهریور ماه امسال به مدت ۳ هفته بعد از زمان شروع مبارزه اعلام کرد.

 مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی مازندران تاکید کرد: پیش از مبارزه شیمیایی، باغداران با ارائه نمونه های حاوی آفت جمع آوری شده از باغ به کارشناسان حفظ نباتات و کلینیک های گیاهپزشکی مشاوره و با دریافت نسخه گیاهپزشکی نسبت به تهیه سموم توصیه شده از فروشگاه های مجاز و معتبر در قبال اخذ فاکتور اقدام کنند.

وی به مصرف روغن امولسیون شونده (ترجیحاً روغن EC) همراه با سموم توصیه شده به میزان ۳ تا ۵ لیتر در ۱۰۰۰ لیتر آب توصیه و تصریح کرد: در صورت افزایش دمای هوا به بیش از ۳۳ درجه سانتیگراد از مصرف روغن امولسیون شونده خودداری شود.

 مدیر حفظ نباتات جهاد کشاورزی مازندران با اشاره به فعالیت چشمگیر دشمنان طبیعی آفات در این برهه زمانی، تاکید کرد:  مبارزه با آفات در این مرحله به صورت لکه گیری اقدام و از سمپاشی درختان بدون آفت خودداری شود و برای پیشگیری از تنش های محیطی آبیاری درختان قبل از مبارزه شیمیایی انجام شود.

 زاغی برای پیشگیری از اثرات سو احتمالی توصیه و خاطرنشان کرد: از مصرف سموم و روغن امولسیون شونده فاقد مشخصات، تاریخ منقضی و توصیه نشده خودداری و از اختلاط حشره کش ها با کودهای شیمیایی همراه سمپاشی اجتناب و از حشره کش های توصیه شده شامل، آدمیرال، آپلاود، دورسبان، استامی پراید، اتیون و مالاتیون استفاده شود.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی باغ مرکبات آفت مگس مدیترانه ای مازندران جهاد کشاورزی مازندران مگس میوه مدیترانه ای مدیر حفظ نباتات مبارزه شیمیایی توصیه شده حشره کش پیش رس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۳۴۱۱۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سپاهان به‌دنبال نهمین برد مقابل استقلال خوزستان

تیم فوتبال سپاهان در حالی به مصاف استقلال خوزستان می‌رود که در آمار بازی‌های رو در رو عملکرد قابل توجهی مقابل این تیم دارد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، سپاهان و استقلال خوزستان تاکنون ۱۳ بار در لیگ برتر رو در روی هم قرار گرفته‌اند که هشت بار سپاهان پیروز شده است و در سوی مقابل استقلال خوزستان تنها یک بار موفق به شکست سپاهان شده است، ضمن اینکه چهار تقابل دو تیم نیز با نتیجه تساوی به پایان رسیده است.

در ۱۳ تقابل لیگ برتری دو تیم ۳۹ گل به ثمر رسیده است که ۲۶ گل سهم سپاهان و ۱۳ گل سهم استقلال خوزستان بوده است.

بهترین پیروزی سپاهان برابر استقلال خوزستان پیروزی سه بر یک بوده است که یک بار در اصفهان و دو بار در اهواز رقم خورده است.

آمار رویارویی‌های استقلال خوزستان و سپاهان

کد خبر 751057

دیگر خبرها

  • طرح جهاد میدانی محققان زراعت و حفظ نباتات در سرعین اجرا شد
  • این افراد مغزشان زودتر پیر می‌شود
  • هوش مصنوعی قادر است بیماری‌های نادر را سال‌ها زودتر شناسایی کند
  • آمار شهدای غزه به ۳۴ هزار و ۷۸۹ نفر رسید
  • زمان اعلام نتایج آزمون ارشد مشخص شد
  • لزوم مبارزه با آفات مگس مدیترانه در باغات مازندران
  • سپاهان به‌دنبال نهمین برد مقابل استقلال خوزستان
  • زورخانه پولاد هرچه زودتر ثبت ملی شود
  • مبارزه با سوسک خرما در ۷۰ هکتار از نخلستان‌ها
  • ضرورت مدیریت مگس میوه در باغات مرکبات و سیاه ریشه