Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-04-26@22:32:19 GMT

ضرورت اجرای جهاد هنری در روستاها و مناطق محروم کشور

تاریخ انتشار: ۲۹ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۳۴۲۳۴۹

ضرورت اجرای جهاد هنری در روستاها و مناطق محروم کشور

دبیر پنجمین جشنواره هنری دانشجویی ققنوس بر ضرورت اجرای جهاد هنری در روستاها و مناطق محروم کشور تاکید کرد. - اخبار سیاسی -

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری تسنیم، نخستین سمینار تخصصی از سلسله نشست‌های انجمن ملی ادبیات دانشجویی ققنوس، با موضوع بررسی روند ذائقه‌سازی فرهنگی و رسانه‌ای با تمرکز بر ادبیات داستانی و با رویکرد گام دوم انقلاب اسلامی، در لانه جاسوسی سابق آمریکا برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 در این نشست که علیرضا حبیبی، مدیر شبکه رادیویی فرهنگ، مهرداد توکلی، مدیر هنری و رسانه ای سازمان بسیج دانشجویی کشور، احمد شاکری نویسنده، منتقد و پژوهشگر ادبیات داستانی، میرشمس‌الدین فلاح هاشمی، کارشناس عرصه ادبیات داستانی، سیدمهدی میری نویسنده و تحلیلگر عرصه فرهنگ، سید حمیدرضا میری دبیر انجمن ملی ادبیات دانشجویی ققنوس و جمعی از دانشجویان هنرمند دانشگاه ها حضور داشتند، برای تحقق دغدغه های مقام معظم رهبری در حوزه ادبیات و زبان فارسی، فرهنگ و ادبیات با محور ذائقه‌سازی و طرح مسئله آسیب شناسی شد.

برگزاری اختتامیه جشنواره ققنوس با معرفی برندگان جایزه "شهید سلیمانی"برگزاری نشست تخصصی انجمن فیلم ققنوس بسیج دانشجوییارسال بیش از 7 هزار اثر به جشنواره دانشجویی ققنوس

 

احمد شاکری طی ایراد توضیحات فنی و تخصصی، روند ذائقه‌سازی را به دو بخش ذائقه‌سازی برای ادبیات و توسط ادبیات تقسیم کرد.

وی در ادامه به بیان اهمیت و جایگاه این بحث با توجه به کم‌توجهی به تاریخ و ادبیات، جایگاه اصلی ادبیات داستانی نسبت به دیگر قالب‌های روایی، تأثیر عمیق و ماندگار این قالب و تاثیر نخبگانی ادبیات داستانی پرداخت.

شاکری ذائقه‌سازی را با دو رویکرد فرآیندی و برآیندی تحلیل کرد و در نهایت با تقسیم‌بندی چهار دهه اخیر، روند ذائقه‌سازی در ادبیات دفاع مقدس را به‌عنوان نمونه مورد بررسی قرار داد .

در ادامه، علیرضا حبیبی مدیر شبکه رادیویی فرهنگ به ارائه اهمیت جایگاه رسانه در حوزه ذائقه‌سازی و نسبت ظرف و محتوا در این زمینه پرداخت.

وی ضمن تشکر از تشکیل این نشست های تخصصی و مناسب دانستن محتوای جلسه، برای حمایت کامل از این سلسله نشست‌ها و انجمن تخصصی ادبیات ققنوس، اعلام آمادگی کرد و تولید برنامه های رادیویی با همکاری این انجمن و با همین رویکرد را لازم و ضروری دانست.

سپس سیدمهدی میری، نویسنده و تحلیلگر عرصه فرهنگ، ضمن تشکر از برگزاری این نشست تخصصی دانشجویی، گفت: نباید مفاهیم و مباحث صرفاً به صورت آکادمیک مطرح شوند و باید روند ذائقه‌سازی را از کودکی مخاطبان بررسی کرد. همچنین به جایگاه آموزش و پرورش در زمینه ذائقه‌سازی اشاره کرد.

در ادامه فلاح هاشمی، کارشناس عرصه ادبیات داستانی و مدیرمسئول جشنواره ادبی سه‌راه خودنویس، اهمیت تاثیر ابزارهای رسانه ای موثر از جمله فضای مجازی بر تغییر ذائقه‌ فرهنگی در ادبیات داستانی را بیان و سپس دانشجویان پرسش‌های خود را مطرح کردند.

سپس مهرداد توکلی طی ایراد سخنانی، فرآیند مجموعه های انجمن های تخصصی تحت ذیل مدیریت هنری و رسانه ای سازمان بسیج دانشجویی که به صورت کشف و استعدادیابی، شبکه‌سازی، توانمندسازی، کادرسازی، تولید آثار فاخر، الگوسازی و در نهایت پرورش نیروی متعهد و متخصص در حوزه های هنر و رسانه شکل میگیرد را تشریح کرد.

وی با انتقاد از عملکرد رسانه ها و  پیشنهادات سازنده در راستای ارتباط آنها با ادبیات و زبان فارسی گفت: این رابطه باید بسیار تنگاتنگ باشد تا ادبیات و زبان فارسی و حوزه های مرتبط با آن به خصوص اسطوره های تمدنی و ادبی، به صورت تخصصی و درست اطلاع رسانی و معرفی شوند.

توکلی ادامه داد: چگونه است که امروز کودکان و نوجوانان ما شخصیتی هایی چون مرد عنکبوتی و بن تن را کاملا الگوی خود قرار می دهند در حالیکه رستم و سهراب و همچنین شهدا را نمی شناسند؟ اینجاست که باید احساس خطر کرد و قلم دست گرفت، با کمک رسانه های داخلی سبک زندگی ایرانی اسلامی را قوی تر و غنی تر از آنچه که هست نشان داد.

دبیر پنجمین جشنواره هنری دانشجویی ققنوس، بر ضرورت تشکیل  مرکز مطالعات و آینده پژوهی ادبیات و زبان فارسی ققنوس  تاکید کرد و گفت: باید راه اندازی این مرکز در اولویت برنامه های انجمن ادبیات ملی دانشجویی ققنوس‌ باشد.

وی افزود: باید رصد و آسیب شناسی جشنواره ها و جوایز ادبی داخلی و خارجی به جدیت توسط انجمن ادبیات ققنوس انجام شود و اولین جایزه ادبی ملی دانشجویی شهید سلیمانی و شهدای دانشجوی شاخص در حوزه ادبیات نیز برنامه ریزی شود.  

 توکلی عنوان کرد: همچنین باید طرح جهاد هنری در روستاها و مناطق محروم کشور در حوزه آموزش داستان نویسی و ادبیات و زبان فارسی  توسط انجمن ادبیات  ققنوس انجام شود.

 در پایان جلسه  یک نسخه از کتاب "گودال" نوشته سیدمهدی میری توسط این نویسنده به میهمانان هدیه شد.

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: بسیج دانشجویی دانشگاه های جمهوری اسلامی ایران بسیج دانشجویی دانشگاه های جمهوری اسلامی ایران ادبیات و زبان فارسی دانشجویی ققنوس ادبیات داستانی رسانه ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۳۴۲۳۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آموزش هوش مصنوعی به دانش‌آموزان مناطق محروم

به گزارش خبرآنلاین، رامبد دانش‌پژوه مدیرعامل مرکز نوآوری دانش‌آموزی گفت: «ماموریت ما کشف و استعدادیابی دانش‌آموزان از سن هفت تا هفده سالگی است تا برای ارتقا کیفیت زندگی و آمادگی آنها جهت ورود به دنیای فریلنسر (آزادکاری) توانمند شوند.»

او ادامه داد: «از مجموع ۱۲۰۰ دانش آموز در این مرکز، ۶۰۰ نفر آن‌ها فارغ‌التحصیل شدند، از این تعداد حدود ۸۰ نفر آزمون بین المللی فریلنسری دادند و گواهینامه دریافت کردند. همچنین دوازده نفر از این تعداد مرحله کارآموزی خود را گذراندند و وارد بازار کار شدند. همچنین چهارده دانش آموز به مرحله ثبت اختراع رسیدند.»

او درباره روش آموزش به دانش‌آموزان بیان کرد: «در این مرکز سعی می‌کنیم مهارت‌ها را طوری به دانش‌آموزان یاد بدهیم که بعد از فارغ‌التحصیلی خودشان بتوانند همه کارهای لازم را انجام دهند. حدود سه سال طول می‌کشد که یک دانش آموز بتواند تبدیل به یک فریلنسر شود. تفاوت مرکز ما با دیگران در روش آموزش است، نیازهای دانش آموز با بزرگسالان متفاوت است و آموزش باید شبیه بازی به آنها داده شود، روشی که تلفیقی از هنر، خلاقیت، بازی و سرگرمی در کنار آموزش‌های فناورانه است.»

او ادامه داد: «یکی از اهداف ما نشان دادن دستاورد دانش آموزان است، برای همین سالیانه مراسم برگزار می‌کنیم، این مسابقه امسال چهارده اردیبهشت میان ۲۱۵۰ دانش آموز برگزار خواهد شد.»

دانش‌پژوه درباره روش جذب دانش‌آموزان گفت: «دانش آموزان قبل از ورد به مجموعه حتما ارزیابی می‌شوند که اگر اختلالی دارند به کمک روانشناسان برطرف می‌شود، همچنین همه محتوای آموزشی به صورت فیلم تهیه شده است و دانش آموزان می‌توانند به صورت آنلاین از کلاسها استفاده کنند. از پروژه‌های دانش آموزان حمایت می‌شود تا در صورت مناسب بودند در کسب و کار ها از آنها استفاده شود.»

او گفت: «یکی از پروژه‌های ما آموزش مدارس شبانه روزی در مناطق محروم است، که با حمایت آموزش و پرورش حدود ۱۱۶۰ دانش آموز به صورت مجازی درحال آموزش هستند. دربخش مسولیت اجتماعی محتواهای آموزشی پایه‌ای را به صورت آفلاین و فیلم در اختیار دیگران قرار می‌دهیم تا بتوانیم استعدادهای آنها را شناسایی کنیم، در این بسته آموزشی دانش آموزان می‌توانند از پشتیبانی ما استفاده کنند.»

او بیان کرد: «از سال جدید با مجوزهای سازمان فنی حرفه‌ای در برنامه نویسیف سخت افزار، کامپیوتر و موارد مانند این ارائه خدمات را شروع میکنیم،

دانش‌پژوه با بیان این‌که «دخترهای بیشتر به برنامه‌نویسی، پسرها بیشتر به رباتیک علاقمند هستند.» ادامه داد: «مطمئن باشید این دانش آموزان همگی سرمایه‌های ایران هستند، اگر حمایت‌ها از دانش آموزان انجام شود هیچ کدام از کشور خارج نمی‌شوند، با این وجود گاهی از خانواده آن‌ها درباره ایده مهاجرت فرزندان‌شان می‌شنویم. با این وجود اگر برنامه‌ریزی‌ها طوری باشد که بتوانیم برای آینده ثبات داشته باشیم ایران بهترین جا برای رشد در زمینه هوش مصنوعی است، البته در حوزه هوش مصنوعی بسیار تحت تاثیر تحریم‌ها هستیم اما با این شرایط به کارمان ادامه می‌دهیم.»

او گفت: «در برنامه‌های ما این وجود دارد که در ایران یک شعبه در هر استان داشته باشیم و می‌خواهیم تا سال ۱۴۱۰ از نظر علمی در منطقه پیشرو شویم.»

۲۳۳۲۳۳

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1899107

دیگر خبرها

  • بازسازی منازل محرومان روستای دولت‌آباد به همت جهادگران قمی
  • در قم مطرح شد: ضرورت توجه به عوامل کاهش‌دهنده جمعیت
  • آب شرب ۹۰ درصد روستاهای مناطق سیل‌زده سیستان و بلوچستان وصل شد
  • ضرورت راه اندازی کتابخانه سیار در روستاها
  • برگزاری جشنواره تیتر دانشجویی کشور در مشهد
  • آغاز به‌کار جشنواره تیتر دانشجویی کشور در مشهد
  • بسته عملیاتی ساماندهی دانشگاه هنر با مشارکت ذینفعان تدوین شود/ ضرورت یکپارچه‌­سازی سامانه­‌های فرهنگی آموزش عالی کشور
  • ضرورت کارآفرینی برای زندانیان و خانواده آن ها
  • آموزش هوش مصنوعی به دانش‌آموزان مناطق محروم
  • اختتامیه جشنواره استعدادیابی از مدرسه و محله تا انجمن در زابل