Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «رویداد24»
2024-05-04@21:31:22 GMT

مذاکره شاه و صدام در حاشیه نشست اوپک در الجزایر

تاریخ انتشار: ۲۹ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۳۴۳۸۸۳

مذاکره شاه و صدام در حاشیه نشست اوپک در الجزایر

رویداد۲۴تصویر ثبت شده در سال ۱۹۷۵ در الجزایر که صدام حسین و محمدرضا شاه پهلوی در آن مشخص هستند. در نشست اوپک سال ۱۹۷۵ اتفاق مهمی رخ داد؛ ایران و عراق که تا آن زمان بر سر منازعات مرزی تنش های بسیاری داشتند با میانجی گری هواری بومدین در نشست اوپک به توافق رسیدند و زد و خورد های مرزی به اتمام رسید.

در تمام سال هایی که ایران و عراق بر سر مساله اروند رود و خطوط مرزی خود مشغول نزاع بودند ایران دست برتر را داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ایران ارتش مجهزی داشت و سنگر های مرزی اش در ارتفاعات قرار داشتند که عملا به معنای برتری ایران در منازعات بود. همچنین پس از درگیری هایی که در سال های دهه چهل به بعد پیش آمد ایران از کُردهای مخالف دولت عراق حمایت کرد و به آنها پول و اسلحه داد.

پس از اینکه شاه در ۱۹۶۹ معاهدات با عراق را به صورت یکجانبه لغو کرد عراقی ها مدام به خاک ایران وارد می شدند و به بهانه مقابله با کُردها خرابی هایی در مرز های ایران ایجاد می کردند.

در درگیری های مرزی برتری همواره با نیروهای ایرانی بود چرا که سنگر های دفاعی ایران در ارتفاعات بنا شده بود و ارتش بسیار مجهز تری نسبت به عراق داشت.

بر اثر این درگیری‌ها شورای امنیت وارد ماجرا شد و الجزایر برای رسیدن به توافق بین تهران و بغداد نقش میانجی را بازی کرد. مهم ترین علت رسیدن به این توافق بالا رفتن قیمت نفت بود؛ دو کشور می خواستند به دور از منازعات از درآمد های نفتی لذت ببرند و کشور های منطقه نیز از این آرامش منتفع می شدند و بنابرین همه گی تلاش کردند تا بین ایران و عراق قرارداد صلحی امضا شود.

بیشتر بخوانید: حمله نظامی عراق به کویت به فرماندهی صدام

در سال ۱۹۷۵ این تلاش ها نتیجه داد و محمدرضا شاه پهلوی با صدام حسین که در آن زمان معاون حسن البکر رییس جمهور عراق بود دیدار کرد و طرفین قرارداد الجزایر را امضا کردند.

بر اساس این قرارداد عراق از ادعای مالکیت اروند رود، که خود آن را شط العرب می نامیدند، دست برداشت و کشتی های دو کشور اجازه عبور و مرور را پیدا کردند.همچنین حکومت ایران از حمایت کُرد های مخالف دولت عراق عقب نشینی کرد و نهایتا خط تالوگ به عنوان مرز میان دو کشور تعیین شد.

در ایران پروپاگاندای پهلوی قرارداد الجزایر را پیروزی و دستاورد ملی خواند ولی حکومت پهلوی به بسیاری از مفاد آن من جمله مالکیت میمک برای طرف عراقی وفادار نماند. با وجود این تخطی ها اما حکومت عراق توان پاسخگویی نظامی و اقتصادی به حکومت ایران را نداشت.

اما با وقوع انقلاب ۵۷ و تزتزل ایران، عراق قرصتی برای جبران پیدا کرد و در نتیجه آن، شش سال پس از ثبت این تصویر،اواخر شهریور ماه سال ۱۳۵۹، صدام حسین قرارداد الجزایر را مقابل رسانه ها پاره کرد و جنگ ایران و عراق آغاز شد.

لینک کوتاه: کپی در کلیپ بورد کپی لینک برچسب ها: رویداد24 ، تصاویر تاریخی ، محمد رضا شاه پهلوی ، جنگ ایران و عراق سرگرمی

منبع: رویداد24

کلیدواژه: رویداد24 تصاویر تاریخی محمد رضا شاه پهلوی جنگ ایران و عراق ایران و عراق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rouydad24.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رویداد24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۳۴۳۸۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

استفاده از واژه «اسرائیل» در رسانه‌های این کشور ممنوع شد

به گزارش همشهری آنلاین، در نشست هیات رسانه‌ای بازدید کننده ایران به ریاست فرشاد مهدی‌پور، معاون رسانه‌ای و تبلیغات وزارت ارشاد با هیات کمیسیون رسانه و ارتباطات عراق به ریاست علی الموید که در بغداد برگزار شد، دو طرف درباره گسترش همکاری های دوجانبه رسانه‌ای، مدیریت تولید محتوا، جلوگیری از اخبار جعلی و تشکیل اتاق فکر مشترک و همچنین بازتاب جهانی مراسم اربعین رایزنی و تبادل نظر کردند.

در این نشست فرشاد مهدی پور با تاکید بر اولویت دادن به مسئله فلسطین به عنوان اولویت جهان اسلام، پیشنهاد کرد رویداد بزرگی با حضور فعالان رسانه‌ای حامی فلسطین در کشور عراق برگزار شود تا از ظرفیتهای آحاد و افکار عمومی کشورهای اسلامی استفاده شود.

همچنین علی الموید، رئیس کمیسون رسانه و ارتباطات عراق نیز در این نشست ضمن تاکید بر گسترش روابط رسانه‌ای دو کشور ایران و عراق، پرداختن به اهمیت مسئله فلسطین را ضروری دانست و گفت: اربعین همیشه استمرار داشته است و دارد و مسئله فلسطین نیز تا پیروزی کامل امت اسلام و نابودی رژیم صهیونیستی ادامه خواهد داشت‌.

وی افزود: استفاده از کلمه اسرائیل در رسانه‌های عراق ممنوع شده است و بجای آن از رژیم صهیونیستی یا رژیم غاصب صهیونیستی استفاده می‌شود. فشارهایی از سوی آمریکا و برخی کشورها برای جلوگیری از اجرای آن وارد شد اما این مسئله قانونی و اجرایی شده است.

رئیس کمیسیون رسانه و ارتباطات عراق در ادامه گفت: روز جمعه همه دانشگاه‌های عراق شاهد برپایی تظاهرات در حمایت و همبستگی با دانشجویان حامی فلسطین در دانشگاه‌های آمریکا که مورد سرکوب و ضرب و شتم قرار گرفتند بود.

وی همچنین درباره موضع دولت عراق بیان کرد: نخست وزیر در نشست سازمان ملل و همچنین گفت‌وگو با بایدن، دفاع مقتدرانه‌ای ملت مظلوم فلسطین‌ کرد که بی‌سابقه بود.

الموید در ادامه با اشاره به برگزاری همایش کشورهای عربی در امارات متحده عربی در آینده نزدیک خاطرنشان کرد: این همایش را به کارزار بزرگ عربی دفاع از ملت فلسطین تبدیل خواهیم کرد و به برخی کشورها اعلام کرده‌ایم و آن‌ها هم استقبال کرده‌اند.

کد خبر 849129 منبع: ایسنا برچسب‌ها اسرائیل خبر ویژه رژيم صهيونيستى عراق

دیگر خبرها

  • استفاده از واژه «اسرائیل» در رسانه‌ها ممنوع
  • دولت عراق استفاده از واژه «اسرائیل» را در رسانه‌ها ممنوع کرد
  • استفاده از واژه «اسرائیل» در رسانه‌های این کشور ممنوع شد
  • دیدار وزرای خارجه ایران و مصر در حاشیه نشست سازمان همکاری اسلامی
  • همکاری اوپک با عراق و قزاقستان برای جبران مازاد نفت
  • تشکیل کمیته‌های مشترک ایران و عراق برای مقابله با اخبار دروغ و جعلی
  • درخواست الجزایر برای نشست شورای امنیت درباره گورهای جمعی غزه
  • اسپوتنیک: الجزایر خواستار برگزاری نشست شورای امنیت درباره گورهای جمعی در غزه شد
  • «دیکتاتوری با اخلاق سگی» به نمایشگاه کتاب می‌آید
  • از دجله تا راین!/کدام کشور اروپایی رکورددار تجهیز صدام به تسلیحات شیمیایی بود؟