Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها-ابنیه تاریخی میراث گران‌سنگی در پایتخت تاریخ و تمدن هستند. بناهایی که برای ماندگاری نیاز به مرمت دارند، اما کمبود اعتبار مانع بازسازی و نگهداری این یادگارهای ارزشمند برای نسل‌های بعد شده است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از همدان، استان تاریخی همدان دارای ابنیه قدیمی بسیاری است که قدمت برخی از آن‌ها به قرن‌ها پیش بازمی‌گردد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بناهایی که هر از چندگاه نیاز به مرمت دارند تا در اثر مرور زمان یا تغییر آب و هوا دچار فرسودگی نشوند.

امسال هم مرمت تعدادی از بناهای تاریخی در دستور کار میراث فرهنگی قرارگرفت، اما با توجه به همه‌گیری ویروس کرونا، کار مرمت مدتی متوقف شد. با بهتر شدن وضعیت، عملیات مرمت بناها آغاز شده و هم اکنون در دست انجام است.

سرپرست معاونت میراث اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی همدان در این‌باره به "تسنیم" می‌گوید: 55 طرح مرمتی و مطالعاتی و کاوش‌شناسی ابنیه تاریخی در برنامه کاری وجود دارد که از این تعداد 37 مورد مرمت است.

سیده مریم مختاری موسوی می‌افزاید: از مهم‌ترین این طرح‌ها می‌توان به مرمت محوطه آرامگاه باباطاهر و بوعلی، خانه ضرابی همدان، بازار و مدرسه شیخعلی خان تویسرکان، خانه قدوسی، خانه صمصام و کاروان سرای سعادت نهاوند و ایجاد کانال دفع رطوبت برای گنبد علویان اشاره کرد.

وی بیان می‌کند: برای هر طرح به طور متوسط 100 تا 150 میلیون تومان اعتبار هزینه و بخشی از عملیات مرمت انجام شده است، اما با این رقم طرح‌ها پایان نمی‌یابد.

کاروانسرای تاریخی "هجیب" قزوین به روایت تصاویرطرح بازآفرینی شهری کامو و چوگان عملیاتی شود/لزوم حفظ اصالت و بافت تاریخی کامو و چوگانزخم تخریب بر تن تنها یخچال قدیمی همدان؛ یخچال تاریخی ملایر کی مرمت می‌شود؟‌

 

سرپرست معاونت میراث اداره کل میراث فرهنگی همدان می‌گوید: مطالعات تزئین گنبد علویان، آستان مقدس شاهزاده حسین(ع)، ژئو فیزیک مسجد جامع و کاوش معبد لائودیسه نهاوند هم در حال انجام است.

مختاری موسوی از مرمت یخچال میرفتاح ملایر هم خبر داده و می‌افزاید: این بنا بر اثر بارندگی شدید سال گذشته آسیب جدی دید که کار مرمت و استحکام‌ بخشی پایه گنبد با صرف 250 میلیون تومان اعتبار انجام شده است.

وی اعلام می‌کند: برای تکمیل طرح شامل بازسازی گنبد و محوطه‌سازی بنا، نزدیک به 500 میلیون اعتبار نیاز است.

به گزارش تسنیم، شهرستان ملایر دارای آثار زیبایی به یادگار مانده از دوره‌های تاریخی متعدد است که یخچال میرفتاح یکی از آن‌ها به‌شمار می‌رود؛ بنایی که از نظر نوع در استان همدان منحصر به فرد است.

یخچال «میرفتاح» بازمانده از دوران قاجار، نمونه زیبایی از نوع خود به شمار می‌رود که از جنس آجر و با سقفی گنبدی در 2 کیلومتری جاده ملایر- بروجرد ساخته شده است.

این یخچال دارای دو ورودی است که یکی به شکل دهلیز بوده و به ریزش و تخلیه یخ و دیگری به رفت ‌و آمد مردم اختصاص داشته و با پلکانی به بخش انتهایی یخدان و محل برداشت یخ منتهی می‌شود.

در بخش بیرونی و داخلی یخدان 2 ردیف خشت به کار رفته که نقش عایق را داشته و تابستان‌ها مانع از نفوذ گرما و ذوب شدن یخ‌ها می‌شده ‌است.

هرچند در مقایسه با آثار تاریخی کهن، مدت زمان زیادی از عمر این بنا نمی‌گذرد؛ با این حال در بارندگی‌های شدید ابتدای سال گذشته به شدت آسیب دید و سقف آن فرو ریخت.

بنا بر وعده مسئولان میراث فرهنگی، قرار بود این یخچال سال گذشته مرمت شود، اما به دلیل کمبود اعتبار هنوز تا تحقق کامل این وعده باید منتظر ماند.

انتهای پیام/744/ی

منبع: تسنیم

کلیدواژه: میراث فرهنگی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۳۴۶۶۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اقدام فوری برای مرمت بند خاکی ابراهیم آباد

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز یزد، کمال کریمی در بازدید از بند خاکی ابراهیم آباد گفت: با توجه به حجم ورودی آب و سیلاب به این بندخاکی از سیلاب دهانه فخرآباد، این بند خسارت‌هایی داشته که نیاز به ساماندهی دارد.

وی افزود: در این مجموعه یک بند خاکی اصلی و ۱۴ بند خاکی دیگر به عنوان پخش سیلات قرار دارد. پیگیری لازم برای تخصیص اعتبار از استان و سطح ملی خواهیم کرد تا این مجموعه به سروسامان برسد و از آب سیلاب این منطقه بهره برداری لازم انجام شود.

سرپرست فرمانداری مهریز ادامه داد: در ۳۰ سال گذشته اقدام اساسی و مناسبی برای مرمت بند خاکی ابراهیم آباد صورت نگرفته است و به زودی با مطالعه توسط منابع طبیعی و با تخصیص اعتبار این بند مرمت می‌شود.

احمد آخوندی تصریح کرد: برای ذخیره آب بیشتر در این بند‌ها برنامه ریزی و به زودی اقدام می‌شود.

دیگر خبرها

  • همکاری گروه بین المللی ایسکارسا در مرمت بنا‌های تاریخی نطنز با میراث فرهنگی
  • همکاری گروه بین المللی ایسکارسا با میراث فرهنگی در مرمت بنا‌های تاریخی نطنز
  • اقدام فوری برای مرمت بند خاکی ابراهیم آباد
  • تخصیص ۲۰ میلیارد تومان برای توسعه بافت تاریخی بوشهر
  • هفتاد اثر موزه شوش، مرمت شد
  • بررسی کاربرد فناوری‌های نوین درجلوگیری از آسیب‌های طبیعی به بنا‌های تاریخی
  • خسارت ۱۸۴ میلیارد ریالی بارندگی‌های اخیر به ۶۰ بنای تاریخی سیستان و بلوچستان
  • فرونشست دوباره زمین در شهر یزد + فیلم
  • مرمت طرح‌های مشترک میراث فرهنگی و شهرداری در میبد
  • مرمت بخش تخریب شده شهر تاریخی بلقیس؛ بزودی