Web Analytics Made Easy - Statcounter

نماینده تهران اظهار داشت: اعضای اصلی تیم مذاکره کننده هسته‌ای یکبار هم سند برجام را نخوانده‌اند، زیرا اگر خوانده بودند، متوجه کلمه دسترسی نظامی هم می‌شدند.

 به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو، محمود نبویان نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی در همایش بررسی اقدام متقابل ایران در قبال مکانیسم ماشه که عصر امروز (شنبه) در مجمع فرهنگی شهدای هفتم تیر برگزار شد، اظهار داشت: اعضای اصلی تیم مذاکره کننده هسته‌ای یکبار هم سند برجام را نخوانده‌اند، زیرا اگر خوانده بودند، متوجه کلمه دسترسی نظامی هم می‌شدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی ادامه داد: بند ۷۴ تا ۷۸ برجام به صراحت کلمه نظامی آمده است، ولی هیچکدام از اعضای تیم مذاکره قبول ندارند. جناب کمالوندی سخنگوی سازمان انرژی اتمی به من گفت که اگر یک جای برجام شما کلمه نظامی پیدا کردید، من حرف شما را قبول میکنم.

نماینده تهران با اشاره به مکانیسم ماشه، گفت: اگر روزی یکی از طرفین برجام به ایران اعتراض کند. این موضوع در کمیته ناظر بررسی می‌شود و اگر مورد قبول واقع نشود پرونده هسته‌ای ایران به شورای امنیت خواهد رفت که در آن صورت تحریم‌های بین‌المللی باز خواهد گشت.

نبویان تصریح کرد: نکته جالب ماجرا آنجاست که اگر اعضای برجام اعتراض کنند و یا ایران اعتراض کند تحریم‌ها باز خواهد گشت. این بند در برجام بود که مطمئنا اعضای تیم مذاکره کننده برجام را نخوانده‌اند.

وی با بیان اینکه اگر مکانیسم ماشه فعال شود ایران چه کاری انجام دهد، بیان داشت: مدعا ما توقف برجام نیست بلکه تعلیق تمام و کمال برجام و پروتکل الحاقی است.

نماینده تهران در مجلس گفت: قرار بود در زمان اعلام برجام تمام تحریم‌ها لغو شود که نشد حتی آمریکا موکلف شده بود تمام تحریم‌های بانکی، پولی و مالی و ... را لغو کند، اما به وعده خود عمل نکرد.

وی با اشاره به بند ۲۶ برجام، تاکید کرد: در این بند قرار بود که اتحادیه اروپا و آمریکا در زمان اجرا شدن برجام تحریمی مرتبط با هسته‌ای ایران صورت ندهند، اما در این مدت به این بند پایدار نبودند.

نبویان ادامه داد: بند ۳۷ برجام می‌گوید که برای تداوم لغو قطعنامه‌ها باید قطعنامه تازه‌ای صادر شود که آمریکا از این بند می‌تواند استفاده کند و قطعنامه را وتو کند چرا آقایان توجه نداشتند به این موضوع.

وی تصریح کرد: در بند ۱۳ قطعنامه ۲۲۳۱ آمده است که اگر تحریم‌ها بازگردد ایران می‌تواند جلوی اجرای برجام را طبق اصول خود برجام را بگیرد و مطابق قوانین داخلی دولت می‌تواند تمام اقدامات را رصد کند و اگر خلاف عمل شده باشد ایران می‌تواند داوطلبانه پروتکل الحاقی را متوقف کند.

نماینده مجلس شورای اسلامی در پایان گفت: ما مدعی خروج از برجام نیستیم بلکه تعلیق برجام ذیل خود برجام و قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت را خواستاریم.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: حجت الاسلام نبویان مجلس یازدهم سند برجام توافق هسته ای بهروز کمالوندی سازمان انرژی اتمی مذاکرات هسته ای برجام موشکی برجام را نخوانده اند تیم مذاکره کننده نماینده تهران تحریم ها هسته ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۳۴۹۰۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ممانعت روسیه از تصویب قطعنامه آمریکایی استقرار سلاح در فضا

روسیه پیش نویس قطعنامه پیشنهادی آمریکا و ژاپن به شورای امنیت در مورد عدم استقرار تسلیحات هسته‌ای در فضا را که هدف آن بدنام کردن روسیه بود، مسدود کرد و به همراه چین اصلاحیه‌ای را برای روشن شدن مفاد قطعنامه قبلی در این زمینه پیشنهاد کرد. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از خبرگزاری «تاس»، واسیلی نبنزیا، نماینده دائم روسیه در سازمان ملل اعلام کرد که ایالات متحده با ارائه پیش نویس قطعنامه مورد نظر خود در شورای امنیت در مورد عدم استقرار تسلیحات هسته‌ای در فضا تلاش کرد روسیه را بدنام کند.

وی شب گذشته در نشست شورای امنیت گفت: نماینده دائم ایالات متحده در سازمان ملل (لیندا توماس-گرینفیلد)، با خواندن پیشنهاد کشورش، در واقع اهداف کشورش را افشا کرده و مستقیماً تأیید کرد که تنها هدفی که واشنگتن از ارائه این پیش نویس دارد، تحقیر  و بدنام کردن روسیه بود.

نبنزیا تاکید کرد که طرف روسی "حتی همین فردا" آماده است تا یک توافقنامه بین المللی الزام آور قانونی را امضا کنیم که شامل ممنوعیت جامع استقرار هر نوع سلاح در فضای ماوراء جو، و نه فقط تسلیحات کشتار جمعی، که قبلاً ممنوع شده است،  ولی اطمینان دارد که ایالات متحده مایل نیست از نظامی سازی فضا دست بکشد. او گفت: «مشکل اینجاست که شرکای غربی ما که فعالانه در اکتشافات فضایی-نظامی فعالیت می‌کنند، برای این کار آماده نیستند.»

روسیه و چین اصلاحیه‌ای را برای قطعنامه آمریکا و ژاپن پیشنهاد کردند

واسیلی نبنزیا همچنین گفت که روسیه و چین پیشنهاد کردند شورای امنیت سازمان ملل در مورد اصلاحیه پیش نویس قطعنامه آمریکا و ژاپن درباره عدم استقرار تسلیحات هسته‌ای در فضا رای گیری کند. به عقیده او، اصلاحیه روسیه و چین تنها [پیش‌نویس پیش‌نویس آمریکا و ژاپن] را با مقرراتی در مورد غیرقابل قبول بودن استقرار هر نوع سلاح در فضا تکمیل می‌کند.

نماینده دائم روسیه در نشست شورای امنیت توضیح داد: واشنگتن و توکیو پیش‌نویس قطعنامه‌ای را در شورای امنیت تهیه کرده‌اند که از کشورها می‌خواهد سلاح‌های هسته‌ای یا انواع دیگر سلاح‌های کشتار جمعی که برای قرار دادن در مدار زمین یا نصب بر روی اجرام آسمانی و همچنین قرار دادن آن در فضا به هر شکل دیگری را متوقف کنند. به نوبه خود، مسکو و پکن اصلاحیه‌ای را برای این پیش نویس پیشنهاد کردند که از همه کشورها خواسته "اقدامات فوری برای جلوگیری از استقرار تسلیحات نظامی در فضای بیرونی و تهدید استفاده از زور در فضا و از فضا به سمت زمین و همچنین از زمین به سمت اجرام در فضای بیرونی زمین، اتخاذ کنند. 

علاوه بر این، نبنزیا به این واقعیت توجه کرد که پیش نویس قطعنامه ایالات متحده و ژاپن در مورد عدم استقرار سلاح‌های کشتار جمعی در فضا فقط با هدف تقویت شکاف بین اعضای شورای امنیت سازمان ملل است و همچنین «ماهیت محدود و سیاسی شده ای» داشته و «هیچ ربطی به مسائل فضایی صلح آمیز ندارد».

این دیپلمات یادآور شد که اصلاحات روسیه در پیش نویس قطعنامه شورای امنیت درباره سلاح‌های هسته‌ای در فضا مورد توجه قرار نگرفته است. نبنزیا افزود که طرف روسی خستگی ناپذیر از نویسندگان این ابتکار خواسته تا "خط مشی مغرضانه خود را کنار بگذارند و به مسیر تعامل سازنده بازگردند تا نظرات همه اعضای شورا را در نظر بگیرند."

شب گذشته ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت خارجه روسیه نیز توضیح داد که چرا این کشور پیش نویس قطعنامه مشترک آمریکایی و ژاپنی با هدف قرار دادن تسلیحات در فضا را مسدود کرده است. به گفته وی، اصلاحات پیشنهادی روسیه نادیده گرفته شد، علیرغم این واقعیت که آنها نشان دهنده اهمیت توسعه یک سند بین المللی الزام آور بوده و در عین حال تنها چندین مفاد متن اصلی پیش نویس قبلی را روشن می‌کند.

زاخارووا تاکید کرد که تصویب این پیش نویس به آمریکا عملا آزادی کامل می‌دهد تا به روشی مشابه توافقات مربوط به مسائل امنیت بین المللی و ثبات استراتژیک که منافع آمریکا را تامین می کند، به اقدامات خود مشروعیت ببخشد.

 او یادآور شد که روسیه پس از وتوی قطعنامه آمریکا و ژاپن درباره عدم استقرار تسلیحات هسته‌ای در فضا، به زودی پیش نویس خود را به شورای امنیت ارائه خواهد کرد.

مسکو:آمریکا مانع تدوین سند درباره استقرار سلاح در فضا می‌شودروسیه اتهام‌زنی آمریکا درخصوص استقرار سلاح در فضا را رد کرد

انتهای پیام/ 

دیگر خبرها

  • ممانعت روسیه از تصویب قطعنامه آمریکایی استقرار سلاح در فضا
  • واکنش مسکو: به قطعنامه سلاح‌های هسته‌ای در فضا
  • روسیه قطعنامه آمریکا درباره عدم استقرار سلاح‌های هسته‌ای در فضا را وتو کرد
  • سرپیچی رژیم صهیونیستی از قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل
  • آمریکا: مذاکره مستقیم برجامی با ایران نداریم
  • آمریکا : مذاکره مستقیم برجامی با ایران نداریم؛ نه در نیویورک و نه در هیچ کجای دیگر / درباره روش‌های ارتباطمان با ایران نظری نمی‌دهیم
  • آمریکا: در حال مذاکره مستقیم با ایران نیستیم
  • واکنش رسمی آمریکا در خصوص مذکرات احیای برجام | مذاکره مستقیم در حال انجام است؟
  • بورل: اسرائیل به قطعنامه شورای امنیت درباره غزه عمل نکرده است
  • آمریکا: در حال مذاکره مستقیم با ایران درباره برجام نیستیم