Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-04-27@19:43:19 GMT

«حمایت تعرفه‌ای از خودروسازها» عامل گرانی خودرو

تاریخ انتشار: ۲۹ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۳۵۰۲۶۶

«حمایت تعرفه‌ای از خودروسازها» عامل گرانی خودرو

دبیر خانه صنعت و معدن ایران گفت: حمایت تعرفه‌ای از خودروسازها خود عاملی برای ایجاد نوسان و گرانی در بازار خودرو است.

به گزارش مشرق، خالقی دبیر خانه صنعت و معدن ایران، با اشاره به دلایل اصلی نوسانات بازار خودرو بیان کرد:  در حال حاضر قیمت خودرو رو به افزایش است و هر چقدر قیمت بالا می‌رود توان خرید مردم پایین می‌آید با وجود اینکه تقاضا در بازار هست، ولی می‌توان گفت این تقاضا عمدتا کاذب است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: در اردیبهشت ماه امسال مجوز داده شد که قیمت خودرو با تورم سال گذشته افزایش پیدا کند البته قیمت نزدیک به تورم سال گذشته، ولی هم اکنون به دلیل اینکه خودروسازان به قیمت تورم امسال نرسیده‌اند تقاضای افزایش قیمت مجدد دارند.

بیشتر بخوانید: گفته بودند گشایش اقتصادی اما مردم گرانی را دیدند

خالقی اظهار کرد: همین مسئله باعث شده تا افرادی که پول در حساب بانکی دارند به سراغ این بازار بیایند، چون می‌دانند قیمت‌ها در آینده افزایش پیدا خواهد کرد و آن‌ها برای حفظ ارزش پولشان و سود بیشتر اقدام به خرید کاذب خودرو می‌کنند در صورتی که به آن نیاز ندارند.

وی ادامه داد: روش قرعه‌کشی برای خودروهای ثبت نامی روش نسبتاً عادلانه ای است، اما باز هم افرادی که پول دارند می‌توانند خود را ثبت نام کنند و بستری فراهم می‌شود برای سوداگری در بازار خودرو و افراد دلال در این بازار سود می‌کنند.

بیشتر بخوانید: چشم! قیمت خودرو را هم ما مردم اصلاح می‌کنیم

دبیر خانه صمت ایران گفت: روش قیمت‌گذاری ۱۰ درصد زیر قیمت بازار هم روشی است که باعث می‌شود کارخانه‌های خودروساز دست به سوداگری زده و بازار را تحریک کنند تا سود بیشتری نصیبشان شود که این هم می‌تواند تبعات زیادی  برای مردم و بازار خودرو داشته باشد.

وی ادامه داد: با شرایط فعلی واردات خودرو هم راهکار مناسبی نیست چرا که ارزی وجود ندارد برای این واردات و درست نیست در شرایط تحریم فعلی نفت بدهیم و خودرو وارد کنیم این اقدام اوج بی تدبیری است.

این مقام مسئول ادامه داد: از نظر دیگر هم این قسمت باید حفظ شود چرا که علاوه بر اشتغالزایی در شرکت‌های خودروساز صنایع پایین دستی زیادی اشتغالزایی شان به خودرو وابسته است، مثل پتروشیمی، فولاد، شیشه، قطعه‌سازان و خدمات پس از فروش خودرو اشتغال شان در گرو فعالیت خودروسازان است پس در نتیجه این صنعت حتماً باید حفظ شود.
راهکار متناسب سازی قیمت خودرو در ایران
خالقی در پاسخ به این سوال که راه خروج از شرایط فعلی خودرو چیست؟ گفت: نکته اول این است که خودروسازان زمانی که قیمت‌گذاری انجام داده و شیوه درست قیمت‌گذاری را طی کردند مشروط شوند که ایرادات کیفی خود را برطرف کنند و پس از آن قیمت خودرو را با قیمت جهانی که بسیار پایین‌تر از قیمت خودروهای داخلی است همسان کنند تا بتوانند بازار رقابتی فراهم کنند و دولت هم کم‌کم حمایت‌های تعرفه خود را از بازار خودرو بردارد تا خودروهای ارزان قیمت خارجی طی سال‌های آینده وارد بازار شود و خودروساز داخلی و خارجی‌ها رقابت کنند.

بیشتر بخوانید: بی‌اعتنایی بازار خودرو به قیمت‌های اعلام شده

دبیر خانه صنعت و معدن ایران تاکید کرد: راه حل دوم هم این است که ما به خودروسازان اجازه دهیم که محصولاتشان را مثلاً با ۱۰ درصد زیر قیمت بازار به فروش برساند به طور مثال خودرویی که ۱۰۰ میلیون بوده و در بازار ۱۸۰ میلیون است را ۱۵۰ میلیون بفروشند و ۵۰ میلیون باقی مانده وارد صندوقی شود که زیرساخت‌های حمل و نقل عمومی را تأمین کند و این پول اضافه نباید به جیب خودروساز برود که هم قیمت بازار کنترل شود و هم حمل و نقل عمومی توسعه پیدا کند. تا زمانی که خودروساز بداند حمایت تعرفه‌ای از آن می‌شود نه کیفیت خود را بالا میرود و نه قیمت‌ها به ثبات می‌رسد.

خالقی در خصوص خودروهای خارجی دپو شده در گمرک هم گفت: این خودروها به صورت قاچاق نیامدند و اگر هم قاچاق باشند تعدادشان کم است برخی از آن‌ها خودروهایی هستند که در گذشته به ازای پول نفت وارد شده اند، ولی هنوز مراحل ترخیص شان به اتمام نرسیده است و برخی هم از صاحبان این خودروها از عمد این خودروها را قطره‌چکانی وارد بازار می‌کنند تا بتوانند با قیمت بالاتری به فروش برسانند.
قاچاق خودرو چگونه رخ می دهد؟
دبیر خانه صنعت و معدن ایران در خصوص ورود خودروهای قاچاق هم گفت: خودروهای قاچاق عمدتاً با تبانی از مبدا و غفلت‌های داخلی وارد کشور می‌شوند، طرف خارجی راه‌های گمرک خارجی را می‌داند و طرف ایرانی هم سعی می‌کند خود را از گمرک وارد کند که دستگاه‌های ایکس‌ری وجود ندارد تا هم از خطای انسانی و هم از تخلف انسانی استفاده کند این خودروها همچنین می‌تواند از طریق اسکله‌های غیررسمی وارد کشور شود که نظارتی بر روی آن‌ها نیست.

منبع: باشگاه خبرنگاران

منبع: مشرق

کلیدواژه: کرونا اعتراضات آمریکا قرارداد ایران و چین گمرک خودرو قیمت خودرو خودروسازان ایران خودرو بازار خودرو گرانی بازار خودرو قیمت خودرو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۳۵۰۲۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ریزش قیمت‌ها در بازار خودرو

بازار خودرو طی یک هفته گذشته همزمان با کاهش قیمت دلار، در مسیر ریزشی حرکت کرد.

به گزارش مشرق، آن‌طور که گزارش‌ها نشان می‌دهد، طی یک هفته گذشته پراید ۱۵۱ SE مدل ۱۴۰۳ در بازار خودرو با کاهش ۴ میلیون تومانی با قیمت ۳۴۶ میلیون تومان و پراید ۱۵۱ SE مدل ۱۴۰۲ نیز با کاهش یک میلیون تومانی به قیمت ۳۲۲ میلیون تومان به فروش می‌رود.

در این میان، قیمت پژو ۲۰۶ تیپ ۳ پانوراما مدل ۱۴۰۲ در حدود ۵ میلیون تومان ارزان شد و ۶۷۰ میلیون تومان قیمت خورده است. پژو ۲۰۷ دنده‌ای مدل ۱۴۰۳ هم با کاهش ۵ میلیون تومانی، ۸۱۵ میلیون تومان و پژو ۲۰۷ پانوراما اتوماتیک TU۵P مدل ۱۴۰۳ با کاهش ۴۰ میلیون تومانی یک میلیارد و ۴۰ میلیون تومان به فروش رفت.

پژو ۲۰۷ تیپ ۵ مدل ۱۴۰۲ در بازار با کاهش ۸ میلیون تومانی، ۷۲۰ میلیون تومان قیمت پیدا کرد. اما پژوپارس ELX-TU۵ مدل ۱۴۰۲ در بازار ۵ میلیون تومان افزایش یافت و ۸۴۵ میلیون تومان شد. پژوپارس LX مدل ۱۴۰۲ هم با کاهش ۵ میلیون تومانی، ۸۶۵ میلیون تومان قیمت پیدا کرد.

بنا به این گزارش، تارا اتوماتیک V۲ مدل ۱۴۰۳ در بازار ۲۰ میلیون تومان کاهش قیمت داشت و به قیمت ۹۹۰ میلیون تومان و تارا دنده‌ای V۱ مدل ۱۴۰۳ در حدود ۱۵ میلیون تومان ارزان شده و ۸۲۵ میلیون تومان قیمت خورده است.

گزارش‌ها از بازار خودرو نشان می‌دهد دناپلاس اتوماتیک توربو آپشنال مدل ۱۴۰۳، در حدود ۳۰ میلیون تومان کاهش قیمت داشت و یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان قیمت خورد. دناپلاس اتوماتیک توربو آپشنال مدل ۱۴۰۲ اما ۲۰ میلیون تومان گران شده و یک میلیارد و ۱۰۰ میلیون تومان قیمت خورده است.

راناپلاس مدل ۱۴۰۳ با کاهش ۵ میلیون تومانی در حدود ۶۴۵ میلیون تومان و راناپلاس مدل ۱۴۰۲ در بازار با کاهش ۵ میلیون تومانی، ۶۱۵ میلیون تومان به فروش رفت. همچنین ساینا S دنده‌ای بنزینی مدل ۱۴۰۳ در بازار ۴۵۵ میلیون تومان و ساینا S دنده‌ای بنزینی مدل ۱۴۰۲ هم ۴۲۵ میلیون تومان قیمت خورده است. اما سمند سورن پلاس EF۷ دوگانه‌سوز مدل ۱۴۰۳ در بازار با کاهش ۱۵ میلیون تومانی، ۸۲۰ میلیون تومان فروخته شد. شاهین G اتومات CVT مدل ۱۴۰۳ هم با کاهش ۱۵ میلیون تومانی، ۸۶۵ میلیون تومان قیمت پیدا کرد.

شاهین G اتومات CVT مدل ۱۴۰۲ در بازار با کاهش ۱۰ میلیون تومانی به قیمت ۸۳۰ میلیون تومان رسیده است. همچنین کوییک GX L دنده‌ای مدل ۱۴۰۳ با افزایش ۱۰ میلیون تومانی به قیمت ۴۵۰ میلیون تومان به فروش رفت. کوییک GX L دنده‌ای مدل ۱۴۰۲ هم با کاهش ۵ میلیون تومانی به قیمت ۴۲۵ میلیون تومان رسید.

منبع: خبرآنلاین

دیگر خبرها

  • تعرفه تاکسی‌های اینترنتی را شرکت‌ها تعیین کنند یا شورای رقابت؟
  • متقاضیان خودرو دست نگه دارند
  • قیمت عجیب حواله‌های خودرو جانبازی؛ 12 میلیارد ناقابل!
  • شاسی بلند Exlantix با قیمت ۲۷ هزار دلاری وارد بازار می شود
  • قیمت خودرو در بازار آزاد دوشنبه ۸ اردیبهشت ماه
  • ریزش قیمت‌ها در بازار خودرو
  • جدی: حق تولید و سهامداران در اصلاح قیمت پژوپارس رعایت شود
  • قیمت عجیب حواله‌های خودرو؛ ۱۲ میلیارد تومان ناقابل!
  • صعود ۱ میلیارد و ۵۰۰ میلیونی قیمت سواری لوکس خارجی
  • کدام نهاد مسئول گرانی خودرو است؟