Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرآنلاین»
2024-05-05@19:47:54 GMT

«دشت خاموش»؛ فیلمی که با کمک کائنات ساخته شد

تاریخ انتشار: ۲۹ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۳۵۱۷۵۸

«دشت خاموش»؛ فیلمی که با کمک کائنات ساخته شد

احمد بهرامی، کارگردان فیلم «دشت خاموش»، شامگاه شنبه ۲۸ شهریور در نشستی خبری در موزه سینما که به صورت لایو اینستاگرامی پخش شد، نکاتی را درباره این فیلم و مراحل ساخت آن ارایه داد و بارها از عباس کیارستمی یاد کرد و بخشی از موفقیت‌های این فیلم را نتیجه همراهی تقدیر و کائنات دانست.

در این نشست که با حضور برخی عوامل این فیلم و سحر عصر آزاد، منتقد سینما در موزه سینما برگزار شد، احمد بهرامی، نویسنده و کارگردان «دشت خاموش» که هنرجوی عباس کیارستمی بوده است، خطاب به جوانان مشتاق فیلمسازی افزود: «الان فیلم ساختن خیلی آسان و ارزان شده و به قول آقای کیارستمی با ساده‌ترین دوربین هم می‌توان فیلم سینمایی ساخت و حتی به جشنواره ونیز هم رفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

»

او اضافه کرد: «جوانان علاقه‌مند به سینما برای ساخت فیلم ممکن است با چند نفر مشاوره کنند و بخشی از دوستان، آنان را از این کار منصرف کنند، درحالی‌که نباید منتظر تایید دیگران ماند بلکه باید کار خود را انجام دهیم. »

بهرامی، بخشی از موفقیت‌های این فیلم را نتیجه همراهی کائنات دانست و توضیح داد: «این طور نبود که به همه چیز خیلی جزیی و با حساسیت نگاه کنیم بلکه در عین بررسی‌ها و مطالعات بسیاری که داشتیم، تقدیر و کائنات هم یاری‌مان کردند و همه چیز جفت و جور شد. آنچنان‌که آقای کیارستمی در کارگاه‌های آموزشی خود همیشه این شعر زنده‌یاد قیصر امین‌پور را برای‌مان می‌خواند : «گاهی بساط عیش خودش جور می‌شود/ گه با دو صد مقدمه، ناجور می‌شود.»

مسعود امینی تیرانی، مدیر فیلمبرداری این فیلم نیز گفت: «این روزها تلقی غلطی از سینما داریم و راهی را به خطا می‌رویم و هزینه‌ها را بالا می‌بریم در حالی‌که باید به این فکر کنیم که مزیت سینمای ما در چیست. به اعتقاد من در رسیدن به شکلی از سینمای تجربی است که الگوها و زبان‌های تازه‌ای پیشنهاد می‌دهد.»

او خواستار حمایت بیشتر مدیران از این گونه سینمایی شد و افزود: «بخش‌های مدیریتی اتفاقا کمتر از این مدل سینما حمایت می‌کنند ولی افتخارات سینمای ایران متعلق به این گونه فیلم‌هاست که ساخت‌شان سخت‌تر از فیلم‌های تجاری شده است. هرچند آن فیلم‌ها هم باید باشند ولی نیازی به حمایت‌های ویژه ندارند.»

سعید بشیری، تهیه‌کننده فیلم نیز خطاب به جوانان علاقه‌مند به فیلمسازی گفت: «برای رسیدن به آنچه دوست دارید، باید وقت و انرژی بگذارید همچنانکه احمد بهرامی سال‌ها به لحاظ فیزیکی و فکری انرژی گذاشت.»

او از علاقه‌مندی خود به همکاری با ساخت فیلم‌هایی مانند «دشت خاموش» گفت و افزود: «بحث جشنواره که می‌شود، گاه با این تفکر روبه‌رو می‌شویم که موفقیت فیلم در جشنواره جرم است، در صورتی که جشنواره‌ها تنها فضایی هستند که می‌توان فیلم‌ها را عرضه کرد ولی ما در ساخت این فیلم، فقط به علاقه‌مندی خود فکر کردیم و اصلا به حضور آن در جشنواره یا مستقل بودن یا دولتی بودن آن فکر نکردیم. دوست داریم از ساخت فیلم لذت ببریم. البته سختی بسیار کشیدیم؛ ولی سختی لذت‌بخش و بدون هر ادعایی، واقعا دلی کار کردیم.»

این تهیه‌کننده درباره شکل تعاملش با فیلمسازان و نگاهش به انتخاب قصه‌ها گفت: «اگر بحث امرار معاش نباشد، این نوع از سینما را دوست دارم؛ سینمای آرتیستیک.»

بشیری با ارایه توضیحاتی درباره موفقیت این فیلم در هفتاد و هفتمین جشنواره فیلم ونیز یادآوری کرد که «دشت خاموش» دو جایزه جنبی، شامل جایزه انجمن اعتماد ملی ایتالیا و جایزه فیپرشی (جایزه فدراسیون بین‌المللی منتقدان) را در کنار جایزه اصلی شیر سیاه ونیز دریافت کرد که این جایزه برای نخستین بار به سینمای ایران تعلق گرفته است.

او با اشاره به موفقیت‌های دیگر نمایندگان سینمای ایران در این جشنواره، شامل جایزه فیلم «جنایت بی‌دقت» کار شهرام مکری و «خورشید» مجید مجیدی، ابراز خرسندی کرد که این دوره از جشنواره ونیز برای سینمای ایران پربار بوده است.

در ادامه این نشست، بهرامی هم توضیحاتی درباره روند کار حرفه‌ای خود و انتخاب بازیگران ارایه کرد و گفت: «برای انتخاب بازیگران به مدت دو سال بررسی کردیم و بارها فیلم «شیرین» آقای کیارستمی، بخش بزرگی از فیلم‌های ایرانی و نمونه‌های خارجی را دیدیم ولی همه چیز به خاطر دقت و حساسیت ما نبود بلکه گویی کائنات ما را یاری کرد و همه چیز جفت و جور شد.»

همچنین، مهدیه نساج به نمایندگی از گروه بازیگران فیلم نیز گفت: «بعد از اکران فیلم در جشنواره، خیلی‌ها فکر می‌کردند ما واقعا کارگر بوده‌ایم و حتی برخی می‌گفتند علی باقری (بازیگر فیلم) بعد از این بازیگر خواهد شد!»

او ابراز شرمساری کرد که عکسش بیش از دیگر بازیگران منتشر شده و گفت بابت این موضوع معذب است. 

امینی نیز مهم‌ترین نکته فیلم را صحبت کردن درباره یک موقعیت انسانی دانست و افزود: «اگر خیلی تکنیکی به همه جزییات نگاه کنیم، این اندازه تاثیرگذار نخواهد بود. وقتی با جهان متن رابطه درستی برقرار کنیم، هر چه پیش آید، درست است. ضمنا ارایه بخشی از آزادی به گروه حتما اثر خوبی می‌گذارد.»

در این نشست از احسان برآبادی، طراح پوستر فیلم، تاثیر ترجمه درست در جذب مخاطبان دیگر کشورها، تاثیر پخش‌کننده در موفقیت فیلم‌ها و دشواری یافتن کوره آجرپزی یه عنوان لوکشین فیلم که خودش به کارکتر تبدیل شده است و ... صحبت شد و این گروه بارها از همدلی که میان‌شان بوده، ابراز خشنودی کردند.

۵۷۵۷

کد خبر 1434315

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: جشنواره فیلم ونیز موزه سینما سینمای ایران سینمای ایران دشت خاموش فیلم ها همه چیز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۳۵۱۷۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گروه محوری را در دستور کار این دوره از جشنواره تئاتر مردمی بچه‌های مسجد قرار دادیم

به گزارش حوزه فرهنگ و هنر خبرگزاری تقریب،  کورش زارعی مدیر مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری درباره برگزاری پانزدهمین جشنواره سراسری تئاتر مردمی بچه‌های مسجد اظهار کرد: احساس کردیم بچه‌های مسجد به باروری رسیده‌اند و این رویداد می‌تواند خروجی خوبی برایمان داشته باشد و ما فعالان تئاتر مسجد را وارد شکل جدی‌تری از تئاتر کنیم.

وی در ادامه به کارگاه‌های کارگردانی در  مشهد اشاره کرد و در ادامه تاکید کرد: چشم‌انداز جشنواره سراسری تئاتر مردمی بچه‌های مسجد این بود که بچه‌های تئاتری را به رشد برساند تا این افراد به جشنواره تئاتر مقاومت، جشنواره تئاتر ایثار و حتی جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر راه یابند و کم‌کم حضور خود را در جریان تئاتر کشور اعلام کنند.

گروه محوری را در دستور کار این دوره از جشنواره تئاتر مردمی بچه‌های مسجد قرار دادیم

وی سپس به ضرورت و تلاش‌های انجام شده برای ورود تئاتر به روستاها پرداخت .

مصطفی موتورچی در ادامه این جلسه گفت: جشنواره سراسری تئاتر مردمی بچه‌های مسجد از ۱۸ تا ۲۱ اردیبهشت ماه در بافق یزد برگزار می‌شود .

وی دلیل منتشر نشدن فراخوان منحصر به این جشنواره را برگزاری رویدادهای تئاتری چون «محرابیان» طی سه سال گذشته در استان‌ها معرفی کرد که باعث شده تا علاقه‌مندان به تئاتر از مساجد به محله و روستا و در نهایت شهرستان و رویدادهای استانی راه یابند.

دبیر جشنواره سراسری تئاتر مردمی بچه‌های مسجد در ادامه افزود: ۱۸۰ اثر توسط هیات بازبین مورد بررسی قرار گرفت که از این میان ۴۲ اثر به بازبینی حضوری رسید و در نهایت ۱۴ اثر به جشنواره سراسری تئاتر مردمی بچه‌های مسجد راه یافت.

گروه محوری را در دستور کار این دوره از جشنواره تئاتر مردمی بچه‌های مسجد قرار دادیم

وی پیش زمینه کار تولید تئاتر در مسجد را تربیت مربی معرفی کرد و  سپس به سلسله آموزش‌های ویژه مربیان پرداخت و یادآور شد: ۸ نقطه پایلوت در استان‌ها انتخاب شد و با هدف اینکه مربیان، آموزش‌دهندگان بچه‌های مسجد در استان‌هایشان باشند ۲۰۰ نفر در کلاس‌ها حضور یافتند و در نهایت به ۸۰۰ گروه در سراسر کشور رسیدیم.

تئاتر، کار گروهی است

موتورچی پیش زمینه کار تولید در مساجد را علاوه بر مربی، نمایشنامه مناسب برای اجرا در مساجد دانست که باید تک جنسیتی باشد و طی مدت زمان ۱۵ تا ۲۰ دقیقه اجرا شوند. وی همچنین اظهار کرد: جشنواره نمایشنامه‌نویسی «گلدسته‌ها» با این هدف طی سه دوره برگزار شد و ماحصل و خروجی آن که شامل ۱۵۰ نمایشنامه بود، برای تولید تئاتر توسط بچه‌های تئاتر مردمی مسجد در اختیار گروه‌های نمایشی قرار گرفت.

کورش زارعی مدیر مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری تاکید کرد: آنچه ما در جشنواره سراسری تئاتر مردمی بچه‌های مسجد در دستور کار قرار دادیم گروه محوری است و آنچه می‌خواهیم در این رویداد هنری مطرح کنیم است که تئاتر، کار گروهی است و کار فردی نیست و اگر دوستان گروه داشته باشند می‌توانند موفق شوند و اجرای بهتری داشته باشند.

جایزه ویژه مزین به نام «فرج الله سلحشور»

وی ادامه داد: در جشنواره سراسری تئاتر مردمی بچه‌های مسجد جایزه‌ها بیشتر گروهی هستند و یک جایزه ویژه مزین به نام «فرج الله سلحشور» خواهیم داشت که از مسجد تئاتر را آغاز کرد و بعد آثارش در جهان دیده شد.

گروه محوری را در دستور کار این دوره از جشنواره تئاتر مردمی بچه‌های مسجد قرار دادیم

مدیر مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری تصریح کرد: ما با جایزه «فرج الله سلحشور» به بچه‌های تئاتر مسجد می‌گوییم که می‌توان از مسجد برخواست و کارگردان و هنرمندی جهان شمول شد که اثرش توسط ۴۰ میلیارد نفر دیده شده است.

کارگاه کارگردانی و نمایشنامه‌نویسی

وی ادامه داد: آیین افتتاحیه این جشنواره ۱۸  اردیبهشت ماه در کنار مزار شهدای گمنام شهر بافق برگزار می‌شود و گروه های نمایشی یک اجرا در امامزاده عبدالله و سه اجرا ر مساجد شهر بافق و یزد خواهند داشت.

موتورچی دبیر جشنواره سراسری تئاتر مردمی بچه‌های مسجد همچنین یادآور شد: در طول برگزاری یان جشنواره علاوه بر کارگاه‌های ویژه کارگردانی، با همکاری انجمن هنرهای نمایشی بافق دو کارگاه ویژه نمایشنامه‌نویسی  و کارگردانی ویژه مسجد تعریف شده که دوره آموزشی نمایشی با حضور سیدحسین فدایی حسین و کارگاه کارگردانی با حضور نصرالله قادری خواهد بود.

جوایز جشنواره

وی ادامه داد: جایزه بازیگری این جشنواره شامل ۷ جایزه بازیگران خانم و ۷ جایزه ویژه بازیگران مرد خواهد بود.همچنین نویسندگی و کارگردانی سه برگزیده و در رتبه اول و دوم و سوم خواهد داشت و در طراحی بصری ۲ جایزه برگزیده و تقدیری خواهیم داشت. همچنین در این دوره از رویداد تئاتر مردمی بچه‌های مسجد دو پاسداشت خواهیم داشت و جایزه ویژه جشنواره به نام «فرج الله سلحشور» به گروه برتر جشنواره اهدا خواهد شد.

کوروش زارعی مدیر مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری در پایان این جلسه به جایزه ۳۰۰ میلیونی این رویداد هنری اشاره کرد و افزود: جایزه ویژه فرج‌الله سلحشور جایزه ۲۰ میلیون تومانی است که به  ۵ گروه برگزیده اعطا خواهد شد. همچنین به گروه‌های برگزیده جایزه ۱۰ میلیون تومان اهدا می‌شود.

در پایان این نشست خبری پوستر پانزدهمین جشنواره سراسری تئاتر مردمی بچه‌های مسجد رونمایی شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ۲۶ طرح روبنایی در سایت‌های طرح نهضت ملی مسکن سیستان و بلوچستان ساخته می‌شود
  • گروه محوری را در دستور کار این دوره از جشنواره تئاتر مردمی بچه‌های مسجد قرار دادیم
  • راهیابی ۴ فیلم ایرانی به جشنواره مستقل کالیفرنیا
  • ایجاد ۳۰هزار پارک حاشیه‌ای در مناطق یک، ۴ و ۵ | ۱۰ پارکینگ جدید در تهران ساخته می‌شود
  • بالاخره راز هرم جیزه کشف شد!
  • (تصاویر) عجیب‌ترین خودرو‌های رزمی دوران جنگ جهانی دوم
  • با رویای ریلی هیتلر آشنا شوید؛ قطار عجیب نازی ها که هیچگاه ساخته نشد!+ فیلم
  • دومین جشنواره سالانه تولید فیلم با هوش مصنوعی در آمریکا برگزار شد
  • جشنواره ملی روستایی ـ عشایری در ۸ روستا برگزار می‌شود
  • زنانی که در کن رئیس شدند