Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-07@13:56:27 GMT

والدین واقعیت‌های کرونا را برای کودکان خود تبیین کنند

تاریخ انتشار: ۳۰ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۳۵۳۳۳۱

والدین واقعیت‌های کرونا را برای کودکان خود تبیین کنند

نرگس نوروزی روز یکشنبه در گفت وگو با خبرنگار اجتماعی ایرنا راهکارهایی را برای کاهش میزان اضطراب، استرس و نگرانی خانواده ها در روزهای که ویروس کرونا اوج گرفته پیشنهاد داده که مشروح آن در پی می آید: 

ایرنا: در این روزهای خاص برای مقابله با استرس های ناشی از باز شدن مدارس و امکان ابتلای دانش آموزان به کرونا چه باید کرد؟

نوروزی: اول بهتر است بگویم بخشی از این استرس ها برای بچه ها و یکسری از استرس ها هم برای بزرگسالان است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در ارتباط با استرس بچه ها باید آرامش آنها را در نظر بگیریم. این خیلی مهم است که برای بچه ها درباره این بیماری توضیح بدهیم. برای مثال بگوییم که بیماری شبیه به آنفلوآنزا است و نیاز به رعایت یکسری پروتکل های بهداشتی داریم تا گرفتار بیماری نشویم.

سعی کنیم به دور از عصبانیت و تنش طوری که بچه ها دچار استرس نشوند و با همدلی این شرایط را توضیح دهیم و از آنها بخواهیم که برای مثال حتما از ماسک استفاده کنند.

ایرنا: آیا خانواده ها می توانند واقعیت های موجود درباره بیماری را به بچه ها شرح دهند؟

نوروزی: با در نظر گرفتن شرایط روحی بچه ها، بهتر است که واقعیت این بیماری را به آنها توضیح دهیم تا از اهمیت رعایت بهداشت و استفاده از ماسک و ضدعفونی کننده ها مطلع شوند. وقتی به صورت منطقی با بچه ها صحبت و مسائل را برای آنها تشریح کنیم، کمک کرده ایم که بچه ها رفتار خود را در مواقعی که والدینشان کنار آنها نیستند مدیریت کنند.

لازم است بگویم با وجود اخبار موجود درباره بیماری کرونا اما بچه ها احساسات را از والدین خود می گیرند. وقتی مادر با استرس و عصبانیت درباره این مسائل با فرزندش صحبت کند، بچه آن را در ذهنش به خاطر می سپارد و ممکن است دچار وسواس یا مشکلاتی شود که نتواند آن را از ذهنش حذف کند.

ایرنا: برای بچه های کوچکتر چقدر آموزش رعایت مسائل بهداشتی همراه بازی می تواند اثرگذار باشد؟

نوروزی: آموزش همراه با بازی اثرگذاری بهتری به همراه دارد. برای مثال گاهی می توانیم از خود بچه ها کمک بگیریم. از آنها سوال کنیم که چه کاری انجام بدهیم بهتر است. یا از او سوال کنیم اگر دوستت ماسکت را بخواهد تو چه کار می کنی؟ این خیلی مهم است که بچه ها کوچکتر را با بازی آموزش دهیم و با بچه ها بزرگتر منطقی صحبت کنیم تا به نتیجه دلخواهمان برسیم.

ایرنا: نظر شما درباره استرس ها و اضطراب هایی که متوجه والدین است چیست؟

نوروزی: اگر بخواهیم صادق باشیم باید بگویم که حدود ۱۵ درصد این استرس ها ناشی از اضطراب جمعی است. وقتی جامعه بر روی یک مشکل خاص تمرکز کرده مثل مدرسه رفتن بچه ها در دوران کرونا و احتمال ابتلای دانش آموزان، بدون شک ذهن خیلی از والدین متوجه این موضوع و نگرانی هایشان دوچندان می شود زیرا این موضوع تبدیل به مسئله ای جمعی شده است. همین استرس را به خانواده ها القا می کند که من هم باید نگران باشم. داشتن استرس و نگرانی بد نیست. گاهی هم مثبت است اما تا جایی که به سلامت روحی و روانی فرد آسیب نزند.

البته در این میان خانواده هایی هم هستند که در بخش های دیگر زندگی مسایل بهداشتی را رعایت نمی کنند و فقط در خصوص مدرسه رفتن فرزندشان و احتمال ابتلایش ابراز نگرانی می کنند. در حالی که مهمانی می گیرند، مسافرت می روند یا مسائل بهداشتی را جدی نمی گیرند اما مدرسه رفتن بچه را همراه با حساسیت های ویژه ای می دانند که این اصلا قابل توجیه نیست.

ایرنا: چطور از این شدت تنش و استرس جمعی می توان کم کرد؟

نوروزی: همان طور که گفتم تا یک حدی از این استرس و نگرانی طبیعی است اما اگر اضطراب تا جایی بالا برود که زندگی فرد مختل شود اینجا دیگر نیاز به مشاور دارد. یعنی شخص ثالثی باید به فرد کمک کند تا از میزان اضطراب او بکاهد و او را به جریان عادی زندگی بازگردد. با این حال اما بهتر است خانواده ها همیشه از منابع درست و معتبر اخبار را رصد کنند و با هر اطلاعات ضد و نقیضی که در فضای مجازی یا خانوادگی و... رد و بدل می شود دچار تشویش و نگرانی نشوند. نسبت به واقعیت اخبار از منابع معتبر تحقیق کنند. در قدم بعدی برای آن دسته از والدینی که بیش از حد نگران شرایط مدارس هستند، مادر می تواند برای آرامش خود یک روز همراه فرزند به مدرسه برود و همین دو ساعتی که کلاس برگزار می شود در مدرسه باشد. نظارت کند، نوع برخوردها، رعایت بهداشت در کلاس، زنگ تفریح و.. را از نزدیک ببیند. بدون شک وقتی مادر و پدر شرایط را از نزدیک رصد کنند از میزان نگرانی هایشان کاسته می شود.

ایرنا: خود بچه ها چقدر می توانند به کاهش نگرانی والدین کمک کنند؟

نوروزی: وقتی روی کمک بچه ها حساب باز کنیم و همان طور که درباره بلوغ جنسی به آنها آموزش می دهیم درباره کرونا نیز به آنها توضیح دهیم و بچه ها را با واقعیت های این بیماری مواجه کنیم طوری که دچار استرس و اضطراب نشوند، آن وقت از طرف آنها هم خیالمان راحت می شود.

با این حال نباید با پرداختن بیش از حد به این موضوع از روال عادی زندگی خارج شد و هم خود و هم کودکان را دچار اضطراب و نگرانی کنیم. معتقدم هر فرد بهترین مشاور خودش است و زمان هایی که احساس کردیم در مواجهه افکار منفی قرار گرفته ایم باید با پرداختن به یکسری فعالیت های دیگر خود را از آن موقعیت خارج کنیم. گوش دادن به آهنگ، انجام فعالیت های شاد در خانه، کتاب خواندن، فیلم دیدن و... همه کمک می کند تا بخشی از استرس هایمان فروکش کند و به آرامش برسیم. در این میان بد نیست که کمی از رسانه های اجتماعی نیز فاصله بگیریم.

به هر حال مرور اخبار تلخ، بر روحیه افراد تاثیرات منفی به جا می گذارد. تمرین درست نفس کشیدن کنیم. نفس عمیق باعث می شود اکسیژن به مغز برسد و ورزش می تواند به این امر کمک کند. اگر همه این راهکارها نتیجه بخش نبود و اضطراب، نگرانی و استرس شرایط عادی زندگی مان را مختل کرده بود، حتما باید فرد برای درمان به مشاور و روانشناس مراجعه کند و از وی کمک بگیرد.

از: فاطمه شیری

برچسب‌ها کرونا ویروس کرونا اختلالات اضطرابی اختلال استرس پس از حادثه دانش‌آموزان

منبع: ایرنا

کلیدواژه: کرونا ویروس کرونا اختلالات اضطرابی اختلال استرس پس از حادثه دانش آموزان کرونا ویروس کرونا اختلالات اضطرابی اختلال استرس پس از حادثه دانش آموزان اخبار کنکور خانواده ها استرس ها بچه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۳۵۳۳۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آخرین تصویر از بازیگر پایتخت پیش از فوت/ عکس

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، «ملوک طلوع‌نژاد» بازیگر گلستانی سریال پایتخت، پیشکسوت نمایش رادیو گلستان، تئاتر و تلویزیون پس از چند روز بستری در بیمارستان به دلیل ابتلا به کرونا و زخم سیاه ناشی از کاهش سیستم ایمنی بدن جان خود را از دست داد.وی در سری نخست سریال پایتخت در کنار بازیگران این سریال بخصوص «احمد مهرانفر»، «محسن تنابنده» و «ریما رامین‌فر» ایفای نقش کرد.وی سال‌های سال در عرصه تئاتر نیز فعالیت داشت.

دلیل اصلی مرگ بازیگر سریال پایتخت

خانم ملوک طلوع نژاد بعد از مبتلا شدن به قارچ سیاه تحت عمل جراحی قرار گرفت اما متاسفانه به علت عفونت ناشی از بیماری کرونا و زخم های قارچ سیاه دستگاه ایمنی بدن او به شدت پایین آمده بود و بر اثر عفونت کرونا درگذشت. گفتنی است سریال پایتخت به کارگردانی سیروس مقدم باعث را که بازی خانم ملوک طلوع نژاد به خوبی دیده شود.

او در فیلم‌های تاکسی برگشتی که از شبکه تبرستان پخش می‌شد نیز بازی کرده بود فیلمی که توسط آقای محمد حسین صفری کارگردانی شد.

خانم طلوع نژاد در سریال پایتخت نقش لیدر نقی معمولی را بر عهده داشت نقی در پایتخت ۵ در مسابقات ورزشی کشتی شرکت کرده بود و خانم طلوع نژاد به عنوان لیدر در سریال بازی می کرد.

روز شنبه ۲۰ شهریور ۱۴۰۰ ملوک طلوع نژاد بازیگر تئاتر و تلویزیون متولد گلستان و هنرمند پیشکسوت تئاتر، سینما و تلویزیون و گروه نمایش رادیو گلستان که با بازی در سریال پایتخت ۵ و پایتخت ۶ به شهرت رسید بر اثر بیماری شایع قارچ سیاه و کرونا و ابتلا به بیماری از شایع ترین خبرهای امسال دارفانی را وداع گفت‌.

۲۴۵۲۴۵

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1902553

دیگر خبرها

  • جنین‌هایی که از شکم‌ مادرشان در اینستاگرام کار می‌کنند
  • شارژ رفاه با دورکاری؛ کرونا با زندگی ما چه کرد؟!
  • (تصاویر) اگر نقاشی کودکان واقعیت داشت جهان چه شکلی می‌شد؟
  • جزئیات جدید از پیدا شدن دختر صحرا؛ پشت‌پرده دزدیده شدن «یسنا» فاش شد!
  • عکس| آخرین تصویر از بازیگر پایتخت پیش از فوت /دلیل مرگ
  • آموزش حلقه مفقوده حریم خصوصی در اینترنت
  • کشور‌های مختلف برای محافظت از کودکان چه کردند؟
  • آموزش حلقه مفقوده حریم خصوصی در اینترنت/ کشورها برای محفاظت از کودکان چه کردند؟
  • (عکس) آخرین تصویر از بازیگر پایتخت پیش از فوت
  • آخرین تصویر از بازیگر پایتخت پیش از فوت/ عکس