Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آفتاب»
2024-04-26@18:53:20 GMT

برای پیشگیری از خودکشی باورهای غلط را بشناسید

تاریخ انتشار: ۳۰ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۳۵۴۰۷۸

آفتاب‌‌نیوز :

خودکشی به عنوان یک پدیده جهانی یکی از خشن‌ترین رفتارهایی است که انسان می‌تواند بر ضد خود انجام دهد. این پدیده اجتماعی امروزه گسترش فراوانی در سطح جوامع جهان داشته که بررسی آن علل و عوامل مختلفی دارد. جمعی از پژوهشگران کشور (قادری، صلاح الدین، نظری و حامد) در مقاله‌ای که به تحلیل جامعه شناختی خودکشی در ایران پرداخته، آمارهای سال ۱۳۸۹ تا ۱۳۹۳ را مورد بررسی قرار دادند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این پژوهش و مقایسه بین استان‌های مختلف نشان داد که رضایت بیشتر از زندگی، افزایش عرق ملی و اعتماد عمومی بیشتر به‌نوعی علقه‌های اجتماعی فرد را گسترش می‌دهد و احساس تعلق و همبستگی فرد به جامعه افزایش می‌یابد. رابطه متغیر تضاد نقش‌ها که صرفا برای زنان آزمون شده بود با میزان خودکشی زنان تایید نشد، گرچه که رابطه بین آنها معکوس است. بر این اساس به نظر می‌رسد برای زنان مشارکت اجتماعی و اقتصادی دارای اهمیت بیشتری از سنگینی نقش است.

سازمان جهانی بهداشت معتقد است که در ۴۵ سال گذشته میزان خودکشی در سراسر جهان ۶۰ درصد افزایش یافته است. محققان این حوزه می‌گویند که اختلالات بهداشت روان به ویژه افسردگی و سوء مصرف مواد با بیش از ۹۰ درصد موارد خودکشی در ارتباط است. با این حال، خودکشی از بسیاری از فاکتورهای پیچیده فرهنگی و اجتماعی ناشی می‌شود و به احتمال زیاد در دوره‌های بحران اقتصادی، اجتماعی، خانوادگی و بحران‌‍ های فردی به عنوان مثال از دست دادن یکی از عزیزان، بیکاری، گرایش جنس، مشکلات در ایجاد هویت فرد، جدا شدن از جامعه یا سایر مشکلات اجتماعی رخ می‌دهد.

در حالیکه خودکشی تلاشی ناامیدانه برای فرار از رنجی است که غیر قابل تحمل شده، اما بیشتر افرادی که دست به خودکشی می زنند، در مورد پایان دادن به زندگی خود عمیقا درگیری دارند. آنها آرزو می کنند که ای کاش جایگزینی برای خودکشی وجود داشته باشد، راهی که آنها نمی توانند آن را ببینند. در این میان، چند باور غلط و رایج در مورد خودکشی وجود دارد که تفکر در مورد آن و شناخت آنها راهی برای پیشگیری از این اقدام ناخوشایند است.

اینکه فکر کنیم «افرادی که درباره خودکشی صحبت می کنند واقعاً این کار را نمی کنند» صحیح نیست.

واقعیت این است که تقریباً هرکسی که اقدام به خودکشی می کند، نشانه یا هشداری از این اقدام نشان داده است. حتی اشاره غیر مستقیم به مرگ یا خودکشی را نادیده نگیرید. جمله هایی مانند "وقتی من رفتم متأسف خواهید شد"، "من هیچ راهی ندارم"، جمله های کلیدی هستند که به محض شنیدن از یک شخص باید در مورد آن اندیشید. حتی اگر این جملات به شوخی گفته شود، ممکن است بیانگر احساسات جدی خودکشی باشد.

باور نادرست دیگر این است که فکر کنیم «هرکسی که سعی در کشتن خود دارد، دیوانه است.»

واقعیت این است که بیشتر افرادی که خودکشی می کنند، روان پریش یا دیوانه نیستند. این افراد عموما ناراحت، غمگین، افسرده و یا ناامید هستند، اما پریشانی شدید و درد عاطفی لزوما نشانه بیماری روانی نیست.

باور نادرست دیگر را اینگونه می توان گفت که «اگر کسی مصمم به کشتن خود باشد، هیچ چیز مانع او نمی‌شود.»

واقعیت این است که حتی یک فرد کاملاً افسرده نیز احساسات متفاوتی در مورد مرگ دارد که بین تمایل به زندگی و تمایل به مرگ در نوسان است. آنها به جای اینکه مرگ را بخواهند، فقط می خواهند که درد متوقف شود و انگیزه برای پایان دادن به زندگی آنها برای همیشه ادامه ندارد.

«افرادی که با خودکشی می میرند، افرادی هستند که تمایلی به کمک ندارند.» جمله ای غلط که باید در مورد آن تجدید نظر کرد.

واقعیت این است که بسیاری از افراد سعی می کنند قبل از اقدام به خودکشی کمک بگیرند. در حقیقت، مطالعات نشان می دهد که بیش از ۵۰ درصد از قربانیان خودکشی در شش ماه قبل از مرگ خود به دنبال کمک پزشکی بوده اند.

باور غلط دیگری هم وجود دارد و اینکه «صحبت در مورد خودکشی ممکن است به کسی ایده ببخشد.»

واقعیت این است شما با صحبت در مورد خودکشی به شخصی ایده خودکشی نمی دهید. بلکه برعکس است. صحبت صریح و صادقانه در مورد افکار و احساسات خودکشی می تواند به نجات یک زندگی کمک کند.

علائم هشدار دهنده خودکشی را بشناسیم

علائم مهم هشدار دهنده خودکشی شامل صحبت در مورد خودکشی یا آسیب رساندن به خود، صحبت کردن یا نوشتن مطالب زیادی درباره مرگ یا مردن و جستجوی مواردی است که می‌تواند در یک اقدام به خودکشی استفاده شود. اگر فرد دچار اختلالات خلقی مانند افسردگی یا اختلال دوقطبی باشد، از وابستگی به الکل رنج ببرد، قبلاً اقدام به خودکشی کرده باشد یا سابقه خودکشی در خانواده داشته باشد، این علائم خطرآفرین است.

نشانه های هشدار ضعیفتر همان ناامیدی است. مطالعات نشان داده است که ناامیدی پیش بینی کننده خودکشی است. افرادی که احساس ناامیدی می کنند، ممکن است در مورد احساسات "غیر قابل تحمل" صحبت کنند، آینده ای تاریک را پیش بینی کنند و اظهار کنند که چیزی برای انتظار ندارند.

سایر علائم هشدار دهنده که به خودکشی اشاره دارد شامل تغییرات خلق و خوی چشمگیر یا تغییرات ناگهانی شخصیت، مانند حالت کناره گیری یا رفتار سرکشی مانند است. همچنین ممکن است فردی که می خواهد خودکشی کند، علاقه خود را به کارهای روزمره از دست بدهد، از ظاهر خود غافل شود و تغییرات بزرگی در عادات غذایی یا خوابیدن نشان دهد.

منابع: helpguide، cdc، who،

منبع: خبرگزاری ایسنا

منبع: آفتاب

کلیدواژه: خودکشی افسردگی اقدام به خودکشی مورد خودکشی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۳۵۴۰۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لزوم توجه به باورهای فرهنگی جامعه

استاندار مازندران گفت: سرعت تغییرات در حوزه های مختلف اقتصادی و اجتماعی و غیره به حدی است که باید آینده نگر نسبت به تغییرات باشیم. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از ساری، یوسف نوری در جلسه شورای فرهنگ عمومی که ظهر امروز در ساری برگزار شد با تاکید بر مشارکت  در اجرای مصوبات شورای فرهنگ عمومی اظهار داشت: انقلاب امام راحل یک انقلاب فرهنگی است و امروز اگر مشکلاتی را در همه حوزه‌ها می‌بینیم بی توجهی به مقوله فرهنگ است.

وی افزود: با الگوگیری‌های نامناسب دوگانگی‌هایی ایجاد شده و صاحب نظران فرهنگ اعتقاد دارند باور هرگونه شکل بگیرد ارزش‌هایی نمود پیدا می‌کند.

استاندار مازندران، تصریح کرد: امروز کسانی که باورمندی قوی دارند در جامعه منشا تحول بوده‌اند و بزرگان زیادی از استان مازندران با باورهای قوی هستند که الگوگیری از آنان می‌تواند در تقویت باورها اثرگذار باشد.

نوری با بیان اینکه تغییرات در فرهنگ زیاد است عنوان کرد: سرعت تغییرات در حوزه های مختلف اقتصادی و اجتماعی و ‌...به حدی است که باید آینده نگر نسبت به تغییرات باشیم چرا که شاهد تغییر نسل‌ها هستیم.

استاندار مازندران برنامه‌ریزی از منظر روش و ابزار برای دو نسل آینده را ضروری دانست و گفت: برنامه شورای فرهنگی استان‌ها مبتنی بر تغییرات باید پیگیری شود.

وی به پیشگامی مازندران در کسل رتبه‌ها در المپیادها و فعالیت‌های قرآنی و برپایی یادواره‌‌های شهدا اشاره کرد و افزود: باید اقتصاد را هم در کشاورزی و صنعت و خدمات تعریف کرده و ببینیم.

نوری با بیان اینکه نیازمند برنامه‌ریزی برای اقشار بیکار هستیم تصریح کرد: درد دل فارغ التحصیلان را باید بشنویم و مسئولین مسئولیت در قبال جوانان دارند.

نوری یادآور شد: در دانشگاه، حوزه، مدارس با ورود مشارکت‌های مردمی باید در باورمندی‌ها تلاش و کوشش کنیم.

وی تحقق شعار سال با تعریف بسته کاری مشخص با پیوست اطلاع رسانی را مهم دانست.

آیت‌الله لائینی، نماینده ولی‌فقیه در مازندران نیز در جلسه فرهنگ عمومی گفت: لایه اول فرهنگ باورمندی است و باید در این زمینه اقدامات پایدار و مانایی انجام شود.

وی افزود: باید ایمان و باورهای خود را قوی کنیم و ضعف معرفت و باور دینی وجود دارد و اطلاعات دینی بسیار ضعیف است که باید در این زمینه اقدامات موثر انجام دهیم.

نماینده ولی فقیه در مازندران تصریح کرد: امیدواریم جلسه شورای فرهنگ عمومی به خروجی‌های اثرگذار دست یابد.

وی ورود به مسئله ازدواج، زاد و ولد و جمعیت را خواستار شد و پایبندی به اصول فرهنگ حجاب و عفاف را ضروری دانست.

نماینده ولی فقیه در مازندران بر رفع موانع تولید تاکید کرد و ادامه داد: باید گره‌های ماشین اقتصاد و تولید طرح، بررسی و حل و فصل شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • باورهای ارتباطی غلط تبدیل به پاشنه آشیل زندگی زوج‌ها شده است
  • ۷ بوم‌گردی برتر یزد که باید بشناسید
  • به دنبال مسئول سازی، اجرای مصوبات بلا اقدام و ترک فعل‌ها هستیم
  • اتمام حجت معاون قضایی دادگستری کرمان پیرامون اجرای مصوبات بلا اقدام و ترک فعل‌های مدیران
  • تغییر باورهای ۳۰ سال گذشته درباره فرزندآوری، به عهده آموزش و پرورش است
  • لزوم توجه به باورهای فرهنگی جامعه
  • دلایل بروز زانودرد و روش‌های درمانی آن را بشناسید
  • دلایل بروز زانو درد و روش‌های درمانی آن را بشناسید
  • یک نشانه مهم زوال عقل در سالمندان را بشناسید
  • باورهای توحیدی امیرمؤمنان(ع) در دعای کمیل