Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-04@14:28:54 GMT

ناتوانی فقیرترین کشور جهان برای پرداخت بدهی نفتی

تاریخ انتشار: ۳۰ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۳۵۵۴۶۰

ناتوانی فقیرترین کشور جهان برای پرداخت بدهی نفتی

چاد در پی سقوط قیمت نفت، از شرکت گلنکور خواست پرداخت وام نفت در برابر پول را امسال متوقف کند.

به گزارش ایسنا، این کشور واقع در آفریقای مرکزی پس از این که برای پرداخت ۶۱ میلیون دلار بدهی در ژوئن مهلت گرفت، اکنون نامه ای به بزرگترین بازرگان کالای جهان و سایر وام دهندگان خصوصی ارسال و از آنها درخواست کرده است با توقف بازپرداخت بدهی اش موافقت کنند که در این صورت، بازپرداخت بیش از ۱۰۰ میلیون دلار بدهی چاد در سال ۲۰۲۰ معلق می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

گروه جی ۲۰ در آوریل برنامه ابتکار تعلیق پرداخت بدهی را رونمایی کرد که هدف آن کمک به کشورهایی بود که از شیوع پاندمی ویروس کرونا آسیب سختی دیده اند و بازپرداخت میلیاردها دلار بدهی آنها را به تاخیر می انداخت. اما ذی نفعان و بانکها تاکنون با درخواست گروه جی ۲۰ برای پیوستن به این ابتکار مقاومت کرده و به تعهدات حقوقی خود اشاره کرده اند.

وامهایی که با منابع طبیعی ضمانت شده اند زمانی محبوب دولتهای آفریقایی و خاورمیانه ای بود اما اکنون این کشورها برای بازپرداخت آنها با مشکل روبرو هستند.

گلنکور با حمایت بانکها، در فاصله سال ۲۰۱۳ تا ۲۰۱۴ به دولت و شرکت هیدروکربن چاد حدود دو میلیارد دلار وام داد و در عوض سهامی در یک پروژه نفتی خریداری کرد. اما کاهش شدید قیمت نفت از سال ۲۰۱۴ این کشور را ناچار کرد شرایط بازپرداخت وام را دو بار تغییر دهد که آخرین بار در سال ۲۰۱۸ بود. صندوق بین المللی پول هشدار داده که در صورت سقوط بیشتر قیمتهای نفت، مکانیزم تعویق بدهی برای این که چاد از بحران بدهی رهایی پیدا کند، کافی نیست.

بازنگری بازپرداخت به چاد اجازه خواهد داد پرداخت حداکثر ۷۵ میلیون دلار بدهی را در صورت ماندن قیمت نفت در پایین ۴۲ دلار به تعویق بیاندازد. نفت برنت در آوریل تحت تاثیر اشباع عرضه و قرنطینه گسترده کشورهای جهان برای مقابله با شیوع ویروس کرونا، به پایینترین قیمت در ۲۱ سال اخیر سقوط کرد. بهای نفت آمریکا در نیویورک هم در همان ماه به پایین صفر سقوط کرد. بهای معاملات نفت برنت برای تحویل در نوامبر روز جمعه در حدود ۴۳ دلار در هر بشکه بسته شد.

چاد یکی از فقیرترین کشورهای جهان است که طبق گزارش وزارت دارایی این کشور، سال گذشته ۹۵ میلیون دلار از وام خود را بازپرداخت کرد. این کشور باید در سال میلادی جاری ۱۱۵ میلیون دلار دیگر از بدهی خود را پرداخت کند.

بر اساس گزارش بلومبرگ، یک منبع آگاه اظهار کرد بعید است گلنکور و سایر طلبکاران درخواست تعلیق پرداخت بدهی چاد را بپذیرند.

چاد سال گذشته از دام برای پرداخت بدهی به آنگولا استفاده کرد و سرگرم مذاکره با گینه استوایی برای تسویه بدهی خود با دادن گوشت تازه است. این کشور که از سال ۲۰۰۳ تولیدکننده نفت بوده است، از چند دور ریزش قیمت نفت از سال ۲۰۱۴، خشکسالیهای مکرر و حضور گروههای افراطی در کشورهای همسایه که باعث ورود نیم میلیون پناهنده به این کشور شده، آسیب دیده است.

کشورهای صاحب منابع طبیعی در پی شیوع پاندمی ویروس کرونا که تقاضای جهانی برای کالاها را کاهش داده است، برای پرداخت بدهیهایشان با بحران روبرو شده اند. شرکت گلنکور شرایط بازپرداخت وام ۵۰۰ میلیون دلاری نفت در برابر پول منطقه کردستان عراق را پس از ناتوانی این منطقه در پرداخت بدهی خود تغییر داد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: چاد قيمت نفت گلنکور کرونا در جهان میلیون دلار پرداخت بدهی برای پرداخت دلار بدهی قیمت نفت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۳۵۵۴۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گشتی در اقتصاد جهان | خوش‌بینی صندوق بین‌المللی پول به اقتصاد آسیا

به گزارش همشهری آنلاین، صندوق بین‌المللی پول، با خوش‌بینی نسبت به رشد اقتصاد هند، پیش‌بینی کرد که اقتصاد آسیا در سال جاری به‌جای ۴.۲ درصد (پیش‌بینی ۶ ماه پیش) ۴٫۵ درصد رشد کند.

درعین‌حال، این نهاد بین‌المللی بزرگ‌ترین خطر برای اقتصاد آسیا را طولانی شدن اصلاحات در بخش املاک چین عنوان کرده که تقاضا را تضعیف می‌کند و احتمال وقوع تورم منفی طولانی‌مدت و ضربه زدن به سایر اقتصادها از طریق «سرریزهای تجاری مستقیم» را افزایش می‌دهد.

-عربستان قصد دارد تا قیمت نفت خود را برای مشتریان آسیایی تا بالاترین رقم طی ۵ ماه گذشته افزایش دهد که احتمالاً ۳ دلار در هر بشکه بالاتر از شاخص عمان / دبی می‌رسد. اکثر تحلیلگران رویترز انتظار دارند قیمت رسمی فروش نفت متوسط و نفت سنگین عرب هم به خاطر کمبود عرضه در بحبوحه کاهش تولید اوپک پلاس افزایش یابد.

-گروهی از شرکت‌های بیمه غربی اعلام کردند اعمال سقف قیمتی برای نفت روسیه غیرقابل اجرا بوده و فقط سبب پیوستن کشتی‌های بیشتری به ناوگان سایه شده است. گروه هفت، سقف قیمت را برای نفت روسیه تصویب کرد و شرکت‌های حمل‌ونقل و بیمه غربی زمانی می‌توانند در معاملات نفت روسیه شرکت کنند که قیمت آن کمتر از ۶۰ دلار در هر بشکه باشد.

- بانک جهانی در بیانیه‌ای اعلام کرد ۸۴ میلیون دلار برای مبارزه با مشکلات اقتصادی و اجرای پروژه‌های معیشتی به افغانستان کمک می‌کند. بر اساس بیانه این نهاد بین‌المللی، مبلغ ۷۰ میلیون دلار از این حمایت مالی از طریق صندوق امانی افغانستان و انجمن انکشاف بین‌المللی برای اجرای پروژه‌های معیشتی در ۶ حوزه و ۲۶ ولایت افغانستان هزینه خواهد شد.

-قیمت بیت کوین ۱۸.۶ درصد از سقف خود کاهش پیدا کرده و بسیاری از تحلیل‌گران انتظار دارند کاهش قیمت بیشتری را نیز تجربه کند. در آستانه جلسه FOMC، بیت کوین به محدوده ۵۷٬۱ هزار دلار رسیده است که از سقوط ۱۴ درصدی در یک هفته حکایت دارد. به نظر می‌رسد سرمایه‌گذاران قدیمی با استفاده از فرصت ورود نقدینگی در حال فروش کوین‌های خود هستند.

- شرکت شل با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد که با هدف تمرکز بر عملیات‌های سودآورتر، از بازار برق در چین شامل تولید، تجارت و کسب‌وکارهای مربوط به آن خارج می‌شود و این تصمیم از پایان سال ۲۰۲۳ در حال اجراست. شرکت، «شل انرژی چین» یکی از اولین شرکت‌های خارجی بود که در بازار کاهش انتشار کربن چین شرکت کرد و برای تجارت در بازار برق چین نیز ثبت شده است.

- کمیته قیمت سوخت امارات متحده عربی روز سه‌شنبه اعلام کرد که قیمت بنزین در این کشور از ماه آینده افزایش می‌یابد درحالی‌که گازوئیل ارزان‌تر خواهد شد. امارات در سال ۲۰۱۵ قیمت سوخت را آزاد کرد و بر همین اساس قیمت‌ها حامل‌های انرژی در این کشور منعکس کننده روند بازار جهانی نفت بود. البته قیمت‌ سوخت در دوره کرونا، به‌صورت موقتی تا مارس ۲۰۲۱ ثابت شده بود.

کد خبر 848822 منبع: روزنامه همشهری برچسب‌ها هند اقتصاد صندوق‌ بین‌المللی پول

دیگر خبرها

  • سهم شهرستان دیر از عوارض آلایندگی کامل پرداخت شود
  • آمریکا: کمک مالی به کی‌یف برای پرداخت حقوق بازنشستگی نیست
  • حساسیت هایی که در نماینده، روشنفکر و مردم نیست
  • بدهی ۶۰ همتی به شرکت گاز مربوط به صنایع عمده کشور است، نه فقط پتروشیمی ها
  • آزادی زندانی با مستمری بازنشستگی
  • گرگان گران اداره می‌شود/ ناتوانی در جذب سرمایه گذار برای توسعه
  • فقیرترین کشورهای جهان در سال ۲۰۲۴
  • سود ۳.۶۰۰ میلیارد یوروی بدهی بابک زنجانی را بخشیدند؟
  • گشتی در اقتصاد جهان | خوش‌بینی صندوق بین‌المللی پول به اقتصاد آسیا
  • ۷۲ هزار میلیارد تومان از بدهی تولیدکنندگان برق پرداخت شد