Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش افکارنیوز،

شیرین نیرومنش استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران متخصص زنان زایمان نازایی  درباره عللی که سبب زایمان زودرس می‌شود، اظهار کرد: به زایمانی، زایمان زودرس می‌گویند که نوزاد قبل از هفت ماه کامل متولد شود و می توان مهمترین مرگ و میر نوزادان در سراسر دنیا را زایمان زودرس دانست.

او گفت: هرچه نوزاد زودتر متولد شود احتمال عوارض و مرگ و میر نوزادان بیشتر است به همین خاطر پزشک متخصص تمام تلاشش را انجام می‌دهد تا نوزادان بعد از هفته سی و هفتم و ترجیحا بین هفته ۳۹ تا ۴۰ که رشدشان کامل شده است متولد شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این متخصص زنان زایمان گفت: یکی از شایع‌ترین دلایل زایمان زودرس حاملگی دوقلویی و یا چند قلویی است. بارداری دوقلویی و چندقلویی  تقریبا تمام عوارض بارداری از نظر زایمان زودرس، سقط جنین و پارگی زودرس کیسه آب را داراست، زیرا در بارداری‌های چندقلویی نوزادان معمولا تا قبل از ۳۷ هفته و با وزن کم متولد می‌شوند، در نتیجه می‌توان گفت عوارض در این نوع از بارداری بسیار بیشتر از بارداری تک قلویی است.

عواملی که باعث زایمان زودرس می‌شود

او بیان کرد: از دیگر علل زایمان زودرس پارگی کیسه آب است چرا که کیسه آب اطراف نوزاد را فرا گرفته است و اثر محافظتی برای جنین به همراه دارد به همین خاطر اگر کیسه آب قبل از ۳۷ هفتگی، به خصوص قبل از ۳۴ هفتگی پاره شود ممکن است باعث عفونت و منجر به درد زایمانی و در نهایت زایمان زودرس شود.

او ادامه داد: جنین‌هایی که دارای نقایص رشدی هستند، اختلالات کروموزومی دارند، پزشک برای نجات جان جنین مجبور به زایمان زودرس می‌شود و با نگهداری نوزاد در بخش مراقبت‌های ویژه از مرگ داخل رحمی جنین جلوگیری می‌کند.

عواملی که باعث زایمان زودرس می‌شود

او افزود: مادرانی که نارسایی دهانه رحم دارند بیشتر در معرض زایمان زودرس قرار می‌گیرند، زیرا دهانه رحم می‌بایست تا هفته آخر بارداری بسته بماند و در زمان زایمان باز شود، اما در برخی از افراد به دلیل سابقه جراحی در دهانه رحم  ممکن است فرد دچار زایمان زودرس شود.

نیرومنش تصریح کرد: از دیگر علل زایمان زودرس نقایص ساختمانی در خود رحم است بانوانی که شکل رحمشان حالت طبیعی ندارد، حفره رحم کوچکتر از حد طبیعی است یا رحم دیواره دار دارد احتمال زایمان زودرس بسیار بالا خواهد بود.

علائم زایمان زودرس

او افزود: در بارداری‌های طبیعی به طور معمول در هفته ۳۹ و ۴۰ بارداری درد‌های زایمانی شروع می‌شود و در نهایت نوزاد متولد شود، اما اگر مادری قبل از هفته ۳۷ بارداری دچار درد‌ و انقباض شود، فرد دچار زایمان زودرس شده است.

عواملی که باعث زایمان زودرس می‌شود

نیرومنش تصریح کرد: مادرانی که تا قبل از شروع درد‌های زایمانی دچار خونریزی یا لکه بینی می‌شوند، احتمال زایمان زودرس افزایش پیدا می کند و لازم است مادر به محض لکه بینی، احساس دل درد، کمردرد و انقباضات رحمی با احساس فشار در لگن باید فوراً به مراکز بهداشتی  مراجعه کنند.

او ادامه داد: اگر مادری علائم زایمان زودرس داشته باشد، اما هم مادر و هم جنین از شرایط مساعدی برخوردار باشند و به موقع به مراکز درمانی مراجعه کنند پزشک معالج می‌تواند با بستری کردن مادر و تجویز دارو‌های لازم جلوی درد‌های زایمانی زود رس را بگیرد و نوزاد در موعد مقرر متولد شود.

نیرومنش گفت: بیشترین خطر در زایمان زودرس برای جنین است به خصوص اگر جنین زیر ۳۴ هفته بارداری متولد شود و وزنش کمتر از ۲ کیلوگرم باشد در این صورت حتماً نوزاد باید بعد از تولد در بخش مراقبت‌های ویژه بستری شود و گاهی ممکن است نوزاد یک هفته تا یک ماه در بخش مراقبت‌های ویژه بستری باشد.

 

منبع: افکارنيوز

کلیدواژه: نازایی زایمان زودرس بارداری زایمان متولد شود کیسه آب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۳۵۶۰۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نخستین گوزن زرد سایت «مانشت و قلارنگ» متولد شد

                                                        به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز ایلام؛ علیرضا محمدی با بیان اینکه این گوساله شامگاه سه شنبه زاده شد، اظهار داشت: در روز‌های آینده نیز گوساله‌های دیگری در این سایت متولد خواهند شد.
وی افزود: سال ۱۴۰۰ تعداد ۲۰ راس گوزن بالغ نر و ماده از این سایت به استان خوزستان منتقل شد و باتوجه بروز خشکسالی و اینکه گوزن‌های باقیمانده سایت ایلام در سن باوری و لقاح نبودند، زاد و ولد گوزن زرد ایرانی در سایت احیا و تکثیر "مانشت و قلارنگ" در بهار سال گذشته روی نداد.
مدیرکل حفاظت محیط زیست ایلام یادآور شد: علاوه بر این گوساله تازه متولد شده، تعداد دیگری از گوزن‌های ماده سایت مانشت و قلارنگ، روز‌های پایانی آبستنی خود را طی می‌کنند و به تدریج گوساله‌های دیگری در این سایت در روز‌های آتی متولد خواهد شد.
محمدی با بیان اینکه سایت مانشت و قلارنگ یکی از موفق‌ترین سایت‌های تکثیر و احیای گوزن زرد ایرانی در سطح کشور است، اضافه کرد: در طی سال‌های اخیر تاکنون ۵۵ راس گوزن بالغ نر و ماده از ایلام به استان‌های خوزستان، یزد و اردبیل ارسال شده است و سال گذشته نیز ۲ راس گوزن نر بالغ از مازنداران به این سایت آورده شد.
وی در خصوص هدف از جابجایی و انتقال گوزن‌ها به دیگر سایت‌های کشور، مطرح کرد: برای حفظ سلامت ژنتیکی گوزن‌ها در نسل‌های بعدی و کاهش لقاح درون خانوادگی، باید گوزن‌های بالغ نر و ماده بین سایت‌های مختلف جابجا شوند.

دیگر خبرها

  • آیا کندن موی سفید باعث زیاد شدن آن میشود؟
  • از هر هزار تولد، یک تا سه نوزاد با آسیب شنوایی متولد می شود/شناسایی۱۶۳ نوزاد ناشنوا در خراسان شمالی
  • تن‌هاخ در مورد انتقادات هواداران: رابطه ما عالی است!
  • زایمان در منزل با کمک نیرو‌های عملیاتی اورژانس دامغان
  • زایمان موفق خانم دامغانی در خانه با کمک اورژانس
  • نخستین گوزن زرد سایت «مانشت و قلارنگ» متولد شد
  • مردان متولد این ماه‌ها به سختی عاشق می‌شوند!
  • ۷ جراحی موفق و رایگان مغز در اصفهان
  • زایمان با تاریخ رُند، بازی با جان نوزاد؟! + فیلم
  • اگر مراقب خودتان باشید، فرزند سالم‌تری خواهید داشت/ خطرات استرس مادر بر جنین