Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-04-26@08:58:55 GMT

شب تاب دریایی؛ جاذبه ای بی نظیر در چابهار

تاریخ انتشار: ۳۰ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۳۵۷۸۹۹

شب تاب دریایی؛ جاذبه ای بی نظیر در چابهار


به گزارش «تابناک»، به نقل از «مهر»، نام علمی شب تاب‌های دریایی فیتوپلانکتون هاست کافی است در برخی شب‌های ماه‌های پاییز و زمستان به سواحل چابهار رفته و در تاریکی شب همان موقع که یکی دو ساعتی از تاریکی آسمان می‌گذرد، در کنار ساحل ماند و دید که شب تاب‌های آبی رنگ همراه با موج آب به ساحل می‌آیند و می‌روند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تعدادی زیادی از آن‌ها در خاک ماسه‌ای ساحل می‌مانند و تعداد زیاد دیگری دوباره به آب برمی گردند. برای دیدن آن‌ها باید جایی تاریک در ساحل چابهار پیدا کرد.

از سال‌ها پیش این موجودات ریز برای چابهاری‌ها شناخته شده بودند آن‌ها به شنا در آب دریا  می‌رفتند و با تنی آبی و درخشان به ساحل برمی گشتند، چون روی تن آن‌ها فیتوپلانکتون‌های زیادی چسبیده بود و آن‌ها را در شب درخشان می‌کرد. موجودات ریزی که به سختی قابل دیدن و جدا کردن هستند درست مانند نقطه‌های آبی.

در چند سال اخیر تعداد فیتوپلانکتون‌هایی که به ساحل می‌آید کمتر شده است. برخی از مردم تصور می‌کنند که می‌توانند با آن‌ها تفریح کنند و یا آن‌ها را داخل لیوانی ریخته و با خود ببرند، اما اینطور نیست عمر فیتوپلانکتون‌ها بسیار کم است و در عرض چند دقیقه ناپدید می‌شوند.

مسلم بارکزئی یکی از فعالان و راهنمایان گردشگری در استان سیستان و بلوچستان است که اکنون به عنوان کارمند اداره میراث فرهنگی چابهار نیز مشغول به کار شده او به خبرنگار مهر‌ می‌گوید: از کارشناسان آزمایشگاهی دعوت کرده ایم تا از این پدیده بازدید کنند آن‌ها مقداری از آن‌ها را برداشته تا روی آن آزمایش انجام دهند. هنوز پاسخی از مطالعات آن‌ها دریافت نکرده ایم. اما این پژوهش باعث خواهد شد تا ما درباره فیتوپلانکتون‌ها اطلاعات بیشتری به دست بیاوریم و از نحوه حفاظت از آن‌ها و تکثیرشان بیشتر مطلع شویم.

 اکنون سواحل چابهار به خصوص سواحلی که فیتوپلانکتون‌ها در آنجا قابل دیدن هستند به عنوان سواحل گردشگری در میان مردم چابهار شناخته شده اند، اما اگر قرار باشد تا همه مردم از این پدیده دیدن کنند می‌بایست برنامه‌ای برای حفاظت از آن‌ها داشت و گرنه به زودی این چابهار این جاذبه گردشگری و طبیعی خود را از دست خواهد داد، چون عمر فیتوپلانکتون‌ها بسیار کم است و ممکن است به زودی نابود شوند.

اطلاعاتی درباره اینکه دقیقا چه روز‌هایی و چه ساعت‌هایی از ماه‌های پاییز و زمستان می‌شود این پدیده را شاهد بود در اختیار مردم بومی چابهار است، اما مردم جزیره قشم نیز مدعی هستند که این پدیده را در سواحل جزیره دیده اند، اما هنوز تصاویری از این پدیده در جزیره قشم منتشر نشده است تا گویای این پدیده باشد.

منبع: تابناک

کلیدواژه: قرارداد الجزایر علی شمقدری قتل عام صبرا و شتیلا مکانیسم ماشه توافق اسرائیل و بحرین حیران چابهار فیتوپلانکتون ها قرارداد الجزایر علی شمقدری قتل عام صبرا و شتیلا مکانیسم ماشه توافق اسرائیل و بحرین حیران فیتوپلانکتون ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۳۵۷۸۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مدیریت آبرسانی به زمین های کشاورزی پایین دست سد زیردان چابهار سرعت می‌گیرد

جواد سپاهی  فرماندار ویژه چابهار گفت: مدیریت آبرسانی به زمین های کشاورزی پایین دست سد زیردان این شهرستان در محدوده بخش‌های پیرسهراب و پلان سرعت گرفته و از همه مهمتر کارشناسان این حوزه با مشارکت کشاورزان و مردم بومی در حال محقق کردن این خواسته بوده و بزودی شاهد توسعه وآبادانی این منطقه خواهیم بود تا آب بجای تبخیر در سد به اشتغال و تولید و رونق کمک کند.

جواد سپاهی اظهارکرد: کشاورزان پایین دست سد زیردان، با تجربه چندین ساله در این امر ما را یاری و در کنار کارشناسان مدیریت جهاد کشاورزی خواهند بود تا موفقیت در تقسیم آب و مدیریت و بهره‌برداری هر چه سریعتر تحقق پیدا کنند.

وی به مردمی سازی تمامی امورات در شهرستان چابهار اشاره کرد و افزود: برای عملیاتی کرد شعار سال «جهش تولید با مشارکت مردم» برنامه‌ریزی به سمت و سویی خواهد بود که در کمترین زمان ممکن خود مردم تحولات را لمس و در مدیریت زمان برنامه ریزی خواهند کرد.

فرماندار ویژه چابهار ادامه داد: با مدیریت آبرسانی استاندارد به زمین‌های پایین دست کشاورزی شاهد رونق دوچندان منطقه خواهیم بود.

وی تصریح کرد: از فرصت های خدادادی منطقه استراتژیک چابهار در بخش کشاورزی باید برنامه ریزی کوتاه مدت، میان مدت و بلندمدت داشته باشیم.

سپاهی تجربه چندین ساله کشاورزان را برای محقق ساختن جهش تولید با مشارکت مردم را مهم دانست و گفت: در سالجاری برای حوزه کشاورزی طوری برنامه ریزی شده از کمترین زمین کشاورزی در هر روستا نهایت بهره وری را خواهیم داشت و این امر نیازمند همراهی کشاورزان منطقه است.

وی با اشاره به اینکه سد مخزنی زیردان (جگرکوه) در محدوده بخش ساربوک قصرقند و ۱۴۰ کیلومتری شمال شهر چابهار بر روی رودخانه فصلی کاجو قرار دارد، بیان کرد: این سد در مجموع با ظرفیت ۲۰۷ میلیون مترمکعب ذخیره آب با هدف آبیاری مزارع کشاورزی پایین دست و تامین آب آشامیدنی روستاهای چابهار ساخته شده و هم اینک ظرفیت آن در آستانه سرریز شدن است.

باشگاه خبرنگاران جوان سیستان و بلوچستان زاهدان

دیگر خبرها

  • کاظمی قمی: نقش حمایتی از مردم افغانستان را دنبال می‌کنیم
  • تشکیل یک استان جدید در کمیسیون سیاسی دولت تصویب شد
  • تصویب تشکیل استان تهرانِ شرقی در کمیسیون سیاسی دولت
  • مدیریت آبرسانی به زمین های کشاورزی پایین دست سد زیردان چابهار سرعت می‌گیرد
  • وزیر کشور: پلاژهای دولتی در سواحل باید مورد استفاده همه مردم قرار بگیرد
  • در تایلند به کجا‌ها سر بزنیم؟
  • پلاژ‌های دولتی در سواحل باید مورد استفاده مردم قرار گیرد
  • زیرساخت‌های رفاهی سواحل متعلق به دستگاه‌های دولتی باید مورد استفاده همه مردم قرار گیرد
  • وزیر کشور: استفاده از پلاژ‌های دولتی برای همه
  • وحیدی: زیرساخت‌های رفاهی و تفریحی موجود در سواحل باید مورد استفاده عموم قرار گیرد