Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-26@05:13:40 GMT

ضرورت تعیین استراتژی حوزه علمیه در تربیت امام جماعت

تاریخ انتشار: ۳۰ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۳۵۹۱۴۲

ضرورت تعیین استراتژی حوزه علمیه در تربیت امام جماعت

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها - سیدسجاد جلینی*: اگر بیانات مقام معظم رهبری را پیرامون مسجد در دوران زعامتشان مطالعه کنیم بر سه محور تاکید خاص داشته اند و حتی علاوه بر نگاه راهبردی کلان مصادیق اجرایی نیز عنوان کرده اند.

محور اول: خود اصل نماز، برپایی باشکوه و با معرفت و پر تعداد از مخاطب نماز در مسجد در نگاه ایشان مورد توجه است، ایشان به طور مختلف این نکته را بیان داشته و از متولیان امر مسجد خواسته اند تا به بهترین نحو ممکن با بیشترین جمعیت به برپایی نماز همت گمارند، همه امورات دیگر را که در مسجد انجام می‌شود با محور نماز می‌دانند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

محور دوم: ایشان بر محوریت امام جماعت در مسجد تاکید دارند که این تاکید از دو نگاه قابل توجه است:

۱. نگاه اول، از جانب خود امام جماعت مسجد مد نظر است. امام جماعت در ابتدا باید تفاوت خود را با پیش نماز ساده مشخص کند، برای مسجد وقت بگذارد و تمامی تلاش خود را در جهت فعال سازی مسجد به کار گیرد، کارکردهای مسجد را با محور خود فعال سازد، رابط تمامی ارکان مسجد باهم باشد و همچون امام، یک محله را مدیریت و همچون طبیبی دردهای یک یک محله را رفع کند.

۲. نگاه دوم، از جانب سایر فعالان یا ارکان مسجد قابل توجه است زیرا محوریت تمامی اقدامات یک مسجد باید با امام جماعت باشد. اگر امام جماعت محوریت یابد، اقدامات مسجد سمت و سو پیدا می‌کند و رشد می‌یابد.

محور سوم: جذب قلوب جوانان به مسجد با شیوه‌های نرم: رهبر معظم انقلاب در اکثر مطالبی که پیرامون مسجد بیان کرده اند، بر جوانگرایی تاکید دارند، از دید ایشان وجود جوانان در مسجد باعث نشاط و پویایی مسجد و خلق ایده‌های نو و اثرگذاری بیشتر مسجد می‌شود.

حال باید دید واقعاً در گام دوم انقلاب و در گام اول آن چه میزان این سه نکته تحقق یافته است. متأسفانه متولیان امر مسجد اعم از امام جماعت، هیئت امنا و تشکل‌های فعال در مسجد، نهادها و مراکزی که به نحوی متولی امر مسجد هستند، اقدام خاصی در این زمینه‌ها انجام نداده اند.

احوالات مساجد در این سال‌ها خوب نیست. نهادهایی که می‌توانستند در گام اول امام جماعت انقلابی بر اساس نیاز اسلام و تجربه تاریخی صدر اسلام از مسجد، گفتمان و منویات امامین انقلاب را تربیت کنند، نکرده‌اند و اگر امام جماعتی در مسجد در گوشه‌ای از کشور فعالیت‌هایی بر اساس امام جماعت طراز انجام می‌دهد، اقدام خودجوش و برخواسته است توانمندی خود آن شخص است.

حوزه علمیه باید در گام دوم، استراتژی خود را در تربیت امام جماعت برای این پایگاه عظیم اجتماعی تمدن‌ساز مشخص کند که اگر در گام دوم مانند گام اول بخواهد با همین شیوه پیش رود، انتهای گام دوم وضعیت مساجد مشخص نیست.

مرکز رسیدگی به امور مساجد که در تمامی شهرستانها و استان‌ها مستقر هستند و رسماً متولی امر مسجد است، باید خود را متولی امر تمام مسجد بداند متأسفانه آنچه در این سال‌ها ظهور و بروز داشته است بیشتر امور مساجد در امورات شخصی ائمه جماعات یا نصب آنها به صورت سنتی مشغول بوده است یا به رفع اختلاف هیئت امنا نهایت رسیدگی کرده است.

این مرکز باید تمام مسجد را محور بداند اعم از امام جماعت، هیئت امنا و تشکل‌های مسجد؛ راهبردهای محتوایی و اجرایی مساجد در گام دوم را بنویسد و یک برنامه مشخص و قابل اجرا در تمامی سطوح اعم از کشوری استانی شهری و روستا طراحی کند. تحقق این امر منجر به ایجاد تمدن نوین خواهد شد وگرنه سازوکار اداری و نگاه کارمندی، خروجی خاصی در زمینه مساجد نخواهد داشت.

همچنین سایر نهادهایی که در مسجد نیست نماینده یا دفتری دارند که باید تفاوت آن با سایر نمایندگی‌ها یا دفاتر خود در نهادها یا مجموعه‌های دیگر مشخص شود. آنها در مسجد هستند و باید برای تقویت مسجد تلاش کنند.

*مدیر سابق فرهنگسرای انتظار و فعال مسجدی

کد خبر 5027934

منبع: مهر

کلیدواژه: مقام معظم رهبری گام دوم انقلاب مسجد حوزه علمیه گام دوم انقلاب ویروس کرونا شیراز هفته دفاع مقدس شهرکرد بوشهر آمار کرونا توهین به پیامبر شیوع کرونا کرمانشاه گرگان انتخابات مرحله دوم مجلس یازدهم انتخابات مجلس شورای اسلامی اردبیل خطبه های نماز جمعه امام جماعت گام دوم امر مسجد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۳۵۹۱۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«وعده صادق» اخلاقی‌ترین عملیات تاریخ نظامی جهان بود

به گزارش خبرگزاری مهر، آیت الله علیرضا اعرافی، مدیر حوزه‌های علمیه شامگاه دوشنبه سوم اردیبهشت ماه در سومین همایش خاطره گویی کارمندان ایثارگر مرکز مدیریت حوزه‌های علمیه که در مدرسه امام کاظم (ع) قم برگزار شد، ضمن گرامیداشت حرکت شجاعانه و مدبرانه سپاهیان اسلام در عملیات «وعده صادق» این اقدام را عملیاتی بی نظیر و اخلاقی ترین اقدام نظام تمام دوران تاریخ نظامی جهان توصیف کرد.

مدیر حوزه‌های علمیه با بیان اینکه من کوچک‌ترین و کمترین سرباز این نظام و انقلاب در قبل از انقلاب و حتی دوران جنگ تحمیلی هستم و بر حسب وظیفه خدمتتان حضور پیدا کرده ام، به سیر تاریخی انقلاب اسلامی پرداخت و افزود: انقلاب اسلامی پدیده‌ای بی نظیر است که امام راحل بنیانگذار آن شد و در مسیر با شجاعت ایستادگی و رهبری کرد.

وی با بیان اینکه از سال ۴۲ تا به امروز این درخت تناور انقلاب اسلامی مراحل و تطوری را طی کرده است، ابراز کرد: این تقسیمات رسالت حوزه و شما حوزویان را سنگین‌تر می‌کند. لذا در همین راستا باید بگویم، ریشه‌های انقلاب در صدر اسلام و عاشورا و عصر امام صادقین و عصر غیبت صغری و عصر علما است اما طلوع خورشید امام در قم یک مرحله نو و بی نظیر در تاریخ اسلام و حوزه‌های اسلام به شمار می اید هرچند تاریخ‌های بی نظیری همچون حرکت خواجه نصیرالدین در عصر مغول را شاهد می‌باشیم اما تاریخ انقلاب اسلامی کاملاً متمایز از تواریخ نهضت‌های اسلامی است.

عضو مجلس خبرگان رهبری با اشاره به اینکه امام راحل تطور عظیم تاریخی به شمار می‌آید، ادامه داد: شوری که امام (ه) در میان مردم افکند و شاگردانی که در مسیر ایشان تربیت شدند و ادبیات و گفتمان دو سال اول در سال ۴۲ و ۴۳ یک دوره آغازین نهضت می‌باشد و در آن دوره افرادی که وارد میدان شدند بسیار ارزشمند هستند چرا که سینه تاریکی‌ها را شکافتند و پایه گذار نهضت اسلامی شدند و پس از آن چهارده سال دوران تبعید امام است که با زندان‌های طولانی و فشارهای غیرقابل وصف همراه شده است.

آیت الله اعرافی بیان کرد: اولین روزی که سال ۱۳۵۰ وارد فیضیه شدم شاهد برخورد نیروهای ساواک و پهلوی با حجره نشینان فیضیه بودم، طلاب جمع می‌شدند و شعار می‌دادند و هر هفته در فیضیه برخورد ساواک با طلاب جوان وجود داشت. سال ۵۴ سال بسیار مهمی بود که حرکت بزرگی در فیضیه رخ داد و به خیابان‌ها کشیده شد.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه فیضیه به عنوان کانون و محور اعتراضات علیه شاه دو سال کامل تعطیل شد، تصریح کرد: در شب عید فطر سال ۵۴ دستگیر ابتدا به اداره ساواک در خیابان ایستگاه فعلی بردند و سپس به شهربانی قم واقع در خیابان باجک بردند و مورد شکنجه و بازجویی قرار دادند که پس از چند روز با وساطت آیت الله حائری مرا آزاد کردند.

آیت الله اعرافی اظهار کرد: هر روز احتمال دستگیری و شکنجه بود ولی همه نسل جوان آن روز حوزه عشق به امام (ره) داشتند و عشق توصیف ناچیزی در مقابل عشق و جانفشانی نسبت به امام بود و عشق به آقا سید روح الله حاکم بر قلب‌ها بود و جانشان را برای آرمان‌های امام در کف دست گرفته بودند.

عضو مجلس خبرگان رهبری در بخش دیگری از سخنان خود به جزوه جهاد اکبر امام خمینی (ره) اشاره کرد و گفت: جزوه جهاد اکبر امام (ره) برای دستگاه شاهنشاهی سنگین بود، عزاداری‌های عاشورای قم در این مقطع بسیار فوق العاده، شورانگیز و اثرگذار بود و زمام کار از دست ساواک و شهربانی آن وقت خارج می‌شد و نوحه‌ها و عزاداری‌ها فوق العاده حماسی و جذاب بود و ای کاش از آن دوران فیلم‌هایی به یادگار مانده بود.

مدیر حوزه‌های علمیه با اشاره به جریان تبلیغ حوزه در عصر انقلاب تاکید کرد: جمع زیادی از طلاب در فرصت‌های تبلیغی اندیشه و افکار امام (ره) را در سراسر نقاط کشور انتشار می‌دادند و زمینه انقلاب و آگاهی و بصیرت را فراهم می‌کردند. در همین زمینه سخنرانی چهلم آقا مصطفی را بارها بشنوید جرقه انقلاب را در این سخنرانی‌ها می دانم که انسان ساز و اخلاقی است، همچنین سخنرانی امام (ه) در فیضیه که دنیا را تکان داد و همه چیز را زیر و رو کرد.

مدیر حوزه‌های علمیه با بیان اینکه امام خمینی (ره) انقلاب را مردمی می‌دانستند، اظهار داشت: کسی فکر نمی‌کرد انقلاب به ثمر برسد اما امام (ره) با پشتوانه مردمی و توکل بر خدا دستگاه ظلم را فرو ریخت.

کد خبر 6086446

دیگر خبرها

  •  استاد حوزه علمیه قم : اگر برای آبادانی دین کاری نمی کنیم، دین را خراب تر نکنیم
  • انصاریان‌: نمازهای جماعت در کشور ما ورشکسته است
  • انصاریان‌: نمازهای جماعت الان در کشور ما ورشکسته است
  • هر مدرسه علمیه، اردوگاه امام زمان(عج) است/ جامعة المصطفی، مولود مبارک انقلاب اسلامی
  • جامعة المصطفی مولود مبارک انقلاب اسلامی است
  • شیخ حسین انصاریان: نمازهای جماعت در کشور ما ورشکسته شده است /چهارتا مشجد کنار حرم ها را ملاک نگیرید
  • روایت تاریخ از کارنامه روحانیت
  • وعده صادق اخلاقی‌ترین عملیات تاریخ نظامی جهان بود
  • «وعده صادق» اخلاقی‌ترین عملیات تاریخ نظامی جهان بود
  • تربیت شاگرد و روحانی مبارز